Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ridzuan86
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43097

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 jam, 21 minit yang lalu
kasih_kekasih: 19 jam, 6 minit yang lalu
syahidatul: 3 hari yang lalu
raudhahasanah: 5 hari yang lalu
drzul-f: 9 hari yang lalu
hafiz_along_83: 10 hari yang lalu
halawatuliman: 26 hari yang lalu
nabilah: 26 hari yang lalu
aye: 28 hari yang lalu


Rawatan Tradisional
Topik: KANGKUNG LEMBUTKAN RAMBUT


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» KANGKUNG LEMBUTKAN RAMBUT

Please Mendaftar To Post


Oleh KANGKUNG LEMBUTKAN RAMBUT

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-04 13:41


Ada orang yang berambut keras dan mahu rambut mereka lembut dan mudah dibelai. Bagi kaum wanita, rambut yang lembut mudah diurus menjadi idaman. Ada banyak cara dan cubalah anda gunakan cara ini. Ambil secekak kangkung dan bersihkan. Selepas itu, masukkan dalam bekas. Bubuh enam camca air suam dan ramas kangkung hingga mengeluarkan lendir. Lendir itu disapukan pada seluruh rambut dan biarkan seketika. Kemudian bilas rambut dengan air bersih, lakukan selama dua minggu dan anda akan mula melihat hasilnya selepas itu.


INSYALLAH

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-04 15:00




bagus juga tu, selain daripada itu setahu su nak lembutkan rambut boleh juga dengan lendir daun bunga raya, ia juga boleh melebatkan. tapi kalu nak senang su bubuh minyak zaitun aje..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 09-01-04 16:03


Nak kerintingkan rambut camna plak..?? hehehe...

dengar kata daun lidah buaya pun bleh jugak, lagi satu guna daun limau purut tapi dicampur dengan haappa ntah? bukan setakat kelumumur je hilang, rambut pun dengar kata bersih, harum, wangi jer...
DENGAR KATA MACAM TU LAH..!!

-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

ares15
Warga Rasmi
Menyertai: 12.07.2003
Ahli No: 2269
Posting: 15
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 17:39


banyak juga ye petua nak lembutkan rambut ni...tapi ana nak tanya su (rakan-rakan yang lain pun boleh tolong bagi petua kalau ada ), kalau ana guna minyak zaitun tangan ana mesti berminyak punya....susah juga nak bersihkan tangan 2,especially masa nak ambil wudhu` ....
terima kasih.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ares15Profil   Hantar PM kepada ares15   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-01-04 15:47


saya nak bagi petua pasal x nak bagi tangan berminyak lepas pakai minyak rambut...cubala kalau berani....
1- sapu bedak kat tangan
2-lepas sapu minyak kat rambut tu ape kata basuh tangan dgn sabun

p/s:nak senang lagi jangan pakai minyak rambut yang berminyak sangat...minyak babyke???hihihi

-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-01-04 17:45



Ermm....ni baru kakyong dgr kangkung buat lembut rambut....ingatkan buat masak goreng belacan jer....

Tapi apa2 pun...kakyong mmg xleh makan kangkong....kembung perut tu...
Maaf....menyampuk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-02-04 19:29


baru tahu kangkung pun boleh lebatkan rambaut. Kalau nak hitamkan rambut macam mana pulak ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-04 15:20




mekasih2..petua yg baik ni..bunga raya pun buleh ye..
kangkung sdp bila dimakan bersama Yong tau Fu..hehe

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-04 15:56


Lerrrrrrrrrrrrr.........posa laaaaaaaaaa......

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-11-04 16:00




hehe,mekasih...xelok citer pasai mknn time posa ni..
nnti jdi posa umum..hehe

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 09-07-08 15:06


Kangkung boleh lembutkan rambut..? Nak cubalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 15:15


kat kg dulu selalu makan bersayurkan kangkung, patutlah rambut saya lembut :sopan:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-07-08 09:51


Assalamualaikum
uiks..tajuk lama ni...hm..bagus..bagus..tips yang menarik..ingatkan nak kena makan kangkung bebanyak..sebab dah puas makan kangkung..tapi tak jadi apa² pulak..huhu.. :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-08 18:58


kalau tak nak guna kangkong or minyak zaitun,boleh lah try guna santan...bukan setakat lembutkan rambut tapi boleh lebatkan rambut sekali...dulu kecil-kecil rambut nipis saja lepas itu mak selalu pakaikn santan.lepas itu rmbut pun jadi lebat dan lembut sampai sekarang..hehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108208 saat. Lajunya....