Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
al-biruni03: 3 hari yang lalu
Swarig123: 11 hari yang lalu
marul: 14 hari yang lalu
mfy87: 28 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Siapa ambil kursus cikgu @ bakal guru...mai sini...


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa ambil kursus cikgu @ bakal guru...mai sini...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Siapa ambil kursus cikgu @ bakal guru...mai sini...

cahayakekasih
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25026
Posting: 16
Dari: Kota Tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 22:26


Pada 20-04-06 02:36 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-06 13:24 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-06 12:17 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

kat sabah pelajar sangat menghormati guru2 sjung...datanglah..nescaya taknak balik dah...orang sabah peramah macam ana...


waa...cikgu addey...
sedang menarik minat bakal2 cikgu untuk posting ke sabah... :-)


saya sekarang asyik mimpi sabah & sarawak saja...teringin sangat nak mencurah bakti dikepulauan borneo sambilĀ² cari pengalaman baru di tempat orang...


sekarang ni " guru dari sarawak dan sabah pulak yang memenuhi semenanjung. guru dari semenanjung berkemungkinan besar tidak akan dihantar ke sana kecuali berkeperluan khas"...so, berangan boleh laa nak pergi sana...tapi...mengharap...jangan sesekali. macam aku laa...teringin nak pergi sana tapi apabila diberitahu fakta di atas...sedih woooo


-----------------
U are my friends....


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakekasihProfil   Hantar PM kepada cahayakekasih   Pergi ke cahayakekasih's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 23:07


Pada 30-06-06 22:26 , cahayakekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-04-06 02:36 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-06 13:24 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-06 12:17 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

kat sabah pelajar sangat menghormati guru2 sjung...datanglah..nescaya taknak balik dah...orang sabah peramah macam ana...


waa...cikgu addey...
sedang menarik minat bakal2 cikgu untuk posting ke sabah... :-)


saya sekarang asyik mimpi sabah & sarawak saja...teringin sangat nak mencurah bakti dikepulauan borneo sambilĀ² cari pengalaman baru di tempat orang...


sekarang ni " guru dari sarawak dan sabah pulak yang memenuhi semenanjung. guru dari semenanjung berkemungkinan besar tidak akan dihantar ke sana kecuali berkeperluan khas"...so, berangan boleh lah nak pergi sana...tapi...mengharap...jangan sesekali. macam aku lah...teringin nak pergi sana tapi apabila diberitahu fakta di atas...sedih woooo



huhu...tukar plan...harap-harap dapat penang....masalah umat banyak kat situ....kena bagi sokongan pada sahabat2 yang berjuang... :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 14:39


InsyaAllah saya lagi 3 tahun lagi akan jadi cikgu
subjek sns/math/pj
sekarang baru tahun pertama kat institutsi perguruan

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 16-08-06 16:10


ana pun bakal cgu juga..
lam 3 tahun lagi insyaAllah jadi cgu sains..
pismp kat institut perguruan kat pantai timur...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-08-06 16:19


nuha pun bakal guru.. insyaAllah.. :-)
tengah tunggu posting... insyaAllah nuha bakal jadi cikgu Fizik.. :-)


-----------------
"AkHLaK MuLiA iBaRat SeKuNtUm BuNga WaLau Di MaNa BeRada PasTi SeMua OrAnG Suka"


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

zuha
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22573
Posting: 18
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-08-06 18:54


salam ukhwah
saya pun bakal guru juga
InsyaAllah, tahun ni tahun akhir
saya bakal guru kaunseling kat upsi
dah sabar rasanya nak mencurah bakti..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For zuhaProfil   Hantar PM kepada zuha   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 16-08-06 19:29


saya pun bakal guru juga... insyaAllah ;-)


-----------------
~jangan biarkan aku tanpa cinta-MU~


Bookmark and Share

  


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 22:01


Pada 30-06-06 22:26 , cahayakekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-04-06 02:36 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-06 13:24 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-06 12:17 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

kat sabah pelajar sangat menghormati guru2 sjung...datanglah..nescaya taknak balik dah...orang sabah peramah macam ana...


waa...cikgu addey...
sedang menarik minat bakal2 cikgu untuk posting ke sabah... :-)


saya sekarang asyik mimpi sabah & sarawak saja...teringin sangat nak mencurah bakti dikepulauan borneo sambilĀ² cari pengalaman baru di tempat orang...


sekarang ni " guru dari sarawak dan sabah pulak yang memenuhi semenanjung. guru dari semenanjung berkemungkinan besar tidak akan dihantar ke sana kecuali berkeperluan khas"...so, berangan boleh lah nak pergi sana...tapi...mengharap...jangan sesekali. macam aku lah...teringin nak pergi sana tapi apabila diberitahu fakta di atas...sedih woooo



jangan sedih2...;-) ;-) ;-)
mudah saja rasanya kalau nak minta posting ke sana...
jangan menangis pulak ye kalau dapat pergi posting ke kepulauan borneo tu...

saya pun nak ikut cikgu addey posting ke sana lah...
boleh???....:-P :-P :-P
besar peluang bagi guru2 bujang nak ke sana...
insyaAllah...

ps: kalau boleh tak nak pun posting ke sana...
     susah na balik jumpa makayah.... :-(
[ Telah diedit oleh: lubaina pada 17-08-06 22:10 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

yamina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2004
Ahli No: 9515
Posting: 61
Dari: bumi sementara

Pahang  


posticon Posting pada: 17-08-06 22:27


hmmm tak ada maknanya... bila sebut bab cikgu... frust saja rasa... dah berapa kali ana mohon KPLI untuk jadi cikgu... masih tak berjaya... mungkin belum ada rezeki.... atau mungkin dah ditakdirkan tidak jadi cikgu... minat sangat...
takpelah mungkin ada peluang yang lebih baik Allah aturkan untuk ana diluar sana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For yaminaProfil   Hantar PM kepada yamina   Pergi ke yamina's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 22:34


rasanya dah posting dalam forum ni...tapi tak apa lah nak bagitau lagi sekali kat sahabat2 semua....fishah pun bakal cikgu jugak InsyAllah.... guru bimbingan dan kaunseling (merangkap kaunselor) hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 17-08-06 23:31


hmm...sekarang saya kat Institut perguruan tuanku bainun..PPISMP...ada sesiapa yang kat sini juga?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 03:13


:-)


-----------------
"Membeli barangan Amerika dan Israel adalah HARAM..."

Shaykh Nasr Farid Wasel (Mufti besar Mesir)


Bookmark and Share

  


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-05-07 00:33


=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 16-06-07 09:04


insyaAllah... kita bakal jadi pendidik demi agama tercinta

Bookmark and Share

  


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-07 19:10


Assalamualaikum... insyaAllah kita semua bakal menjadi guru yang berwibawa, cemerlang, gemilang dan terbilang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

aznida
Warga Rasmi
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29033
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 14:46


insyaAllah, semoga kita semua dapat menjadi seorang guru yang dapat m'beri manfaat kepada semua..dan smge niat kita d'brkati dan diredhai..doakan bersm2:')

Bookmark and Share

  


  Member Information For aznidaProfil   Hantar PM kepada aznida   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-10-07 14:54


bismillahhirrahmanirrahim

ana selalu orang tanya,lepas habis nanti mengajarlah ye..??hem,jenuh nak jawab sebab ana punya course ni bukan untuk mengajar terus lepas grad sebab bukan pendidikan.ramai yang tersalah bachelor of english language and literature ni dengan TESL.kalau kami nak ngaja,kami kena sambung dip balik.. ana rasanya tak nak mengajar agaknya..ana lebih suka kerja ofis..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-07 15:45


Assalamualaikum
ana ambk kursus cikgu dan sekarang tengah bekerja menjadi pendidik di salah sebuah sekolah di subang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

politetiger
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32070
Posting: 30
Dari: Ipoh - Tg.Malim

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 11:32


salam..saya kat upsi...kos IT tapi minat nak ajar B.Inggeris....cite2? kalau ada rezeki nak jadi pnsyarah.. ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For politetigerProfil   Hantar PM kepada politetiger   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 11:35


insyaAllah , saya juga bakal guru.

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aesyah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31801
Posting: 109
Dari: chendering, tGanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-07 13:41


ana baru saja apply guru sekolah rendah agama wilayah persekutuan..
mudah-mudahan Allah permudahkan urusan hambaNya.. :-)


-----------------
Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.


Bookmark and Share

  


  Member Information For aesyah86Profil   Hantar PM kepada aesyah86   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 19:43


Pada 29-10-07 14:54 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

ana selalu orang tanya,lepas habis nanti mengajarlah ye..??hem,jenuh nak jawab sebab ana punya course ni bukan untuk mengajar terus lepas grad sebab bukan pendidikan.ramai yang tersalah bachelor of english language and literature ni dengan TESL.kalau kami nak ngaja,kami kena sambung dip balik.. ana rasanya tak nak mengajar agaknya..ana lebih suka kerja ofis..



sama lah kita...ana pun ramai org tanya..bila grad nanti mengajar ke?? bosan lah...orang-orang yang bertanye ni memang fikir tang tu saja..bia org study agam balik2 ingat kita jadi ustaz ustazah terus...ingat kami ni masuk maktab ke?? lain lah kami ni ambil kos pendidikan pendidikan islam..tapi kami ni d akademi/fakulti/jabatan pengajian islam...tak semestinya mengajar..mengajar dan mengajar...kalau ana..ana prefer kerja d jabatan agama like jakim or jais..dan pusat zakat pun orait juga..lebih berminat nak setelkan isu umat islam..dari segala segi... ;-)


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 00:08


assalamualaikum...

jika anda tidak berjiwa pendidik jagn pilh menjadi guru... realitinya guru bukan pengajar tapi pendidik... dan harus disedari, jika sdr/sendiri menjadi guru banyak tugas yang kadang-kadang tidak terpikul (maksud saya tugas2 perkeranian dll) maka anda perlu seimbangkan tugas pengurusan & pentadbiran itu dengan keperluan pelajar... adakalanya dengan tuntutan tugas yang berat, kita terlupa anak didik yang dahagakan bimbingan dari kita... bukan saja intelek.. maksud saya dari segi sahsiah mereka terutamnya... jangan fikir nak siap kerja sendiri saja!!
tanggungjawab besar... pekerjaan yang penuh kepuasan dan juga kekecewaan (frustration)... nasihat saya untuk anda dan diri saya sendiri... bersabar, sentiasa positif dan elakkan stress... insyaALLAH pekerjaan jadi lebih bermakna jika diniatkan kerana ALLAH semata-mata...
dan satu lagi... jangan lupa tambah ilmu... cari peluang sambg belajar bila dah ada pengalaman sikit-sikit... pengalaman pun penting unutk dicari... jangan lepas grad, tolak posting dan terus sambung study... itu pendapat sya lah... biasanya manusia lebih matang di alam pekerjaan... semoga berjaya

*saya sambung master setelah tiga tahun jadi guru...

Bookmark and Share

  


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 10:36


soalnye..bolehke sambung study lagi untuk ke master dan PHD?? biasanya yang kita dengar adalah galakan kepada guru2 'veteren' yang bertaraf diploma or dengan 27-32 untuk naik ke taraf ijazah?? dan pastinya ia d sponsor oleh kementerian...yang tentunya juga kos yang diambil adalah selari dengan opsyen dan subjek yang di ajar di sekolah...dan pastinya lagi mereka ini mmburu tagga gaji yang lebih baik dr sebelum ni..betul tak?? so..memang tak ada amasalh alh..

yang bermasalhnya...kalau-kalau guru2 tu da ada ijazah..tapi boleh ke sambung belajar demi matlamat ygs ama..iaitu memburu tgga gaji dan pangkat yang tinggi lagi?? lepas itu kos apa pula perlu d ambil?? boleh ke dapat tajaan kementerian?? rasanya macam tak boleh kan??

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 10:51


Assalamualaikum

insyaAllah saya juga bakal guru..
guru teknologi maklumat (ict)..
moga Allah permudahkan segala urusan ana...
wassalam...


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 12:04


assalamualaikum...

InsyaAllah ana bakal guru IT...upsi...minor economics

Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

basyirah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11607
Posting: 9
Dari: um

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-03-08 00:03


assalamualaikum
ana bakal pendidik juga insyaallah
alien_macho....ana penduduk um ni...p.islam

Bookmark and Share

  


  Member Information For basyirahProfil   Hantar PM kepada basyirah   Pergi ke basyirah's Website   Quote dan BalasQuote

emirmizan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 22006
Posting: 91
Dari: seremban

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-03-08 19:21


assalammualaikum,

ana pun bakal pendidik.. insya Allah lagi 3 tahun, sekarang tengah buat tahun ke 2 di Macquarie University Sydney.... huhu....

buat yamina, jangan give up, akak ana 8 kali minta alhmadulillah, dapat jugak akhirnya.... huhu.....

uhrm... insya Allah, ada rezeki untuk sambung belajar walaupun dah bekerja, tidak perlu bergelar guru veteran... huhu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For emirmizanProfil   Hantar PM kepada emirmizan   Pergi ke emirmizan's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 18:34


EHEM.......cikgu cikgi sekelian.......habiskan tempoh 4 tahun tu ea.kalau tak cukup,tambaha lagi...hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

aminaazZahra
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32205
Posting: 1
Dari: Teluk Intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-04-08 22:39


salam...
ana pun bakal cikgu juga..insyaAllah..
ana lama lagi nak habis study kat intitusi perguruan ni..
lagi 5 tahun :-D :-D :-D :-D
so, ana redha dok kat sini..
best juga walau 1 ketika dulu cita-cita dan impian ana bukan untuk menjadi seorang guru.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ana ambik prasek/pijak/psv :berfikir: :berfikir:
so, kadang-kadang ana ada juga terkeng tentang cita-cita lama ana :jangan:
so sad :cry: :cry:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D


-----------------
"Sesungguhnya solat dan ibadatku, hidup dan matiku hanya kerana Allah S.W.T, Tuhan sekalian alam."


Bookmark and Share

  


  Member Information For aminaazZahraProfil   Hantar PM kepada aminaazZahra   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-04-08 23:20


Pada 05-04-08 22:39 , aminaazZahra posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
ana pun bakal cikgu juga..insyaAllah..
ana lama lagi nak habis study kat intitusi perguruan ni..
lagi 5 tahun :-D :-D :-D :-D
so, ana redha dok kat sini..
best juga walau 1 ketika dulu cita-cita dan impian ana bukan untuk menjadi seorang guru.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ana ambik prasek/pijak/psv :berfikir: :berfikir:
so, kadang-kadang ana ada juga terkeng tentang cita-cita lama ana :jangan:
so sad :cry: :cry:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D





Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya. (mereka berdoa): "Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya. beri ma'aflah Kami; ampunilah Kami; dan rahmatilah kami. Engkaulah penolong kami, Maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir."

Al-Baqarah : 286

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-04-08 09:12


inya Allah...
saya akan jadi cikgu jugak...
tinggal berapa bulan saja lagi nak abiss..
tak sabar rasanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-04-08 10:12


alhamdulillah menunggu konvo ogos nanti
insya allah minta-mintalah posting dalam waktu terdekat
biarlah kempen guru balik negeri ni betul-betul dijalankan
kalau boleh tak mahu jauh lagi dengan family :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-04-08 16:09


alhamdulillah..rupanye ramai jugak bakal guru dan guru dalam ukhwah ni..saya pun insyaAllah bakal guru ict...

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

abdullah_nafisi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.04.2008
Ahli No: 33110
Posting: 13
Dari: Machang Kelantan/Shah Alam/Putrajaya

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-04-08 08:31


Erm..tahniah buat bakal2 guru..
bestnya..minat sangat dengan kerjaya guru tapi xtercapai hasrat...
maybe ada hikmah disebaliknye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdullah_nafisiProfil   Hantar PM kepada abdullah_nafisi   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 09:32


Pada 06-04-08 09:12 , ilma posting:

!!! QUOTE !!!

inya Allah...
saya akan jadi cikgu jugak...
tinggal berapa bulan saja lagi nak abiss..
tak sabar rasanya...


saya lagi beberapa mggu saja..hehe.. :welcome: :welcome: tak sabar nya nak abiss... im gonna miss the sweet memories here.. :-( :-(


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

org_jhr
Warga Rasmi
Menyertai: 22.01.2008
Ahli No: 32399
Posting: 19
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 23:44


salam..

saya juga bakal guru..

akrh tengah buat A lvel kat perak..

dapat biasiswa kementerian pelajaran Malaysia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For org_jhrProfil   Hantar PM kepada org_jhr   Pergi ke org_jhr's Website   Quote dan BalasQuote

org_jhr
Warga Rasmi
Menyertai: 22.01.2008
Ahli No: 32399
Posting: 19
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 23:45


salam..

saya juga bakal guru..

akrh tengah buat A lvel kat perak..

dapat biasiswa kementerian pelajaran Malaysia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For org_jhrProfil   Hantar PM kepada org_jhr   Pergi ke org_jhr's Website   Quote dan BalasQuote

assakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12662
Posting: 53
Dari: universiti malaya kl

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-08 08:32


saya sekarang cikgu sandaran sementara tunggu posting 10hb 11 ni..
heehee...
saya dapat negeri sendiri,, negeri perak...
alhamdulillah..=]

Bookmark and Share

  


  Member Information For assakinahProfil   Hantar PM kepada assakinah   Quote dan BalasQuote

annisa11
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31686
Posting: 8
Dari: perak

ecuador   avatar


posticon Posting pada: 04-11-08 23:34


hehe saya pun bakal cikgu juga..dr UTM..thn3
baru saja habis latihan ngajo uishhh nakal betul anak muridku
saya cikgu mekanikal..insyaAllah nak jurus ke bidang air-cond
prepare ke sekolah vokasional yeah!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For annisa11Profil   Hantar PM kepada annisa11   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 09:33


Pada 08-03-08 00:03 , basyirah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum
ana bakal pendidik juga insyaallah
alien_macho....ana penduduk um ni...p.islam


assalamualaikum...apa khabar?

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

fendy_bachok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2009
Ahli No: 36649
Posting: 23
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 04:37


wah.......ambon pom bakal cikgu yang cun...huhuh...saya dari upsi...minor geofrafi...huhuh....( dah exspice ke tajuk ini)....

Bookmark and Share

  


  Member Information For fendy_bachokProfil   Hantar PM kepada fendy_bachok   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa ambil kursus cikgu @ bakal guru...mai sini...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.155614 saat. Lajunya....