Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 16 jam, 43 minit yang lalu
Tayu: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 15 hari yang lalu
tereturubuzu: 18 hari yang lalu
khalifah: 23 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 27 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Siapa ambil kursus cikgu @ bakal guru...mai sini...


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa ambil kursus cikgu @ bakal guru...mai sini...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Siapa ambil kursus cikgu @ bakal guru...mai sini...

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-05 16:21


salam ukhuwah dari ana..
ana student UPSI..
[email protected] IN chemistery..

ader saper2 yang major kimia???
mailah beri tunjuk ajar kat ana yang BERHINGUS ni...


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-05 17:31


ui..ramainya pendidik!semoga menjadi pendidik yg disegani dan mampu melahirkan Generasi ALQuran yg mantap!insyaALLAH..

erm..saya tak bercita-cita jd pendidik..tp..sering dipujuk rayu oleh ibu sendiri untuk jadi pendidik.camne ye?perlu ke saya patuh?bukan dipaksa..tp..faham2 sendirila kalau ibu yg memujuk..dipintanya saya amik kurusus J-QAF setelah tamat study..ee..tolongla..saya tak berminat jd pendidik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

humairak
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13040
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-05 22:42


semua..
sedihnya saya terlambat tapi nak join juga.. saya pun bakal guru..Insyaallah 2006 ni great..saya guru kelahiran UPSI...Salam ukwah untuk para guru sekalian..didiklah anak didikmu seperti kamu mendidik anakmu sendiri..Insyaallah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For humairakProfil   Hantar PM kepada humairak   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 00:29



Slamat datang ke laman cikgu-cikgi semua..lama x online....bz tul la skarng ni...maklum la, sem depan dah nak pi latihan mengajor...ish, macam² rasa ada...mintak² la dipermudahkan oleh-NYA dalam usaha untuk menabur bakti ni.....
Sape yang ada pengalaman pasal latihan mengajar..share la sket....

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:46


akum...
kiter pun bkl cikgu...kat upsi..nak masuk sem 5 lps cuti nie..ambk cos chemistry...
salam ukhwah utk all bakal cikgu/gi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:46


akum...
kiter pun bkl cikgu...kat upsi..nak masuk sem 5 lps cuti nie..ambk cos chemistry...
salam ukhwah utk all bakal cikgu/gi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:52


ramainye dr upsi...nanti leh ler perkenalkan diri..
kalu jmp kat kampus senang ler..
tak pun leh kongsi assg...hehhee

Bookmark and Share

  


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:52


ramainye dr upsi...nanti leh ler perkenalkan diri..
kalu jmp kat kampus senang ler..
tak pun leh kongsi assg...hehhee

Bookmark and Share

  


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 00:41




slamat datang buat melati_84...
sem baru ni ana akan buat latihan mengajar di smk(a) al-irsyad....berdebar plak la rasanya nak ngajar...maklum la, bukan ada pengalaman pun...apa pun harap² la x de masalah nanti...



Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

tsuraya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16335
Posting: 58
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 15-05-05 17:10


bakal cikgu..lum amik kos pendidikan lagi...tapi baru nak mohon...mmm minat sangat nak jadi cikgu

Bookmark and Share

  


  Member Information For tsurayaProfil   Hantar PM kepada tsuraya   Pergi ke tsuraya's Website   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 15-05-05 18:39


uish...ramainye cikgu.. InsyaAllah...ana pun bakal bergelar pendidik.. dah final year..semester 7..

Bookmark and Share

  


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 22:58


SELAMAT HARI GURU wat semua cikgu-cikgi seukhwah.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 00:43


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah jadilah Guru yang berwawasan di dalam mendidik generasi yang bakal menjadi pemimpin di masa hadapan.

Selamat Menjadi Guru Mithali dan elak dari menjadi Guru yang tidak berdisiplin.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Kenyataan yang wujud hari ini, dahulunya adalah sebuah mimpi. Dan mimpi-mimpi hari ini akan menjadi sebuah kenyataan di hari esok. (pepatah orang tua-tua)

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-05-05 10:04


kepada cikgu-cikgu sekalian....i wanna wish all of u happy teacher's day....saya cikgu to be dalam bidang tesl...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

norhikmah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15562
Posting: 22
Dari: Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-05-05 01:13




eh, mcm kenal je NURULNISA..
ooo...patut la pun sekelas rupenye kita...
hehe..sy amik TESL, sem 3...

Bookmark and Share

  


  Member Information For norhikmahProfil   Hantar PM kepada norhikmah   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 20:52


ana nak jadi pensyarah...tapi lebih kurang same lah juga maksud nya kan? ada cite2 juga nak jadi pensyarah lah...di UIA best juga, bukak fakulti Art dan Design

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 16:44


assalamulaikum...
ana ambik TESL,
dalam cohort 3.
twinning programme (mppm-uiam) 2004-2010.
skarang dah 2nd year foundation course.
InsyaAllah,tahun depan sambung untuk degree di uiam.
salam ukhwah untuk guru2 dan bakal2 guru dalam komuniti ukhwah!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-07-05 17:23


assalamualaikum.....

haziqah...nak tanya sikit...camana nak apply macam haziqah...under upu ke???atau maktab.....
tolong ye..............
thankss :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-07-05 17:28


:-) :-) :-) :-)
insyaAllah bakal jadi cikgu.....
doa2 lah.....
Amin Ya Rab...........

;-) ;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

qiaqistina
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11357
Posting: 17
Dari: bumi Allah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 17:51


assalamualaikum
ana pun bakal guru juga, ni dah sem 6, tengah praktikum. kepada bakal2 guru, moga menjadi guru yang cemerlang, gemilang dan terbilang,insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For qiaqistinaProfil   Hantar PM kepada qiaqistina   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 23:31


Assalamualaikum....
wah,ramai juga yang nak jadi bakal cikgu ye...
apa pun selamat menyambung kembali pengajian di kampus buat semua guru2 yang menuntut di IPTA.....especially from upsi, rindunya kat SITC....hehe....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 15:25


assalamualaikum....

welcome2 to all of cikgu-cikgi seukhwah sekalian....aii, rindunya nak posting at ukhwah..tapi sekarang semakin bz...tak sempat nak update list cikgu-cikgi seukhwah sekalin....tengok lah, bila surver kat usm dah ok, ana akan update semua list name cikgu-cikgi seukhwah.com....

hehe....18 julai ni ana akan start latihan mengajar di smk (a) al-irsyad kepala batas...huhuhu...berdebor-debor pula rasanya....

sesiapa yang ada pengalaman praktikum boleh lah share kat sini....

wassalam,..... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 16:13


assalamulaikum...
cahaya82...
kalau nak apply macam program macam ana,
anti kena apply melalui upu...
you're welcome!

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 16:16


Pada 06-07-05 17:23 , cahaya82 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.....

haziqah...nak tanya sikit...camana nak apply macam haziqah...under upu ke???atau maktab.....
tolong ye..............
thankss :-)


waalaikumussalam cahaya82...
kalau nak apply program mcam ana,
anti kena apply melalui upu....
you're welcome!

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 11-07-05 16:57


Assalamualaikum...hai...ana nak menyibuk juga boleh tak?hehehe...ana bukan bakal cikgu tapi dah pun bergelar cikgu 7 bulan yang lalu....kepada sesiapa yang baru nak bergelar cikgu tu?,ana nak pesan ambillah iktibar daripada pengalaman mengajar semasa menjalani praktikum...kerana dengan pengalaman yang sedikit itulah akan menjadi titik permulaan untuk kita menjadi seorang guru yang CEMERLANG, GEMILANG dan TERBILANG.Didiklah anak bangsamu menjadi orang yang berguna di dunia dan akhirat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

NURULNISA
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10276
Posting: 10
Dari: TANJUNG KARANG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 06:47


assalammualaikum....wah...ramai juga bkl pndidik dari upsi ye..aii,mne bkl cikgu2,ustaz dan ustzh kusza ni??xnmpk pun...:-) hemm.. apa pun,gud luck untuk semua guru dan bakal guru..semoga kita m'jadi seorg pendidik yang amanah dalam m'lksnakan setiap tggungjwb...insyaallah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NURULNISAProfil   Hantar PM kepada NURULNISA   Quote dan BalasQuote

norazizah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2005
Ahli No: 19036
Posting: 3
Dari: Institut Perguruan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 22:47


assalamualaikum........

saya juga bakal jadi teacher.
Insya-Allah 2010 graduate.
sekarang, tengah buat persediaan ijazah sarjana muda pendidikan di maktab perguruan perlis.
semoga kita sama-sama be a great teacher.

wassalam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For norazizahProfil   Hantar PM kepada norazizah   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 23:50


assalamualaikum....ramainya bakal guru2 kat sini especially dari Upsi....
saya pun bakal guru, masih belajar lagi dalam kursus ijazah sarjana muda pendidikan di UNITAR. insyaAllah 2 tahun lagi graduate...
sapa2 nak apply cikgu try lah apply kat Unitar...(promote sikit), hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 00:36


Pada 16-09-05 23:50 , nurlynn posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....ramainya bakal guru2 kat sini especially dari Upsi....
saya pun bakal guru, masih belajar lagi dalam kursus ijazah sarjana muda pendidikan di UNITAR. insyaAllah 2 tahun lagi graduate...
sapa2 nak apply cikgu try lah apply kat Unitar...(promote sikit), hehe...


uiks...UNITAR pun ada pendidikan ka..?? ermm, baru tau...anyway..welcome to [email protected]...

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-05 15:55


assalamualaikum...
saya pun same macam nurhaziqah...
ambik TESL...
sekarang sem akhir foundation...
insyaAllah...tahun depan buat degree kat uiam...for 4 years...
doakan saya berjaye...
salam perkenalan ukt semua bakal cikgu...

     " I'M PROUD TO BE A TEACHER"

Bookmark and Share

  


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 11:14


assalamualaikum

mira pun bakal pendidik dari universiti pendidikan sultan idris..
tapi lambat lagi ..sekarang ni baru sem satu..bisnes study..
salam ukhwah buat semua bakal pendidik

wassalam


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 21-09-05 19:50


:-D senyum sokmo cikgu² :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-09-05 10:18


saya student pendidikan TESL UM. minor pendidikan moral. tapi saya tak nak jadik cikgu...


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-05 10:29


habis tu nak jadi apa indraputra_trg?

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-09-05 11:23


assalamualaikum...

rasa macam takut pula nak tempuhi alam pekerjaan ini....ish!!! tak boleh bayangkan bagaimana nak berdepan dengan anak murid kat sek...dah lah dalam BI...berabuk lah kelas...hehhee

Bookmark and Share

  


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 17:44


Pada 27-09-05 11:23 , MaWaR84 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

rasa macam takut pula nak tempuhi alam pekerjaan ini....ish!!! tak boleh bayangkan bagaimana nak berdepan dengan anak murid kat sek...dah lah dalam BI...berabuk lah kelas...hehhee


Jangan risau cik mawar...insya-ALLAH semua nya ok....saya pun baru saja habis latihan ngajar...so far, bebudak semua ok...terpulang pada kita saja macam mana nak kontrol kelas :-di :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 18:43


bestnya...ramai warga ukhwah
yang sudah dan bakal bergelar guru.. :-)

tak kesahla antum dari mana..
janji matlamat kita sama....
iaitu CEKGU..... :-)

molek kiranya sahabiah yang dah ada pengalaman sbgai guru..
berkongsi experience antum
dengan kami yang sedang menyiapkan diri untuk menjadi seorang guru..

ps: bangga menjadi seorang guru... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Al_Khoir
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19411
Posting: 1

blank  


posticon Posting pada: 28-09-05 19:01


kawe ada liii
ok cikgu khai dah datang bagi mramai kan ahli ukhwahhh

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al_KhoirProfil   Hantar PM kepada Al_Khoir   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 22:18


erm..ramai juga bakal2 guru dalam portal ni ek??? saya mengambil jurusan TESL dan bakal menamatkan pengajian pada tahun 2008 nanti.....so marilah kita berazam untuk membantu negara melahirkan lebih ramai lagi insan yang bukan sahaja cemerlang dari segi intelek malah menepati falsafah pendidikan negara..... :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 22:26


Pada 28-09-05 19:01 , Al_Khoir posting:

!!! QUOTE !!!

kawe ada liii
ok cikgu khai dah datang bagi mramai kan ahli ukhwahhh


Huhu.....tu dia...Cikgu SMK (A) Al Mashoor (L) dah join ukhwah....welcome to our beloved komuniti..... :-di :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 28-09-05 22:27


Ramai rupanya budak2 TESL kat Ukhwah ni :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 22:32


Pada 28-09-05 22:27 , majidah posting:

!!! QUOTE !!!

Ramai rupanya budak2 TESL kat Ukhwah ni :-di


ramai lah jugak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

ruhee
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13202
Posting: 19
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-05 01:00


insyaallah, kalau tak ada aral melintang murah rezeki, seorang pendidiklah saya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ruheeProfil   Hantar PM kepada ruhee   Quote dan BalasQuote

MuazKarimi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5300
Posting: 22
Dari: somewhere in Middle East

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-05 02:30


ramainya bakal cikgu dari upsi...saya pun asal upsi, ambil biologi sem 3...

sebenarnya tak berapa puas hati dengan segelintir bakal guru ni. Kenapa tak nak p posting kat sabah dan sarawak? ingat orang sabah dan sarawak masih tinggal kat atas pokok ye?sabah dan sarawak sebenarnya dah maju..kecik hati sangat apabila ada bakal guru kata tak hendak posting kat sabah @ sarawak sb orang-orang kat sabah dan sarawak kolot, kurang cerdik, dan tinggal atas pokok...

so, bakal2 guru sekalian, buka minda lihatlah bahawa sabah dan sarawak juga negeri2 dalam malaysia dan kini telah pun maju..malah pelajar2nya pun ada yang skor A dalam semua subjek...

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuazKarimiProfil   Hantar PM kepada MuazKarimi   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-05 14:48


tak semua yang anggp sabah sarawak macam tu muazKarimi..kalau ada peluang saya nak mengajar sabah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

alhafiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3038
Posting: 48
Dari: pondok usang

columbia  


posticon Posting pada: 29-09-05 14:55


emmm..saya pun cikgu juga...dari utm skudai....edu ( kejuruteraan mekanikal)...skran tengah praktikal salam ukhwah daripada semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhafizProfil   Hantar PM kepada alhafiz   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 15:25


Pada 28-09-05 22:27 , majidah posting:

!!! QUOTE !!!

Ramai rupanya budak2 TESL kat Ukhwah ni :-di


:-di :-) ;-) :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-05 15:44


Pada 28-09-05 22:27 , majidah posting:

!!! QUOTE !!!

Ramai rupanya budak2 TESL kat Ukhwah ni :-di



ye ke???/
mmmm...boleh tahan lah... :-di :-P 8-) :-) :roll: :-o :-di


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 16:22


Pada 29-09-05 14:48 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

tak semua yang anggp sabah sarawak macam tu muazKarimi..kalau ada peluang saya nak mengajar sabah.


kita apply ngaja kat sabah sesama ye... :-)

ps: serius ke nak p posting sana... ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 16:26


Pada 29-09-05 16:22 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-05 14:48 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

tak semua yang anggp sabah sarawak macam tu muazKarimi..kalau ada peluang saya nak mengajar sabah.


kita apply ngaja kat sabah sesama ye... :-)

ps: serius ke nak p posting sana... ;-)


huhu...minta² lah dapat posting kat sabah atau sarawak...i like it's....

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 29-09-05 18:24


Pada 29-09-05 16:26 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!


huhu...minta² lah dapat posting kat sabah atau sarawak...i like it's....

...kek batik sarawak :-di :-P

the heart of education is the education of the heart :-)
[ Telah diedit oleh: m_aisya pada 29-09-05 18:33 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 22:41


!!! QUOTE !!!

Jangan risau cik mawar...insya-ALLAH semua nya ok....saya pun baru saja habis latihan ngajar...so far, bebudak semua ok...terpulang pada kita saja macam mana nak kontrol kelas


assalamu'alaikum..

ye..cikgu ini baru abes ngaja..hurmm..alhamdulillah, agak ok cikgu ini.. pembelajaran masih boleh difhmi..mana tak nya...asik kena tanya saja...so, apa-apa pun..sebelum subjek sej..sure kana study dulu..huhu..Kalau tak,kantoi jawab soklan..hentam2 saja..

daripada pengalaman mak ayah ana, Kalau student okay..semua akan jadi okay.. tapi, lain sekolah..lain student..ada yang okay, ada yang nakal malah lebih dari itu pun ada..t/jawab gurulah nak tarbiyyah dan wujudkn biah solehah itu..

apa-apa pun sumanya cbrn dan dugaan..bukan senang jadi cikgu, tapi, besar ek ganjaran nya..semoga berjaya ye..guru2 sekalian..

student yang paling susah diajar, yang paling menarik pengalaman itu..so,apa-apa pun bgantung pada usaha dan sejauh mn keikhlasan cikgu itu..

maaf ye..ganggu japz ruang cikgu cikgi ukhwah.com..
hurmm..stlh skian lama, baru tau ada ruang ini..hehe..

hurmm...ana bukan seorang cikgu..bukan jugak bakal cikgu..bukan jugak tengah praktikal tuk jadi cikgu..tapi, salah seorang student cikgu kat sini..

maaf ada slh silap..

wassalam...


-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."


Bookmark and Share

  


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-05 02:41


Pada 03-10-05 22:41 , qaulah_atrah posting:

!!! QUOTE !!!


assalamu'alaikum..

ye..cikgu ini baru abes ngaja..hurmm..alhamdulillah, agak ok cikgu ini.. pembelajaran masih boleh difhmi..mana tak nya...asik kena tanya saja...so, apa-apa pun..sebelum subjek sej..sure kana study dulu..huhu..Kalau tak,kantoi jawab soklan..hentam2 saja..

daripada pengalaman mak ayah ana, Kalau student okay..semua akan jadi okay.. tapi, lain sekolah..lain student..ada yang okay, ada yang nakal malah lebih dari itu pun ada..t/jawab gurulah nak tarbiyyah dan wujudkn biah solehah itu..

apa-apa pun sumanya cbrn dan dugaan..bukan senang jadi cikgu, tapi, besar ek ganjaran nya..semoga berjaya ye..guru2 sekalian..

student yang paling susah diajar, yang paling menarik pengalaman itu..so,apa-apa pun bgantung pada usaha dan sejauh mn keikhlasan cikgu itu..

maaf ye..ganggu japz ruang cikgu cikgi ukhwah.com..
hurmm..stlh skian lama, baru tau ada ruang ini..hehe..

hurmm...ana bukan seorang cikgu..bukan jugak bakal cikgu..bukan jugak tengah praktikal tuk jadi cikgu..tapi, salah seorang student cikgu kat sini..

maaf ada slh silap..

wassalam...




heh...student mencerobohi ruangan cikgu-cikgi ye...nak kena denda ni...
[ Telah diedit oleh: great_teacher pada 04-10-05 02:42 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 08-10-05 14:00


OpsssC...a.ok.a UPSi
major chemistry
minor biology,physics dan maths
3rd year student
sapa yang nak share lecture notes,tutorial,references book or anything regarding science education course boleh kongsi bersama..
[ Telah diedit oleh: nur_2110 pada 08-10-05 14:00 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 10:39


Nak join juga ana pun bakal cikgu juga Dip.pendidikan tahun 3..
salam ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

norlie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17607
Posting: 68
Dari: kota bharu, bandaraya islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-10-05 15:02


Assalamualaikum...

saya pun bakal teacher jugak...
saya ambil TESL MPPM/UIA...
insyaAllah 2010 ini grad dan next year degree kat UIA...

memanglah mula2 tak minat sangat nak jadi cikgu...
tapi lama2 rasa best...

harap ramai lagi yang nak jadi cikgu..
tapi niat kena betul..
jangan pasal senang nak dapat kerja baru nak jadi cikgu...

wallauhualam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For norlieProfil   Hantar PM kepada norlie   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-10-05 22:11


ye haaa,.....dah lama tak update list name cikgu_cikgi ukhwah.com..
so, dipersembahkan senarai terbaru [email protected].

--------------------------------------------------------------------------
0. great_teacher
1. syah_solehah
2. hani_wahida
3. mujahidah_abadan
4. ratusyuhadah_achik
5. nur_arridha
6. mentarihidup
7. habibah_ty
8. iemahanim
9. hayatul_husna
10. az-zahra
11. muslimah_johor
12. nur_malam99
13. siti_hawa
14. adlan
15. norhanan
16. azreen
17. shahkiranz
18. snowangel
19. amirah
20. yana_danilia
21. cik_mazz
22. kakyongju
23. alyamin
24. achik252
25. jAiLuL_mAnsHuDaH
26. NAJWARINA
27. tinta_musafir
28. mohd_fauzi
29. lidya_haryati
30. saff-one
31. tinta_musafir
32. nailofar83
33. samba
34. sam
35. marina
36. baiduri_aiman
37. tadpole119
38. LaTomatina
39. Mierza
40. Nurkamar
41. e1_fairudz
42. hurun_ein
43. masliza
44. sasician
45. walyatalattof
46. mizie_hafiz80
47. diyah
48. nurilyana
49. itifa2
50. aisyahtulfatin
51. azmir
52. suefyza
53. majidah
54. miss_3
55. phoenix
56. daquayza
57. ketenteramanku
58. ije
59. elyss
60. SHIEMA
61. sakura82
62. NURULNISA
63. nur_indah
64. hajar_ainul
65. alien_macho
66. nurul83
67. sabrina_elZehra
68. jannahassyahid
69. id
70. mimiey
71. lubaina
72. humairak
73. melati_84
74. tsuraya
75. uhud147
76. SautulJannah
77. Norhikmah
78. firdaus_9
79. nurhaziqah
80. cahaya82
81. qiaqistina
82. annamuslimah
83. NURULNISA
84. Norazizah
85. Nurlynn
86. Nadiahsolehah
87. islamic_princess
88. m_aisya
89. indraputra_trg
90. azzahrah
91. MaWaR84
92. Al_Khoir
93. Khairi
94. Ruhee
95. Alhafiz
96. Houri
97. anis_najihah
98. m_aisya
99. nur_2110
100. mawaddahkarimah
101. norlie
102. relajihad
103. ummimq
--------------------------------------------------------------------------
huhu..sedar tak sedar dah mencapai 100 orang lebih penya...erm, buat kelab [email protected] ok juga ni...
hehe..ada lagi tak guru @ bakal guru yang tak join forum ni...
cepat2...nanti boleh plan buat JK

# LIST TERBARU.....

:lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: great_teacher pada 30-10-05 14:36 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 30-10-05 01:14


tuk semua guru dan bakal guru...
saja nak share quote ni...
TEACHING IS AN ART...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-05 01:29


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah nak tambah seorang lagi seorang guru dari portal ini yang nicknya - relajihad. Beliau mengajar di Pasir Gudang dan lepasan Maktab Perguruan di Perlis. Sekedar membantu saja.

Sememangnya 'Teaching is an art' tetapi dalam Islam "Teaching is Tarbiyyah and Tasfiyyah". Tarbiyyah itu pendidikan berlandaskan Al Quran dan As Sunnah dan Tasfiyyah itu adalah pemurnian setiap yang bermula dari niat di hati seseorang insan itu.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - Apa sahaja yang kita lihat di dunia ini boleh mengajar kita, Dengan syarat kita melihat sambil berfikir dan hati berhubung dengan Allah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-05 14:34


haha...ummimq pun boleh dikategorikan sebagai guru jugak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-05 06:34


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah syukran jazilan anakanda great teacher atas pengiktirafan. Sebenarnya umi pernah di tawarkan untuk memasuk Maktab Perguruan Sultan Idris (kini UPSI). Masa tu kalau umi masuk maka umi adalah group pertama wanita yang melangkah ke sebuah perguruan all male sebelum ini. Walau apapun taqdir menentukan sebab umi telahpun masuk tahun kedua mass comm di ITM. Jadi sayang nak tinggalkan lagipun masa tu bersemangat benar nak jadi wartawan. Allah saja yang Maha Mengetahui hikmah disebalik segalanya dan kini umi bersama anak-anak di portal ini saling ingat mengingati pada yang hak dan semoga silaturrahim kita berpanjangan. Ameen Ya Rabbal Alameen!

Wallahuta'ala 'alam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - the greatest teacher of all time is Muhammad bin Abdullah - the last prophet.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

rohah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18523
Posting: 21
Dari: bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-11-05 20:15


ana cigku juga dari upsi.......sekarang ini guru tak tauliah lagi......tunggu lah 2 tahun setengah lagi baru jadi guru yang bertauliah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For rohahProfil   Hantar PM kepada rohah   Quote dan BalasQuote

unahbest
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18732
Posting: 12
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 15:22


heheheh,,,,saya pun bakal cikgu...bagaimana nak jadi ckgu yang disayangi ha?bagi tips sikit....

Bookmark and Share

  


  Member Information For unahbestProfil   Hantar PM kepada unahbest   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-12-05 11:44


assalamualaikum.

haa...kan ke bagus advancekan topik tu..ana pun boleh join....
emm...sebenarnya ana ni memang dari kecik ag bercita2 nak jadik cikgu tapi tula..hajatku tak kesampaian....nak buat bagaimana..
time apply upu tu, ana ada minta course edu,dari first choice sampailah 7th choice.
apa nak buat dah rezki kat sini...dptla yang lastt...choice punya...
kat sini ana ambil BENL(eng literature)....
tapi..kalau nak diikutkan,ana masih memendam rasa nak jadik cikgu satu hari nanti...
bila pikir2 sedih pula rasa, yealah sepupu & bestfren ana dapat masuk upsi...
tapi ana nak kena abiskan 5 tahun pengajian kat sini...aduhai..pening kepalaku...
emm...maaflah kiranya ana dah tukar ruangan forum ni jadik ruangan luahan isi hati pula ya...
sekarang ni pun ana tengah kumpul smgt untuk terus berusaha mencapai cita2 ana....
kat sini ana nak ucaplah skalung tahniah buat anti semua dan ana doakan kejayaan anti2 spy menjadik pendidik yang dapat membentuk ummah berilmu...

wassalam.....
:-) :-)


-----------------
CINTA ITU INDAH ANDAI DINILAI dengan KESANTUNAN BUDI DAN KEIKHLASAN HATI.....................


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

nur4balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16334
Posting: 8

Pahang  


posticon Posting pada: 08-12-05 11:56


Assalammualaikum...:-)
ana baru join ni...
ana bakal guru juga, InsyaAllah.
Berdebar-debar rasanya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur4balqisProfil   Hantar PM kepada nur4balqis   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-12-05 01:31


indra bakal english teacher... actually, there is still a long way to go. entahla... so far, minat nak mengajar tu tak datang lagi. makna nya sekarang study pun sekadar untuk lulus exam, but not as my preparation to teach soon... mana-mana cikgu yang pernah hadapi masalah macam indra dulu, tolongla bagi pandangan sikit kat indra. hantar PM


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...
[ Telah diedit oleh: indraputra_trg pada 10-12-05 13:05 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 10-12-05 15:13


nurrul85 boleh jugak apply kpli. BENL tu dah cukup kuat nak jadi cikgu Bahasa Inggeris, kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 12:27


list terbaru...

0. great_teacher
1. syah_solehah
2. hani_wahida
3. mujahidah_abadan
4. ratusyuhadah_achik
5. nur_arridha
6. mentarihidup
7. habibah_ty
8. iemahanim
9. hayatul_husna
10. az-zahra
11. muslimah_johor
12. nur_malam99
13. siti_hawa
14. adlan
15. norhanan
16. azreen
17. shahkiranz
18. snowangel
19. amirah
20. yana_danilia
21. cik_mazz
22. kakyongju
23. alyamin
24. achik252
25. jAiLuL_mAnsHuDaH
26. NAJWARINA
27. tinta_musafir
28. mohd_fauzi
29. lidya_haryati
30. saff-one
31. tinta_musafir
32. nailofar83
33. samba
34. sam
35. marina
36. baiduri_aiman
37. tadpole119
38. LaTomatina
39. Mierza
40. Nurkamar
41. e1_fairudz
42. hurun_ein
43. masliza
44. sasician
45. walyatalattof
46. mizie_hafiz80
47. diyah
48. nurilyana
49. itifa2
50. aisyahtulfatin
51. azmir
52. suefyza
53. majidah
54. miss_3
55. phoenix
56. daquayza
57. ketenteramanku
58. ije
59. elyss
60. SHIEMA
61. sakura82
62. NURULNISA
63. nur_indah
64. hajar_ainul
65. alien_macho
66. nurul83
67. sabrina_elZehra
68. jannahassyahid
69. id
70. mimiey
71. lubaina
72. humairak
73. melati_84
74. tsuraya
75. uhud147
76. SautulJannah
77. Norhikmah
78. firdaus_9
79. nurhaziqah
80. cahaya82
81. qiaqistina
82. annamuslimah
83. NURULNISA
84. Norazizah
85. Nurlynn
86. Nadiahsolehah
87. islamic_princess
88. m_aisya
89. indraputra_trg
90. azzahrah
91. MaWaR84
92. Al_Khoir
93. Khairi
94. Ruhee
95. Alhafiz
96. Houri
97. anis_najihah
98. m_aisya
99. nur_2110
100. mawaddahkarimah
101. norlie
102. relajihad
103. ummimq
104. rohah
105. unahbest
106. nurrul85
107. nur4balqis
108. indraputra_trg
109. majidah



---------------------------------------------------------------
"tHe beSt LearNing Is teacHing"
[ Telah diedit oleh: great_teacher pada 11-01-06 12:30 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 12:33


Pada 26-11-05 15:22 , unahbest posting:

!!! QUOTE !!!

heheheh,,,,saya pun bakal cikgu...bagaimana nak jadi ckgu yang disayangi ha?bagi tips sikit....


hehe...nak jadi cikgu yang disayangi...
berkongsilah segala ilmu di dada dengan niat yang tulus kerana ALLAH semata-mata....insya-ALLAH sekiranya asas ini dijaga dengan baik...maka, cabang2 kebaikan yang lain akan menyusul dengan sendirinya.... :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-06 14:28


untuk adk2 yang bakal praktikal pertengahan tahun ini, jdlah seorang guru yang kreatif dan mempunyai strategi yang pelbagai....tackle hati mereka. jdkan pengalaman yang diperolehi time praktikal sebagai guru yang terbaik untuk akan datang. timba seberapa banyak ilmu. seronok.....
:-) ;-)


-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya


Bookmark and Share

  


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-06 14:49


great teacher...

saya pun nak masuk list... :-di

saya macam anis_najihah..haziqah & ramai lagi tu...sekarang ambil B.Ed TESL :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

  


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 11-01-06 15:41


great teacher...

saya pun nak masuk list...

saya macam anis_najihah..haziqah & ramai lagi tu...sekarang ambil B.Ed TESL


samalah juga macam ana...insya Allah...good morning teacher... ; )

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

zila
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4276
Posting: 6
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 27-01-06 17:06


salam

ana pun bakal cikgu jugak'
cikgu biologi dan kimia......

happy hadup ambik couse cikgu ni
seronok....

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilaProfil   Hantar PM kepada zila   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 17:40


;-) Assalamualaiikum....

ana rasa nak ambil juga....tapi tengok la dulu,sekarang tengah ambil course microbio kat UiTM,bila dah habis nanti,baru boleh buat keputusan :-di

8-) kalau boleh, nak jadi cikgu bio.... :-P

/


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 06-02-06 22:35


Assalamualaikum,

Saya pun bakal cikgu jugak..InsyaAllah. sekarang tengah ambil KPLI kat Melaka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-02-06 09:40


errr..bila nak buat JK GURU UKHWAH....hehehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

diyan_huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2005
Ahli No: 21127
Posting: 102
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-06 20:41


erm saya pun future teacher to be...
program berkembar kementerian pendidikan ng U dalam dan luar negara...program baru kat mlysia...saya first batch...kalau tak silap, tahun ni batch last dah..batch ke 5...program ni just untuk 5cohort saja..tak tau kenapa...maybe gov nak pantau progress dulu agaknya..
course ni TESL..(",)
slame 6thn...2thn foundation 4thn degree..
sekarang tinggal 2 tahun saja lagi...
tak sbarnye!

Bookmark and Share

  


  Member Information For diyan_huwainaProfil   Hantar PM kepada diyan_huwaina   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 23:22


lama tak online...
erm...list terbaru....silakan semak nama anda...kalau tak ada, inform la ye...setakat ni tak dapat ilham lagi nak lancarkan JK GURU UKHWAH...kalau ada cikgu_cikgi dalam ukhwah yang nak jadi perintis...silakan, insya-ALLAH akan ada yang membantu....

List Terbaru :

0. great_teacher
1. syah_solehah
2. hani_wahida
3. mujahidah_abadan
4. ratusyuhadah_achik
5. nur_arridha
6. mentarihidup
7. habibah_ty
8. iemahanim
9. hayatul_husna
10. az-zahra
11. muslimah_johor
12. nur_malam99
13. siti_hawa
14. adlan
15. norhanan
16. azreen
17. shahkiranz
18. snowangel
19. amirah
20. yana_danilia
21. cik_mazz
22. kakyongju
23. alyamin
24. achik252
25. jAiLuL_mAnsHuDaH
26. NAJWARINA
27. tinta_musafir
28. mohd_fauzi
29. lidya_haryati
30. saff-one
31. tinta_musafir
32. nailofar83
33. samba
34. sam
35. marina
36. baiduri_aiman
37. tadpole119
38. LaTomatina
39. Mierza
40. Nurkamar
41. e1_fairudz
42. hurun_ein
43. masliza
44. sasician
45. walyatalattof
46. mizie_hafiz80
47. diyah
48. nurilyana
49. itifa2
50. aisyahtulfatin
51. azmir
52. suefyza
53. majidah
54. miss_3
55. phoenix
56. daquayza
57. ketenteramanku
58. ije
59. elyss
60. SHIEMA
61. sakura82
62. NURULNISA
63. nur_indah
64. hajar_ainul
65. alien_macho
66. nurul83
67. sabrina_elZehra
68. jannahassyahid
69. id
70. mimiey
71. lubaina
72. humairak
73. melati_84
74. tsuraya
75. uhud147
76. SautulJannah
77. Norhikmah
78. firdaus_9
79. nurhaziqah
80. cahaya82
81. qiaqistina
82. annamuslimah
83. NURULNISA
84. Norazizah
85. Nurlynn
86. Nadiahsolehah
87. islamic_princess
88. m_aisya
89. indraputra_trg
90. azzahrah
91. MaWaR84
92. Al_Khoir
93. Khairi
94. Ruhee
95. Alhafiz
96. Houri
97. anis_najihah
98. m_aisya
99. nur_2110
100. mawaddahkarimah
101. norlie
102. relajihad
103. ummimq
104. rohah
105. unahbest
106. nurrul85
107. nur4balqis
108. indraputra_trg
109. majidah
110. hudahasnan
111. ilham_thahurah
112. zila
113. eme86
114. Syafiyah
115. diyan_huwaina


_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

"tHe beSt LearNing Is teacHing"

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 10:15


insyaAllah...tahun ni saya nak apply kpli..
dulu dah pernah dapat maktab selepas spm..
tapi saya boleh tolak pula..saya pilih matrikulasi..
sebab tak minat...
sekarang ni...dah minat sikit-sikit..
menyesal?..
erm..sedikit sebanyak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ainul_fakhsya
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2005
Ahli No: 20200
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 13:10


Pada 11-01-04 02:05 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!




ana pun cikgu jugak.baru posting di sabah 4 januari 2oo6.sama2lah kita martabatkan profesion perguruan :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_fakhsyaProfil   Hantar PM kepada ainul_fakhsya   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 17:58


Pada 18-02-06 13:10 , ainul_fakhsya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-04 02:05 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!




ana pun cikgu jugak.baru posting di sabah 4 januari 2oo6.sama2lah kita martabatkan profesion perguruan :-)


waa...fresh lagi...ainul cikgu lepasan U mana..? kena mengajar daerah mana..? camaner, ok ke sabah..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 19-02-06 21:02


:-) :-) InsyaAllah..4 tahun lagi..


-----------------
Pernikahan menginsafkan kita..
Perlunya iman dan taqwa meniti sabar dan redha..
Bila masa senang syukuri nikmat Tuhan..
Susah mendatang tempuh


Bookmark and Share

  


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-02-06 21:11


salam ukhwah...

ana pun bakal guru nanti..insyaAllah...tapi lambat lagi..3 tahun lagi...

Semoga niat suci kita sentiasa diredhaiNya...amiin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

ainul_fakhsya
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2005
Ahli No: 20200
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 12:50


ana dari mpi,bangi.kursus diploma perguruan.opsyen pengajian agama.alhamdulillah, so far semuanya ok.ana dapat di kudat,sabah.memang pada mulanya tak nak pergi tapi bila dah sampai, best la pulak dok sini.tak stress sangat sebab dapat sekolah cina, anak murid yang beragama islam pun ada 9 orang saja.so,kepada cikgu2 yang nak posting ke sabah,selamat datang ke sabah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_fakhsyaProfil   Hantar PM kepada ainul_fakhsya   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 13-03-06 00:57


saya tak ambil kursus cikgu atau pun bakal cikgu tapi saya seorang pre sch teacher...boleh join juga tak?:lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-06 01:02


Pada 13-03-06 00:57 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak ambil kursus cikgu atau pun bakal cikgu tapi saya seorang pre sch teacher...boleh join juga tak?:lol:


boleh cikgu...tak ada masalah punya.... :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

SaHaBaT86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23321
Posting: 82
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 13-03-06 01:03


Assalamua'laikum

cikgu punya pasal, ana nak joinlah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaHaBaT86Profil   Hantar PM kepada SaHaBaT86   Quote dan BalasQuote

fairudz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3322
Posting: 40
Dari: Timur Semenanjung Malaysia

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 00:54


minta2 la dapat kat sabah @ sarawak posting nanti....boleh juga kenal tempat orang lain....

Bookmark and Share

  


  Member Information For fairudzProfil   Hantar PM kepada fairudz   Quote dan BalasQuote

SaHaBaT86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.03.2006
Ahli No: 23321
Posting: 82
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 19-03-06 01:00


Assalamua'laikum

Pada 19-03-06 00:54 , fairudz posting:

!!! QUOTE !!!

minta2 la dapat kat sabah @ sarawak posting nanti....boleh juga kenal tempat orang lain....


Amin...kedatanganmu dialu-alukan


-----------------
Aku Hanyalah Insan Biasa
[ Telah diedit oleh: SaHaBaT86 pada 20-03-06 05:59 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For SaHaBaT86Profil   Hantar PM kepada SaHaBaT86   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-06 01:02


saya pun bakal cikgu juga...cikgu kimia...nak join juga

Bookmark and Share

  


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-03-06 06:28


eh kat boleh mitak ke nak posting kat mana?
lau tak nak sabah dan sarawak boleh ke hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-03-06 09:04


saya pun bakal cikgu..insya allah setahun setengah lagi...ROS first cuti sem ni...alhamdulillah micro teaching dah lepas.

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

zalika
Warga Rasmi
Menyertai: 03.10.2005
Ahli No: 19513
Posting: 17
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 11:40


saya pun bakal guru juga..insyaAllah...
now study at UPSI...
[ Telah diedit oleh: zalika pada 20-03-06 11:42 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For zalikaProfil   Hantar PM kepada zalika   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 12:17


kat sabah pelajar sangat menghormati guru2 sjung...datanglah..nescaya taknak balik dah...orang sabah peramah macam ana...

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 13:24


Pada 20-03-06 12:17 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

kat sabah pelajar sangat menghormati guru2 sjung...datanglah..nescaya taknak balik dah...orang sabah peramah macam ana...


waa...cikgu addey...
sedang menarik minat bakal2 cikgu untuk posting ke sabah... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 15:58


ehm..insyaallah jadi cikgu math!tapi ana ingat nak sambung master..tak tau lah lagi insyaallah!

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 02:36


Pada 20-03-06 13:24 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-06 12:17 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

kat sabah pelajar sangat menghormati guru2 sjung...datanglah..nescaya taknak balik dah...orang sabah peramah macam ana...


waa...cikgu addey...
sedang menarik minat bakal2 cikgu untuk posting ke sabah... :-)


saya sekarang asyik mimpi sabah & sarawak saja...teringin sangat nak mencurah bakti dikepulauan borneo sambil² cari pengalaman baru di tempat orang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-04-06 13:00


Pada 20-04-06 02:36 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-06 13:24 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-03-06 12:17 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

kat sabah pelajar sangat menghormati guru2 sjung...datanglah..nescaya taknak balik dah...orang sabah peramah macam ana...


waa...cikgu addey...
sedang menarik minat bakal2 cikgu untuk posting ke sabah... :-)


saya sekarang asyik mimpi sabah & sarawak saja...teringin sangat nak mencurah bakti dikepulauan borneo sambil² cari pengalaman baru di tempat orang...


indra pun nak pergi sana... tapi jauh sangat... tak sanggup nak tinggalkan mak


-----------------
ukhwah pengikat kasih sesama kita...biarlah segalanya kerana ALLAH jua...


Bookmark and Share

  


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

Aniss_Ardinie
Warga Rasmi
Menyertai: 29.05.2006
Ahli No: 24601
Posting: 1
Dari: Melaka-JB

Melaka  


posticon Posting pada: 12-06-06 16:08


hmm..
saya cikgu juga..
now.. tengah belajar kat selatan tanah air..
1st yr dgree..
future maths teacher..
aritu dah pergi schl.. macam-macam ragam budak-budak ini..
macam tu ke kita dulu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Aniss_ArdinieProfil   Hantar PM kepada Aniss_Ardinie   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 16:23


Pada 12-06-06 16:08 , Aniss_Ardinie posting:

!!! QUOTE !!!

hmm..
saya cikgu juga..
now.. tengah belajar kat selatan tanah air..
1st yr dgree..
future maths teacher..
aritu dah pergi schl.. macam-macam ragam budak-budak ini..
macam tu ke kita dulu?


huhu...macam-macam ada.... :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa ambil kursus cikgu @ bakal guru...mai sini...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.182962 saat. Lajunya....