Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminar NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Bubnowie
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43071

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 2 jam, 2 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 4 hari yang lalu
muslimiman: 6 hari yang lalu
SaLaFiaN: 8 hari yang lalu
Bubnowie: 11 hari yang lalu
tereturubuzu: 14 hari yang lalu
khalifah: 19 hari yang lalu
RedPetunia: 19 hari yang lalu
kaze: 22 hari yang lalu
Daeng_Jati: 25 hari yang lalu
sahabat_amin: 29 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Kelab RabiulAwal


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab RabiulAwal

Please Mendaftar To Post


Oleh Kelab RabiulAwal

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 17:54




Hah...sekarang Kelab RabiulAwal...sudah wujud.

Bukan apa tujuan ia ditubuhkan sebab ia adalah tujuan sahabat / sahabiah prihatin bulan2 Maal Hijrah........

Cepat siapa lahir dlm ....bulan yg baik ini..

Serta siapa yg tahu kelebihan dan sebarang peristiwa....boleh posting dlm topik in....


Wassalam

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 17:57




Prof sendiri lahir 11 RabiulAwal 1403

..........bersamaan 26/12/1982 Masihi

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 28-12-03 18:39


saya nak daftar dulu...
saya lahir pada 2 Rabi'ul Awwal 1405H...


kalendar masihinya...26 Nov 1984...

~Save our community!!! Feel free to give RM1...~



[ Posting ini telah di edit oleh: Maryam pada 2003-12-28 18:40 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 18:43


wah... prihatin juga prof ni yea..

erm.. ana pun lahir pada bulan ni.. iaitu 26 RabiulAwal 1401H.. bersamaan dengan hari Isnin..
wassalam



-----------------
Kehidupan adalah satu ujian..."http://www.ukhwah.com/images/signdarulnuman.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: darul_numan81 pada 2003-12-29 09:58 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-03 19:00




Prof gembira hari buka hari dah ada daftar yer....



Senarai ...nama ahli kelab RabiulAwal yg terkini :

1.Prof_Muslim
2.Maryam
3.Darul_Numan81
4.achik_solehah
5.umair
6.nurwasimah
7.zUeHa
8.lie_na
9.ayuazar
10.alifmimyanun
11.pokjak
12.nurfara
13.sufi_musafir

Kenalilah seseorang melalui HATI budinya,
Bukan melalui RUPA parasnya kerana, Disitulah terletak sebuah kebahagiaan...


[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2003-12-30 17:19 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-01-02 15:54 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-01-11 16:47 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-02-05 22:08 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: Prof_Muslim pada 2004-05-08 10:26 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 29-12-03 14:43



ana 30 RabiulAwal 1403H.. bersamaan dengan hari sabtu,15hb .jan.1983.....wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 14:44




ana pun nak join klab ni...
ana lahir 7 Rabiul Awal 1405 Hijrah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 14:54




Alhamdulillah..semakin bertambah ahli....

Ahlan wasalam..achik_solehah & umair...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nurwasimah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4437
Posting: 7

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-03 23:29




saya pun lahir bulan Rabiul Awal gak..

14 RabiulAwal 1403 Hijrah bersamaan 30 Disember 1982..

tu ajer...
bye
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurwasimahProfil   Hantar PM kepada nurwasimah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 06:46


Hmm.......mana [email protected] ukhwah yg lahir bulan nie......
cepat posting di sini......

p/s: Ikut pesanan penaja....

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 08:43




ana nak berkongsi sesuatu yg menarik pada bulan RabiulAwal ni... erm.. adakah kita tahu bahawa junjungan besar kita, Nabi Muhammad S.A.W juga telah diputerakan pada bulan ini iaitu 12 RabiulAwal.. jadinya kita semua perlu merasa bertuah kerana bulan kelahiran kita sama dengan Baginda s.a.w..

p/s: sesiapa ada info/apa2 saja peristiwa menarik yg berlaku di bulan RabiulAwal, harap dapat dikongsi bersama
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

zUeHa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5738
Posting: 73
Dari: bumi ya Rab

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-03 16:25


betul tu darul_numan81..bulan RabiulAwal bulan kelahiran Rasulullah s.a.w.....zUeHa pon bulan ni...25 rabiulawal 1401 (hari sabtu)

-----------------
~Selamat Memburu Keberkatan Menuju ke Taman Firdausi~

Bookmark and Share

  


  Member Information For zUeHaProfil   Hantar PM kepada zUeHa   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-03 17:17




Ahlan Wa salam.....zUeHa





p/s: List nama terbaru Prof edit di atas...

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 10:28


Quote:

On 2003-12-30 16:25, zUeHa wrote:
zUeHa pon bulan ni...25 rabiulawal 1401 (hari sabtu)


errr...hari sabtu? ... tapi ikut kalendar yg ana guna, 25 RabiulAwal tu hari Ahad. apa2pun beza usia kita cuma sehari je... ana lahir 26 RabiulAwal 1401H.
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-03 14:18






Sedar tak...tarikh mula aktif ...Ukhwah.com...adalah 14 Rabi`ul Awal 1424 Hijrah.....

Oh..alangkah ......gembira.....

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

zUeHa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5738
Posting: 73
Dari: bumi ya Rab

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-12-03 14:44


erm..tengkiyu Prof_Muslim..
err..ahad ke darul numan81??tp...betul hari sabtu...dlm surat beranak hari Sabtu...mak zUeHa pon ckp gitu..hehehe...never mind...maybe silap tarikh tak 25hb..24 kot...by the way salam ukhuwah...warga rabiulawal seme!!

-----------------
~Selamat Memburu Keberkatan Menuju ke Taman Firdausi~

Bookmark and Share

  


  Member Information For zUeHaProfil   Hantar PM kepada zUeHa   Quote dan BalasQuote

lie_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 777
Posting: 55
Dari: DARI PERAK-KUALA LUMPUR

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 09:58


......
ha...saya pulak 12 rabiul awal 1401 hari sabtu.....klu tak salah la betul ke ni??tapi rasanya lari beberapa hari.....

-----------------
yang tersurat kelihatan jelas,
yang tersirat hanya tuhan yang tahu........

Bookmark and Share

  


  Member Information For lie_naProfil   Hantar PM kepada lie_na   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-04 15:56






selamat datang.....saudari lie_na.......



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-04 09:29



saya lahir 30 RabiulAwal 1405 hijrah bersamman 24 Dis 1984..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-04 16:43


Quote:

On 2004-01-10 09:29, ayuazar wrote:

saya lahir 30 RabiulAwal 1405 hijrah bersamman 24 Dis 1984..



oh.....tak sangka.....enti lahir dalam bulan RabiulAwal juga ye..?
Selamat datang.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 12-01-04 00:22


ahha.! assalamualaikum..
saye pulak 12 rabiulawwal thn gajah, eh.
th 1404 lah.

selalunye, family saye selebrate birthday saye disekalikan ngan selawat & doa atas Nabi kite. majlis serampang 2 mate, selebrate birthday saye ngan birthday Nabi. saye hrp majlis mcm tuh tak sia2.

whatever, nice 2 know u guys.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-04 15:02


Quote:

On 2004-01-12 00:22, alifmimyanun wrote:
ahha.! assalamualaikum..
saye pulak 12 rabiulawwal thn gajah, eh.
th 1404 lah.

selalunye, family saye selebrate birthday saye disekalikan ngan selawat & doa atas Nabi kite. majlis serampang 2 mate, selebrate birthday saye ngan birthday Nabi. saye hrp majlis mcm tuh tak sia2.

whatever, nice 2 know u guys.



Semoga gembira.....dan selamat datang

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 05-02-04 20:39


ana 16 rabiul awal 1404 hijrah......hehehee

-----------------
assalamualaikum.....ingat org di sini......FITRAH SEMULA JADI MANUSIA LELAKI SUKAKAN WANITA...lelaki yang baik untuk wanita yang baik, wanita yang baik untuk lelaki yang baik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-04 13:04


Selamat datang Pokjak....

Hmm..mana lagi sahabt/sahabiah...yg lahir bulan...ini

Dan ada info2 yg dapat dikongsi bersama....
Kalau jadi, Prof nak buat koleksi....hasil posting...bersama ahli kelab kita nie....
termasuk ahli bulan alin...khususnya..ahli kelab nie.adalah lebih baik..yer?




-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nurfara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7219
Posting: 56
Dari: Kuala Lumpur/Muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-04 23:55



leh join kelab ni saya lahir dlm bln rabiulawal gak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurfaraProfil   Hantar PM kepada nurfara   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-04 00:06


Quote:

On 2004-02-16 23:55, nurfara wrote:

leh join kelab ni saya lahir dlm bln rabiulawal gak.



boleh..tapi berapa tarikhnya..nurfara...
kalau nak semak klik kat www.al-islam.com

Selamat datang...

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-03-04 13:13


Ini sikit Prof dapat maklumat tentang kita semua ahli kelab Rabiulawal.......boleh dikongsi...bersama yer?


Quote:


RabiulAwal

Perwatakannya baik, mungkin dia akan mendapat pangkat besar, menjadi
orang berpengaruh atau kaya tanpa diduga dalam pekerjaan, ramai yang
menyenanginya. Sifat negatif dirinya termasuklah kurang sabar,
hatinya keras, dan mudah marah.




p/s: Sumber dari saudari nuraini... topiknya Jejak Pengetahuan Am...

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sufi_musafir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 731
Posting: 108
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-04-04 15:57


,saya pun lahir bulan Rabiul Awal, 14 Rabiul Awal 1401 Hijrah,selamat berkenalan...

-----------------
Alangkah sukarnya mendidik nafsuku,yg tidak dpt melihat kebenaranMu....Bantulah hambaMu dalam mendidik jiwaku ini........

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufi_musafirProfil   Hantar PM kepada sufi_musafir   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 10:21


Di Antara Peristiwa Yang Berlaku Pada Bulan Rabiulawal

Pelantikan Abu Bakar As-Siddiq Menjadi Khalifah (11 Hijrah)


Baiah khas terhadap Abu Bakar As-Siddiq di Thaqifah Bani Saadah:
Setelah kewafatan Rasulullah s.a.w pada bulan Rabiulawal tahun 11 Hijrah umat Islam merasakan betapa besarnya musibah yang sedang menimpa mereka. Walau bagaimanapun Sayidina Abu Bakar terus keluar dan berkata kepada umat Islam di dalam kata-katanya yang masyhur: Wahai manusia sesiapa yang menyembah Muhammad, maka sesungguhnya Muhammad telah mati dan sesiapa yang menyembah Allah, maka sesungguhnya Allah itu tetap hidup dan tidak akan mati selama-lamanya. Seterusnya beliau membaca firman Allah s.w.t yang bermaksud: Dan Muhammad itu tidak lain hanyalah seorang Rasul yang sudah pun didahului oleh beberapa orang Rasul (yang telah mati atau terbunuh). Jika demikian, kalau dia pula mati atau terbunuh, (patutkah) kamu berbalik (berpaling tadah menjadi kafir)? Dan (ingatlah), sesiapa yang berbalik (menjadi kafir) maka dia tidak akan mendatangkan mudarat kepada Allah sedikit pun dan (sebaliknya) Allah akan memberi balasan pahala kepada orang-orang yang bersyukur (akan nikmat Islam yang tidak ada bandingannya itu). Lalu umat Islam kembali kepada kewarasan mereka yang asal dan melihat siapakah yang bakal mengganti Nabi SAW dengan menuju ke serambi bani Saadah bagi memilih Abu Bakar as-Siddiq r.a sebagai Khalifah. Baih ini di namakan sebagai Biah Khas.


Baih am bagi pelantikan Abu Bakar As-Siddiq r.a menjadi khalifah di masjid Nabi s.a.w:
Adapun baiah umum berlaku setelah mana umat Islam berhimpun di Masjid Nabi s.a.w di Madinah. Sayidina Umar bin al-Khattab r.a bangun serta menggesa orang ramai agar melakukan baiah terhadap Abu Bakar as-Siddiq lantaran kedudukan Abu Bakar salah seorang yang paling hampir dengan Baginda s.a.w dan merupakan salah seorang pelopor atau perintis dari kalangan para sahabat. Lantaran itu umat Islam menyokong cadangan Umar tersebut dan melakukan baiah terhadap Abu Bakar selaku khalifah dan bermula dari tarikh itu jadilah Abu Bakar sebagai Khalifah bagi umat islam yang pertama.


Khutbah pertama setelah beliau dilantik menjadi khalifah:
Kemudian Sayidina Abu Bakar bangun dan menyampaikan khutbah baiah kepada umat Islam, antara yang diucapkan oleh beliau ialah: Tiada salah seorang pun dari kalangan kamu yang meninggalkan jihad di jalan Allah kecuali kaum itu akan dihinakan oleh Allah, tiada salah seorang pun dari kalangan kamu yang melakukan kejahatan di dalam masyarakat melainkan mereka itu akan di timpa bala oleh Allah. Taatkanlah aku selama mana aku melakukan ketaatan kepada Allah dan Rasul-Nya dan apabila aku tidak melakukan ketaatan kepada Allah dan Rasul-Nya maka tiada lagi ketaatan kamu kepada aku…. Dirikanlah semua akan sembahyang semoga kamu dirahmati oleh Allah.



Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-05-04 10:25


Senarai ...nama ahli kelab RabiulAwal yg terkini :

1.Prof_Muslim
2.Maryam
3.Darul_Numan81
4.achik_solehah
5.umair
6.nurwasimah
7.zUeHa
8.lie_na
9.ayuazar
10.alifmimyanun
11.pokjak
12.nurfara
13.sufi_musafir

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

DiAnAH
Warga Rasmi
Menyertai: 10.06.2004
Ahli No: 9386
Posting: 14
Dari: JoHoR_BaHrU

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-04 03:08


..

isk..isk..isk..jauh ketinggalan nak join,ana lahir 26 rabiulawal 1405 bersamaan 19 Disember 1984.



wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For DiAnAHProfil   Hantar PM kepada DiAnAH   Pergi ke DiAnAH's Website   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 18-06-04 10:32




ahaa..jumpa jugak topik ni..ehee..
19 Rabiulawal 1401..
bersamaan hari..adehh lupa le..
tlg la carikan..eheh..
saje je buat2 x ingat..

-----------------
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai.. Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir...Wallahua'lam"

Bookmark and Share

  


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 10:57


Tajuk : Rabiulawwal
Album :
Munsyid : Nadamurni
http://liriknasyid.com



rabiulawwal menjelang lagi
terkenang kita Rasul pilihan
nabi Muhammad pemimpin ummat
membawa rahmat membawa berkat
nabiulhadi rasul mustofa 2x

lahirnya nabi memancar cahaya
hilang lah gelap datanglah suria
membawa ukhwah ikatan ummah 2x
sollua'lai 2x

rabiulawwal bulan keramat
membawa syariat panduan umat
mengenal Allah kenal akhirat
tinggi kan darajt insan sejagat
ya Rasulullah ya habiballah 2x

ya... Rasulullah...
lambang keadilan hilang gelisah
yang merosakkan hidupnya insan
besar jasamu ya Rasulullah


p/s: ...

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 11:02


Senarai ...nama ahli kelab RabiulAwal yg terkini :

1.Prof_Muslim
2.Maryam
3.Darul_Numan81
4.achik_solehah
5.umair
6.nurwasimah
7.zUeHa
8.lie_na
9.ayuazar
10.alifmimyanun
11.pokjak
12.nurfara
13.sufi_musafir
14.DiAnAH
15.adlan

p/s:..maaf lama tak semak..


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

lie_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 777
Posting: 55
Dari: DARI PERAK-KUALA LUMPUR

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-05 18:10


....

erm...mana prof. tak aktif lg ke club kita ni.....lama dah tak ada posting terbaru......

-----------------
yang tersurat kelihatan jelas,
yang tersirat hanya tuhan yang tahu........

Bookmark and Share

  


  Member Information For lie_naProfil   Hantar PM kepada lie_na   Quote dan BalasQuote

umie81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10978
Posting: 86
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-02-05 16:53


umie nak join boleh?...
19 Januari 1981 bersamaan 12 Rabiu Awal 1401 H hari Isnin.
nama pun diberi sempena nama anak Nabi Muhammad s.a.w.

menurut mak, waktu bersalinkan umie dulu org tgh sambut maulidur rasul...
seronoknya dapat tarikh lahir yg sama dgn nabi junjungan

Bookmark and Share

  


  Member Information For umie81Profil   Hantar PM kepada umie81   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-04-05 03:07




ana laa prof....enta tertinggal ana laaa

10 Rabiul Awal 1393H bersamaan 14 April 1973

p/s : tiga kali tertinggal...yg ini,Aprilian dan UM - UniPerdana..



Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 30-04-05 03:42




Ana pun diputerakan pada bulan yang mulia ni.
Hari Isnin, 5 Rabi'ul Awal 1406 bersamaan 18 November 1985...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 31-05-05 17:04


nak join gak..ana lahir 2 rabiulawal... 25 november 1984

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 22:52


saye pun lahir bulan rabiul awal juga..
23 rabiul`awal 1411h bersamaan 12 oktober 1990, hari jumaat..
nak join kelab ni jugak...

#rifhan#

Bookmark and Share

  


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-05 17:11


ana pun same juga, lahir pd 18 05 1403
Name Firdaus, 22 tahun

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 23:36


saya pun lahir bulan rabiul awal pada 12 Rabiul Awal 1402 bersamaan 7 hb Januari 1982...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-05 23:56


salam...

saya sama dengan nurlynn

12 rabi'ul awal 1405

6 disember 1984 :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-05 15:04


12 hrbln 1403.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

akak_zura
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18876
Posting: 52

Kedah  


posticon Posting pada: 04-01-06 14:48


lorrrrrrrrrr saya lahir bulan muharam..
tak ada peluang lerrrrrrrrrrr
huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For akak_zuraProfil   Hantar PM kepada akak_zura   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 15:26


selamat hari lahir buat teman baik, ZUEHA...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-06 16:08


Assalamualaikum...

ana nak join jugak....:)
ana lahir pada Jumaat....2 Rabiul Awwal 1398 H..
bersamaan 10.02.1978 M

salam ukhuwwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

ummu_munirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.07.2005
Ahli No: 17716
Posting: 84
Dari: wp Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 18:47


ummu nak juga masukkan info.. erm...
25 RabiulAwwal 1400
hari selasa...
:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummu_munirahProfil   Hantar PM kepada ummu_munirah   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 20:45


Assalamualaikum....Salam UKhwah...

Prof ingin aktifkan kembali kelab yang pernah menceriakan suasana awal Forum Kelab ditubuhkan...

Ayuh ...siapa lagi lahir bulan Rabiul Awal ...datanglah posting di sini....


Salam Mesra...............:)


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 26-04-07 20:46 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 20:50


Pada 30-04-05 03:07 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!




ana lah prof....enta tertinggal ana lah

10 Rabiul Awal 1393H bersamaan 14 April 1973

p/s : tiga kali tertinggal...yang ini,Aprilian dan UM - UniPerdana..







Maaf tertinggal pulak...kasihan Abg_IMaM...ye?
Insya-Allaah akan Prof akan masuk ....

p/s: Bila kita nak jumpa sekali ye?


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 26-04-07 20:52 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 20:57


Assalamualaikum..

Terbaru yang bertarikh : 24/04/2007
Senarai ...nama ahli kelab RabiulAwal yang terkini :

1. Prof_Muslim
2. Maryam
3. Darul_Numan81
4. achik_solehah
5. umair
6. nurwasimah
7. zUeHa
8. lie_na
9. ayuazar
10. alifmimyanun
11. pokjak
12. nurfara
13. sufi_musafir
14. DiAnAH
15. adlan
16. umie81
17. ABg_IMaM
18. mohdnurhakimin
19. farhanin
20. rifhan
21. firdaus_9
22. nurlynn
23. NuR_HiKMaH
24. alifmimyanun
25. sesejuksalju
26. ummu_munirah


p/s : Jangan malu-malu ..Mai leee ...


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama
[ Telah diedit oleh: Prof_Muslim pada 26-04-07 20:58 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 21:08


Saya nak join juga lah...tak mengapa kan...heheh

Saya lahir pada 28 RabiulAwal 1405 H...
Hari Jumaat

:-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 21:10


Pada 26-04-07 21:08 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Saya nak join juga lah...tak mengapa kan...heheh

Saya lahir pada 28 RabiulAwal 1405 H...
Hari Jumaat

:-) :-) :-)




Selamat Datang....

Tak apa ...join nya....memang dialu-alukan...ajak lagi siapa...panggil org kampung yang lahir bulan ini ye? ...Hehehe :)


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 21:16


heheh...Thanks Prof_Muslim... :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Salamperjuangan_HPA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2009
Ahli No: 37220
Posting: 22
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 00:21


Salam ukhwah..
Ana lahir dalam bulan Rabiulawal...
Moga k sentiasa mendapat rahmat dariNya..
Amin..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Salamperjuangan_HPAProfil   Hantar PM kepada Salamperjuangan_HPA   Pergi ke Salamperjuangan_HPA's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 24-02-09 00:59


edit.
terlalu mencarut. a har har har.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 09:30


assalamualaikum...
insyaALLAH...ana juga dilahirkan dalam bulan ini iaitu 12 rabiulawal 1407 pada hari rabu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-02-09 10:54


saya pun lahir bulan rabiul awal


11 rabiul awal 1407

hari jumaat


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 00:52


Pada 24-02-09 10:54 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun lahir bulan rabiul awal


11 rabiul awal 1407

hari jumaat



erm..kenapa beza hari lahir tu beza sangat sdngkan kalau ikut tarikh,bulan dan tahun islam beza sehari j...:berfikir:


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 01:17


salam,

join sekaki ek..

29 rabiulawal 1405.. =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-02-09 10:19


Salam

Saya 28 Rabiu awal 1407H

hari isnin..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 21:17


Pada 27-02-09 00:52 , miftahul_jannah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-02-09 10:54 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun lahir bulan rabiul awal


11 rabiul awal 1407

hari jumaat



erm..Kenapa beza hari lahir tu beza sangat sdngkan kalau ikut tarikh,bulan dan tahun islam beza sehari j...:berfikir:




aduh soalan yang tiada jawapan hehehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 22:41


Pada 27-02-09 21:17 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-02-09 00:52 , miftahul_jannah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-02-09 10:54 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun lahir bulan rabiul awal


11 rabiul awal 1407

hari jumaat



erm..Kenapa beza hari lahir tu beza sangat sdngkan kalau ikut tarikh,bulan dan tahun islam beza sehari j...:berfikir:




aduh soalan yang tiada jawapan hehehehehe



afwan..
ana da tersalah tulis tahun tu...sppt nya 12 rabiulawal 1408
maaf k...


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142835 saat. Lajunya....