Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 22 jam, 48 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 4 hari yang lalu
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
syahidatul: 7 hari yang lalu
raudhahasanah: 8 hari yang lalu
drzul-f: 13 hari yang lalu
hafiz_along_83: 14 hari yang lalu
halawatuliman: 30 hari yang lalu
nabilah: 30 hari yang lalu


Kelakar
Topik: soalan merepek..............


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» soalan merepek..............

Please Mendaftar To Post


Oleh soalan merepek..............

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-05-03 01:18


assalammualaikum....

Anda berader di stesen bas dan rakan anda
ternampak sambil bertanya:
"Tunggu bas ke?"
Anda harus menjawab: "Taklah aku tengah tunggu
helikopter, lambat plak ari nie ye"


Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan
rakan sebilik anda bertanya:
"Ko nak mandi ke?"
Jawab : "Taklah aku nak pi main lelayang
kejap, ko nak join?"


Anda sedang menulis surat dan rakan anda
menegur:
"Aik? tulis surat nampak?"
Jawab : "Oh ye ke? aku tak prasan ah...tangan
aku bergerak sendiri"


Anda sedang makan nasik dan orang tegur:
"Makan nasik?"
Jawab : " Mata ko buta ke per? Kan aku
tengah minum teh ais nie?"


Anda baru pulang dari kerja dan jiran anda
bertanyer"
"Baru balik dari keje?"
Jawab : "Taklah, saya dari rumah, nak pi
keje lah nie...opis saya dah pindah kat
rumah..dan rumah saya dah pindah kat opis"


Anda sedang sibuk buat kerja dan rakan sepejabat
menegur:
"Eh kau sibuk ke?"
Jawab : Takyah jawab, peratikan muker dia
pastu kompang siket pipi dia.
ni soalan2 yg besa sgt org nanyer...tapi rase cam baik takyah tanyer dak...eheh..

Anda sedang menonton tv ceriter melayu, rakan
anda datang lalu bertanyer:
"Eh citer melayu ke?"
Jawab : "Bukanlah, nie kan citer Otromen Taro
menentang Raksaser dari Planet X...ko
tunggu jap nanti otromen kuar".

Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 01:26


Assalamualaikum....yg depan2 tu ana paham tapi yg last tu kureng skit....start dari kawan dia tanya dia yang dia tengah sibuk ker ??...leh terangkan skit tak ?? tak habis lagi gelak ni...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-05-03 01:31


;;;;;;;
ye la....dah tau org tu sibuk wat pe nanye sibuk ke tak...mau kene pelempang kang baru hang tau.....hihihihihilol:

[ Posting ini telah di edit oleh: indah_hati84 pada 2003-05-15 01:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 01:35


pandai betul kak indah_hati nie, buat lawak..

terima kasih kak, hiburkan qaulah..

jom, qaulah blanjer

nak minum aper ??

hehehe..

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 01:39


la....takkan belanja akak indah_hati jer...ana tak nak blanjer ker ???

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 02:35


hihik..bese nyer soalan camni bagi mereka yang xde soalan lain nak tanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 15:07


hahahaha.......lawak tullah!!!..... geli paru-paru.....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 15:59


Quote:
la....takkan belanja akak indah_hati jer...ana tak nak blanjer ker ???



ehem..ehem..
poket abg Zam dah kosong erkk ??
eheheh...

jgn marah yerr...

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

shiFa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 107
Posting: 113
Dari: PASIR RIS - SINGAPORE

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 19:20


wakakakakak!!! lawaknyer!!


-----------------
aKu TiDak GenTar aKaN MaTi, TeTaPi aKu BimBangKan NasiBku SeSuDaH Mati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shiFaProfil   Hantar PM kepada shiFa   Quote dan BalasQuote

zilal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 319
Posting: 317
Dari: btGajah~alorSetaq

Perak  


posticon Posting pada: 16-05-03 19:38


emm...biase nye yg tanye gitu...sekadar nak menegur @ konon²nye nak start borak lah tu...intro kate org...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilalProfil   Hantar PM kepada zilal   Pergi ke zilal's Website   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 02:13


lawaknya jawapan dier..! hehe..
boleh practik nii..!
okey! tanyer saya sedang buat aper?

nak jawab nii!
-----------------------------------------------



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 15:47


lawakNye...la
soalan dan jawapan yang memang bagus la ...
silap ri bulan kena marah tak tentu pasal ...


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 15:51


best jugak kalo jawab camtuh. mesti orang tuh nanti paneh2 jer. tapi, maybe kalo dier tanyer2 tuh nak ajak borak tuh. kalo jawab camtuh, mesti x dier kensel yer.

-----------------
DoN'T SToP aT THe ToP,
oR You WiLL DRoP!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 17-05-03 16:03


hahahah....

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 16:16


ahaks...lawaknyeee...ana pun pernah jawap macam ni..mendidih gak orang tu...pandai sungguh kak indah_hati...nasib baik kepala tak terhantuk kt monitor......GELAK...

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 10:15


a'kum

nape la klako sgt...

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 20-05-03 00:03


.. rasa2nya dapatn penampar atau penumbuk klu jawab macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 26-05-03 12:21


Best la...mmg kelakar...


Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 12:48


hihok..hihok.....lawak nyer....mmg kelakor...raser terubat skit hati ana yg sedang sedih ni......
geli pankereas ana...(tul ke spell ni...?)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

NadzMy7
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 640
Posting: 18
Dari: penghujung benua Asia..kengkadang di perbukitan Bangi

japan  


posticon Posting pada: 28-05-03 13:38


heheh soalan merepek macam kerepek..hehehe..lawak sungguh
tambah lagi satu

korang tengah surf internet.member tanya tengah "tengah surf ker?"..jawablah "tak ah..tengah berus gigi guna ubat gigi kodomo lion.naper?nak sikit ker?"

-----------------
..padaMu ada kedamaian..di ribaanMu kebahagiaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadzMy7Profil   Hantar PM kepada NadzMy7   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 13:59


Quote:
korang tengah surf internet.member tanya tengah "tengah surf ker?"..jawablah "tak ah..tengah berus gigi guna ubat gigi kodomo lion.naper?nak sikit ker?"



ekekekekek...
memang lawak..

oleh krn akhi wan_pasir suruh tanya dia wat apa.. jadi meh qaulah tanya... ntah aper jawapannya..

"akhi wan_pasir tengah wat per tue ?"

qaulah tengah tunggu jawapan nie.. ha, jawablah cepat.. ihihih..

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

nur_faez
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 538
Posting: 13
Dari: Shah Alam

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-05-03 11:41


fullamak...........
caya lah!!kelakar tue...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_faezProfil   Hantar PM kepada nur_faez   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 07-07-03 14:53


haha

kwn dier mmg buta..

kelakar giler lah..


-----------------
« Allah knows what's the best for us » ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 23:00


ahaks.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 08:23


mesti akak indah_hati84 ni garang kan...
nak lempang orang...hehe..
takut nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 10:28


kelakar ke?

tak kelakar pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-04-06 10:48


Sian kawan itu..hehe..tapi kawan-kawan serumah saya memang ada yang suka jawab begitu..kalau tanya "baru balik ke..?" jawabnya "taklah baru nak pergi.." hehe...sabarlah ek..gurau2


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/
[ Telah diedit oleh: setanggi_syurga83 pada 13-04-06 10:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 11:09


sesuai jadi lawyer

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 11:22


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hehehe..kadang-kadang jawap begitu juga dengan member2
dah tahu kita dok buat apa.. boleh dia tanya

gurau2 dengan member... tengok jugak member tu boleh bawak gurau dak.. tak semua boleh terima.


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 11:33


haha..posting yang simple macam ni memang kelakar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 11:38


pandainyerrrrrr...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 12:41


hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 12:43


takpela kalau mereka nak tanya...saja nak beramah-mesra...

p/s: kasihan orang yang bertanya kena lempang..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 20-04-06 12:33


A'a lah, pandai saudari kita buat lawak... Tapi ana biasa dengar perempuan la cakap begini. :-? Kan??


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 20-04-06 21:05


lelaki pun tak kurang jugak....same saja.....
nak kata perempuan pun tak boleh juga....
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 21:21


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

salsyafiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4174
Posting: 53
Dari: temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 11:30


hahahahhahaa :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsyafiqahProfil   Hantar PM kepada salsyafiqah   Quote dan BalasQuote

syuk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6091
Posting: 53
Dari: ~~Mahligai Kasih~~

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 12:08


Nak tanya 1 soalan ni..
Tengah online ukhwah ke :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukProfil   Hantar PM kepada syuk   Pergi ke syuk's Website   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 12:39


lawaknya...........
kui kui kui kui :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-05-06 23:00


wekeke..kasihan,yang bertanya tu nak bermanis2 mulut,sekali hambek anda jawapannya., hehe :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-06 05:13


anda berjaya buatkan orang gelak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

zahrawi_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.05.2006
Ahli No: 24519
Posting: 39
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-05-06 09:00


Pada 13-04-06 12:43 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

takpela kalau mereka nak tanya...saja nak beramah-mesra...

p/s: kasihan orang yang bertanya kena lempang..huhu..


hahaha..betul tu..memang kebiasan orang2 kita slalo bertanyakan soalan2 begitu, untung2 boleh jadi modal nak mula perbualan..
kalau dalam uslub arab di sebut 'kinayah haqiqiyyah'

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrawi_achikProfil   Hantar PM kepada zahrawi_achik   Quote dan BalasQuote

shika1004
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24608
Posting: 14
Dari: segamat johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-06 11:32


ha'ah tak masal kena tumbuk sekilo..
tapi ok juga,just untuk melawakan? hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For shika1004Profil   Hantar PM kepada shika1004   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 13:01


har har har harun...
kar kar kar karipap...
pocah usus pakcik membaco eh...
ni sapo nak sambungkan balik usus pakcik ni woi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 14:21


hahahaha :lol: :lol: :lol: ;-) :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-05-06 14:32


:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

dya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22768
Posting: 27
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 15:14


kelakar, ana gelak sampai sakit perut........
hahahahahahahahahahahhahahahahahahahha...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For dyaProfil   Hantar PM kepada dya   Quote dan BalasQuote

syurga_ik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 309
Posting: 195
Dari: Australia

australia  


posticon Posting pada: 07-06-06 09:47


hahahhaha... ni namanya loya buruk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syurga_ikProfil   Hantar PM kepada syurga_ik   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 09:56


:roll: hhmmm....saya rasa kurang elok la kalau kita menjawab begitu bila ada orang menegur kita.......tapi ana pun pernah kena juga..... :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-06-06 14:50


lawak yang atas sekali 2 sangat bagus..............kelakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 19:20


bosan ah lawak anda

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 08-06-06 21:44


Pada 16-05-03 19:38 , zilal posting:

!!! QUOTE !!!

emm...biasa nya yang tanya begitu...sekadar nak menegur @ konon²nya nak start borak lah tu...intro kata orang...




aku setuju dengan zilal... benda tu baik walaupun nampak bodoh pada sesetengah orang..terutama orang yang sombong...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

suhaidah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5183
Posting: 20
Dari: perak

Johor  


posticon Posting pada: 09-06-06 00:36


bagi saya mereka hanya bertanya bak kata orang berbahasa dan permulaan berbicara...nak bgurau boleh tapi tengok pada orangnya kadang-kadang ada yang sensitif...orang tanya baik kita pun kena jawap dengan baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaidahProfil   Hantar PM kepada suhaidah   Pergi ke suhaidah's Website   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 09-06-06 04:48


best
anto la lagiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-06-06 04:58


Kalau anda semua perasan ada satu lawak tu bunyi macam xbaik(berbaur lucah)...cuba la teliti Kalau tak percaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 13:02


hehehe..saya faham maksud tu................

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 13:02


hehehe..saya faham maksud tu................

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syadia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24691
Posting: 23
Dari: di mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-06-06 13:25


lawak betullah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah...........................

Bookmark and Share

    


  Member Information For syadiaProfil   Hantar PM kepada syadia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.174491 saat. Lajunya....