Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: nak tau course para sahabat


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» nak tau course para sahabat

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh nak tau course para sahabat

budakinsaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 596
Posting: 111
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-05-03 15:59


assalamualaikum...
ape kata sahabat-sahabat kat sini bagitau course yang sahabat dalami di ipt.sesama la kita perkenalkan course kita.

-----------------
[IMG]http://homepage2.nifty.com/crashin/cra.gif[/IMG] [IMG]http://www.foxhom.com/chan/mazinger.gif[/IMG]
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 16:07


InsyaAllah, ana akan mengikuti jurusan Undang² di UIAM bermula Ahad ni...

Tak sabar rasanya...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 16:12


saya pula dalam bidang syariah pengurusan

lagi 3 semester nak grade.. doakan ...

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 16:37


ana plak insyaAllah daftar kat kustem,28 hb nanti..kos tenaga da sumber asli...

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

NurunnajahWaznah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 772
Posting: 1
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-05-03 16:51


Assalammualaikum....

Salam ukhwah semua.....
saya lak study kat Uni.Brunei Darussalam..ambil kos BA Pendidikan (Pengajian Islam). dah tahun akhir...pastu balik sabah...

jumpa lagi..
Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurunnajahWaznahProfil   Hantar PM kepada NurunnajahWaznah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 18:08


saye pulak amik bidang kej. awam. lagi 4 sem nak habis. 14 hb 6 ni dah masuk sem 3 dah. so doakan lah seye berjaya..insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

al_mnar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 688
Posting: 82
Dari: kg pasir puteh, PASIR GUDANG

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 18:27


assalamualaikum ,ana baru masuk ke program matrik!ambik bidang akaun. [email protected]

-----------------
hidup mesti mencari keredhaan ALLAH !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_mnarProfil   Hantar PM kepada al_mnar   Pergi ke al_mnar's Website   Quote dan BalasQuote

siraj_alqalbi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 741
Posting: 48
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 22-05-03 21:51


ermm.. assalamua'laikum

alhamdulillah saya dlm pengajian syariah
insya Allah tinggal lagi 3 sem di umkl

Bookmark and Share

    


  Member Information For siraj_alqalbiProfil   Hantar PM kepada siraj_alqalbi   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 22-05-03 22:12


saya course econs di Matrik IIUM. Lagi dua semester di matrik. Lps tu, masuk main camp. Major, belum decide

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-05-03 22:39


Assalamualaikum......
Alhamdulillah,semua sahabat mempunyai cita2 masing dalam pelajaran....
Harap berusaha bersungguh-sungguh...
Ana sekarang ambil course electrical and electronic engineering kat Uniten....
InsyaAllah dah nak masuk 3rd year....
Ade rezeki nanti dapatlah menamatkannya nanti....
Ana doakan kejayaan antum semua.....
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

putera_idola
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 529
Posting: 5
Dari: Syariah u2 um

Johor  


posticon Posting pada: 22-05-03 23:27


saya sekarang belajar program 3+1 kat kolej ikip kuantan...ambil kos syariah & law.

insyaallah tinggal satu sem lagi dekat ikip... so akhir bulan 10 nie masuk um..

actually kawan2 kat apium tunggu kami studen2 Ikip kat sana ok!...

-----------------
ceria-ceria selalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_idolaProfil   Hantar PM kepada putera_idola   Pergi ke putera_idola's Website   Quote dan BalasQuote

putera_idola
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 529
Posting: 5
Dari: Syariah u2 um

Johor  


posticon Posting pada: 22-05-03 23:28


saya sekarang belajar program 3+1 kat kolej ikip kuantan...ambil kos syariah & law.

insyaallah tinggal satu sem lagi dekat ikip... so akhir bulan 10 nie masuk um..

actually kawan2 kat apium tunggu kami studen2 Ikip kat sana ok!...

-----------------
ceria-ceria selalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_idolaProfil   Hantar PM kepada putera_idola   Pergi ke putera_idola's Website   Quote dan BalasQuote

putera_idola
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 529
Posting: 5
Dari: Syariah u2 um

Johor  


posticon Posting pada: 22-05-03 23:31


saya sekarang belajar program 3+1 kat kolej ikip kuantan...ambil kos syariah & law.

insyaallah tinggal satu sem lagi dekat ikip... so akhir bulan 10 nie masuk um..

actually kawan2 kat apium tunggu kami studen2 Ikip kat sana ok!...[/LIST]

-----------------
ceria-ceria selalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_idolaProfil   Hantar PM kepada putera_idola   Pergi ke putera_idola's Website   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 00:00


Assalamualaikum..
Saye skang same cam asrul_safwan jugak..coz elecectrical electronic engg.
slamat belajar semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

sufi_musafir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 731
Posting: 108
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 00:04


Saya pulak ambik course Mechanical Engineering,alhamdulillah ada rezeki saya sambung degree selepas genggam diploma....doakan kejayaan kita semua!!!

-----------------
Alangkah sukarnya mendidik nafsuku,yg tidak dpt melihat kebenaranMu....Bantulah hambaMu dalam mendidik jiwaku ini........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufi_musafirProfil   Hantar PM kepada sufi_musafir   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 00:10


a'kum

amik syariah kat um

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 02:25


:: ana dari sekolah menengah sampai sekarang asyik civil Engineering ajer, sampai naik muak , dah rezeki kot nak buat macam mana ::

:: dari alam fantasy ke dunia realiti ::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

Jendela_Hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 351
Posting: 29
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-05-03 10:06


saya ni bekas student sains komputer, major artificial intelligent...baru abis bulan 3 lepas..

masa hantar adik balik um hari tu, rasa sedih pulak...rindu nak study kat sana balik..



-----------------
Jendela_Hati...
Insan biasa yang mengharapkan keredhaan Allah S.W.T

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jendela_HatiProfil   Hantar PM kepada Jendela_Hati   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 12:22


assalamualaikum..

oo..jendela_hati major dlm AI ye..blhla mintak tunjuk ajaq nnt..ana pun ade blaja psl AI gak nnt..maybe next sem kot..

ana amik kos sc.kognitif..rase2nye ramai yg x tau kos ni..unimas aje yg tawarkan..hihi..carila kt u lain..mmg x der.. insyaAllah masuk thn 2..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 28-05-03 13:41


sayer pulak amik multimedia engineering.. baru abih bulan lepas..sekarang nie tgh jadi penganggur setia.. Cadangnya nak sambung blaja lagi..Doakan yer...

Wallahu'alam...

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

insaflahdiri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 588
Posting: 64
Dari: nowhere

ussr  


posticon Posting pada: 28-05-03 15:22


sekolah atap aje...
kuikuikuikuikui
actually electrical engineering

Bookmark and Share

    


  Member Information For insaflahdiriProfil   Hantar PM kepada insaflahdiri   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 15:31


ana plak amik electronic enginnering computer.bulan 10 ni abis......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 15:33


Quote:

On 2003-05-22 21:51, siraj_alqalbi wrote:
ermm.. assalamua'laikum

alhamdulillah saya dlm pengajian syariah
insya Allah tinggal lagi 3 sem di umkl




erk... macam sama aje..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 17:39


Assalamualaikum....


heheh..ana amik kos kej. elektrik (peralatan )...1 jun ni daftar kat UiTm Pulau Pinang....doa2kanlah ana nanti ek...

wassalam..

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-03 18:28


ana akan menduduki pmr,tapi ana rancang nak ambil,jurusan law di uia civil dan syariah...doakan ana psa pmr dulu yer

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-05-03 11:11


Hmmm.... ramai sungguh student law ngan engineering kat sini. Alamdulillah... bakal lawyer dan engineer Islam satu hari nanti Insya Allah....

Kos ana kos biasa2 jer.... Kos Sains Kemanusiaan.... Sekarang nie masih di matrix uia... lagi 2 sem akan grade Insya Allah....

Moga kita semua berjaya mengharungi liku2 hidup sebagai mahasiswa/i dalam dunia kampus yg penuh ranjau dan duri nie. Insya Allah....



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 04-06-03 21:27


assalamualaikum
hamba rasa hamba jer amik lain drpd yg lain2 tu...
hamba amik cos nursing jer dah tahun 3 insyaAllah tahun depan jika ader rezeki dapatlah jadi nurse...kat hukm rerajin lah datang sini...

buat sahabat2 semua doakan kejayaan hamba yerk dan buat semua sahabat hamba doakan korang berjaya dalam bidang yg diceburi...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

thinker
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 781
Posting: 62

iraq  


posticon Posting pada: 04-06-03 21:37


assalamualaikum...
memang ramai student engine ngan law kat sini yek!ana skang tengah amik course mikrobiologi kat UKM.course ni dia mengkaji penyakit2 yang disebabkan virus,bakteria atau kulat.letih gak le menghafal.doakan ana MAMPU menamatkan pengajian yek. lagi 4 semester je ni..

"Sehati Sejiwa,Kita Satu Keluarga"

-----------------
"iman bukanlah penjara dijiwa,
yang selamanya bersembunyi,
tapi kemerdekaan yang hakiki..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For thinkerProfil   Hantar PM kepada thinker   Quote dan BalasQuote

nur_faez
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 538
Posting: 13
Dari: Shah Alam

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 22:19


sayer amik course islamic banking..
kat kolej islam darul ridzuan ipoh,perak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_faezProfil   Hantar PM kepada nur_faez   Quote dan BalasQuote

Jendela_Hati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 351
Posting: 29
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 05-06-03 17:48


assalamualaikum

adik fi-amaanillah..ambik sc. kognitif ye..akak ambik subjek tu masa last sem hari tu.. seronok subjek tu..boleh la tahan..

akak ni takla pandai sgt dlm AI ni..boleh la sikit2..seronok jgk jumpa student yg dlm bidang AI jgk..

-----------------
Jendela_Hati...
Insan biasa yang mengharapkan keredhaan Allah S.W.T

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jendela_HatiProfil   Hantar PM kepada Jendela_Hati   Quote dan BalasQuote

eisya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 948
Posting: 24
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 20:12


alhamdulillah...skrg ni tengah ambik cos b.arab...kat matriks pj.

-----------------
beburung berzikir di sangkar raudhah, menyambut azan di tabir senja, insan berkasih kerana Allah, bertemu berpisah kerana cintaNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eisyaProfil   Hantar PM kepada eisya   Quote dan BalasQuote

fair_us
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 635
Posting: 18
Dari: utm, skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 05-06-03 21:42


asslamualaikum......
em....alhamdulillah ana amik course kej mekanikal (teknologi marin)......kat utm....
syukur.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fair_usProfil   Hantar PM kepada fair_us   Pergi ke fair_us's Website   Quote dan BalasQuote

rhazes
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 126
Posting: 152
Dari: negeri aman rakyat beriman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 23:03


akumm........

ana skrang amik coz architecture kat uia pj
baru nak mula sem pertama.......



-----------------
THIS PATH MAY BE DIFFICULT
BUT THE DESTINATION IS CERTAIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For rhazesProfil   Hantar PM kepada rhazes   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 399
Posting: 57
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-03 23:36


a'kum,
erm..dip sains komp (multimedia) kat utm semarak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 10:03


assalamualaikum..

a ah la kak jendela_hati...fi amik kos sc kognitif..besar cabangnye..salah satu AI la..tu yg nak minta tunjuk ajar akak tu..hihi..blh ker??

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

amad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 64
Posting: 147
Dari: Cleveland

usa  


posticon Posting pada: 06-06-03 10:20


Assalamaualaikum,
alhamdulillah...ramai yg masih menuntut..wutever course are u taking right now...it's actually a very..very..small part from Allah's knowledge...jangan bangga dengan ilmu yg kita ada kerana ilmu itu datangnya dari Allah...

"menuntut ilmu itu wajib bagi muslimin dan muslimat.." lebih kurang maksud daripada hadis baginda Rasulullah...

and for me...la nih tgh stadi Systems Engineering..di CWRU, Ohio..baru stat 5 bulan..still a long journey...pray for our success! amin..gambate kudasai!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amadProfil   Hantar PM kepada amad   Pergi ke amad's Website   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 06-06-03 10:31


Assalamualaikum......
Anan study engineering kat matric uia...InsyaAllah lagi 2 sem abih la kat sini pastu ke gombak pula...doakan kejayaan kita bersama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

peace_lawmaker
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 999
Posting: 1

Perak  


posticon Posting pada: 06-06-03 10:39


Assalamualaikum....ana skang ni tengah amik laws kat matriks uiam...sem depan ana akan menjejakkan kaki ke maincampus...Gombak...TUnggula...Doakan ana ok!!!! Tak kira kos apa yang diambil...semuanya masih dalam cabang ilmu yang sama...Good luck guys!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For peace_lawmakerProfil   Hantar PM kepada peace_lawmaker   Pergi ke peace_lawmaker's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 11:52


salam alaik...

erm..seronok baca dan perhati bidang shbt semua..dan ramai gak ek..bebudak uia...

ana..insyaALLAH..amik ijazah sarjana muda sains kemanusiaan..major dlm sains politikminor..
dlm ilmu wahyu...masih bertatih lagi...tak sabar nak berlari-lari..


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

shiFa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 107
Posting: 113
Dari: PASIR RIS - SINGAPORE

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 18:53


shiFa dpt course DAKWAH kat Kusza... Actually shiFa naaaak sangat course syariah, tapi tak dapat, redha jer lah...

-----------------
aKu TiDak GenTar aKaN MaTi, TeTaPi aKu BimBangKan NasiBku SeSuDaH Mati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shiFaProfil   Hantar PM kepada shiFa   Quote dan BalasQuote

nuyu
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 317
Posting: 7
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-06-03 19:50


Assalamualaikum.....

Nampaknya, kebanyakan ahli komuniti ni terdiri dari mahasiswa/i yang bakal jd professional... Alhamdulillah..., saya doakan semoga semua sahabat2 dapat mencapai kecemerlangan di dalam pembelajaran masing2....

saya pulak bekas pelajar Bachelor in Accountancy UiTM... baru je lepas konvo pada akhir bln 5 lepas.... Skrg saya keje sbg kerani akaun, tp masih lg sedang mencari keje yg sesuai...
, kalau ada antara sahabat2 yg tahu pasal keje kosong kat mana2, boleh la inform kat saya ye.......

-----------------
Apabila cinta kepada Allah sampai ke lubuk hati, cinta yang selain dariNya akan tersingkir.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuyuProfil   Hantar PM kepada nuyu   Quote dan BalasQuote

just
Warga Rasmi
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 758
Posting: 9
Dari: kota tinggi bandar bersejarah

Johor  


posticon Posting pada: 11-06-03 11:37


Alhamdulillah..skang nie final sem Mechanical Engineering UM...interesting!!
[email protected]

[ Posting ini telah di edit oleh: just pada 2003-06-11 11:38 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For justProfil   Hantar PM kepada just   Quote dan BalasQuote

ikhwan_1403
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1216
Posting: 88

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-06-03 12:40


Assalamualaikum... ana sekarang insya-Allah belajar dalam jurusan kejuruteraan elektrik telekomunikasi ... semooga Allah memberi kpd ana kekuatan untuk terus belajar dan memudahkan urusan ana .....Aminn!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_1403Profil   Hantar PM kepada ikhwan_1403   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-06-03 17:58


saya ambik Ijazah bidang media komunikasi (grafik dan media digitaL)major saya periklanan dan multimedia..saya buat website,animasi 3D,apa juga interaktif berdigital,selain tu,saya juga pereka iklan..iklan kelakar,sedih..tu semua kerja saya....nak tahu lagi masuk MIT(Uitm)Jab.Grafik dan Media Digital....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

assyamsufi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1513
Posting: 31
Dari: ~Muar~Seremban~Bangi~Melaka~Kuala Lumpur~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-03 11:09


assalammualaikum......
saya ambil IT,major industri.....2nd year,kat ukm

Bookmark and Share

    


  Member Information For assyamsufiProfil   Hantar PM kepada assyamsufi   Quote dan BalasQuote

Hubb_qilaf
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1762
Posting: 39
Dari: USM Health Campus

turkey  


posticon Posting pada: 30-06-03 16:53


Assalamualaikum.....
Seronoknye tau course sahabat sahabiah sumer...
tp mostly bakal engineer kan,apa pun ourse kite ,yg penting kita menutut ilmu semata-mata kerana Allah....
Ana sekarang dalam course MEDICAL DOCTOR TAHUN 2....
InsyaAllah,3 taun lebih lg baru abis...emm perjalanan masih jauh,doakan kejayaan kita bersama...

-----------------
Solehah woman smiles in trouble,
Gather strength from doa,
And grow brave by istighfar and solat,
Her great love is only for Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hubb_qilafProfil   Hantar PM kepada Hubb_qilaf   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 01-07-03 14:35


ermm... saya pulak ambik course sc.comp.. tapi, ni pun tak sure lagi sama ada akan terus kekal.. tgh tunggu hujung thn ni mcm mana..

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

mubtasimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1619
Posting: 40
Dari: Makkah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-07-03 15:17


assalamualaikum,,
ana pun nak kongsi sama course ana ..ana amik Bhasa Arab ..sekarang kat Matric lagi..so,ana belajr yg asas asas je lah..Nahu Wa Sarf..Mharat Kitabah... Maharat Qiraah..Maharat Istima;...Maharat Muhadathah...NusuS Adabiyyah...
setakat ni..bagi ana subjek yg susah sikit Nahu Wa Sarf 2 sebab subjek ni semakin mendalam sikit dari Nahu Wa Sarf 1...kena struggle sikit..tapi,memanglah adat orang study,,kena struggle selalu..betul kan...
buat Ukhti -sakura-..nape tak comfirm lagi nak amik sc comp..anti tak minat ker?...
abang ana pun amik course ni jugak...
dengar kata course ni susah ..yer ker...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mubtasimahProfil   Hantar PM kepada mubtasimah   Quote dan BalasQuote

hanann82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2003
Ahli No: 1637
Posting: 43
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-07-03 15:53


saya student ukm, final year, amik multimedia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanann82Profil   Hantar PM kepada hanann82   Quote dan BalasQuote

hanann82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2003
Ahli No: 1637
Posting: 43
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-07-03 15:55


saya student ukm, final year, amik multimedia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanann82Profil   Hantar PM kepada hanann82   Quote dan BalasQuote

hanann82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2003
Ahli No: 1637
Posting: 43
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-07-03 15:55


saya student ukm, final year, amik multimedia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanann82Profil   Hantar PM kepada hanann82   Quote dan BalasQuote

Alqatil
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1889
Posting: 1
Dari: KB,Qelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-03 18:22


assalamu'alaikum

ana course EEE...Electrical Electronic Engineering...lagi 3 sem nak abis...
kalau ada rezeki...buat master...


Bookmark and Share

    


  Member Information For AlqatilProfil   Hantar PM kepada Alqatil   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-03 10:32


ermm.. buat mubtasimah, bukan tak minat course tu, minat jugak.. [walaupun dulu ayah yg tentukan ambik course tu] tapi ayah ada plan baru utk saya... tunggu hujung thn ni cam na... [harap tercapai la]

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

mubtasimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1619
Posting: 40
Dari: Makkah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-07-03 11:04


...plan apa tu?nampak cam best jer ukti -sakura-..apa apa pun...khazzun saeid...& good luck...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mubtasimahProfil   Hantar PM kepada mubtasimah   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-03 11:13


THANKS..!! sabar menunggu hjg thn ni...

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-07-03 11:16


saya ambil digital media dan media kom(grafik)degree tahun akhir,major dlm advertising dan multimedia di MITS (Uitm) Shah Alam,InsyaAllah, takde aral nak samb Ma kat Michigan dan buat double major.Kalau nak design apa2 dan idea apa,lehlah sudi sudikan tanya saya.

"Think Out Of The Box"

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

alhaq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.06.2003
Ahli No: 1790
Posting: 85

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-03 01:35


assalamualaikum
Joshua ni tgh apply Michigan ke? U of Mich ke ata Mich State U? tru Mara ke Jpa?
oo..so ni nak further MA laa ni? syabas...


Bookmark and Share

    


  Member Information For alhaqProfil   Hantar PM kepada alhaq   Quote dan BalasQuote

alhaq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.06.2003
Ahli No: 1790
Posting: 85

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-03 01:39


opss lupa...ana amek System engineering, skrg ni tahun 2...lagik 2 thn nak abis...kat CWRU, USA..
x tau nak amek technical electives apa..cadang nak amek Information system..tp takut aa..sbb ana bab computer ni cam lembab sket...
skrg ni tgh belajar Singal processing pon dah blurr

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhaqProfil   Hantar PM kepada alhaq   Quote dan BalasQuote

bonny_hazreena
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 518
Posting: 8
Dari: malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-07-03 09:50


hmm.. segan la plak kami nak citer pasal course kami.. sumer pon high class nyer course.. astuh overseas lak tu.. segan laa..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For bonny_hazreenaProfil   Hantar PM kepada bonny_hazreena   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 04-07-03 10:13


Quote:

On 2003-07-04 09:50, bonny_hazreena wrote:
hmm.. segan la plak kami nak citer pasal course kami.. sumer pon high class nyer course.. astuh overseas lak tu.. segan laa..!



isshh.. buat apa nak malu pulak... kan sama2 belajar...jgn memalu yer...

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

waneda
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1774
Posting: 6
Dari: Perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-07-03 11:37


saye pun segan gak,
orang lain semua best2
saya ambik pend biologi kat upsi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanedaProfil   Hantar PM kepada waneda   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 18:45


Salam alaik
Ana ikuti jurusan sains biologi major dalam zoologi dan minor dalam pengurusan

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-07-03 10:33


ana amik elektronik-elektrik kat utm
baru tahun dua skang nie
so sahabat2 lain camane?
kita mai u nie nak belajar kan
buat apoa nak malu
malu
pi jalan ulu
segan
pi jalan bagan
bis citer

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

iwan_sirdani_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2300
Posting: 49
Dari: Melbourne, Australia

australia  


posticon Posting pada: 21-07-03 10:49


Saya insya-Allah akan mengambil Bachelor of Psychology & Bachelor of Management (Marketing) di Monash University, Australia, bulan November ni.

Seram sejuk rasanya bila makin nak dekat dah bulan 11 ni. Doakan saya ya kawan-kawan.

-----------------
ingatlah! setiap amalan kita tergantung kepada niat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For iwan_sirdani_82Profil   Hantar PM kepada iwan_sirdani_82   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 21-07-03 18:36


A'kum.. akuzakie amik Dip.Sains Komputer (IT) kejer dah... sbg Associate System Engineer d'bwh salah satu anak syarikat MAB kat Airport KLIA.


-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

sepi_indah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 943
Posting: 45
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-03 19:20


assalamualaikum..saya ambik jurusan diploma kejuruteraan elektrik di universiti tenaga nasional..insyaallah habis diploma nie nak sambung ijazah pulak...doakan yer...

-----------------
Sepi itu indah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sepi_indahProfil   Hantar PM kepada sepi_indah   Quote dan BalasQuote

wida_widi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1005
Posting: 180
Dari: Kota Tinggi/Kelana Jaya

Johor  


posticon Posting pada: 21-07-03 19:23


hrm..saya amik course BBA jek..bachelor business administration..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wida_widiProfil   Hantar PM kepada wida_widi   Pergi ke wida_widi's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-07-03 16:48


ana ambil syariah dan undang-undang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-07-03 17:00


Anis pulak ambik dip IT..bulan 3 nanti insyaAllah, habis study..hajat dihati nak sambung ijazah pulak..

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-03 21:17


>alhamdulillah rezki pemberian Allah & berkat doa bonda...ana dapat jurusan yang ana minati..Ana ambik jurusan Bachelor in Administrative Science

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 10-09-03 11:06


adik ambil program dip pemb manusia di upm.

-----------------
jujurlah padaku, bila kau tak lagi cinta. tinggalkanlah saya, bila tak mungkin bersama. jauhi diriku, lupakanlah saya. hohoho wowooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 07:46


ASSALAMUALIKUM SHBT SEMUA
ANA skrg sedang belajar di dlm kos IJAZAH SARJANA MUDA KEJURUTERAAN KOMPUTER
prog 5 thyn
skrg br thn 4 di UTM skudai
nak hbs lg 2 thn
3 sem lg
emmmmmm tak campur extend lg
doakan kejayaan para sahabta kita di IPT
GOOD LUCK 4 FINAL

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-09-03 22:59


Assalamualaikum wbt

SELAMAT BERJAYA MENEMPUHI FINAL EXAM BAGI SEMUA SAHABIAH ANA DI IPT
MUDAH-MUDAHAN KEJAYAAN MILIK KITA,INSYALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

ujex
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3577
Posting: 29
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 15-09-03 18:12


assalamualaikum..

electronics engineering di southampton university (final year)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ujexProfil   Hantar PM kepada ujex   Quote dan BalasQuote

nurilanwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3035
Posting: 54

Perak  


posticon Posting pada: 15-09-03 18:45


Assalamualaikum...
salam ikhlas penuh ukhuwwah...
Ana nak mempromosikan course ana yang julung2 kali ada kat m'sia ni...
-Prospek kerja amat baik
-berkonsepkan helping profession
-ada dlm fakulti sains kesihatan UKM shj., insyaallah USM dan UIA bakal ada
-Sesuai utk mereka2 yang suka pd budak2 dan org tua
-sesuai utk mereka2 yang suka amal bakti kat masyarakat
-ana agak terkilan sb. tahun ni course ni hanya sorang saja Malay yang lain semuanya bukan...sb. selalunya non muslim lebih advance dari prospek kerja berbanding kita...so promote!!
nama course ni:
SPEECH LANGUAGE PATHOLOGY

cemerlang utk Islam!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilanwarProfil   Hantar PM kepada nurilanwar   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 15-09-03 23:02


sedang mengikuti matrikulasi senibina(architecture) insyaAllah 1 sem lagi akan ke ikuti ijazah sarjana muda dlm bidang ini.....
doakan kita sama2 berjaya ok.....

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-03 23:53


saya ambik sains komputer...so kalau nak tahu pasal isi komputer bolehlaa tanya....kiranya pakar bedahlaaa ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 10:35


Assalamualaikum....
ana lak amik Bachelor in Human Sciences...
major dlm Psychology, nak clinical psychology...
dan minor in Al-Quran wa As-Sunnah...
'ustaz' ana pernah kata, kalau nak kuasai ilmu barat, kita kena kuasai Al-Qur'an dan As-Sunnah dulu....
so, ana menyeru pada sahabat dan sahabiah sekalian, marilah kita menguasai Al-Qur'an dan As-Sunnah!!!
TAKBIR!! ALLAHU AKBAR!!! 3X

-----------------
Bilaku menjejak tapak ke pasir,
Ikutlah dibelakangku sebagai pejuang,
Bila kuseru,"Perjuangan itu pahit!!"
Maka kau sahut kembali,"Syurga itu manis!!!"
HADIAHKANKU DARAH SYAHIDMU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

ukhwatulmuslimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3904
Posting: 26

Selangor  


posticon Posting pada: 06-10-03 14:54


a'kum.......
petroleum engineering taun 4 utm skudai..
Insya-Allah tinggal sthn lagi dapatlah ijazah yang diidam2kan...amin
wslm


Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwatulmusliminProfil   Hantar PM kepada ukhwatulmuslimin   Pergi ke ukhwatulmuslimin's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 06-10-03 16:26


assalamualaikum...
ana amik it...(dlm bhs melayunye) teknologi maklumat ....hihihihih
first year..
foundation..
next year br sambung degree...
lps nih ...sesaper ader masalah pasal komp..ke ...it... ke...bleh jumper ana....
kalau ana mampu tolong...ana tolong...
sbb ana pun br start belajar..
x master lg...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-03 16:28


SAYA,,,TAHUN AKHIR KEJURUTERAAN MEKANIKAL.....

blajar di utm skudai///////////

ada yang kenal saya ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-03 12:21


askum

ana semester akhir ijazah sarjana muda jabatan dakwah dan pembangunan insan akademi pengajian Islam universiti malaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 08-10-03 12:28


assalamualaikum..ana lak..study course Pengurusan Perniagaan..insyaallah thn 2..doa2kanlah kejayaan ana ye..wslm

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

oriental
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3661
Posting: 59
Dari: utm

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-03 21:06


insyaAllah semester depan , semester last...saya ambik course Sains Komputer & Sistem Maklumat kat UTM Skudai.....Majoring Multimedia

Bookmark and Share

    


  Member Information For orientalProfil   Hantar PM kepada oriental   Pergi ke oriental's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-10-03 10:27


Bachelor mechanical engginering.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 20:42


hmmm ana lak... ambik B.Sc.Ed(bio&math) di USM... 4 tahun.. ade lagi 2sem insya-Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-03 21:14


assalamualaikum... ana amik ijazah sarjanamuda undang undang kat Uitm shah alam.. thn 2 insyaAllah... doakan ana.. pointer dah nyawa nyawa ikan..

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

ana_student83
Warga Rasmi
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1688
Posting: 1
Dari: Gombak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 14:47


Assalamualaikum...ana amik ijazah sarjana muda bahasa inggeris & kesusasteraan di UIAM Gombak...masuk sem 2 thn 1....salamz...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_student83Profil   Hantar PM kepada ana_student83   Quote dan BalasQuote

annur_syahadah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4150
Posting: 9
Dari: Bangi,selangor

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 15:28


assalamualaikum...
nur lak dalam bidang environmental science kat UKM. baru first year.

bidang ni bawah sumber alam dan sekitaran... ramai gak yang duk tertanyer kat nur, aper future dan kejer camna untuk course nur... jawapannya ada kat sekeliling kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur_syahadahProfil   Hantar PM kepada annur_syahadah   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 28-10-03 16:13


saya ambil mechanical eng kat uitm doakan kejayaan semua umat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

damia_alya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4558
Posting: 27
Dari: NO.200,BT.3 3/4

Selangor  


posticon Posting pada: 28-10-03 18:38


saya amik dip.kej.elektrik(elektronik)..sem depan final sem..seronok tau blajar pasal elektrik ni,tapi awas!takut kena karen..especially yg amik power..

Bookmark and Share

    


  Member Information For damia_alyaProfil   Hantar PM kepada damia_alya   Quote dan BalasQuote

CahayaWafiy
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4575
Posting: 13
Dari: JoHor/ShaHaLam

Johor  


posticon Posting pada: 28-10-03 22:17


saya plak amik course system computer.bidang nie banyak kumbang terpaksalah si bunga nie menggagahkan diri demi menuntut ilmu.sume tue COBAAN....

Bookmark and Share

    


  Member Information For CahayaWafiyProfil   Hantar PM kepada CahayaWafiy   Quote dan BalasQuote

karkuntimur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4433
Posting: 49

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-03 00:08


assalamualaikum...
hm..thanks kepada para sahabat.
ana ambik course electrical engineering kat utm.
ana doakan kejayaan untuk kita semua dan seluruh umat islam. Amin!!!
firman Allah, "sesungguhnya sesiapa yang dihindarkan dari api neraka dan dimasukkan kedalam syurga, maka dia telah berjaya"

setengah ulama' kata ini lah kejayaan yang hakiki. sama2lah kita ambik iktibar dan peringatan yang kat u ni hanya untuk sementara. Insya-Allah



Bookmark and Share

    


  Member Information For karkuntimurProfil   Hantar PM kepada karkuntimur   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 11-11-03 01:44



assalamualaikum....

saya pulak amik kos Teknologi Komputer (Sistem Komputer & Rangkaian)... kat KUKTEM, Pahang!!
susah gilos gak kos ni... memerlukan daya imaginasi yang tinggi....
tapi mana ada belaja yang senang kan...?!

insyaAllah...doakan ana ngan kengkawan dapat result cemerlang... aamiiiiinnnnnnnn!!


-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 26-01-04 08:56


betul kata Awekzz....
mana ada perkara yang senang dalam dunia ini...

saya pula mengambil jurusan kejuruteraan perisian,tahun satu semester 2, di universiti yang sama dengan awekzz, semestinya KUKTEM tercinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 10:47


ana amik kos akaun........insyaAllah nak jadi akauntan solehah....aminnnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

rieaqistina
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5758
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-04 11:13


A'kum alhamdullihah ramai ahli komuniti yang amik engineering kan? saya amik accountancy in uum final year, bulan 3 ni abis, insyaallah, doakan semoga saya tak sangkut mana-mana paper, kepada semua ahli komuniti GOOD LUCKS.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rieaqistinaProfil   Hantar PM kepada rieaqistina   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 13:11




sue ambil Bachelor in Corporate Administration di UITM, Shah Alam.. baru semester satu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

charm_sofea
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1817
Posting: 82
Dari: jengka vs skudai

Pahang  


posticon Posting pada: 26-01-04 15:39


charm amik HRD kat utm. insyAllah, 2 sem lagi abis la...

-----------------
ANDA ADALAH APA YANG ANDA FIKIRKAN....

Bookmark and Share

    


  Member Information For charm_sofeaProfil   Hantar PM kepada charm_sofea   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-04 18:47




ana pula ambil kos Bacelor of Engineering (Civil Engineering Technology) di KUKTEM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» nak tau course para sahabat

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.244172 saat. Lajunya....