Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 18 hari yang lalu
izdham: 27 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 37 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: Shoutul Amal - Nostalgia


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» Shoutul Amal - Nostalgia

Please Mendaftar To Post


Oleh Shoutul Amal - Nostalgia

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 07:36


:: suka semua lagu dalam album ni ::

terkenang sebuah memori lalu
kisah persahabatan kita bersama
didlm satu pengajian
menuntut ilmu dan pengalaman

mengingatkan ku pengorbanan mu
terpahat padu dikalbuku 2x

bersama rakan taulan dan guru
tawa riang mu menghiburkan hatiku
indahnya suasana ketika itu
terjalin ukhuwah sejati

nasihatmu sungguh bermakna bagiku
mengenalkan ku erti kehidupan
susah payah kita hadapi bersama
itulah asam garam dlm kehidupan

ya TUhanku tabahkan hatinya
kuatkan semangatnya untuk menghadapi hidup
limpahkanlah magfirah dan kasih sayang Mu
agar hidupnya sejahtera di dunia akhirat



-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 07:47




thanks,kaze...
bila tengok lirik nih,barulah ingat lagunya...
memang best!
ana suka lagu ni dgn lagu Amalulillah dr Shoutul Amal...
ada semangat utk berjihad..!!

Allahu Akbar !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 12:08


lagu ni sering mennimbau kenangan ketika di bangku persekolahan dulu.

mmg sedih bile hayati liriknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 13-12-03 12:37


mmg best laaa

[ Posting ini telah di edit oleh: Syahmushroom pada 2003-12-13 12:38 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 02:24


rasa pernah dengar, tp lupa laks.

kaset lama pun banyak dah hilang.

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

mawardah_solehah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1155
Posting: 100
Dari: Kuantan,Pahang Darul Mukmin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 17:38


ana minat gak!!!!

-----------------
"Hati ini milik Allah..
Diciptakan oleh Allah...
     Hanya untuk mencintai Allah.."



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_solehah85Profil   Hantar PM kepada mawardah_solehah85   Pergi ke mawardah_solehah85's Website   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 17:42


Nasyid nie betul-betul meninggalkan nostalgia bagi saya dizaman sekolah menengah dulu. Nasyid nie saya dan kawan2 persembahkannya dlm majlis perpisahan kami..

Bila hayati liriknya, terasa kenangan lama mengimbau kembali..masih baru di lipatan momori.

Itulah nikmah ukhwah yang berlandaskan islam..ukhwah fillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-12-03 13:43


ana minat sangat ngan lagu nie.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-12-03 13:52


shoutul amal best

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-03 19:59


. salam ukhwah fillah saya hulurkan buat anda yang menyokong shoutul amal khasnya dan nasyid amnya. buat masa ini shoutul amal tiada alabum baru selepas Gema Perjuangan yang telah di'release' pada september 2001 sebab, seorang vokalis dan anggotanya melanjutkan pengajian ke Sudan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

syauqey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4989
Posting: 62
Dari: Gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 21-12-03 22:09


kumpulan nasyid ana selalu juga bawa lagu nu ..

lagu ni bagus

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqeyProfil   Hantar PM kepada syauqey   Pergi ke syauqey's Website   Quote dan BalasQuote

syirqey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2003
Ahli No: 5027
Posting: 94
Dari: Pahang, Malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-12-03 00:23




saya pun minat sangat ngan lagu tu... cuma sayang kesinambungan album tu dah kurang skit sbb lagu utama ditujukan buat parti pembangkang... bukan tak bagus cuma terlalu buat perubahan drastik sejak keluar album kedua... bagaimanapun... album diorang mmg best... dgn vokal yg mantap dan harmoni yang padu.. kalau tak silap syauqey pernah duet ngan vokal shoutul amal...cuba tanya dia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syirqeyProfil   Hantar PM kepada syirqey   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-02-04 01:12


dah ingat dah lagu nih....best maaa.....

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-02-04 03:23


best...best

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 20-02-04 09:29


Quote:

On 2003-12-15 17:42, aina_nasuha wrote:
Nasyid nie betul-betul meninggalkan nostalgia bagi saya dizaman sekolah menengah dulu. Nasyid nie saya dan kawan2 persembahkannya dlm majlis perpisahan kami..

Bila hayati liriknya, terasa kenangan lama mengimbau kembali..masih baru di lipatan momori.

Itulah nikmah ukhwah yang berlandaskan islam..ukhwah fillah..




masih teringat kat sahabat2 lama.dulu masa akhir tahun lagu ni di pasangkan di corong speker masa petang2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

iemahanim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1962
Posting: 89
Dari: Taman Ilmu dan Budi

Kedah  


posticon Posting pada: 02-04-04 15:34


bila dengar jer lagu ni..teringat zaman kat sekolah dulu..macam2 ragam ada..nakal...malas..mcm2..rasa macam nak lalui semula zaman2 remaja dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For iemahanimProfil   Hantar PM kepada iemahanim   Pergi ke iemahanim's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-04-04 16:41


Quote:

On 2003-12-13 07:36, kaze wrote:
:: suka semua lagu dalam album ni ::

terkenang sebuah memori lalu
kisah persahabatan kita bersama
didlm satu pengajian
menuntut ilmu dan pengalaman

mengingatkan ku pengorbanan mu
terpahat padu dikalbuku 2x
*************************8
nasihatmu sungguh bermakna bagiku
mengenalkan ku erti kehidupan
susah payah kita hadapi bersama
itulah asam garam dlm kehidupan



Ana suka nasyid ni...syukran kaze...
Best sangat zaman sekolah dulu...dulu kalau ada majlis perpisahan dengan sahabat-sahabat, mesti nasyidni la yang berkumandang....

nilai ukhuwwah memang mahal...tak ternilai kalau nak dijual...

Rindunya dekat sahabat-sahabat di sekolah dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-04 16:53


asssalamualaikum...
shoutul amal mmg best ..selain nostalgia .. lagi utk guru pun best gak .... bile dgr nasyid album tu ... dpt semangat baru je ...disamping teringat memori lama ...
wsalam
..


Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-06-04 13:14



Erm..mmg best lagu ni tapi dah lama ikim tak ke udarakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-04 18:28



terima kasih kepada semua peminat nostalgia- Shoutul Amal tapi pernah ke IKIM keudarakan nasyid ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-04 18:32



terima kasih kepada semua peminat nostalgia- Shoutul Amal tapi pernah ke IKIM keudarakan nasyid ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-07-04 10:07




Dulu ikim ada keudarakan lagu ni....dgn lagu Semarak Perjuangan.Tapi skrg dah tak da...

-----------------
Dunia adalah lautan yang dalam dan telah banyak manusia yang tenggelam, justeru itu sediakanlah perahu untuk belayar dan ia adalah taqwa kpd Allah-Luqmanul Hakim

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 11:46


Nasid ni mengenangkan ana kepada sahabat-sahabat seperjuangan ana di sekolah menengah suatu ketika dahulu....nasyidni benar-benar menggambarkan suasana kami dulu dan sewaktu perpisahan, nasyid ini telah didendangkan oleh junior kami...fuhhh sedih sungguh...Alhamdulillah, sehingga ke saat ini ana tetap merindui mereka sepertimana mereka juga...Syukur punya sahabat-sahabat ini..Susah nak dicari ganti lagi...Barakallahufikum jami'an...


nice....so nice....

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-05-05 22:01


nak dengar Shoutul Amal sila ke siniShoutul Amal

kalu tak boleh nih addressnyer...http://webtv.parti-pas.org/modules.php?name=WebRadio&op=modload&file=index&p=Nasyid/Shoutul%20Amal/Amalulillah

kalau tak boleh dengar jugak sila download dulu...

naaf di atas segala kesulitan

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 18:42


kino ada 2 album Shoutul Amal, tapi dlm btk mp3. hehe.. x de lirik.[sbb kino hantar install nasyid,program2 etc].


sejak dapat lirik lagu nih, terus dengar repeat..hehe..nasib mp3 nih x tau letih...


[ Posting ini telah di edit oleh: kinobaik pada 2005-05-19 15:16 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126908 saat. Lajunya....