Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa TINGGINYA 150 macam dan ke bawah???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa TINGGINYA 150 macam dan ke bawah???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa TINGGINYA 150 macam dan ke bawah???

amylela
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5447
Posting: 54
Dari: malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 10-12-03 10:58


assalamualaikum...salam ukhwah buat semua.
ana buka topik ni saja nak survey..berapa ramai agaknya kawan2 kita yang rendah kat luar sana ye?.
di samping ana nak minta pendapat. ana tinggi 150cm tapi umur dah lanjut (maksudnya dah habis sekolah) tapi disebabkan ketinggian yang rendah dan muka tak matang ana rasa rendah diri...macam mana tu ye?? nampak macam tak penting tapi kesannya ada...
contohnya bila nak membeli barang2 mahal kat kedai penjual macam tak percaya je...diorang ingat kita budak kecil lagi.....senang kena tipu....mesti ada yang pernah kena macam ana betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For amylelaProfil   Hantar PM kepada amylela   Pergi ke amylela's Website   Quote dan BalasQuote

zamani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2256
Posting: 184

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-03 11:17




yer ker....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamaniProfil   Hantar PM kepada zamani   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 11:26



ha ah..betul tu..ada apa2 cadangan??? ada ke cara nak tinggikan badan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 11:27



Ana lebih sedikit dari 150 cm.. tapi suka aje jadi rendah..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

liss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3923
Posting: 85
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 10-12-03 11:29


jangan bersedih lah.....yakin diri kamu tu yang kamu sama saja dengan orang lain....tinggi atau rendah sama saja...bagi saya tinggi 163 cm...tu pun ramai yang kata ana nie masih belaja lagi tp dah keje dah...wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lissProfil   Hantar PM kepada liss   Quote dan BalasQuote

sutera_biru
Warga Rasmi
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4931
Posting: 19
Dari: danger zone

Kedah  


posticon Posting pada: 10-12-03 11:42



sutera pun sama juga...tinggi cuma 142 cm jer...ramai org x sangka yg sutera nih dah 20 tahun...maybe sbb muka sutera nih cm budak2........tp sutera bersyukur dgn aper yg dkurniakanNya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_biruProfil   Hantar PM kepada sutera_biru   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-12-03 11:46


tinggi saya pun 150 tapi tinggi sikit lebih kuarng 152 memang pendek adik saya pun tinggi dari saya ada yang kata dia kakak saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 12:04




wlpn sya tnggi 172 tp rmai kawan² sya rendah²...

bg saya tak da maslah tahap ketinggian cam tu.. sb ramai org.. cuba tgk org yg pendek lagi.. lagi byk tekanan... kan.

so anggap dia sebagai cabaran bg kita.. & pecayalah ada advantage nye.. macam awetmuda.. sentiasa comel je .. , dll...

:: syukurlah dgn seadanya... & moga² kita semua diberi hikmah diatasnya.. ::

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 12:08


Quote:

On 2003-12-10 12:04, kaze wrote:
: pecayalah ada advantage nye.. macam awetmuda.. sentiasa comel je .. , dll...



betul.. orang rendah ni comel2..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 12:13




tinggi ? hehe..ana tak ingat la ana tinggi beraper...tapi rasenyer 179-182 cm...rasa rendah diri bila diri rendah? isk, ye ker....ana yang tinggi ni pun ada sesekali rasa tak selesa...semua sama ajer...tak kira tinggi ke rendah..semua ada kelebihan dan kekurangannya...Allah dah buat diri kita ni comel2 belaka...bersyukurlah dengan apa yang ada, ok?

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-12-03 13:42


org melayu kalau tinggi sgt pelik......percayalah.......kan bagus kalau sederhana je.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-03 13:53


biasa la tu.. saya pun tinggi 150 juga , bdn pun kecik...sampai patient pun tak percaya klu saya blh tolong angkat...bkn dukung tau..angkat bdn diorg tu.... kecik2 cili padi...tapi larat tau....w'pun kekadang tu sakit belakang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 14:41




erm..ana termasuk dlm golongan rendah la jugak..tinggi ana cuma 146 jer..ape2 pun, best gak jadi kecik ni..jimat. tulah, banyak hikmahnya ..lagipun kita kan ummat Nabi Muhammad SAW. mmg kita ni kecik2 aje...kalau besar2 macam umat zaman nabi Noh ker, susah gak nk idup...bersyukur je atas apa yg Allah kurniakan pada kita...jgn rasa rendah diri...biar rendah asalkan semangat dlm jiwa tu tinggi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

sinar_islamiah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2003
Ahli No: 5550
Posting: 110
Dari: mesia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 15:05




saya pun tak tinggi sangat..dlm 148cm...ramai yg kata sy ni secondary school..hehe..kdg2 best jgk ye..nampak cam awek muda gitu...apa2 pun bersyukurlah dengan diri kt..Allah dah tetapkan diri kt macam tu..ada hikmah di sebaliknya...setiap kejadian Allah ada seribu satu hikmah yang terkandung di dlmnya..



Bookmark and Share

    


  Member Information For sinar_islamiahProfil   Hantar PM kepada sinar_islamiah   Pergi ke sinar_islamiah's Website   Quote dan BalasQuote

perantausepi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4762
Posting: 258
Dari: bumi bersejarah

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-03 15:11




berdiri sama tinggi....duduk sama rendah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For perantausepiProfil   Hantar PM kepada perantausepi   Quote dan BalasQuote

khuwailid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.11.2003
Ahli No: 5241
Posting: 139
Dari: marakka, mareisha

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 15:26


pada sahabat dan sohabiah...
Apa yang ana dpt lihat, rata2 mengeluh dan ade yg bersyukur. Yg bersyukur tu Alhamdulillah. yg mengeluh tu ana nak nasihatkan supaya redha dan bersyukur apa Allah kurniakan. Cuba kita renungkan sahabat kita yg serba cacat- buta, tempang...ni, dah seribu nikmat yg Allah kurniakan
marilah kita sama-sama muhasabah diri. Wassalam

-----------------
Mirai e mukatte yukkuri to aruite yukou...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khuwailidProfil   Hantar PM kepada khuwailid   Pergi ke khuwailid's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 16:59




ermm, x sure la tinggi akak bape.. tapi rasanye dalam 153-154 gitu la... nak kate rendah sgt pon idak la, tinggi jauh le skali... hehehe...
kadang2 seronok jd org x bape tinggi, x bape rendah ni... org x sangka umo dah meningkat... ingatkan budak skolah... tp kekadang tu susah gak nak bg org percaya jugak yg kite ni bukan budak skolah, tp cikgu skolah...

ape pon, syukur Alhamdulillah... tinggi rendah tu tak lah penting sgt... jgn rasa hina kalau kite kekurangan, tapi belajar bersyukur dgn segala nikmat kurniaan Allah.... kelebihan dan kekurangan tu ade hikmah dan rahmat dari Nya...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-03 17:11


.....emmmm...skali sekala tuh nak gak rasa jadik rendah..tapi apakan daya...emmm..tinggi nurul rasanyer 160 kot..tinggi la gak..sbb ayah nurul(china+arab) arab kan org nyer besar2..so,bakanyer pun mesti la besar2..mak nurul(mamak+melayu)...tp yang pasti,nurul lagi tinggi la dr kak kaei..hehehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-03 18:50




hihihihi sokong sahabat-sahabat yang cakap bahawa orang rendah comel.Walau apa-apa pun bersyukurlah dgn apa yang ada.Ingat Allah S.W.T. tidak memandang pada paras rupa,keturunan,dan kekayaan.Hanya iman dan taqwa kita yang dilihat pada PandanganNya.

P/S:hihihihi Ketinggian ana 177cm,sibuk je ana disini.

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 20:52


jangan risau... 150cm adalah ketinggian yang cukup sesuai untuk berlawan..banyak advantage kalau tak tinggi..
speed akan bertambah, jadi peluang untuk menyerang dan mengelak adalah lebih!!
tapi bagi hamba, 168cm, ketinggian hamba ini di perlukan untuk melompat dengan tingginya supaya skill2 dari udara dapat di praktikkan!!

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-03 21:44


Quote:

On 2003-12-10 11:27, Hanan wrote:

Ana lebih sedikit dari 150 cm.. tapi suka aje jadi rendah..

-----------------
::cakap-untuk akue-untuk kamu-untuk kita::



hehe.. suka ke ?

hurm.. kalau lelaki rendah ? hikhik.. kahwin la dengan perempuan rendah..

biasalah tu.. ada rendah..ada tinggi..Syukur je

[ Posting ini telah di edit oleh: cynognathus pada 2003-12-10 21:46 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-03 12:04



ana setuju dengan pendapat sesetengah yang mengatakan pendek itu comel....

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-03 16:33


ish.....tak kisahlah semua tu...kan ianya anugerah dari yang Maha Esa....kalau saya tinggi 173...tapi kadang tu rendah juga ....bila duduk...ekkkeee

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

habibah_ty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1617
Posting: 67
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-12-03 10:24


assalamualaikum....
ana pun redah jugak lebih kurang 146. memang lah.. sapa pun tak caya kalu kata umur dah tua...muka je nampak muda.....ada org cakap ana ni..budak sekolah rendah... tapi ana faham....dah biasa....rasa ye yg senasib ge ana pun cam tu gok..tul tak....macam mna pun...kita berbahagia..

wasalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For habibah_tyProfil   Hantar PM kepada habibah_ty   Quote dan BalasQuote

nurul_syamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 625
Posting: 47
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 12-12-03 12:32


..
ana tak derlah tinggi sangat. kenapa org rendah ni tak best ke. ana pernah dengar org cakap kalau nak tinggi kene selalu bergayut. pernah dengar x? ana pernahlah test try tapi ana ni hangat2 taik ayam je. hehehe.. ana sebenarnye geram ngan seorg kawan ana ni. tak tahulah tinggi die berapa tapi kira2 165cm kot. agaknyelah. masa ana form one ana lagi tinggi drpd dia. tapi masuk je form 2, tinggi dia naik mendadak. dah balighla katakan. lepas tu dia selalu kutuk ana. geramnye. ana rse2 tinggi ana 158cm je..

[ Posting ini telah di edit oleh: nurul_syamila pada 2003-12-12 12:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syamilaProfil   Hantar PM kepada nurul_syamila   Quote dan BalasQuote

NurulKhat
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4844
Posting: 19
Dari: Shah Alam

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-12-03 03:44



ermm...ana juga tergolong dlm golongan 150 cm dan ke bawah gak...memang orang akan kata kita kiut..sbb kita kecik ajer... ana bersyukur dengan kejadian Allah SWT....pernah skali ana tunggu teksi nak pergi bandar...sambil tunggu ader pakcik tu tegur tak pergi sekolah ker hari ni...(time tu ana cuti semester)...ana ngan senyum simpul jawabla cuti semester universiti pakcik...pakcik tu ingatkan ana ni budak tingkatan 1...itulah kelebihan org kecik ni...nampak muda gitu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulKhatProfil   Hantar PM kepada NurulKhat   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-12-03 07:51


Banyakkan melompat untuk tambah tinggi. Tinggi saya pun dah banyak shot. Dulu 183cm, skrang ni 172cm. Nak tambah tinggi balik, malas.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 08:04




orang rendah susah nak masuk askar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 14:19




ana pon tergolong dlm tgginya 150cm kebwh..tp xsurelah brape tgginya....maybe 149cm kot....

mmg betul kalau org yg kecik ni nampak cam awet muda... kiut lagi miut....penah org ckp ana ni ting 3...tapi ana dah masuk umo 20 thn....

sesekali rasa bangga gak jadik org kecik ni...byk kelebihannya...

yg pentingnya..tinggi ke, rendah ke, semua tu kejadian Allah.kita semua patut bersyukur dgn apa yg diberi olehNya....Allah xpandang semua tu....apa yg penting hati mahu baik.....


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-12-03 15:22



saye pon tergolong dlm golongan 150cm ke bawah....terasa jugak kecik sebab kakak2 saye sumer tinggi2....tapi best jugak kecik..rasa comel..

-----------------
jangan matikan hatiku sebelum kematianku

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 15:39


org kecik ni cute!!.. semua igt muda lagi.. ehehe.. kalau nakal or lasak pon org tak kesah... bab igtkan bdak kecik
kalau nk beli bende bdak kecik pon tak pe.. tak malu nyerh hehehe

tak kisah ketinggian berapa... asalkan ilmu dan personaliti tinggi

WaLLahua'LaM

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 16:22




Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 18:07




emmm... alamak malunye.. dulu mase sekolah dr sekolah rendah sampai menengah mase perhimpunan mesti kene beratur depan sekali.. nasib baikla dah masuk U takde perhimpunan hehehhe.. ana pulak sorang je pempuan.. adik adik makin tinggi tinggalkan kakak dia.. tapi takpe sentiase comel.. hehehe.. Allah tu Maha Adil sebenaqnya.... " nobody get everything.. but every body get something.." .. wassalam

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-12-03 14:14



sha pulak sekarang nie 153...
tapi waktu sekolah rendah sampai form 1 orang kata sha ni tinggi sampai suruh main netball lagi..
tapi bila form 5 sampai sekarang sha lah paling kecik dalam kelas/family....
macamane tu ekkkk......


Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 17-12-03 12:58



ana ni plg rendah dlm family...tp kat sekolah rasa lah juga tinggi coz kwn2 ana ramai yg rendah...sape2 yg ada petua nak tinggi akan ana sampaikan kat diaorg...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 06-07-04 11:07


assalamlualaikum....

hehe... dulu masa kat sek suka tul ngata budak2 yang rendang nie... bestlaaa tengok diorang marah... makin marah makin cute tuuuu....tulah sapa suruh diorang marah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

fatimah_terindah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2004
Ahli No: 6878
Posting: 20
Dari: trg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-07-04 11:48


saya pun rendah jugak..maknanya saya nie comel laa yek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah_terindahProfil   Hantar PM kepada fatimah_terindah   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-07-04 22:37


ana pun rendah jugak,dlm 148-149
kakak ana tinggi skit dr ana, bila jln dua-dua org
ada org tegur,'kwn ker' kak ana jwb,'tak, adik'
dia tanya lagi'darjah 5 ker, adik plak darjah 3 ker?'
kami senyum ajelah,sbb kak ana dah umur 21, ana 15. rasa cam awet muda lak..hi..hi..
jadi kecik best apa, bila org ramai buleh selit-selit hi.. hi.. hi..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-04 22:51




Tinggi ke rendah ke...semua tu kita kena bersyukur kepadaNya..semua tu anugerah dari Allah..mungkin semua tu ade hikmahnya...

Tapi tahu tak anda..yg kecil2 tulah yang paling comei tau..hehehe..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-07-04 23:10




best gak tajuk ni....
wanita melayu normal kalau kecil.
tapi saya pun kecik gak....malunyeerr saye nak citer...tapi tak pe la nikan anugerah...
tapi nampak abnormal lelaki kecilkan???
kawan2 saya pun ramai sangat2 ckp mcm tu...
kadang2 saye segan gak..tinggi saye 153 cm jer...
alamak...keciknyer dia ni.....comel...tu selalu saya dgr.tpkan org kdg2 respek gak kat saye sbb dlm silat saya kira hebat gak....malunyer nak citer.tp mmg saya akui yg saye mcm dihormat bila bergelanggang.....org kate bila saya bersilat...jaga2..hati2 kang tak pasal2 kene....
kadang2 saye malu gak...
tp disebalik kejadian Allah ni,dia telah menganugerahkan sesuatu yg istimewa kt golongan2 yg kurang tinggi ni...
cthnyer otak yg cerdas....kawan2 saya juge gelarkan saya Profesor sbb idea2 yg pelik2 tp bernas.....saya bersyukur.dan semangat dan azam yg tinggi.salah satu keistimewaan kami ni...
tapi saya rase rendah diri juge dgn keaadan saye ni,sbb org biasenye menilai luaran dahulu utk mbuat keputusan sebelum dalaman.lumrah manusia kan?tp tak bermaksud saya kesal kejadian saye ni...
saye gembira sebab istimewa.....tok guru silat saya kate'jgn anggap org bertubuh kecil ni bisa tewas dgn org bertubuh besar,krn yg bertubuh besar tu lah yg banyak terdedah kelemahan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 09-07-04 23:41


assalammulaikum ..
ana lebih skit 150 cm ..

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-05 11:13


!
Ciannya die!
Walaupun tinggi sy 176 cm,bg sy orgnya sama je dgn sy!
Itulah di katakn manusia!
Lgpun sy suka org rendah krn bg sy ia nampak comel dan menarik!
BERSYUKURLAH DGN APA YG ADA!

-----------------
Be a good Muslim or die as Syuhada!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 07-04-05 11:20


nampaknya topik ni mmg dapat sambutan...
ana pun kecik jugak..dlm 151cm...kecik2 pun byk kegunaan nya...nak menyelit paling senang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 13:57




biasa la tu, tengok apa kata kakak shah tu...muslimahsejati....

tinggi saya pun 150 tapi tinggi sikit lebih kuarng 152 memang pendek adik saya pun tinggi dari saya ada yang kata dia kakak saya..


tak sangaka tinggi kak eja sama ngan jamilah....

lelkai ni suka kat pompuan yang rendah2 jer tau... nampak cute la....

tak caya tanya la lelaki kat ukhwah ni...... saper lelaki kat sini rasa pompuan yang rendah lebih cute dari pompuan yang tinggi? cepat posting kat sini.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 14:04


saya 5 kaki 3 inci..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 14:10




kira nurulain dalam kategori orang2 cute

ikhlas tu puji, takkan tak nak ucap terima kasih kot



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

burujislam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12352
Posting: 63
Dari: luas bumi Allah....

Perak  


posticon Posting pada: 19-05-05 12:24


kat sana nanti tinggi rendah langsung tak tengok.....cuba tanya amal pula....

Bookmark and Share

    


  Member Information For burujislamProfil   Hantar PM kepada burujislam   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 19-05-05 12:27




tinggi pun cuma 150cm... sesuai ngan berat badan.... member kata "comelnya".. he he alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 19-05-05 12:31


Quote:

On 2003-12-10 20:52, kens2005 wrote:
jangan risau... 150cm adalah ketinggian yang cukup sesuai untuk berlawan..banyak advantage kalau tak tinggi..
speed akan bertambah, jadi peluang untuk menyerang dan mengelak adalah lebih!!
tapi bagi hamba, 168cm, ketinggian hamba ini di perlukan untuk melompat dengan tingginya supaya skill2 dari udara dapat di praktikkan!



Gila lawak..

Apa pun, mari kita amalkan diet orang Jepun pasca-Perang dunia Ke-2.. InsyaAllah dengan itu orang-orang Melayu ni badannya akan makin tinggi dan besar..

Antara diet Jepun: Makan ikan Salmon mentah..banyak khasiat..sumber protein yang baik.. tu pasal la beza betul fizikal mereka dulu dgn skg..





A man's maturity consist in having found again the seriousness one had as a child - at PLAY!

[ Posting ini telah di edit oleh: Tawel-Sensei pada 2005-05-19 12:32 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 16:39


xper.tu bukanlah halangan.setiap org ada kelebihan msg2...

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

Zahratul_Abyadh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.07.2004
Ahli No: 10079
Posting: 26
Dari: Sakura no Sekai

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 17:11




ana juge tergolong dlm org yg rendah (148cm)..tp apa2 pun kite ttp perlu bersyukur.. betul tak kawan2? ada hikmahnya mengapa sesetengah org Allah jadikan dia tinggi dan rendah.. apa2pun..di sisi Allah..ukuran yg dinilai adalah taqwa.. mari kita jd generasi bertaqwa!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Zahratul_AbyadhProfil   Hantar PM kepada Zahratul_Abyadh   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 04-10-05 21:39


saya tinggi hanya 165 macam...kecik saja...xpalah..apapun setiap orang ada kelebihannya... :-)

[ Telah diedit oleh: FIRDAUSNUR pada 04-10-05 21:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 09:08


tak payah la tinggi sangat.. macam saya, kadang-kadang serba salah nak pakai kasut bertumit, nampak terlalu menonjol berbanding kawan2 yang semuanya comel2... bersyukur dengan apa yang kita miliki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-05 09:19


kasihan.
payah jugak jadik orang pendek2 ini... errr..
orang rendah ni.
tapi senang jugak. sebab takle sempit sangat katil tu.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 09:29


Pada 06-07-04 11:48 , fatimah_terindah posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun rendah jugak..maknanya saya ini comel laa ye..


na'am..memang comel.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 10-10-05 09:32


saya lah itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 10-10-05 09:38


kecik2 cili api...
ada juga perasaan sedih bila diusik....
cute apa orang kecik ni...
lebih2 lagi Kalau awet muda...
saya y dah 22 ni pun tetap dikat lpsan spm...
bukan sekali 2 tapi berkali2.... p bank, shoping,
pernah di tahan polis lagi masa driving.... minta tengok lesen... dahi polis tu berkerut juga sambil meneliti wajah saya dan kembalikan lesen...
awet muda cik adik ni... cute pulak tu....
kehkehkehkeh.... selalu kembang....:):):)
jangan rasa rendah diri... nanti dah la rendah fizikal... mental pun rendah jugak ke...
bersyukur dengan kurniaan Allah..... Alhamdulillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 09:59


ina rasa tak perlu nak rendah diri.. ramai lagi yang tak sempurna diluar sana... bersyukurlah apa yang ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 11:32


mm... ramai juga warga ukhwah yang kecil2 rupanya. ana boleh la join the group. tinggi ana 148cm. same dengan Zahratul_Abyadh ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-05 12:45


> ala...ana tak bawah 150cm tapi nak masuk jugak boleh kan? hehe
> tinggi ana 163 tapi ana suka tengok kawan-kawan ana comel2 belaka...
> emm tinggi ke rendah ke...masing2 ada kelebihan...ada hikmah Allah kurniakan anugerah yang macam tu...
> bersyukurlah seadanya dengan kurniaan Allah...

Islam itu indah :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

Ikhwan23
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13474
Posting: 60
Dari: Dimana sahaja yang diizinkanNya

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 09:48


Ana seronok saja jadi rendah.Kawan2 pun panggil ana f**** kecik.
Kalau dalam baris ana akan berada no 3 dari belakang.kira top 3 la.

Macam2 dapat kalau badan kecik ni.Kalau nak ke mana-mana,boleh selit saja mana-mana kereta sahabat.Kalau dalam gambar,selalu dapat duduk depan seklali,kalau dalan kuliah,nak duduk mana-mana pun tak ada orang marah sebab tak block view mereka.
Macam2 lagi la.

yang penting bersyukur dalam setiap anugerh Allah itu.Allah beri segala yang terbaik untuk kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ikhwan23Profil   Hantar PM kepada Ikhwan23   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-10-05 10:53


orang cakap rendah nampak cute saja..

ana pun rendah..155 saja,,

):):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 11:57


Pada 16-10-05 09:48 , Ikhwan23 posting:

!!! QUOTE !!!

Ana seronok saja jadi rendah.Kawan2 pun panggil ana f**** kecik.
Kalau dalam baris ana akan berada no 3 dari belakang.kira top 3 la.

Macam2 dapat kalau badan kecik ni.Kalau nak ke mana-mana,boleh selit saja mana-mana kereta sahabat.Kalau dalam gambar,selalu dapat duduk depan seklali,kalau dalan kuliah,nak duduk mana-mana pun tak ada orang marah sebab tak block view mereka.
Macam2 lagi la.

yang penting bersyukur dalam setiap anugerh Allah itu.Allah beri segala yang terbaik untuk kita


:-) :-) :-)

comelnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

faridah_stam
Warga Rasmi
Menyertai: 11.08.2005
Ahli No: 18039
Posting: 19
Dari: muadzam shah,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-10-05 12:09


:lol: ana pun kategori orang kecil juga....
dulu ingat macam dah besar sangat....tapi bila dah sampai dan bergaul dengan ramai orang ni, baru tahu diri ni besar mana.
dalam kelas tu rasenya antara 10 orang terkecil. tapi ana tetap bersyukur sebab banyak kelebihan jadi orang kecil....boleh selit tengah orang ramai....tapi rasenya ana taklah kecil sangat? kecil ke kalau tinggi 155 macam?

Bookmark and Share

    


  Member Information For faridah_stamProfil   Hantar PM kepada faridah_stam   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 24-10-05 12:37


syukur dengan apa yang ada... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-10-05 12:53


hehe..ana ! ana ! ana 149 saja.. :-di tak cukup inci..nak buat caman..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 20-06-06 17:09


ana pun rendah juga..
tak apa ciut sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-06-06 17:19


orang kecik ni lambat nampak tua....kalau saya jumpa client saya semua tanya saya ni lepas SPM ke sedangkan dah habis belajar Degree pun......saya suka jadi diri saya sekarang

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 20-06-06 17:57


emmm...ana 170 macam...ops!silap masuk posting.hihihihihii

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-06-06 22:39


ComeL nya.....hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-06 22:41


emm if lelaki itu may be berasa rendah diri agaknya..tapi bersyukur lah seadanya...setiap kejadian itu ada hikmahnyer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 22:20


Pada 10-12-03 12:08 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!




kalau orang tinggi pula?ana 173cm..


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-06-06 22:51


bersyukur saja dengan apa yang ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

nuramin
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2005
Ahli No: 19601
Posting: 3
Dari: kb

malaysia  


posticon Posting pada: 22-06-06 23:23


saya pun rendh juga...but i'm happy with i am =>

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraminProfil   Hantar PM kepada nuramin   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 00:10


Wah, ana punya ketinggian pun tak ingat exactly.. angar2 blhlah.
Biasalah umur meningkat dah tak ambil tahu sangat. tapi tinggi pun seronok, nampak gempak juga. hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

fifi_183
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2006
Ahli No: 24264
Posting: 56
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-06-06 13:52


Ermm..kalau perempuan rendah tak kesah sangat...
tapi kalau lelaki ramai rendah, masalah sikitlah untuk perempuan yang tinggi..hehe
kira oklah kalau lelaki tinggi 173 dan ke atas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fifi_183Profil   Hantar PM kepada fifi_183   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-06-06 14:00


pompun tinggi pun masalah juga...tapi tak kesahla..jodoh masing-masing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-07-06 16:28


hehehe orang rendah2 ini comey2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 10:29


ketinggian 163cm buat masa ni... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 07-07-06 11:11


saya punya tinggi 170 ke atas,saja saja nak menyibuk heheeheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 11:35


ana pun tergolong dalam kategori rendah juga.. lebih 150 sikit...:) apa pun bersyukur dengan anugerah Allah kat ana.. :)


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'
[ Telah diedit oleh: cintamadinah_82 pada 07-07-06 11:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 12:47


150... rendah tuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 13:17


tumpang lalu boleh ... :) tinggi saya 158....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 08:02


hehe..tinggi ana pun lebih sikit j dr 150...orang tak percaya ana dah 23thn...pagi mana-mana orang ingat ana sek men lagi...


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 09:14


mm..tunang ana tingginya 150 macam saja. walaupun renek, namun bila bagi tazkirah kat ana, melambung jadinya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 09:19


mm..tunang ana tingginya 150 macam saja. walaupun renek, namun bila bagi tazkirah kat ana, melambung jadinya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 00:45


Kenapa AKU RENDAH!!?!?!?!!AKU NAK TINGGI!!?!?!

jawab masalah ni.Haha.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

syila84
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10698
Posting: 18
Dari: bumi jelapang padi ~ shah alam

Kedah  


posticon Posting pada: 12-07-06 09:22


saya pun rendah jugak. bukan rendah jugak.. tapi memang rendah pun.. tinggi saya dalam 139cm - 140 macam macam tu lah.. rendah kan?? umur dah 22 tahun tapi orang cakap saya ni macam budak form 3. huhu.. sedehnya.. bila orang tanya, adik form berapa?? hehe... senyum saja lah...

tapi tak apa, orang cakap, orang yang rendah ni cute sangat...

so, bersyukurla dengan apa yang kita ada jika nak dibandingkn dengan mereka di luar sana ada yang anggota fizikalnya tidak sebaik kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syila84Profil   Hantar PM kepada syila84   Quote dan BalasQuote

ismaradhiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23600
Posting: 65
Dari: Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-07-06 10:43


Bismillahirrahmanirrhim...

ASSALAMUALAIKUM MIEIKIM,

saya nak jawab permasalahan awak..Seharusnya kita sedar bahawa setiap ciptaan Allah Azzawajalla mempunyai keistimewaan yang tersendiri..tak perlu kita mempertikaiknnya.Diri kita merupakan salah satu bukti kekuasaan Allah Taala..sama ada tinggi atau rendah..itu bukan persoalan.Apa yang penting..bersyukurlah dengan apa yang telah dianugerahkn oleh-NYA. Ingatlah, kita semua datang dr pencipta yang ESA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismaradhiahProfil   Hantar PM kepada ismaradhiah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 12:28


Pada 10-07-06 08:02 , telekung posting:

!!! QUOTE !!!

hehe..tinggi ana pun lebih sikit j dr 150...orang tak percaya ana dah 23thn...pagi mana-mana orang ingat ana sek men lagi...


itulah kelebihan nya :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-07-06 13:36


siapa nak tahu tak cara nak kira berat badan unggul or ideal...
cara2 nya ialah

BERAT BADAN (KG) BAHAGI dengan (TINGGI tak TINGGI unit dalam meter)
Kalau nilai index kurang dari 19 so tu terlalu kurus...
20-24 ideal....more than 25 over weight..so cuba2 kan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-07-06 13:37


silap sikit...(tinggi kali tinggi) tu baru betul ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 14:18


rendah badan tak apa,jangan rendah akhlak...insyaAllah yaqen Allah 100%++

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-07-06 23:40


assalamualaikum..
erm...tak sngka lah ramai juga orang yang ktinggian kurng 150 macam.saya pun dalam 148 macam saja.dulu ad juga rasa rendah diri sikit.alhamdulillah sekarang rasa bersyukur walaupun rendah..bak kita orang tu...kecik2 cili padi.insyaalah..macam ustadz cakap rendah badan tak apa,jangan rndah akhlak dah...insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 01:30


hehe..sayang nya..saya atas 150m...
hmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-07-06 18:27


Pada 10-12-03 10:58 , amylela posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...salam ukhwah buat semua.
ana buka topik ni saja nak survey..berapa ramai agaknya kawan-kawan kita yang rendah kat luar sana ye?.
di samping ana nak minta pendapat. ana tinggi 150cm tapi umur dah lanjut (maksudnya dah habis sekolah) tapi disebabkan ketinggian yang rendah dan muka tak matang ana rasa rendah diri...macam mana tu ye?? nampak macam tak penting tapi kesannya ada...
contohnya bila nak membeli barang2 mahal kat kedai penjual macam tak percaya saja...mereka ingat kita budak kecil lagi.....senang kena tipu....mesti ada yang pernah kena macam ana betul tak?




assalamualaikum semua...
ketinggian tidaklah menjadi masalah....
yang penting kita punya personaliti...
semasa pergi tempat mahal, tengok pemakaian kita macam mana....
jika kita memakai pemakaian yang berjenama, kemana sahaja kita pergi mesti dilayan...
ditambah dengan komunikasi kita yang bagus....
saya sendiri tidaklah tinggi malah badan saya kecil....
muka saya nampak seperti pelajar sekolah menengah walaupun dah kat menara gading.....
cuma yang membezakan saya dengan pelajar sekolah menengah ialah personaliti saya...
cara saya berpakaian..
cara saya bertutur...
komunikasi adalah penting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-07-06 18:32


kita-kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 21-07-06 21:47


Pada 12-07-06 13:36 , sasuke-kun posting:

!!! QUOTE !!!

siapa nak tahu tak cara nak kira berat badan unggul or ideal...
cara2 nya ialah

BERAT BADAN (KG) BAHAGI dengan (TINGGI tak TINGGI unit dalam meter)
Kalau nilai index kurang dari 19 so tu terlalu kurus...
20-24 ideal....more than 25 over weight..so cuba2 kan lah...


Kiranya ana memiliki indeks keseimbangan berat dan tinggi yang stabil lah? Atau, ana unggul? :lol:
AlhamduliLlah..


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 22-07-06 00:50


nak join..tinggi 158...tinggi tuuu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 01:51


takpe2 jangan risau.tinggi atau rendah tak ditanya di akhirat nanti.

wsslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa TINGGINYA 150 macam dan ke bawah???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.265238 saat. Lajunya....