Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 6 hari yang lalu
nabilah: 6 hari yang lalu
aye: 8 hari yang lalu
tereturubuzu: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Senarai kampung2 kalian? Tahun ni raya kat mana?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Senarai kampung2 kalian? Tahun ni raya kat mana?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Senarai kampung2 kalian? Tahun ni raya kat mana?

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 01:45


Assalamualaikum..

Ringan je soalan ana ni. Cumanya nak tahu, Kampung kat mana? dan tahun ni beraya mana? .

Mana tau ada di antara kita kampungnya sama? Entah2 dah pernah jejak kaki ke rumah kampung kita lagi?

Okeyh. Jom find out mana2 member yang tersatu kampung dengan kita. Wassalam..

Janganlah ada yang segan nak bagitau kampong kat mana? Mana tau yang muslimah boleh ke kampung muslimah dan begitu sebaliknya.. Nama pun Komuniti Ukhwah, jom teruskan ukhwah bebeh!

p/s: entah2 datu2k nenek kita dulu satu sekolah kaa?? who knows??

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 05:53


waalaikumussalam..

kampung belah mak ana di Kedah, belah ayah pula di Taman tun, KL....
Tahun ni ana beraya di KL.. ana lagi suka beraya di KL sebab suasana lagi meriah, saudara mara lebih ramai berbanding di di Kedah.. jalan pun lapang aje sebab semua balik kampung luar KL.

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 08:49


Biasanya ana akan sambut dirumah jer, past hari yg seterusnya baru blk kg..Kg ana kat Pekan pahang..tak jauh jugak ngan kuantan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

permata_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4241
Posting: 132
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 06-11-03 09:10


kalau ana lah...
kampung blh abah kat kedah.and belah umi kat kl nie jer...mcm kak hanan sikitlah..
tapi tiap2 kali raya mesti balik kedah sbb kalau kat kl ni pun dah biasa sgt jumpa ngan saudara.


Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_islamProfil   Hantar PM kepada permata_islam   Pergi ke permata_islam's Website   Quote dan BalasQuote

QIRANA
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4445
Posting: 15
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-11-03 11:46


kampung ana kat pulau duyong....
tiap2 tahun....raya kat situ jer...
sesiapa yang kenal kat mana pulau duyong tu...jemputlah ke rumah raya nanti....

Bookmark and Share

  


  Member Information For QIRANAProfil   Hantar PM kepada QIRANA   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:50


kampung uqu kat kuching

Bookmark and Share

  


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 06-11-03 11:55


tahun ni macam biasa...raya kat Miri ajelah....dah tiga tahun tak balik kampung...kampung kat MUkah...kalau nak tau ana nie orang melanau...so asal sebenar tu dari Filipina....tapi sekarang menetap kat Mukah ajelah...ngan miri...

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 11:55


akak beraya di Terengganu... balik kg 21 Nov... balik KL semula 1 Dis... bestnya balik kg lama2... kpd ahli Komuniti Ukhwah di Terengganu, jemputlah dtg beraya dirumah akak... senang aje nak cari... rumah akak tepi jln je, depan Masjid Hiliran...

79-E, Kg. Hiliran Masjid,
Chabang 3,
21000 Kuala Terengganu,
Terengganu.

p/s: QIRANA, akak tahu kat mana pulau duyong tu...

SELAMAT BERPUASA



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

  


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

bisikan_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1173
Posting: 121
Dari: Balik Pulau

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-11-03 16:46


eemm.. kampung saya kat penang jer... kat balik pulau, kalau nak datang tu, kenalah lalu jln bukit-bukau.. sesapa yg tak tahan tu boleh termuntah tau !!

Bookmark and Share

  


  Member Information For bisikan_nuraniProfil   Hantar PM kepada bisikan_nurani   Quote dan BalasQuote

raudhahasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 86
Posting: 157
Dari: .

Selangor  


posticon Posting pada: 06-11-03 17:08


salam ukhwah...

rumah saya, rumah nenek sebelah mak, & rumah arwah nenek sebelah ayah merupakan kampung yg sama. rumah je lain2.

kampung parit baru, sabak bernam...

jemputla dtg, esp org2 sabak bernam...



[ Posting ini telah di edit oleh: raudhahasanah pada 2003-11-10 01:30 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhahasanahProfil   Hantar PM kepada raudhahasanah   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 17:14


Assalamualaikum semua....

Ana lak... tak balik mana2... dok sini je... cuma dari penang balik kedah dan kedua-dua tok kat kedah.. takyah pening2 umah dekat2 je.. satu Kuala Alor SAtu lagi Telok Kechai... hehehehe.... senangkan ... Itulah jodoh mak dah ayah.... dah ditentkan Allah tak yah nak bertekak bila nak balik raya.... hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-11-03 17:17


terengganu.......

rumah kat kg.titan berayung kijal.kemaman

Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-11-03 17:20



assalamualaikum

ana akan beraya di pd selama 2 hari atau 3 hari. kemudian beraya di perantauan pulak.hehe.balik mesir 27nov.

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

ummisolehah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2003
Ahli No: 3711
Posting: 19
Dari: HKL, kuala lumpur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 18:33


assalamualaikum...
saya beraya di kuala lipis pahang...
tapi 2 ari jer..raya ketiga dah mula kelas...
jemputla ke pahang..

-ummisolehah-

-----------------
BiAr SuSaH Di DuNiA, SeNaNg Di AkHiRaT...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummisolehahProfil   Hantar PM kepada ummisolehah   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-11-03 20:19


Assalamualaikum...

Bestnyaa.. antum balik kampung!
Heh, kampung ana belah mak kat Kuala Selangor, Selangor ni je. Belah ayah kat "Kampung" Baru & Taman Keramat, KL.
Raya kali ni kat Kuala Selangor kot.. Macam biasa, tengahari 1st day raya tu dah balik KL sini,,

Tapi raya kali ni macam lain sikit kot. Nasib baik Cambridge International tu tukar exam timetable O'Levels! Kalau tak beraya dalam exam hall la batch O'Levels November ni.. ekekek... (sekarang boleh la gelak, awal2 tu nak nangis jugak dibuatnya!)
Bila depa dah tukar timetable ingat nak raya kat Makkan/Madinah dgn family kawan, tapi exam habis lambat 3 hari lepas flight.. MELEPAS LAGI buat kali KE-4 utk buat umrah... iskkk....
Tapi pastu 3/4th day raya ana kena pergi Singapore, ada kursus jurulatih taekwon-do. Melepas lagi nak round satu M'sia dgn kawan2 utk ziarah sahabat handai semuaa...

Takpe,, mesti ada hikmah di sebalik kesibukan yg teramat ni..

Tu je cerita ana..hhe... wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 20:20


Ana beraya kat Kedah laa... nan memang asal sini dan insya-Allah akan berumahtangga pun ngan orang kedah... heheh.... kan senang gitu. Kedah is the best!!!
Tapi raya ni dah tak dapat duit raya laaa....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

fit_nisa
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 958
Posting: 6
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 06-11-03 20:26


tak tau lagilah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For fit_nisaProfil   Hantar PM kepada fit_nisa   Quote dan BalasQuote

nurwardah_atiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3056
Posting: 45
Dari: Province Wellesley

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 20:45


ana tinggal kat kampung di pp. setiap tahun ana beraya di sini. tak pernah pi ke mana.

-----------------
Thing are same..
They come..
and they go..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurwardah_atiqahProfil   Hantar PM kepada nurwardah_atiqah   Pergi ke nurwardah_atiqah's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 21:46


kampung kat batu pahat,muar
tp rasanya x balik kot raya kali ni..
raya kat muo le nampaknye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 21:54


Mana sebenarnya kampung Kang ye? Satu di Selekoh, Perak... hehehe kawasan Firdaus_Azimi tu. Atau dekat dengan kawasan Teluk Intan -- negara Firdaus. Ramai tak tahu kat mana Selekoh. Ia taklah glemer. Tapi kalau sebut Bagan Datoh ramai yang tahu. Selekoh adalah jajahan Bagan Datoh. Pekan kecil yang masih mengekalkan kekecilannya. Memang tak pernah balik ke situ. Cuma lahir di situ.

Satu lagi di Banting. Ha ini kawasan glemer. Pun dah tak pernah balik ke situ... dah tak ada sapa.

Satu lagi di Pencala Height. Satu lagi kampung kakpah (isk.. tak boleh kata kampung... kawasan perumahan.. Jalan 223 PJ).

Macam tahun lepas... kekal beraya di Beverly Hill... ada shooting

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

raudhahasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 86
Posting: 157
Dari: .

Selangor  


posticon Posting pada: 06-11-03 22:41


waa.... kang! kuih raya apa la yg paling popular kat beverly hills tu ye?

Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhahasanahProfil   Hantar PM kepada raudhahasanah   Quote dan BalasQuote

puteri_tasik
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4594
Posting: 10
Dari: bumi ciptaan ALLAH SWT

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-03 23:04


assalamualaikum
tahun ni saye raya kat penang dulu
pastu,raya kedua baru raya kat perak
jemput la ke rumah
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For puteri_tasikProfil   Hantar PM kepada puteri_tasik   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-11-03 23:12


Malaysia tanah air ku. Tahun ni beraya kat Malaysia. Ingat nak pusing satu Malaysia kalau sempat. Insyallah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nailofar87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3340
Posting: 47
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 07:50


kampung kat mana??belah ayah kat sabak bernam..mak pulak kat hulu langat jer..tahun nie,beraya di melbourne,australia sebab kakak yang study di sana x dapat balik tahun nie..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailofar87Profil   Hantar PM kepada nailofar87   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 11:36


assalamualaikum..

kampung sebelah ayah kat kg guar jentik,perlis...betul2 depan empangan timah tasoh..sebelah mak kat melaka..
biasanya balik perlis kalau raye..x tau la thn ni sebab cuti ana pendek jer..

Bookmark and Share

  


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

liss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3923
Posting: 85
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-11-03 11:50


assalammualaikum.......sekejap rasa nya nak mengakhiri bulan ramadhan nie...pastu raya...raya tahun nie...raya kat umah ana dulu,petang baru pie umah nenek kat bacang....belah ayah...kemudian pie balik umah nenek belah mak lak kat tangkak.......dalam raya kedua ana akan balik umah balik....

Bookmark and Share

  


  Member Information For lissProfil   Hantar PM kepada liss   Quote dan BalasQuote

insannulkamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4978
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-03 12:20


assalamualaikum....
ana raya tahun ni kat KampungTerentang,N.Sembilan. setiap tahun ana raya kat sana ..... sebabnya mak ngan abah satu kampung dan ada pertalian ......lagipun wan dan atuk sebelah ayah dah meninggal......jadi ana ngan family balik kat umah wan belah maklah ...
kesian ana tengok yang lain tue..... nak balik kampung pun kena pilah mana satu kampung yag kita nak balik.....tapi bagi ana kalau ana macamtue....ana akan bergilir2.....
oklah.......
ana nak ucapkan.....
selamat berpuasa
selamat bersahur
selamat bertarawikh
selamat menyambut hari raya......

Bookmark and Share

  


  Member Information For insannulkamilProfil   Hantar PM kepada insannulkamil   Quote dan BalasQuote

dzu_alhannan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1858
Posting: 63
Dari: Bangi VALLEY

Johor  


posticon Posting pada: 07-11-03 13:00


Assalamualaikum
Salam ikhlas penuh ukhuwwah

Tiap2 tahun beraye di umah atuk belah emak kat FELDA BUKIT BESAR, KULAI. atuk belah abah dah tak de.
biasanye balik kg konvoi ramai2 ngan keluarga2 kakak 3-4 kereta. start journey petang raye, sbb pagi raye tu bagi peluang kat kakak2 beraye umah mertua masing2. mujur kahwin ngan org dekat2 je.

demikianlah adanya...
wassalam

-----------------
Perjalanan dunia yang panjang ini ada Pengaturnya,
mengapa dipendekkan dengan angan yang membuang masa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For dzu_alhannanProfil   Hantar PM kepada dzu_alhannan   Quote dan BalasQuote

nurien
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 243
Posting: 35

Johor  


posticon Posting pada: 07-11-03 13:39


assalamualaikum....

tahun ni mula2 raya kat gelang patah, johor(kg belah mak)
ade sape2 yg tahu tempat tu,jemputlah dtg raya
pastu baru lah raya kat muar(kg belah abah pulak)..

selamat menjalani ibadah puasa...
&
selamat menyambut hari raya aidilfitri
maaf zahir a batin


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurienProfil   Hantar PM kepada nurien   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 13:45


Assalamualaikum...

ana TERENGGANU DARUL IMAN...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 07-11-03 14:49


Of course saya balik kelantan... parents dua2 asal kelantan dan menetap di sana.

Perjalanan di hari raya, pagi masih lagi di rumah sendiri (kg baru pasir pekan). Pastu pegi musolla yang ada dkt rumah tu. Lepas tu, berkumpul kat rumah nenek sebelah ayah (kg kutan hilir). Seterusnya ke rumah moyang dan saudara mara dekat. Lepas zuhur baru balik rumah nenek sebelah ummi (kg bukit pulai chondong). Maghrib, dah kembali ke rumah semula.

Cuma yang tak bestnya, traffic jammed di kelantan terlalu teruk bila musim raya esp kat jambatan sultan yahya petra. kalau tahu short cut tak la lama sangat terperangkap...yang nayanya kaki saya lah...lenguh tekan clutch

~Save our community!!! Feel free to give RM1...~



[ Posting ini telah di edit oleh: Maryam pada 2003-11-07 14:51 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

hani_fatiha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1111
Posting: 41
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-11-03 10:54


Kampung hani..satu di utara
( S.P.U,P.Pinang )..satu lagi diselatan ( Kota Tinggi,Johor ) Hmm..biasanya..family hani balik gilir2.Oleh kerana tahun lepas dah balikkampung abah di Johor..So, tahun ni hani balik kampung ummi di Penang pulak.Raya kedua..biasalah..dalam kereta..di highway.

-----------------
Kebijaksanaan tidak akan bertunas di hati yang keras sebagaimana benih tidak boleh subur di atas batu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hani_fatihaProfil   Hantar PM kepada hani_fatiha   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-03 17:48


assalamualaikum.

kampung mak dgn abah saya dua2 kat negeri sembilan. mak kat seremban abah kat rembau, jadi alhamdulillah memang tiada masalah la sebab dekat pun dekat.

tapi, isk isk isk, kalau permohonan kerja wartawan saya berjaya tak dpt la saya balik beraya tahun ni uwaaaaa!

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-11-03 23:41


tahun nie balik kangar,perlis!!! yea~yea~Yea~Yea~
tahun nie tak balik kelantan sbb makcik yg tinggal kat sana dah meninggal bulan ?.6 lalu....so,raya kat belah mak la tahun nie...tp rasanyer,x meriah gak...abang kat kmpg baru meninggal 17.6 lalu...emmmm....tp,apa pun life must go on!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

ain_filzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3416
Posting: 207
Dari: bumi rantauan

brazil  


posticon Posting pada: 10-11-03 00:36


as'kum...

kampung ain ada 2, tapi tahun ni balik pahang, datangkah yek... kkampung ain kat maran, kampung kuala wau, ain bercuti 2 minggu raya tahun ni.. tak sabar nak balik kampung!

-----------------
tiada puisi seindah kejujuran tiada lukisan seindah kesetiaan

Bookmark and Share

  


  Member Information For ain_filzahProfil   Hantar PM kepada ain_filzah   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 10-11-03 08:01


assalamualaikum....
ana mmg tiap2 tahun raya kat sini...Kg. Jalan Kebun,Klang ,Sel....mak ngan abah sekampung..itulah tak yah pening kpl nak balik mane...nenek kedua-dua belah dah meninggal..so sedara ramai yang balik rumah ana sebab mak ngan abah anak ke-2...kalau sape2 yang tahu kg. ana kat mane...jeputlah dtg..rumah ana warna merah sebelah kiri jalan pasar malam...( he...pasar malam depan rumah je )

-----------------
"kita ingin segalanya indah,
semurni pantai yang putih bersih,
indahnya bagai tersusun madah,
BERSEMI UKHWAH DIPUPUK KASIH"

Bookmark and Share

  


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

charm_sofea
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1817
Posting: 82
Dari: jengka vs skudai

Pahang  


posticon Posting pada: 10-11-03 22:11


nun di jk 15

-----------------
ANDA ADALAH APA YANG ANDA FIKIRKAN....

Bookmark and Share

  


  Member Information For charm_sofeaProfil   Hantar PM kepada charm_sofea   Quote dan BalasQuote

damia_alya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4558
Posting: 27
Dari: NO.200,BT.3 3/4

Selangor  


posticon Posting pada: 10-11-03 23:06


kim,bolehla beraya umah awak..x jauh pun
saya setiap tahun beraya di Meru,Klang..
x pernah balik kampung sebab itulah kampung saya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For damia_alyaProfil   Hantar PM kepada damia_alya   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-11-03 11:20


Kampung Amy kat Kuantan,Pahang & Teluk Intan Perak.
Kalau ikutkan tahun ni turn Perak. Tapi mungkin raya kat KL dulu dalam sehari dua sebelum balik Perak. Balik Perak pun kat rumah mak cik kat Ipoh. Kat kampung dah tak ada sesiapa, mungkin singgah sekejap.

Bookmark and Share

  


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

i_shahdamaii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 931
Posting: 243
Dari: iium,gombak

egypt  


posticon Posting pada: 11-11-03 12:17


Kampung saya kat perlis sebelah abah,kampung mak kat kedah jer tapi selalunya raya pertama kat perlis...raya kedua atau ketiga baru balik kedah.Tapi saya lebih suka raya kat perlis sebab ramai kenalan kat sini berbanding kedah.Lagipun kat kedah ramai sangat saudara,cam tak best la jugak bila ramai2 ni,mmg la ada peluang nak jumpa ngan semua orang tapi bila terlalu banyak sampai kadang2 leh naik rimas.Kalo tak jumpa kat umah kat kedah saya lebih suka la kalau gi kunjung ke rumah2 saudara je..

Bookmark and Share

  


  Member Information For i_shahdamaiiProfil   Hantar PM kepada i_shahdamaii   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-03 12:57


Kampung kat Teluk Intan,perak dan behrang selangor...

Bookmark and Share

  


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-03 21:52


kampung saya kat felda air tawar 1,kota tinggi johor
saya beraya kat kampung saya tu lah
tak balik pun raya kat kampung mak ayah

Bookmark and Share

  


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

waterlemon_9
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5084
Posting: 14
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-11-03 03:53


saya sama macam lidah_penghunus..kampung dua-dua parents kat negeri sembilan..kalau dia seremban-rembau,saya pulak pekan juasseh-juasseh seberang..berjiran dengan bahau.
tetiap tahun raya kat kampung..kalo raya kat jitra ni,alamat tak jumpa sedara-maralaa..

-----------------
LiFeIsSimPle..
iFuFaceYourTroUble..
AndSolVeItWitHoutBuRble..

Bookmark and Share

  


  Member Information For waterlemon_9Profil   Hantar PM kepada waterlemon_9   Quote dan BalasQuote

Pozy_Sabry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4984
Posting: 83
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-03 08:12


tahun ni ana beraya di Bagan Datoh, Perak....Moh laaa...Umah teman sentiasa terbuka...mai laaa....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Pozy_SabryProfil   Hantar PM kepada Pozy_Sabry   Pergi ke Pozy_Sabry's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 11:17


saja korek topik lama....
hehehehehe

Kampung kat Sungai Rubana Teluk Intan dan Batu 9 Lekir, Perak Darul Ridzuan.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 08-09-08 12:21


salam..kampung saya bernama SIAK SRI INDRAPURA..kat RIAU..(seberang johor)dipulau SUMATERA..indonesia..dulu sebelum k Malaysia..,saya raya kat sana..
tahun lepas saya tak dapat nak raya dengan mak dan keluarga...saya raya kat rumah mak angkat kat SABAK BERNAM...

tapi raya ni tak tahu lagi nak raya kat mana..calon mertua kat terengganu...keluarga angkat ada kat KL dan sabak bernam...hhmm..raya pula bas susah nak dapatkan..tapi ada rencana nak beraya kat terengganu,dungun....tapi lepas raya k 2 agaknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-09-08 12:28


tahun ni seperti biasa saya berayer di kedua2 kampung halaman sebab satu negeri.. johor satu kat pekan nanas dan satu kat pontian..

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 13:02


raya tahun ni macam tahun2 lepas...

lepas slt raya..baru balik kampung..kat rembau,N9 saja..

tapi tahun ni tak berapa best,sebab anak buah braya rumah abang ipar.. :-(


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 08-09-08 13:06


tahun ni akak balik kg suami kat Kg, Bagan, Pulai chondong, Machang Kelantan. lepas itu baru balik kg akak kat Felda Endau, Mersing, johor

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 13:19


assalamualaikum...tahun ni beraya macam tahun2 yang lepas juga..

yang spesel tahun ni., semua balik baerayer...
yang memeriahkan susane lagi 14 org anak saudara kan berkumpul dari yang tua umur 10 tahun sampai yang kecik umuq 2 bulan...huhuhu...
huru hara raya tahun ni..hekhekehek

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-09-08 13:25


kampung kat mana ye???adapon teman kini berada di johor darul ta'azim
heee mak ayah kat kg.bahagia,teluk intan...nenek duduk kat chenderong balai,teluk intan jugak...seorang lagi jauh siket kat parit buntar...
selalunye pagi raya solat kat rumah,lepas itu baru pergi rumah nenek kat chenderong balai...petang raya pertama o pagi raya kedua baru balik pt.buntar...dudok lah 2 3 hari baru balik teluk intan semula...
tahun ni??tak pasti lagi heeee masih dalam perancangan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-09-08 13:32


Raya di Ipoh, Perak dan kawasan yang sewaktu dengannya. Diikuti Taiping, Kuala Kangsar dan kawasan sewaktu dengannya...

Ada juga dengar ura2 akan ke Perlis konvoi sepupu untuk bertunang pada raya ke 4 or 5 ... ehehhe

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 14:05


tahun ni .....emedia bagi cuti 2mgu untuk staff.........raya sakan lah jawabnya,,,insyaAllah balik kampung PALONG 3,,,,desa yang ku sayang,,,PALONG TUNGGU,,,den cabar ekau......hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 15:47


saya pulak kedua-duanya kat n9..

kg ayah kat lenggeng, seremban dan mama dekat saja dengan rumah, kg dioh tengah..

sesiapa yang dekat itu bolehlah datang braye..:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-09-08 18:12


Ambo kelik kampung ambo di BESUT...
Ambo single lagi...jadi kelik kampung sendirila..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 18:26


belah mak jengka 01, pahang.....tinggal tok lelaki saja kat sana

belah ayah Kg, tanjung besar, k.lipis pahang.....tinggal adik beradik ayah saja...

p/s : lama dah tak balik....bila lah dapat p ... :-(


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 21:02


waalaikumsalam...

kg ana kat taiping,perak..tapi rasanya tahun ni ana beraya seorang diri kat kl..huhu sebab raya ke 6 dah start kuliah balik..huhu :cry::cry:
tak best betul..dhla raya kali ni buat ckur jmbul dan naik buao untuk anak buah ana...huhu :cry::cry:

duniaku


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-08 21:48


salam..

kampung di negeri sembilan.. dan satu lagi di perak.. tapi, ni dah nak masuk 4 kali beraya di perantauan.. tak beraya di kampung.. sedihnya.. :-( tak mengapa.. insyaAllah, tahun depan beraya di malaysia.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 00:52


salamun alaik..
hmm tak pernah rasa suasana merantau balik kg parents dari kecik sampai besar..sebab parents memang sekampung dan tinggal berjiran saja..rumah skrgla kg ana..da memang tok nenek semua asal sini juga..masa kecil-kecil jeles dan sedih saja tengok anak2 jiran semua p balik kg atok nenek tapi kita dok rumah saja..ada lah rasa suasana balik kg masa belajar dan praktikal kat KL dulu..best juga ye balik kg..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 09-09-08 11:17


salam..

kampung dekat n9 dan melaka..tapi Insya-Allah raya tahun ini di n9..

Bookmark and Share

  


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 11:33


salam alaik..
ambui.. dah naik semula topik 2003..ehhee..
cerita pasal kampung nak balik raya..??


nntilaah.. dah hujung rmdhn..
baru best.. ni.. alahai, baru lagi nak masuk fasa ke 2..
ntahkan ana masih lagi ada di hujung ramdhn..

wallahu'alam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Haq
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33776
Posting: 12
Dari: Serdang

Selangor  


posticon Posting pada: 09-09-08 12:16


erm, soronok lah bagi sahabat yang ada kampung... huhuuh.... teringin sangat nak balik kampung... nak rasa suasana raya kat kampung masa kecil2 dulu... wah2! sedih nya

Kampung 1:
MELAKA - yang tinggal cuma nenek tiri.. tu pun dia tak dok situ.. dia dok dengan cucu dia kat putrajaya

Kampung 2:
PAHANG - yang tinggal cuma tangga. Rumah dah kena bakar dek orang-orang yang nak kan tanah tu..

huhuhu, mana mahu pigi???? jawapannya: baca saja lah orang-orang lain nya kegumbiraan2.. hehhee

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_HaqProfil   Hantar PM kepada Nur_Haq   Pergi ke Nur_Haq's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 13:58


raya saja kat sini... dah ddk kg... hu3x :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Sya_min
Warga Rasmi
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34917
Posting: 2
Dari: Batang Kali

Selangor  


posticon Posting pada: 11-09-08 14:03


Assalamualaikum.
Saya Syamin. Kampung saya di Bagan dato, Perak dan port klang di Selangor. Tapi nampaknya saya hanya dapat beraya kat rumah sahaja. Itupun 2 hari saja sebab saya perlu menghadiri kelas seterusnya di kolej. :oops:


-----------------
SYNZ


Bookmark and Share

  


  Member Information For Sya_minProfil   Hantar PM kepada Sya_min   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-09-08 14:40


Assalamualaikum....

eh, syamin..... kebetulan pula, kampung ana pun kat bagan dato

boleh lah ziarah akhi nanti........

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 15:43


Assalamualaikum

beraya di rumah atuk di kulai johor.. memang tiap-tiap taun raya sana.. anyway..hati-hati balik memandu



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 16:11


ana kg kat jerantut...tapi raya kat kedah...tahun ni ana tak dapat brayer kat Malaysia sebab 17 hb ni dah balik russia...hari ryer anan ada kls...waaaa...sedih nya...dah lah ryer diperantauan...ada kls pula 2...nak makan lemaaaaaaaaaannngggggggggg.............

Bookmark and Share

  


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 16:13


Pada 11-09-08 13:58 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

raya saja kat sini... dah ddk kg... hu3x :-D



kek pilin yo??



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 16:40


yusoff... banyak-banyak bersabar k.. duduk rusia? buat apa di sana? hehe tanya lagi.. jerantut di mana?



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 17:08


salam..

setiap kali raya..hari pertama atau malam raya akan ke Singapura (Toa Payoh)..mak ana org s'pura dan masih ada atuk di sana..makcik2 juga ramai..

hari raya ketiga atau keempat baru lah balik kampung sebelah ayah di Batu pahat, Johor..sebab dah tak ada siapa..ada beberapa makcik saja yang perlu diziarah kerana umur mereka yang sudah lanjut...

ana teringin sangat nak beraya di kampung..merasai suasana kampung...dari zaman sekolah dulu meluahkan perasaan yang sama ingin beraya di kampung....anyway, bersyukur..........Alhamdulillah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-09-08 21:29


assalamualaikum..
kampungku d jerantut, pahang..
bachok, kelantan..
kompem RAYO DI KELATE DULU..:kelip:



Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 01:39


salam.

posting 2003 rpnya. bagus juga. tak payah buka banyak-banyak dah. huhu.

saya tak merantau. memang duduk pun dengan family. raya kat rumah sendiri. di Marang Terengganu. mana-mana org ganu tu. mari lah jemput mai beraya :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 11:51


Salam kepada semua.

kampung ana di pasir puteh, kelantan
mungkin raya kali ini kali terakhir di kampung sendiri
sebab raya tahun depan kenala berbahagi dua, hehehe :lol: :-D


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



  


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 11:55


kelantan is my hometown
it going my 2nd time beraya di sydney, :D
InsyaAllah tahun depan beraya kat Malaysia, ameen

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

halwa_halwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34942
Posting: 31
Dari: black water

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 12:57


semestinya kat muo Johor lah...kat air hitam...
huhuhuu
xsabo rasa nya nak balik jumpa dengan family...
windu kat d'orang isk3....(sedih lah pulak)
mak,atok,abang dan kakak nantikan kepulangan ku di hari raya nt.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For halwa_halwaProfil   Hantar PM kepada halwa_halwa   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-08 13:10


saya memang tiap-tiap tahun beraya kat johor saja..
kg kat pontian..
memang parent dua-dua asal dari sana..
saudara mara pun ramai kat johor, so kalau beraya pun area johor ajalah..


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 13-09-08 16:52


Assalamualaikum ... 8-) macam biasalah tiap-tiap balik beraya kat Jerantut,Pahang..kumpul dengan sedara mara seronok...yang tak best nya kali ni kejap saja dah itu exam pula naik raya nt..dan banyak kerja harus diselesaikan sebelum balik....aduh..adakah harus ku pegang buku di hari raya?...hihi mungkin agaknya..
InsyaAllah tahun ini balik jerantut lagi.. 8-) :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 13-09-08 16:54


kampung kat baling,kedah... memang dr kecil-kecil raya kat sini saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 01:14


kg saya kat Air Hitam & S'wak, tapi raya kat Kedah..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 06:35


Assalamualaikum

kampung saya kat marang terengganu..
tiap-tiap tahun raya kat terengganu..
semua family majoriti di terengganu..
so..raya pun memang kat terengganu

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-09-08 07:21


Saya orang KL dan Melaka. Biasanya raya pertama di KL. Lepas solat Idul Fitri baru berangkat untuk berhari raya di Melaka. Tahun ni pun macam tu jugak insyaAllah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 14-09-08 07:45


Jitra, Kedah & Parit Buntar, Perak

Raya di Jitra macam biasa.. ;)

p/s : da setengah bulan puasa

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 07:59


Pada 09-09-08 11:33 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!


nntilaah.. dah hujung rmdhn..
baru best.. ni.. alahai, baru lagi nak masuk fasa ke 2..
ntahkan ana masih lagi ada di hujung ramdhn..


dah masuk minggu ke-3 ni.. boleh lah nak jawab.. hehe

raya hari pertama saya di Greenlane, Penang. di kampung belah mak.

raya hari kedua saya di Pasir Pekan, Kelantan. di kampung belah ayah.

setiap tahun memang mesti balik kedua-dua kampung. cuma kadang-kadang kelantan dulu, kadang-kadang penang dulu, bergantung pada keadaan. tahun ni penang dulu... sebab yang tinggal nenek belah mak saja... tok kat kelantan baru meninggal lepas raya tahun lepas so raya tahun ni lain dah lah suasana di kelantan.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 08:38


dah memang duduk kg...:)
jadi tak payah pening2 nak beraya kat mana....

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-09-08 10:42


Tak ada erti hari raya tahun ni... Raya macam tak raya saja... Yang pasti, kita mesti bersukan walaupun hari tersebut adalah hari raya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 12:22


saya dari darjah 5 sampai sekarang umur 22 braye kat bandar baru bangi
hahahahahahahahhah
buhsan gila braye kat bandar
xblek kampong pong
harap-harap bakal suami ku org kampong
boleh mras nak ada balek kampong time raya

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-08 13:08


Pada 14-09-08 12:22 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

saya dari darjah 5 sampai sekarang umur 22 braye kat bandar baru bangi
hahahahahahahahhah
buhsan gila braye kat bandar
xblek kampong pong
harap-harap bakal suami ku org kampong
boleh mras nak ada balek kampong time raya


bangi dok kat mana?...ana pun baru start belajar kat ukm...
tak ada kampung ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-08 15:29


salam...
disebabkan sekarang dah ddk kat penang,kirenyer tahun ini boleh dikirakan balik kg beraya lah ek...he2...semalam dah beli tiket bas...
Destinasi: Seremban
Tempat Turun: Terminal One Seremban
Tarikh Bertolak: 20.9.2008
Masa Bertolak: 10.00 Malam

Hahaha...beshnyer balik awal..nak kemas rumah..nak berbuka dengan family..dengan kawan-kawan...Saya akan pulang beraya bersama-sama keluarga di Senawang,Negeri Sembilan...(emmmm...itu pun boleh dikira kampung juga kan..hik3)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 15:52


ok.. dah nak hujung rmdhn..boleh lah havoc topik ni..
ehehe..

ana balik kg melaka.. tangga batu..
siapa org melaka.. haa angkat tangan.. ss nak pergi raya ni..

tak tahu lah balik isnin agaknya..30hb.. sampai bila di sana.. nthlaa
lupa tanya abah..hihi..

selamat balik kg yeaaaaa ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

panglima_azam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.09.2008
Ahli No: 35073
Posting: 139
Dari: pertemuan antara 3 benua lautan

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-08 16:00


salam....

tahun ini saya beraya kat kedah... memang setiap tahun beraya kat kedah...

jom lah ramai-ramai datang beraya kat rumah saya kat jitra...

selamat menyambut hari raya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For panglima_azamProfil   Hantar PM kepada panglima_azam   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-09-08 17:29


Assalamualaikum
dah pernah jawab dalam topik yang lebih kurang ni..rupanya topik ni lagi lama...jawablah...
balik KL..kampung saya ialah KL...huhu...KLANG...sebangsa lah tu... :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

buttermaid
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33476
Posting: 22
Dari: Perak

malaysia  


posticon Posting pada: 22-09-08 17:29


Pada 08-09-08 21:02 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

waalaikumsalam...

kg ana kat taiping,perak..tapi rasanya tahun ni ana beraya seorang diri kat kl..huhu sebab raya ke 6 dah start kuliah balik..huhu :cry::cry:
tak best betul..dhla raya kali ni buat ckur jmbul dan naik buao untuk anak buah ana...huhu :cry::cry:

duniaku

]

tumpang simpati pasal abid_19 tak dapat beraya di taiping, perak. tapi kita serupa lah. kampung saya di taiping, perak. tapi hari selasa lepas kerja baru nak balik untuk beraya. sampai kampung malam raya lah nampaknya.

insyaAllah..


-----------------
".. LiFe iS grEaT, WhEn U FiNd tHe RiGhT PeRsOn.."


Bookmark and Share

  


  Member Information For buttermaidProfil   Hantar PM kepada buttermaid   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 18:53


Pada 08-09-08 13:25 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

kampung kat mana ye???adapon teman kini berada di johor darul ta'azim
heee mak ayah kat kg.bahagia,teluk intan...nenek duduk kat chenderong balai,teluk intan jugak...seorang lagi jauh siket kat parit buntar...
selalunye pagi raya solat kat rumah,lepas itu baru pergi rumah nenek kat chenderong balai...petang raya pertama o pagi raya kedua baru balik pt.buntar...dudok lah 2 3 hari baru balik teluk intan semula...
tahun ni??tak pasti lagi heeee masih dalam perancangan...


assalamualaikum
aik ore t.intan ke mike ni..
sama dengan ana ni..
sekarang pun kat utm..
kampung kat t.intan..
rumah opah pun kat chenderong balai..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 11:13


alhamdulillah,setakat ni tiap-tiap tahun balik raya kat kampung ana............

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 23-09-08 11:16


Pada 22-09-08 16:00 , panglima_azam posting:

!!! QUOTE !!!

salam....

tahun ini saya beraya kat kedah... memang setiap tahun beraya kat kedah...

jom lah ramai-ramai datang beraya kat rumah saya kat jitra...

selamat menyambut hari raya...


dekat saja jitra dengan alor star..
jemput beraya ke rumah..


-----------------
"Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki...."


Bookmark and Share

  


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-09-08 11:17


saya tiap-tiap hari balik kg..... almaklumlah kerja pun di negeri sendiri. alhamdulillah....cost pun jimat. tapi kg sebelah ayah saya di losong yang jual keropok tu.....dulu-dulu balik sokmo tapi sekarang dah kurang sebab atuk dan nenek dah pergi menyahut seruan Ilahi. kira kg lah jugak kan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 11:26


Salam Ramadhan....

Kg ana boleh mama di Negeri Sembilan dan Johor..tapi smnjk arwah atuk merantau ke Johor, tiap-tiap tahun kmi akan balik Johor..
tapi tahun ni balik raya ke2, parents kerja..
kg boleh papa pula d Taiping, Perak..
InsyAllah, ptng raya pertama balik Taiping..
Raya tahun ni boleh lah lam2 sikit..dah habis praktikl, tunggu konvo tahun depan..cma sibuk nak siapkan report saja lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 12:08


salam ramadhan dan aidil fitri..
hehe..:-)
tahun ni saya balik raya di kg.telok,ayer tawar,manjung, perak..hehe:-D
tu kat tepi laut tu..sebelah mak punya kampung..
belah ayah kat manjoi perak,,borink..sebab tiap-tiap minggu balik..rumah pun rumah banglo,,tak rasa macam kampung pun..
aperpon..saya bersyukur..sebab masih ada opah dan atok belah mak dan ayah..:welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 23-09-08 14:30


emm...nampaknya raya tahun ni kena braya kat tempat kejelh..
nasib baik org sini,boleh lah lepas kerja balik rumah family

Bookmark and Share

  


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:35


sabtu ni nak balik raya.. balik pahang dulu,ahad esoknya baru bertolak balik johor... so kita beraya di johor.. sampai bila ye? hmm tak tahu lagi sampai bila tapi apa yang pasti 6hb dah start kerja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Senarai kampung2 kalian? Tahun ni raya kat mana?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24816 saat. Lajunya....