Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: KERJA KILANG


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» KERJA KILANG

Please Mendaftar To Post


Oleh KERJA KILANG

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-06-12 20:50


SALAM KAWAN-KAWAN SEMUA....

Ada tak kat sini sesiapa yang kerja kilang? atau pernah kerja kilang? tak kiralah jawatan apa...atau bahagian mana..production/admin/human resource/engineering/technician/safety officer/QAQC atau apa-apa saja..

Sudi-sudilah berkongsi pengalaman kalian..kalau ada.. :welcome:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-12 16:52


saya pernah kerja kilang masa tunggu reslt spm...hehe jadi QA...tapi itula pengalaman kerja yang paling susah nak dilupakan..pengalaman pertama dapat duit gaji hasil titk peluh sendiri..seronok;)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-08-12 17:40


Pada 26-06-12 20:50 , aiNa85 posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM KAWAN-KAWAN SEMUA....

Ada tak kat sini sesiapa yang kerja kilang? atau pernah kerja kilang? tak kiralah jawatan apa...atau bahagian mana..production/admin/human resource/engineering/technician/safety officer/QAQC atau apa-apa saja..

Sudi-sudilah berkongsi pengalaman kalian..kalau ada.. :welcome:




Assalamualaikum

Pernah kerja kilang tapi dah lama sangat. Masa tu masih belajar kat U, cuti semester nak cari duit lebih. Kerja kilang sebulan saja tapi tak tahan sebab shif malam tu mengantuk sangat sampai curi tidur dalam tandas... Hehe... Kenangan



Bookmark and Share

  


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-12 08:40


Saya prctl kat kilang....sekarang ini pun bekerja kat kilang sebagai production technician


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-08-12 18:51


dari dulu sampai lah ni kerja kilang ok apa gaji pun dah banyak dalam 5-6k


-----------------
fikirkan kelebihan diri untuk bersyukur bukan untuk bermegah diri.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

warray12
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2012
Ahli No: 42589
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-11-12 11:28


saya dah 3 temapt kerja kilang..xthan kerja kilang ni..skrhg mengharapkan kerja gomen..

Bookmark and Share

  


  Member Information For warray12Profil   Hantar PM kepada warray12   Quote dan BalasQuote

warray12
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2012
Ahli No: 42589
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-11-12 11:29


doakan saya dapat kerja kerajaan semua


-----------------
url=http://bit.ly/VJftPZ]Internet Unlimited RM18/sebulan!


Bookmark and Share

  


  Member Information For warray12Profil   Hantar PM kepada warray12   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-12 16:22


ya..kerja kilang kalau dari segi gaji memang lumayan. Makin lama, makin meningkat tapi yang tak tahan tu sebab kerja teruk sangat. Kalau nak bersantai atau rehat sekejap pun macam susah..

Semua benda urgent. Semua kena siapkan cepat. Letih sangat walaupun kerja kat dalam office saja.. Paling tak tahan, budaya buli membuli masih wujud....


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

kita_insan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2007
Ahli No: 29595
Posting: 21
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-12 22:54


Assalamualaikum..saya baru saja bkecimpung kerja kilang ni... pengalaman yang sangat-sangat berbeza dengan kerja sebelum ni kat office.


-----------------
Salam perkenalan untuk semua. Kita insan meneruskan perjuangan, menegakkan kebenaran dibumi Allah untuk semua yang bergelar insan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For kita_insanProfil   Hantar PM kepada kita_insan   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-12 23:37


janji kerja itu hahal.. kan baik, walaupun ada banyak kesusuhan, mungkin ada kesenanagan kelak. dapat belajar dan pengalaman yang berguna.


-----------------
perjuangan bermula dari dalam diri kita,
kita sendir yang menilainye..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-12 10:17


Pada 04-11-12 23:37 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

janji kerja itu hahal.. kan baik, walaupun ada banyak kesusuhan, mungkin ada kesenanagan kelak. dapat belajar dan pengalaman yang berguna.



Setuju.. Pengalaman mendewasakan kita..


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 798
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-15 08:32


saya juga pernah kerja di 3 buah kilang, tapi nampaknya tak sesuai dengan jiwa

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Quote dan BalasQuote

namikpasha
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2015
Ahli No: 43011
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-10-15 11:46


saya masih lagi kerja kilang. rezeki masih di sini :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For namikpashaProfil   Hantar PM kepada namikpasha   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096825 saat. Lajunya....