Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-06-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ekonofrian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43091

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
khairol_leo: 3 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
Gordon29: 15 hari yang lalu
alexanderwathern: 17 hari yang lalu
ekonofrian: 21 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: cari jodoh


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» cari jodoh

Please Mendaftar To Post


Oleh cari jodoh

annaana1212
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2012
Ahli No: 42098
Posting: 3
Dari: bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-03-12 22:37


Salam...saya berumur 25 tahun...asal johor bahru...bekerja swasta...jika ada yang mencari jodoh boleh hubungi saya di 01112734063..saya sudah menemui jalan buntu untuk mencari...moga-moga Allah beri kemudahan..harap bertemu dengan org yang suka ke mekah&madinah
minta maaf jika cara ini tidak kena...tapi saya hanya mencuba by any acceptable possible means..

Bookmark and Share

  


  Member Information For annaana1212Profil   Hantar PM kepada annaana1212   Quote dan BalasQuote

ctadillah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2012
Ahli No: 42101
Posting: 5
Dari: ukm,kl

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-03-12 15:01


mmm.......maaf..saya rasa ini bukan cara yang sesuai.....wallahua'lam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctadillahProfil   Hantar PM kepada ctadillah   Pergi ke ctadillah's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-03-12 15:03


Assalamualaikum

semoga ALLAH mengurniakan jodoh yang baik buat ukhtie... jangan risau jodoh sudah ada cuma belum izin ALLAH ketemu. Banyakkan doa, perbaiki amalan dan baiki diri agar bisa mendapat jodoh yang soleh... Umur 25 itu masih sedang-sedang. Soal jodoh ni tak perlu fikir sangat, yang penting doa,baiki amalan dan ikhtiar setakat daya hamba. Saya dulu tidak mencari jodoh namun jodoh yang datang sendiri kerana saya serah sepenuh jiwa raga pada ALLAH disamping doa dan perbaiki amalan... Kita ini tetamu maka pasti tuan rumah sudah sediakan kemudahan dan melayan kita sebaik baiknya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-03-12 15:04


Assalamualaikum

jangan kita mengexpose diri kita. Maaf ya. Minta orang tengah carikan itu lebih baik rasanya... Minta maaf sekali lagi. Dikhuatiri lelaki hidung belang yang cuba mengambil kesempatan. Semoga ALLAH melindungi mu sahabatku...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

IbnuKhaldun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6277
Posting: 41
Dari: damansara

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-12 16:57


Pencarian jodoh umpama mencari permata di setambun kaca...kadang- kadang tersalah pilih...terpilih kaca ...memang menyakitkan..tapi kesabaran dan ketekunan dan tawaqal insyaallah akan menemukan juga kita dengan permata yang di redhai illahi...cuma apa jua langkah dan perkara yang akan kita lakukan pasti redha allah letakkan no 1....insyaallah kita sentiasa di berkatinya

Bookmark and Share

  


  Member Information For IbnuKhaldunProfil   Hantar PM kepada IbnuKhaldun   Quote dan BalasQuote

Inspirasi_Insyirah
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2012
Ahli No: 41985
Posting: 5
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-03-12 12:38


Assalamualaikum

Perlukah mencari... bukankah usaha yang ditekankan, bagaimana? join komuniti yang meluas, asalkan masih dalam batas pergaulan yang terjaga.

Berdoa, sabar dan berserah pada-Nya. Pilih orang tengah untuk urusan menghubung dengan calon.

-Wallahua'lam-

Bookmark and Share

  


  Member Information For Inspirasi_InsyirahProfil   Hantar PM kepada Inspirasi_Insyirah   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-12 22:29


saya rasa cara ini tak beberapa sesuai...takut ada yang ambik kesempatan.. cara yang terbaik minta tolong orang yang terdekat untuk mencari [email protected] org tengah...

insyaAllah, Allah menemukan jodoh yang terbaik buat saudari.. banyakkn bersabar..=)


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-04-12 14:36


Assalamualaikum...
maaf saya katakan saya juga sependapat dengan cikgu ayu dan alamin313
sebenarnya dalam pencarian jodoh ni ada bermacam cara, jangan kerana oleh desakan keluarga
dan kawan-kawan kita yang menjadi mangsa, rasanya saudari masih muda lagi, kalau nak dibandingkan dengan yang masih lebih berumur dari saudari tapi masih belum bertemu jodoh lagi, buatlah keputusan sebaiknya, kerana jodoh pasti akan sampai juga nanti, dalam persoalan jodoh juga ia haruslah difikirkan sebaiknya, kerana jodoh kita itulah teman hidup kita yang mungkin untuk sepanjang usia, kalau kita tersilap pilih, kita juga yang merana, yang penting banyakkan berdoa dan berusaha, banyak cara untuk kita berusaha sebenarnya... InsyaAllah satu masa nanti saudari pasti bertemu jodoh jua...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-04-12 14:53


Pada 29-03-12 22:29 , alamin313 posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa cara ini tak beberapa sesuai...takut ada yang ambik kesempatan.. cara yang terbaik minta tolong orang yang terdekat untuk mencari [email protected] org tengah...

insyaAllah, Allah menemukan jodoh yang terbaik buat saudari.. banyakkn bersabar..=)



ye..saya setuju.. :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

massumi
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2012
Ahli No: 42287
Posting: 14
Dari: kg sijangkang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-12 11:57


Bismillahirrahmanirrahim ..... semoga mendapat jodoh yang seperti diharapkan, dan saya turut doakan.... Amin


-----------------
masumi gazali


Bookmark and Share

  


  Member Information For massumiProfil   Hantar PM kepada massumi   Pergi ke massumi's Website   Quote dan BalasQuote

massumi
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2012
Ahli No: 42287
Posting: 14
Dari: kg sijangkang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-12 11:57


Bismillahirrahmanirrahim ..... semoga mendapat jodoh yang seperti diharapkan, dan saya turut doakan.... Amin


-----------------
masumi gazali


Bookmark and Share

  


  Member Information For massumiProfil   Hantar PM kepada massumi   Pergi ke massumi's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_hannani
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2010
Ahli No: 38921
Posting: 10
Dari: port dickson

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-12 08:52


assalamualaikum...

cara ini mungkin tidak sesuai... tambahkan ilmu menuju alam perkahwinan, mungkin Allah masih beri peluang kepada saudari untuk lebih dekat dengan DIA...banyakkan doa juga, doa adalah senjata bagi org mukmin....


Bila masanya sudah sampai, pasti ia akan datang menjemput... gunakan masa yang ada sebelum berkahwin dengan sebaiknye untuk membuat persediaan...

Allah m]lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambanye...

_____sekadar berkongsi pendapat________


-----------------
Jika tidak dapat membantu, jangan pula menyusahkan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For wardah_hannaniProfil   Hantar PM kepada wardah_hannani   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-12 19:38


Pada 11-03-12 22:37 , annaana1212 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...saya berumur 25 tahun...asal johor bahru...bekerja swasta...jika ada yang mencari jodoh boleh hubungi saya di 01112734063..saya sudah menemui jalan buntu untuk mencari...moga-moga Allah beri kemudahan..harap bertemu dengan org yang suka ke mekah&madinah
minta maaf jika cara ini tidak kena...tapi saya hanya mencuba by any acceptable possible means..


assalamualaikum...

maaf disini ana mencadangankan adalah baiknya saudari masuk kelaman baitulmuslim.com. sebab disitu lebih sesuai dan terjaga untuk niat suci saudari itu..

tak salah untuk menyatakan keinginan saudari diruangan ini.. tapi letakkan usaha kita dengan yakin pada ALLAH..insyaALLAH, DIA akan mengikut sangkaan hamba2NYA..semoga beroleh jodoh (^_^)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

adeline
Warga Rasmi
Menyertai: 08.06.2012
Ahli No: 42331
Posting: 1
Dari: seri kembangan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-12 17:56


sebenarnya banyak alternatif untuk cari jodoh. ada pihak usahakan di alam maya

mungkin saudari boleh cuba

myjodoh.net
baitulmuslim.com
purematrimony.com



Bookmark and Share

  


  Member Information For adelineProfil   Hantar PM kepada adeline   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-12 18:58


Pada 29-03-12 22:29 , alamin313 posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa cara ini tak beberapa sesuai...takut ada yang ambik kesempatan.. cara yang terbaik minta tolong orang yang terdekat untuk mencari [email protected] org tengah...

insyaAllah, Allah menemukan jodoh yang terbaik buat saudari.. banyakkn bersabar..=)



sekarang ni, tak ramai yang mahu jadi orang tengah..kata mereka, bimbang kalau pasangan yang mereka kenalkan tu tidak serasi..contonya di awal perkenalan ok kemudian mereka berkahwin..lepas kahwin tiba-tiba timbul masalah..dan sudah pasti orang tengah akan dipersalahkan sebab dia yang memperknalkan pasangan tersebut...

itu kata kawan-kawan pada saya..kebanyakan kawan-kawan kata lebih baik cari sendiri daripada menggunakan orang tengah..kebanyakan mereka enggan menolong dalam hal ni..

akibatnya..hingga sekarang saya masih sendiri..manakan tidak, nak cari sendiri tak pandai..saya pendiam, kawan pun tak ramai..apa lah sangat yang saya mampu lakukan... :cry:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-12 19:37


Pada 24-06-12 18:58 , aiNa85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-12 22:29 , alamin313 posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa cara ini tak beberapa sesuai...takut ada yang ambik kesempatan.. cara yang terbaik minta tolong orang yang terdekat untuk mencari [email protected] org tengah...

insyaAllah, Allah menemukan jodoh yang terbaik buat saudari.. banyakkn bersabar..=)



sekarang ni, tak ramai yang mahu jadi orang tengah..kata mereka, bimbang kalau pasangan yang mereka kenalkan tu tidak serasi..contonya di awal perkenalan ok kemudian mereka berkahwin..lepas kahwin tiba-tiba timbul masalah..dan sudah pasti orang tengah akan dipersalahkan sebab dia yang memperknalkan pasangan tersebut...

itu kata kawan-kawan pada saya..kebanyakan kawan-kawan kata lebih baik cari sendiri daripada menggunakan orang tengah..kebanyakan mereka enggan menolong dalam hal ni..

akibatnya..hingga sekarang saya masih sendiri..manakan tidak, nak cari sendiri tak pandai..saya pendiam, kawan pun tak ramai..apa lah sangat yang saya mampu lakukan... :cry:



ye...saya sokong semua...bukan apa,takut orang ambil kesempatan kat kita...maklumlah,orang lelaki ni kita tak boleh nak agak tindakan mereka...

tapi,memang lah...susah nak cari orang tengah ni...lebih-lebih lagi yang betul-betul ikhlas dengan allah.takut nak "lariskan produk" saja...

sama lah saya...saya pun pendiam..tak reti nak cari sendiri jodoh...tak tahu nak buat apa...hanya setakat berdoa saja lah..nak cari sendiri tak reti.takut boleh yang hidung belang...

semoga allah jodohkan saudari dengan yang soleh...inshaalh..banyakkan berdoa dan bertahajjud serta perbaiki diri...inshaallah...nanti allah yang jodohkan...hehehe


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

BroKurnia
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2012
Ahli No: 42450
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-08-12 00:46


Sama-sama kita berdoa. Dalam konteks jodoh, saya yakin usaha kita adalah bukan semata-mata dengan mencari, tetapi dengan memperbaiki diri. Orang yang baik, adalah untuk orang yang baik. Agree? Peace.

Bookmark and Share

  


  Member Information For BroKurniaProfil   Hantar PM kepada BroKurnia   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-08-12 19:02


Perbaiki diri dan hubungan dengan ALLAH swt...InsyaAllah kita tak akan kecewa..kalau kita berusaha mencari cinta Allah, cinta manusia akan datang sendiri..Oleh itu ambillah kesempatan sempena bulan yang mulia ini untuk memperbaiki diri dan berusaha jadi hambaNya yang lebih baik dari sebelum ni..Banyakkan berdoa dan tingkatkan amal..


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

adikwa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2011
Ahli No: 41016
Posting: 47

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-12 11:22


Assalamualaikum

-Minta lah ptunjuk dr Allah adalah yang lebih baik..banyakkan solat istikharah..

memperbaiki diri dan meningkatkan ketakwaan kepada ALLAH,dengan itu Allh akan mmberi jodoh yang baik pula..memperbaiki diri kearah yang lebih baik,adalah langkah memperbaiki jodoh dan mndptkn jodoh yang baik2x juga..

dalam Surah Al-Nur"ayat 26
-wanita2x yang baik adalah untuk lelaki2x yang baik dan wanita2x yang tidak baik untuk lelaki2x yang tidak baik..

i'allh banyakkan berdoa..moga dipermudhkn jalan mu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adikwaProfil   Hantar PM kepada adikwa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119449 saat. Lajunya....