Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 7 jam, 58 minit yang lalu
al-biruni03: 1 hari, 19 jam, 43 minit yang lalu
Swarig123: 9 hari yang lalu
marul: 12 hari yang lalu
mfy87: 26 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: jenama netbook/laptop yang baik??


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» jenama netbook/laptop yang baik??

Please Mendaftar To Post


Oleh jenama netbook/laptop yang baik??

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-12 23:46


pening kepala...apa jenama netbook/laptop yang bagus untuk dibeli?? confius ada yang cakap dell or toshiba yang bagus...apa pendapat kawan-kawan di ukhwah ini?? 8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-03-12 14:42


Pada 09-03-12 23:46 , hati_suci83 posting:

!!! QUOTE !!!

pening kepala...apa jenama netbook/laptop yang bagus untuk dibeli?? confius ada yang cakap dell or toshiba yang bagus...apa pendapat kawan-kawan di ukhwah ini?? 8-)


Assalamualaikum...

For me apa apa barang elektronik saya suka jenama Toshiba sebab puas hati. Kalau Dell tu tak pasti cuma ada kawan saya pakai Dell tapi sering rosak monitornya... Saya pakai HP, dah 3 tahun lebih pakai, alhamdulillah masih ok. saya syor beli jenama Toshiba lah... saya berpuas hati dengan barangan Toshiba...

WA

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

johary
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2003
Ahli No: 4841
Posting: 16
Dari: sungai petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-12 15:03


as-salam,
saya rasa HP. saya dah pakai hampir 3 tahun, still ok lagi...
kalau acer, selalunya akan rosak pada power adapter

Bookmark and Share

  


  Member Information For joharyProfil   Hantar PM kepada johary   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-03-12 22:36


sejak 2008 hingga sekarag saya da pakai 3 laptop..dan semuanya tidak kerana rosak.. 1st dulu dell inspiron..da pakai setahun lebeh bagi adik beli pula yang baru hp..tapi baru pakai beberapa bulan hilang d curi org...lepas itu beli lagi compaq pulak..mengenangkan pernah hilang maka saya beli lah yang paaaaaaaaaaaaaaaaaling murah sebab tau penggunaan saya lebeh banyak kepada penaipan. main game lgsung tak..movie pula jarang-jarang...dan setelah 2 tahun pakai tetiba rasa nak beli baru..minat dengan galaxi tab tapi bila fikir-fikir saya ni jenis buat kerja-kerja penaipan yang bayak so macam tak sesuai..tapi on d same time Kalau nak ke mana-mana contoh appoitmen ke..dalam bus or train ke nak jugak bawa untuk buat kerja..takkan nak bawa lapotop yang besar gedabak ni.....tengah fikir-fikir..ada cadangan?thank you.


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-03-12 07:40


Assalamualaikum,

Saya guna HP mini saja now. Dah 3 tahun, okay saja. Cuma baru-baru ni kena ganti bateri baru - saya memang guna lasak :) Pernah guna Fujitsu - pun okay. Tapi harganya agak "mencabar" lah ... hehehehe

Pernah tanya kawan-kawan IT tentang laptop terbaik - kalau mampu, pilihlah Sony. Toshiba pun okay. Kalau kurang mampu, pilihlah HP atau Dell.

Tak silap saya, April nanti ada PIKOM fair kat KL ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111334 saat. Lajunya....