Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 16 jam, 46 minit yang lalu
Tayu: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 15 hari yang lalu
tereturubuzu: 18 hari yang lalu
khalifah: 23 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 27 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Masters Pendidikan UKM dan UPSI


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Masters Pendidikan UKM dan UPSI

Please Mendaftar To Post


Oleh Masters Pendidikan UKM dan UPSI

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-03-12 23:37


assalamualaikum

saya plan nak sambung masters dalam tahun ni di UKM dan UPSI... InsyaALLAH. saya tak tahu bila permohonan akan dibuka. Ada juga call ukm dan upsi, katanya bulan 3. Kalau sahabat ada terbaca atau tahu tentang permohonan masters ini dibuka mohon khabarkan di sini ya.... Syukran

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-03-12 03:56


Wa'alaikumsalam,


Selalunya urusan permohonan diuruskan secara online. Cuba semak di sini http://www.ukm.my/pps/

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-03-12 14:01


Pada 07-03-12 03:56 , ija1508 posting:

!!! QUOTE !!!

Wa'alaikumsalam,


Selalunya urusan permohonan diuruskan secara online. Cuba semak di sini http://www.ukm.my/pps/


assalamualaikum

syukran ija

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-03-12 16:41


Wa'alaikumsalam,

sama-sama ... semoga berjaya :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-03-12 19:27


sebanrnya antara UPSI dan ukm mana yang cikgu ayu prefer? nak sambung kos apa? meant secara khsusnya pendidikan dalam bidang apa? sekarang dok mana...mengajar d mana (tengok nama cikgu tu..huhu)..Kenapa terasa nak sambung belajar tu..?hehe


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-03-12 15:10


Pada 07-03-12 19:27 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

sebanrnya antara UPSI dan ukm mana yang cikgu ayu prefer? nak sambung kos apa? meant secara khsusnya pendidikan dalam bidang apa? sekarang dok mana...mengajar d mana (tengok nama cikgu tu..huhu)..Kenapa terasa nak sambung belajar tu..?hehe



Assalamualaikum

amboi byknyer soalan. saya sebenarnya prefer sambung kat ukm sebab dekat sikit tapi upsi pun boleh juga. Ukn dan upsi ni murah sikit yurannya berbanding universiti lain. Maklumlah tajaan sendirian berhad kan... Hehehe.... Mengajar dan menetap di area pantai timur. Plannya nak ambil masters pendidikan awal kanak-kanak sebab plannya (banyak betul plannyer... Hehe) nak apply pensyarah pulak lepas itu, sekarang ni pensyarah pendidikan awal kanak-kanak tak ramai... doa-doakan ye ukhtie agar saya dapat futher masters tahun ni juga. Last year terlepas tarikh... Isk isk... Harap tahun ni smooth... Ameen

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-03-12 21:43


Pada 08-03-12 15:10 , cikgu_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-12 19:27 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

sebanrnya antara UPSI dan ukm mana yang cikgu ayu prefer? nak sambung kos apa? meant secara khsusnya pendidikan dalam bidang apa? sekarang dok mana...mengajar d mana (tengok nama cikgu tu..huhu)..Kenapa terasa nak sambung belajar tu..?hehe



Assalamualaikum

amboi byknyer soalan. saya sebenarnya prefer sambung kat ukm sebab dekat sikit tapi upsi pun boleh juga. Ukn dan upsi ni murah sikit yurannya berbanding universiti lain. Maklumlah tajaan sendirian berhad kan... Hehehe.... Mengajar dan menetap di area pantai timur. Plannya nak ambil masters pendidikan awal kanak-kanak sebab plannya (banyak betul plannyer... Hehe) nak apply pensyarah pulak lepas itu, sekarang ni pensyarah pendidikan awal kanak-kanak tak ramai... doa-doakan ye ukhtie agar saya dapat futher masters tahun ni juga. Last year terlepas tarikh... Isk isk... Harap tahun ni smooth... Ameen


e'eh..tak sedar pula banyak soalan d tanya..before that, saya bukan uktie, tapi akhi..haha..erm..tak sedar pula yuran d ukm dan upsi murah...tak pernah rasa nak survey pun..bagus lah plan macam-macam..atleast nampak lah ada matlamat hidup tu..so Kalau memang betul-betul nak sambung tu kena lah alert..ukm guna online sekarang..tapi saya cadangkan dapatkan cuti sehari untuk hantar by hand ke ukm borang tu..lagi selamat. saya dulu even ada online tapi isi manual juga..terutamanya bila kena sign dr lecturer2..so alang2 tu hnatar byhand saja lah..k moga selamat semua,


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-03-12 22:29


Assalamualaikum

oh akhi ke, ingat ukhtie... Soriiii. InsyaALLAH, dah call ukm katanya hujung bulan ni keluar iklan tu. Last year sibuk sangat dengan hal hal sekolah sampai terlupa... Heh... Oh begitu ka? Hantar byhand. Elok juga tu... thank you banyak-banyak ye akhi.... Akhi buat masters juga ke? Buat course work saja ke atau tesis?

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-03-12 22:40


saya buat koswrok+tesis...d fpend ukm, pantadbiran pendidikan...seronok belajar...rasa d zaman remaja balik..hihi...tapi tak lah seronok sangat bila dalam masa yang sama ingat pasal kerja..Kalau fulltimer memang tak ingatnye dengan kerja..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-03-12 22:40


saya buat koswrok+tesis...d fpend ukm, pantadbiran pendidikan...seronok belajar...rasa d zaman remaja balik..hihi...tapi tak lah seronok sangat bila dalam masa yang sama ingat pasal kerja..Kalau fulltimer memang tak ingatnye dengan kerja..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-03-12 09:44


Pada 08-03-12 22:40 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

saya buat koswrok+tesis...d fpend ukm, pantadbiran pendidikan...seronok belajar...rasa d zaman remaja balik..hihi...tapi tak lah seronok sangat bila dalam masa yang sama ingat pasal kerja..Kalau fulltimer memang tak ingatnye dengan kerja..



Assalamualaikum...

Oooo begitu ke? Kalau ambil course work saja ada tak? sebab macam agak blur lah sikit nak isi borang online tu. kat situ tulis course work, course work + tesis. Oh ukm juga ke? Boleh lah saya rujuk akhi ye kalau ada apa-apa... Heh...oh dan ya akhi ambil part time juga ye... Dua tahun kan? Sometimes rasa macam malas nak sambung sebab saya baru posting mengajar, dalam setahun lebih mengajar. tapi bila fikir balik masa depan, cita-cita saya maka saya kuatkan semangat untuk sambung belajar lagi.. Kena korban lah sikit... Mohon doa sahabat agar ALLAH mudahkan semuanya ya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-03-12 09:45


Pada 08-03-12 22:40 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

saya buat koswrok+tesis...d fpend ukm, pantadbiran pendidikan...seronok belajar...rasa d zaman remaja balik..hihi...tapi tak lah seronok sangat bila dalam masa yang sama ingat pasal kerja..Kalau fulltimer memang tak ingatnye dengan kerja..



Assalamualaikum...

Oooo begitu ke? Kalau ambil course work saja ada tak? sebab macam agak blur lah sikit nak isi borang online tu. kat situ tulis course work, course work + tesis. Oh ukm juga ke? Boleh lah saya rujuk akhi ye kalau ada apa-apa... Heh...oh dan ya akhi ambil part time juga ye... Dua tahun kan? Sometimes rasa macam malas nak sambung sebab saya baru posting mengajar, dalam setahun lebih mengajar. tapi bila fikir balik masa depan, cita-cita saya maka saya kuatkan semangat untuk sambung belajar lagi.. Kena korban lah sikit... Mohon doa sahabat agar ALLAH mudahkan semuanya ya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-03-12 13:41


Assalamualaikum,

Maaf ye sebab mencelah. Kalau bercita2 nak jadi pensyarah, lebih baik ambil coursework dan tesis. Buat post grad - tesis itu yang membezakan tahap degree dan post grad.

Kalau buat part time dan duduk jauh, hebatlah kalau habis 2 tahun :) Tapi bagus jugak kalau mencabar diri sendiri.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-03-12 17:09


Pada 09-03-12 13:41 , ija1508 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

Maaf ye sebab mencelah. Kalau bercita2 nak jadi pensyarah, lebih baik ambil coursework dan tesis. Buat post grad - tesis itu yang membezakan tahap degree dan post grad.

Kalau buat part time dan duduk jauh, hebatlah kalau habis 2 tahun :) Tapi bagus jugak kalau mencabar diri sendiri.


Assalamualaikum...

Oh begitu eh? kalau nak jadi pensyarah better buat course work dan tesis?... thank you ija atas informasi... Actually tempat saya mengajar ni tak ada lah jauh sangat dengan kl tu sebab saya mengajar di area pantai timur yang dekat dengan kl. dalam 2,3 jam saja ke kl tu. Tu yang saya nak ambil ukm.... memang rasa penat sebab baru saja grad di hari itu tapi demi cita-cita kena kuat juga. Masa otak tengah fresh ni lah nak belajar... Ye tak.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 09-03-12 19:33


Kalau ada niat tu teruskan saja...sementara mood masih ada kata org...saya pun lebih kurang sama...grad kpli 2009, sambung masters ni 2010...before kpli pun tak sempat menagngur..meant direct belajar sampai lah sekarang...memang betul..Kalau rasa nak jadi lecturer better ambil tesis...fully koswork pun ada...tapi biasa budak parti time yang dok jejauh...lagi satu Kalau bercita2 nak ambil phd kebanyakan univ esp yang dapat pengitirafan sebagai univ penyelidikan tu memang akan pilih masters holder yang by tesis kata org...dan niat belajar kena betul..even untuk masa depan pun, tugas2 kita sebagai pekerja dalam mana-mana organisasi seperti opis or sekolah kena d utamakan jika anda adalah part terima student..papun selamat bejaya..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-03-12 21:09


Assalamualaikum...

Oh same lah, saya kpli juga tapi baru last year grad... Oh kena ambil tesis eh? Bab tesis ni yang berat ni...hehehe... tapi menurut pensyarah maktab saya, dia kata boleh saja ambil course work full kalau nak jadi pensyarah... Hmmmm memang ada plan nak futher phD pulak selepas ini. InsyaALLAH. Kena rujuk my pensyarah lah ni sebab dia pun tengah buat phD sekarang.... Apapun thank you akhi. InsyaALLAH wp sibuk study tugas sebagai guru saya tak akan abaikan... thank you...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-03-12 22:02


Wa'alaikumsalam,

Up to you, of course. Sekadar berkongsi maklumat yang ada pada saya. Dan pengalaman ... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104169 saat. Lajunya....