Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 5 jam, 5 minit yang lalu
Daeng_Jati: 1 hari, 9 jam, 33 minit yang lalu
RedPetunia: 3 hari yang lalu
sahabat_amin: 5 hari yang lalu
Gorodkovie: 7 hari yang lalu
Swarig123: 10 hari yang lalu
sunan-faqih: 16 hari yang lalu
ajefikrah: 21 hari yang lalu
Kang: 23 hari yang lalu
owl_UM: 25 hari yang lalu
rasian: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Bila kah tarikh pilihanraya?


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Bila kah tarikh pilihanraya?

Please Mendaftar To Post


Oleh Bila kah tarikh pilihanraya?

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-10-11 20:01


Assalamualaikum

pendapat anda? bilakah tarikh pilihanraya akan datang?

akhir tahun ini?

awal tahun depan?

nov? dis? jan? feb? mac?

hehehe... agak-agak saja

:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

wajhunnur
Warga Rasmi
Menyertai: 23.02.2011
Ahli No: 41002
Posting: 7
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-11 20:21


November maybe.... :)


-----------------
Sabar Itu Indah


Bookmark and Share

  


  Member Information For wajhunnurProfil   Hantar PM kepada wajhunnur   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-11 04:01


:berfikir: InsyaAllah tahun ini tidak mungkin tetapi tahun depan pasti, cuma tidak pasti bila, awal tahun, pertengahan tahun atau penghujung tahun...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-10-11 20:42


Tarikh terakhir untuk pilihanraya ialah pada tahun 2013 - tak silap saya. Bulan November kata orang satu kemungkinan (mantan PM Tun Dr M kata jangan) sebab tu ada yang berfikir yang bajet 2012 ialah bajet pilihanraya.

Rasanya PM akan istiharkan pilihanraya bila dia rasa yakin yang rakyat akan mengundi beliau dan parti2 dalam pakatan kerajaan. Kalau tidak, ada kemungkinan pisang akan berbuah dua kali.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-10-11 20:00


Assalamualaikum

Terasa pilihanraya makin dekat sangat sebab

1) parti kerajaan kerap turun padang ke negeri parti pembangkang seperti selangor, kedah, kelantan, pulau pinang dan perak... huhuhu

2) kat radio dan televisyen ingatkan tentang mendaftar sebagai pengundi...

3) ramai yang tak sabar nak dengar bajet 2012 (7 Nov ini) kerana dianggap bajet pilihanraya.... hehehe

4) banyak isu yang dibangkitkan sekarang antara parti lawan dan parti kerajaan... contoh hukum hudud, isu akta ISA dll...

:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-11 21:38


salam..maybe 11.11.2011....bajet 7 Oct ni Fardina :)
tak sabar nak pangkah.....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-11 09:03


Assalamualaikum Undilah parti yang mampu memimpin masyarakatnya ke arah mengikuti syariat Allah..moga-moga kita selamat dalam pemeliharaan Nya.


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-10-11 18:01


Assalamualaikum

heehehe... sorry alongmina... esok kan bajet pilihan raya...

tak sabar2 nak dengar bajet 2012 ...

mana tau ada berita baik untuk kakitangan kerajaan... huhuuhu

:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-11 20:35


Pada 06-10-11 18:01 , fardina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

heehehe... sorry alongmina... esok kan bajet pilihan raya...

tak sabar2 nak dengar bajet 2012 ...

mana tau ada berita baik untuk kakitangan kerajaan... huhuuhu

:bunga: :bunga: :bunga:


:bye: tak apa mesti excited..allahuakhbar!! :bunga: :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 14-10-11 19:13


Assalamualaikum ...

semalam mesej dengan sepupu....

dia kata sedang taklimat dengan petugas2 pilihan raya...

tak tanya pun pilihanraya mana? bila?

biar betul.... hehehe

:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-10-11 02:24


pilihanraya akan ada tarikhnya bila PM umum...pendapat saya, januari 2012...forecast

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-11 04:49


insyallah mungkin pada tahun depan memandangkan kerajaan dah tak berani nak laksanakan pilihanraya tahun ini...


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-10-11 21:05


info terkini mebi hujung bulan februari tahun depan or awal bulan march tahun depan..wallahua'lam


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-11 06:37


Pada 03-10-11 20:01 , fardina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

pendapat anda? bilakah tarikh pilihanraya akan datang?

akhir tahun ini?

awal tahun depan?

nov? dis? jan? feb? mac?

hehehe... agak-agak saja

:bunga: :bunga: :bunga:


mac tahun depan.....agaknylah
:berfikir: :berfikir:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 31-10-11 15:52


Assalamualaikum

:kelip: :kelip: :kelip:

da banyak hint2 PM bagi nak buat pilihanraya...

Cuma tak tahu bila tarikh saja...

PDRM da siap sedia...

Lawatan kerap dibuat ke Selangor, Sarawak, dll..

:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-11-11 17:58


PM pergi haji tahun ni ... nak cari inspirasi tarikh yang sesuai ke ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-11 17:43


Bulan Januari agaknya sebab PM suka no.1


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-11 17:43


Bulan Januari agaknya sebab PM suka no.1


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-11 17:43


Saya ni bukanlah ahli nujum dan bukanlah juga ahli tilik...minta-dijauhkanla..tapi pada firasat saya,cewah,kemungkinan pilihanraya diadakan pada bulan Febuari tahun depan...tapi tidak pasti lagi sebab belum ada lagi sesi penerangan kat tempat saya..


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 14-11-11 08:07


Pilihanraya akan diadakan ;

bila semua orang dah dapat imbuhan bajet 2012 . Waktu tu muka masing-masing tengah senyum simpul

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

johary
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2003
Ahli No: 4841
Posting: 16
Dari: sungai petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-11 21:48


ana rasa,
awal tahun depan...bulan march 2012

Bookmark and Share

  


  Member Information For joharyProfil   Hantar PM kepada johary   Quote dan BalasQuote

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-11 15:11


ana pernah mendengar seseorang su politik kepada seseorang membisikkan bahawa pilihanraya bulan 3.. wallahu'alam

Bookmark and Share

  


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138131 saat. Lajunya....