Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: saya nak anak saya...


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» saya nak anak saya...

Please Mendaftar To Post


Oleh saya nak anak saya...

sutera_hijau
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10780
Posting: 89
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-11 01:12


salam
tadi baru lepas sebutan kes, tapi hus tak setuju dengan prmohonan cerai taklik, dia cakap dia kena berhenti kerja sebab kena jaga saya d wad...padahal masa dalam wad pun pakai kad atm saya..saya dalam pantang pun harapkan keluarga saya bagi makan minum, dia pun ikut penting sama sbln...sekarang nak ngaku anak dia, nafkah anak pun tak bagi, mas kahwin pun xsetel, boleh cakap kat mertua dia cakap dia kahwin pun xsetel juga...huhuhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_hijauProfil   Hantar PM kepada sutera_hijau   Quote dan BalasQuote

silentkiller
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2011
Ahli No: 41674
Posting: 7
Dari: Dimana Bumi Dipijak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-09-11 20:19


Assalamualaikum

nak komen lebih-lebih pun tak tahu keadaan sebenar..

bersabarlah..insyaAllah ada jalan yang terbaik..Allah sentiasa bersama anda..:)



~belajarlah memerhati dan memahami bukan selalu mengikuti..~


-----------------
When you’re searching for the light, And you see no hope in sight, Be sure and have no doubt,He’s always close to you.


Bookmark and Share

  


  Member Information For silentkillerProfil   Hantar PM kepada silentkiller   Pergi ke silentkiller's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-09-11 15:09


tegakkan hak anda....apa pun dakwaan hus anda yang tak benar pastikan anda ada bukti-bukti yang menykong anda...lepas sure leteh lah naik turun mahkamah...apapun moga selamat lah semua..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-11 17:44


Assalamualaikum,

Saya harap masalah saudari akan dapat diselesaikan dengan secepat mungkin. Kalau dah naik turun mahkamah, sokongan (moral dan emosi) dari keluarga dan rakan-rakan terdekat amat penting, selain dari khidmat guaman yang berkualiti.

InsyaAllah, akan ada jalan penyelesaian. Banyak bersabar.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 18-09-11 19:00


sh,akhirnya masalah yang pernah anda ketengahkan telah sampai kekemuncaknya,saya bersimpati. Sebagaimana saya katakan dulu, berat mata memandang berat lagi bahu memikul. Tidak mudah untuk membantu anda dengan kudrat yang ada,apa yang boleh ahli ukhwah lakukan berdoa seikhlas hati agar anda terbebas dari segala bebanan yang pada saya mungkin anda tidak mampu menanggungnya berseorangan. Saya menyeru sekelian yang membaca dan diri saya sendiri, marilah sama-sama kita menadah tangan berdoa kepada Pemilik alam ini untuk kebahagiaan SH, hari ini hari sahabat kita,esok siapa tahu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

sutera_hijau
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10780
Posting: 89
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-11 02:18


terima kasih untuk semua...
saya selalu jugak minta pandangan ustz d pjbt agama, dia cakap tak payah pakai lawyer sebab siapa yang nak bayar nanti...duit gaji bukan banyak pun..cuma sekarang saya tak payah fikir nak kuarkan duit lau kena jumpa hus or dia datang d tempat saya...masa saya tngu hari nak bsalin dalam wad pun dia pakai kereta dan atm saya, masa 2 memang gaji baru masuk 25hb 4..apa boleh buat...anyway terima kasih pada semua yang ikut kisah saya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_hijauProfil   Hantar PM kepada sutera_hijau   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-11 06:20


Semoga Allah menunjukkan SH jalan keluar dan bertemu sesuatu yang jauh lebih indah dari sejarah pahit SH. Allah Maha Adil

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-10-11 05:17


sabarlah setiap ujian akan ada manisnya....


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

anazalil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39780
Posting: 68
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-11-11 21:04


Assalamualaikum semua dan khusus untuk sutera.

Ana rasa sedih atas apa yang sutera alami. Maaf... ana tak ikuti apa yang sutera lalui dari awal. Tapi..... ana melihat apa yang berlaku pada sutera secara positif. Positifkan semua yang berlaku ini. Sama ada kita setuju atau tidak... ini semua adalah kehendak Allah. Ini semua qada' dan qadar Allah atas kita.

Ana suka kalau sutera boleh menerima semua yang berlaku ini dengan penuh keredhaan dari Allah. Kita hidup di dunia, Allah suruh kita mencari cintaNya... carilah cintaNya.... jadikan Allah sebagai matlamat kita. Manusia dan segala bentuk kehidupan, manusia dan keberadaan kita di dunia ini hanya sebagai satu perjalanan sementara sahaja. Terima semua takdir Allah ini.

Tentang hus tu, ana tak dapat nak komen.... sebabnya dia adalah jodoh yang telah Allah beri untuk sutera, kalau ikut apa yang patut... sutera kena taat dan ikut dia. Tapi... ana tak tahu sejarah... maka, pandangan ana... cuba sutera tanya hati kecil sutera sendiri... apakah masih ada rasa hormat dan adakah sutera sedia untuk khidmat kepada dia... kalau masih ada, jaga perkahwinan ini. Tapi kalau tidak ada.... malah jika perkahwinan diteruskan juga... mungkin akan menyebabkan berlaku penderhakaan kepada suami... ana rasa elok munajat pada Allah, buat istikharah dan tawakkal padanya. Ambil tindakan yang menyelamatkan agama dan akhirat sutera dan hus sendiri.

Wallahu A'lam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For anazalilProfil   Hantar PM kepada anazalil   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101967 saat. Lajunya....