Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
RedPetunia: 1 hari, 1 jam, 29 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 1 hari, 8 jam, 29 minit yang lalu
sahabat_amin: 3 hari yang lalu
Gorodkovie: 5 hari yang lalu
Swarig123: 8 hari yang lalu
sunan-faqih: 14 hari yang lalu
ajefikrah: 19 hari yang lalu
Kang: 21 hari yang lalu
owl_UM: 23 hari yang lalu
rasian: 27 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Lelaki saja yang sanggup kahwin perempuan miskin..betul ke?perempuan??


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Lelaki saja yang sanggup kahwin perempuan miskin..betul ke?perempuan??

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki saja yang sanggup kahwin perempuan miskin..betul ke?perempuan??

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-11 19:24


Assalamualaikum
ada isu yang pernah timbul dulu-dulu...kata mereka hanya golongan lelaki sahaja yang sanggup kawin perempuan miskin..tapi tidak perempuan untuk kawin dengan lelaki miskin....adakah kerana suami yang kaya sahaja yang menjamin masa depan perempuan itu tapi tidak perempuan yang kaya berminat dengan lelaki miskin....kata org cinta itu buta...tapi sejauh mana realiti itu masa kini??? :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-11 19:45


Sebaiknya carilah yang sekufu. Tapi jika pasangan dah saling suka sama suka dan kenal hati masing-masing..nikah saja.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 08:12


terpulang pada individu....tapi pada saya tak kisah kaya ke miskin ke sama saja...janji dia mampu tanggung anak bini dia cukupla perempuan sekarang ini pun dah ramai yang berkerjaya insyaAllah takkan membebankan suami lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 08:19


Assalamualaikum Hhhmmm....tidak semestinya begitu pada pendapat saya tetapi besar kemungkinan lelaki sanggup mengahwini perempuan yang miskin jika perempuan tersebut mempunyai paras rupa yang cantik (kahwin berdasarkan pada nafsu sahaja, bukan pada tuntutan agama). Wallahualam, ini cuma pandangan saya sahaja.


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 16:57


zaman sekarang ni ramai perempuan masih lagi berkira2 untuk menikah lantaran ekonomi pasangannya kadang-kadang amat rendah..maklumlah ramai perempuan berjawatan lebih tinggi dr lelaki...tapi setakat mana polimek ini sebenarnya secara realitinya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-11 22:09


Pada 02-08-11 19:45 , suhaimi_sr posting:

!!! QUOTE !!!

Sebaiknya carilah yang sekufu. Tapi jika pasangan dah saling suka sama suka dan kenal hati masing-masing..nikah saja.



Salam...saya setuju dengan pendapat di atas...
Pada pandangan saya perempuan pun sanggup juga berkahwin dengan lelaki yang kurang berharta yang penting ialah keikhlasan kita terhadap hubungan itu..insyaAllah..dipermudahkan... :sopan: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-08-11 19:55


salam semua..saya juga berpendapat hal ini bergantung kepada individu..tak semestinya lelaki saja yang sanggup berkahwin dengan perempuan miskin..ada juga perempuan yang sanggup menerima lelaki miskin disebabkan budi pekerti lelaki itu yang baik..rupa paras tidak menjadi perkiraan dalam hal ini..


-----------------
bersama meninggikan martabat ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-11 07:52


:berfikir: Rupa paras itu tidak berkekalan tetapi yang kekal adalah akhlak dan amal p'buatan kita...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-08-11 00:58


semua itu bergantung kepada individu...

ada yang jenis tak kisah...
ada yang pentingkan harta...


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

budakbhaik
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2010
Ahli No: 39698
Posting: 16
Dari: ulu timur tanah air

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-08-11 02:05


miskin tu bukan ukuran..yang penting tau tggungjawab dan berusaha.. duit Boleh dicari..yang penting ad kesungguhan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For budakbhaikProfil   Hantar PM kepada budakbhaik   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124914 saat. Lajunya....