Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
RedPetunia: 1 hari, 1 jam, 31 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 1 hari, 8 jam, 31 minit yang lalu
sahabat_amin: 3 hari yang lalu
Gorodkovie: 5 hari yang lalu
Swarig123: 8 hari yang lalu
sunan-faqih: 14 hari yang lalu
ajefikrah: 19 hari yang lalu
Kang: 21 hari yang lalu
owl_UM: 23 hari yang lalu
rasian: 27 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Pelaburan Emas


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Pelaburan Emas

Please Mendaftar To Post


Oleh Pelaburan Emas

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-11 16:24


Assalamualaikum,


Ada tak saudara/saudari di sini yang terlibat dengan pelaburan emas? Kalau ada, boleh share pengalaman? Saya berminat tapi tak tau di mana dan tak jelas tentang pulangannya.


Terima kasih.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-11 20:42


salam,

pelaburan emas adalah langkah terbaik...untuk masa hadapan..
sama ada beli bentuk fizikel or melabur kat bank..bank yang ada buat pelaburan ni maybank & public bank..tapi ingat kena pastikan dulu bank2
tersebut mesti mematuhi syariat islam...
info selanjutnya boleh sini :

lempengemas.blogspot.com

hukum pelaburan emas:
zaharuddin.net

Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah S.A.W bersabda : "Akan tiba satu zaman dimana tiada apa yang tinggal dan boleh digunakan oleh umat manusia maka simpanlah dinar dan dirham". (Musnad Imam Ahmad Ibn Hambal)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-08-11 17:09


Pada 10-07-11 16:24 , ija1508 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,


Ada tak saudara/saudari di sini yang terlibat dengan pelaburan emas? Kalau ada, boleh share pengalaman? Saya berminat tapi tak tau di mana dan tak jelas tentang pulangannya.


Terima kasih.


Bagus lah ada niat nak melabur dalam emas ni sebab emas ni adalah matawang yang sebenarnya dan ia kalis inflasi. Tambah pulak, emas tak boleh dimanipulasi macam duit kertas. Sebab tu org kata sesiapa yang memiliki emas ni dapat mengunci kekayaan seseorang. Saya ada pengalaman melabur dalam emas & perak ni. Actually, saya adalah Master Dealer sykt Public Gold. Lawatlah blog saya. kat situ macam-macam artikel berkaitan ilmu emas dan perak. Ws.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-08-11 23:54


Saya dah lawat blog saudara dan saya mencari sesuatu yang saya tak jumpa - mungkin ada, saya saja yang tak jumpa - adakah mengikut syariat Islam? Semakan saya dengan laman web SSM, nama syarikat Public Gold tidak tersenarai sebagai salah satu syarikat yang "syariah compliant" atau patuh syariah. agaknya saya terlepas pandang tak taulah. Kalau begitu, boleh saudara Suhaimi nyatakan hal sebenar?


Ada kawan ajak melabur dengan Public Bank tapi saya tolak, sebab ikut sistem konvensional. Juga telah semak blog Ustaz Zaharudin tentang hal ini dan ada dinyatakan Bank Al Rajhi tetapi caranya juga agak tidak jelas.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-11 16:55


Urusniaga yang menepati syarak dalam pelaburan emas ialah kita beli emas dapat emas dan emas tersebut disimpan oleh kita sendiri. Bukannya emas di simpan oleh pihak ke-3. Sebab syarat sah jual beli ialah pembeli dapat barangan yang di beli mengikut harga pasaran. Jika begitu, kedai2 emas yang terkemuka haramlah kita membeli barang kemas sebab tidak patuh syariah(tidak tersenarai di SSM). Tidak begitu! Masih sah dan halal sebab kita dapat barang kemas yang dibeli. Harap dapat membantu.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 00:56


Saya dah baca dan rujuk beberapa orang berkaitan Public Gold dan saya tak yakin. Kalau saudara yakin, that's up to you. Dosa pahala sendiri2 tanggung ....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 09:02


Assalamualaikum Memang berbaloi jika kita melabur dengan emas ini kerana nilai emas tidak pernah jatuh malahan semakin meningkat...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 18:04


Pada 03-08-11 09:02 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum Memang berbaloi jika kita melabur dengan emas ini kerana nilai emas tidak pernah jatuh malahan semakin meningkat...



Pandangan yang sangat-sangat positif.. :welcome:


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 18:13


Pada 03-08-11 00:56 , ija1508 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya dah baca dan rujuk beberapa orang berkaitan Public Gold dan saya tak yakin. Kalau saudara yakin, that's up to you. Dosa pahala sendiri2 tanggung ....


Tak yakin? Tahukah anda imam besar masjid Shah Alam pun jadi pengedar Public Gold. Begitu juga 2 org imam Masjid Tabung Haji, kelana jaya dan Mudir Maahad Tahfiz Al Quran Wal Imamah, Meru. Semuanya dealer Public Gold. Orang buat duit, anda buat alasan. Kesiannya!!


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 18:16


Senarai Pengedar Public Gold Di Bawah Rangkaian "Hatiemas999"

Nama: Suhaimi Bin P. Abdul Karim
Status: Master Dealer & Ketua Rangkaian “Hatiemas999”
HP: 013-3447846(24 hrs)
Kawasan: Seluruh Malaysia, Sabah, Sarawak, Brunei, Thailand & S'pore

Nama: Nuraida Rozelan
Status: Priority Dealer
HP: 013-3744861
Meliputi Kawasan: Shah Alam, Klang, Puchong, Port Klang, Puncak Alam, Puncak Perdana, Kelana Jaya, KL dan kawasan sekitarnya

Nama: Assoc. Prof. Ir. Dr. haji Sazali Bin haji. Abdul Karim
Status: Priority Dealer
HP: 019-354 7201
Meliputi Kawasan: Seluruh Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih, Petaling Jaya dan Kuala Lumpur

Nama: Noor Halim Bin Baharum
Status: Priority Dealer
HP: 013-3508901
Meliputi Kawasan: SU1/2/3, SBCR, Bukit Saujana, Sg Buloh, Kuala Selangor, Ijok, Kepong, KL, PJ dan kawasan sekitarnya.

Nama: Azri Bin Rozelan
Status: Priority Dealer
HP: 016-5432100
Kawasan: Ipoh, Kampar, Jelapang, Sg Siput, Tambun, Kg Manjoi dan Bercham

Nama: Nor Fadzilah Abdul Khalil
Status: Priority Dealer
HP: 019-6537646
Meliputi Kawasan: Shah Alam, Klang, Puchong, Port Klang, Puncak Alam, Puncak Perdana, Kelana Jaya, KL, UPM, UKM, UNITEN, Serdang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya

Nama: Asmau’ buat Ismail
Status: Normal Dealer
HP: 012-2375637
Kawasan: Taiping, Bandar Puncak Alam, Alam Kayangan dan Shah Alam

Nama: Mohd Huzaifah Bin Salleh
Status: Normal Dealer
HP: 019-2348934
Meliputi Kawasan: Banting, Manjung, KLIA, Sepang, Salak Tinggi

Nama: Tumiran Bin Salimon
Status: Normal Dealer
HP: 012-7210017
Meliputi Kawasan: Pusat Bandar Damansara, TTDI, Subang 2, Kg Melayu Subang, Subang Airport Terminal, Felda Air Hitam, Air Hitam, Kluang, Serian, Kuching.

Nama: Nik Hak Bin Nik Mat
Status: Normal Dealer
HP: 019-6936414
Meliputi Kawasan: SU1, TUDM Subang, Subang Airport Terminal, Machang dan kawasan sekitarnya.

Nama: Zamzuri bin Mohamed @ Ramli
Status: Normal Dealer
HP: 019-3194132
Meliputi Kawasan: Kelana Jaya, TTDI, Shah Alam, KL dan kawasan sekitarnya.

Nama: Noor Azian Mohamad
Status: Normal Dealer
HP: 012-6929748
Meliputi Kawasan: Kelana Jaya, Seri Kembangan, Kuala Klawang, Puchong dan kawasan sekitarnya.

Nama: Abdul Razak Bin Muhammad Daud
Status: Normal Dealer
HP: 012-3543837
Meliputi Kawasan: Jalan Pahang, jalan TAR, jalan Tun Razak, jalan Ampang, Kg Baru, Rawang, Sg Petani, Kangar dan Kulim.

Nama: Aminah Mekesat
HP: 012-3560424
Meliputi Kawasan: Balakong, Seri Kembangan, Cheras, seluruh Melaka, jalan Pahang, jalan Tun Razak, Kajang, Bangi dan kawasan sekitarnya.

Nama: Ustaz Amaluddin Bin Mohd Napiah
Status: Normal Dealer
HP: 019-3034218
Meliputi Kawasan: SU1/2/3, SBCR, Bukit Saujana, Sg Buloh, Kuala Selangor, Ijok, Kepong, KL, PJ, Perlis, Kedah dan Penang

Nama: Ustaz Azrulkhakim Bin Suradi-Mudir Maahad Tahfiz Al-Quran Wal Imamah
Status: Normal Dealer
HP: 019-2715765
Meliputi Kawasan: Meru, Kapar, Shah Alam, Kuala Selangor, Ijok, Jeram, Sabak Bernam, Tanjung Karang dan kawasan sekitarnya.

Nama: Rohana binti Abd Rahman
Status: Normal Dealer
HP: 012-3493495
Meliputi Kawasan: Seluruh Saujana Utama, Sg Buloh, Puncak Alam, Kepong, Shah Alam, PJ, KL dan kawasan sekitarnya.

Nama: Ustazah Siti Rohliah Mohammad Affandi
Status: Normal Dealer
HP: 019-2409060
Meliputi Kawasan: Shah Alam, Klang, Puchong, Port Klang, Puncak Alam, Puncak Perdana, Kelana Jaya, KL dan kawasan sekitarnya

Nama: Ustaz Mohd Rafy Bin Kadri-Imam Masjid Tabung Haji, Kelana Jaya
Status: Normal Dealer
HP: 019-3301058
Meliputi Kawasan: Shah Alam, Klang, Puchong, Port Klang, Puncak Alam, Puncak Perdana, Kelana Jaya, KL dan kawasan sekitarnya

Nama: Nur Ahlina Muhammad Amin
Status: Normal Dealer
HP: 017-9726131
Meliputi Kawasan: Kg Baru, jalan Ampang, jalan Pahang, jalan Tun Razak, Hosp Kuala Lumpur, Kota Bharu & PJ

Nama: Siti Khadijah binti Ustaz Mohd Rafy
Status: Normal Dealer
HP: 019-2409060
Meliputi Kawasan: Shah Alam, Klang, Puchong, Port Klang, Puncak Alam, Puncak Perdana, Kelana Jaya, KL dan kawasan sekitarnya

Nama: Khadijah Binti Shabudin
Status: Normal Dealer
HP: 013-3804825
Meliputi Kawasan: Shah Alam, Klang, Puchong, Port Klang, Puncak Alam, Puncak Perdana, Kelana Jaya, KL & PJ

Nama: Hajjah Khairiah binti Ustaz Mohd Rafy
Status: Normal Dealer
HP: 019-2409060
Meliputi Kawasan: Shah Alam, Klang, Puchong, Port Klang, Puncak Alam, Puncak Perdana, Kelana Jaya, KL dan kawasan sekitarnya

Nama: Ustaz Sharom-Imam Masjid Tabung Haji, Kelana Jaya
Status: Normal Dealer
HP: 017-3790943
Meliputi Kawasan: Damansara Damai, Kota Damansara, Kepong, Tropicana Golf & Country Resort, Kelana Jaya, Subang Jaya, Ara Damansara, Bukit Damansara dan kawasan sekitarnya.

Nama: Wan Zurina Wan Mohamed
Status: Normal Dealer
HP: 012-6757895
Meliputi Kawasan: Shah Alam, Klang, Puchong, Port Klang, Puncak Alam, Puncak Perdana, Kelana Jaya, KL dan kawasan sekitarnya

Sehingga 2 Ogos 2011, 10.20am




-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 23:08


Hmmm .... yang saya minta ialah BUKTI syarikat tersebut mengikut SYARIAH. Itu sahaja. Saya tak minta senarai nama dealers. Terima kasih. Itu sahaja BUKTI yang saya minta. Bagi saya BUKTI dari PIHAK yang BERWAJIB dan BERTANGGUNGJAWAB dan BUKAN dari oihak INDIVIDU

Tak apelah saudara, saya ada tempat yang MEMANG SAHIH SYARIAH COMPLIANT dan insyaAllah akan melabur di situ. Sekadar mencari alternatif. Itu sahaja. Rezeki Allah ada di mana-mana ....

Dan kepada eme86 - harga emas naik DAN JATUH mengikut pasaran dunia. Semak pasaran semasa, ye.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-11 15:36


Assalamu'alaikum Wrmbth

Emas lebih kukuh daripada duit kertas, duit kertas ini bersifat 'fiat money'. Mudah terkesan dengan ekonomi global dan nilainya semakin jatuh. Baru-baru ini memang nilai emas jatuh mendadak, namun sekarang sudah naik semula dan memang tinggi.

Ana buka akaun emas di Kuwait Finance House. Jika nak buka akaun emas, pastikan fizikalnya ada dan patuh syariah.


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-08-11 16:19


Pada 05-08-11 15:36 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamu'alaikum Wrmbth

Emas lebih kukuh daripada duit kertas, duit kertas ini bersifat 'fiat money'. Mudah terkesan dengan ekonomi global dan nilainya semakin jatuh. Baru-baru ini memang nilai emas jatuh mendadak, namun sekarang sudah naik semula dan memang tinggi.

Ana buka akaun emas di Kuwait Finance House. Jika nak buka akaun emas, pastikan fizikalnya ada dan patuh syariah.



Waalaikumsalam wbt,

Setuju pendapat Ustadz. Nilai wang fiat boleh dimanipulasi oleh penyagak matawang namun tidak kepada emas dan perak. Nilai emas & perak adalah stabil sejak ribuan tahun yang lalu. Buktinya..zaman Rasulullah saw harga seekor kambing ialah 1 dinar emas. sekarang pun nilainya sama jugak sekitar RM700 begitu.

Buat masa ni hanya KFH yang patuh syariah jika nak melabur dalam akaun emas sebab pelabur boleh dapat emas fizikal bila-bila perlu. Namun saya tidak membuka akaun tersebut sebab saya lebih suka simpan sendiri emas & perak fizikal saya di peti simpanan keselamatan peribadi. Bahaya oo simpan di rumah.. :-D Mudah nak di arrahnukan bila memerlukan modal suntikan baru di bank. Itu antara kekurangan akaun simpanan emas..tak boleh diarrahnukan bila perlu walaupun ada 1kg emas melainkan withdraw emas fizikal saja.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 09-08-11 04:46


As salam Emas sangat menguntungkan.sebab harga emas sentiasa menaik,kalau menurun pun sikit saja tapi tetap akan naik.bolehlah kalau nak buat pelaburan emas


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-08-11 21:52


Semalam pertama kali harga emas mencecah USD1700/oz menjadikan harga 1 dinar menjadi RM769. sekarang harganya turun kepada RM764. Betul..emas ni turun sikit saja tapi naiknya masyaAllah. Untung org yang dah start simpan emas ni.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

hepy2shopping
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2011
Ahli No: 41565
Posting: 7
Dari: Bukit Jalil

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-08-11 22:12


Pada 09-08-11 21:52 , suhaimi_sr posting:

!!! QUOTE !!!

Semalam pertama kali harga emas mencecah USD1700/oz menjadikan harga 1 dinar menjadi RM769. sekarang harganya turun kepada RM764. Betul..emas ni turun sikit saja tapi naiknya masyaAllah. Untung org yang dah start simpan emas ni.



betul..memang untung... tapi sekarang pun harga 1 dinar dah cecah rm800++ .. :)


-----------------
http://hepy2-shopping.blogspot.com/

Facebook Page


Bookmark and Share

  


  Member Information For hepy2shoppingProfil   Hantar PM kepada hepy2shopping   Pergi ke hepy2shopping's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-08-11 22:41


Tapi sekarang dah mula menurun kepada RM754 untuk 1 dinar. Kelmarin ana berjaya lagi dapatkan investor untuk invest RM20K in gold. As to date dah berjaya tarik >30 org investor dengan jumlah pelaburan keseluruhan ~RM1.2 juta.

p/s: Dijangkakan hujung tahun ni harga emas akan melonjak kepada USD2000 apa oz.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107649 saat. Lajunya....