Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
RedPetunia: 1 hari, 1 jam, 29 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 1 hari, 8 jam, 29 minit yang lalu
sahabat_amin: 3 hari yang lalu
Gorodkovie: 5 hari yang lalu
Swarig123: 8 hari yang lalu
sunan-faqih: 14 hari yang lalu
ajefikrah: 19 hari yang lalu
Kang: 21 hari yang lalu
owl_UM: 23 hari yang lalu
rasian: 27 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: HANYA SATU PERKARA,TETAPI MENGAJAR SAYA BANYAK PERKARA...


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» HANYA SATU PERKARA,TETAPI MENGAJAR SAYA BANYAK PERKARA...

Please Mendaftar To Post


Oleh HANYA SATU PERKARA,TETAPI MENGAJAR SAYA BANYAK PERKARA...

zana_unic
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.03.2011
Ahli No: 41036
Posting: 31
Dari: Tambunan,Sabah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-06-11 00:14


sebelum ni saya hanya m'dengar,tapi tak pernah melihat, sebelum ni saya tertanya-tya bgaimna seorang ibu m'lahirkn anak... tapi kini semua p'soalan terjawab..
P'tama kali melihat seorang ibu m'lahirkn anak bermacam-macam prsan timbul d sudut hatiku....dan yang pasti,btapa sushnya seorang ibu mlhirkn seorang anak..nyawa jadi taruhan...sekiranya seorang anak m'liht takkala dirinya di lahirkn,sudah tentu tiada siapa yang akan m'derhaka ibunya..dan akan bpgang teguh pda kata-kata "SYURGA ITU DI TELAPAK KAKI IBU".....
Tapi bagaimna pula dengan org yang m'buang bayinya? tidakkah dia terfikir btapa sushny dia m'lahirkn anak tersbut?..

"BAGAIMNA TERGAMAKNY org MEMBUANG BAYI SDNGKN M'LAHIRKN seorang ANAK IBRT NYAWA D HUJUNG TANDUK"kata -kata seorang lelaki selepas melihat susah payah isterinya melahirkn anak mereka..
so..fikir2kn lah..


-----------------
::.Dengan CINTA kita kenal pencipta kita.::
*koihad ginawoku soira kosorou oku dika*


Bookmark and Share

  


  Member Information For zana_unicProfil   Hantar PM kepada zana_unic   Pergi ke zana_unic's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-06-11 10:12


entah lah...kadang-kadang penat da fikir... ikutkan kes pembuangan bayi bukan pekara baru...bukan juga semakin menjadi2..tapi memang sentiasa terjadi sejak dulu..ia seoalh2 da jadi barah dalam masyarakat ni...macam-macam perkara da buat untuk mengekang kes pembuangan tapi tak jalan jugak. malah kewujudan sekolah harapan dilihat bukan lah satu lngkah yang bijak untuk mengatasinya dengan baik..sedangkan kes2 begini masih banyak berlaku. seharusnya apa yang boleh dilakukan adalah mencegahnya dr awal sebelum kelahiran bayi yang bakal gelap masa depannya. itu yang utama. memang ada usaha2 itu dari pelbagai pihak, tapi ia memerlukan sokongan daripada kesemua pihak. ibarat analogi seorang ibu tak mahu anaknya makan aiskrim kerana batuk, tapi dalam masa sama si ayah memblikan asikrim untuk anaknya...(ishk..sesuai ka ni..)..wallahua'lam.


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

zana_unic
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.03.2011
Ahli No: 41036
Posting: 31
Dari: Tambunan,Sabah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-06-11 23:26


nasihat....emmm...org dah tak pandang ... ia hanya boleh d cegah dengan adanya ksdran dalam diri masing-masing..nak ubah org mang susah,apa lagi manusia zaman sekarang ni... yang penting adanya perasaan malu......bagi saya masalah org zaman sekarang ni tak ada perasaan malu,sebab 2 buat benda sesuka hati,sebab tak kisa org nak cakap apa...


-----------------
::.Dengan CINTA kita kenal pencipta kita.::
*koihad ginawoku soira kosorou oku dika*


Bookmark and Share

  


  Member Information For zana_unicProfil   Hantar PM kepada zana_unic   Pergi ke zana_unic's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-06-11 10:08


nasihat memang tak boleh nak pakai da...dia kena dengan cara tindakan dalam pencegahan. semua pihak perlu sama-sama beri kerjasama. bukan setakat jabatan agama, bukan setakat org masjid dan komuniti setempat tapi pihak2 atasan pun sama, malah apa yang menyumbang kepada keadaan ini perlu dikenalpasti seperti pusat hiburan, hotel2 picisan, bahan2 media yang tak elok, dll yang smuenye perlukan perhatian dan tindakan wajar..setakat nasihat dan tangkap dan hukum bukan jalan pun Kalau faktor2 penyumbangnya bersepah2..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-06-11 11:34


undang-undang? Tindakan? Pihak atasan? Pihak atasan pun berpeleseran kat club2 ... sebab tu tu tindakan yang diambil balik2 kena ikan2 bilis ... di hotel2 picisan sebab jerung2 vip dan vvip tak mainlah kat hotel2 picisan ini .... itulah malaysia yang serba maju.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101234 saat. Lajunya....