Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
RedPetunia: 1 hari, 1 jam, 31 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 1 hari, 8 jam, 31 minit yang lalu
sahabat_amin: 3 hari yang lalu
Gorodkovie: 5 hari yang lalu
Swarig123: 8 hari yang lalu
sunan-faqih: 14 hari yang lalu
ajefikrah: 19 hari yang lalu
Kang: 21 hari yang lalu
owl_UM: 23 hari yang lalu
rasian: 27 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: mengapa terjadi isu video lucah orang melayu muslim?


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» mengapa terjadi isu video lucah orang melayu muslim?

Please Mendaftar To Post


Oleh mengapa terjadi isu video lucah orang melayu muslim?

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 15:42


ana tertanya2 mengapa isu melayu islam menghina melayu islam seperti yang terjadi kepada DSAI, sedarkah kita bahawasanya orang islam sendiri menghina hukum Allah bilamana ianya dijadikan mainan kepada ummat islam dan agama Allah??!!


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 17:20


dunia akhir zaman ... fitnah merata-rata ...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 22:41


Salam...betul-betul...kadang-kadang sampai malas nak ambik tau...kasihan,menyampah dan sebagainya...org bukan islam cuma tengok dan tepuk tangan...malu2...
kalau betul pun someone 2 bersalah...Kenapa tak ttup aib dia?
Allah sendiri suruh kita ttup aib sesama muslim..dan Allah akan ttup aib kita kelak...


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 23:12


Kerja hina-menghina, buka aib, kutuk peribadi dan fizikal orang .. itu bukan kerja baru ... dah lama dahhh .... sejak Anwar masih org UMNO lagi ....

"Masyarakat India datang ke sini pada zaman British lalu melahirkan orang-orang seperti Mahathir Mohammad dan Anwar Ibrahim" ... lalu kami pun gelak beramai-ramai ... hahahahahaha .... kenangan ketika mengikuti suatu ceramah politik di sebuah tempat di sempadan KL-Selangor ...



Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 03-05-11 23:56


org kafirin ketawa terbahak2 melihat org melayu islam bercakaran dan aib mengaibkan sesama sendiri ....

Bookmark and Share

  


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-05-11 09:45


Assalamualaikum,

Tak silap saya mufti Perlis pernah komen yang politik Malaysia dah jadi kotor ... nama pun politik kan?

Saya setuju komen saudari lily - orang bukan Islam gelakkan orang Islam yang tak sudah2 mengaibkan orang lain dan secara tidak langsung mengaibkan diri sendiri.

Bukan lebih baik kalau kita semua sebagai orang Islam banyakkan doa, dirikan solat hajat dan minta petunjuk kebenaran dari Allah sebab hanya Dia yang tau siapa yang benar, siapa yang buat fitnah. Kalau nak bincang-bincang, mahu jadi cerita panjang dan tak berkesudahan ... nanti dapat dosa mengumpat pulak :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-05-11 11:38


Pada 03-05-11 22:41 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Allah sendiri suruh kita ttup aib sesama muslim..dan Allah akan ttup aib kita kelak...


betul tu Mencari_Cinta_Illahi, ana sendiri pun rasa takut amat sangat kalau-kalau Allah buka aib ana kelak takut sangat sebab diri ini banyak dosa yang disembunyikan dari orang lain, jadi bila benda kita sembunyi dari orang lain dan Allah tunjukkan aib tersebut depan orang lain apa yang akan kita lakukan melainkan malu-semalu-malunya :cry:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-05-11 08:02


Pada 03-05-11 22:41 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...betul-betul...kadang-kadang sampai malas nak ambik tau...kasihan,menyampah dan sebagainya...org bukan islam cuma tengok dan tepuk tangan...malu2...
kalau betul pun someone 2 bersalah...Kenapa tak ttup aib dia?
Allah sendiri suruh kita ttup aib sesama muslim..dan Allah akan ttup aib kita kelak...




yang last sekali tu.........ada aib yang boleh didedahkan supaya menjadi pengajaran pada insan lain...tak percaya cuba google...ada klaus2nye


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

didi_meow
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2011
Ahli No: 41384
Posting: 5
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-11 12:24


tak payah pergi jauh,dalam ukhwah ni pun dah bayak percakaran,maki hamun,buka aib orang lain.takut nanti portal 'ukhwah' jadi portal 'pecah belah'.

Bookmark and Share

  


  Member Information For didi_meowProfil   Hantar PM kepada didi_meow   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 31-05-11 19:39


Pada 31-05-11 12:24 , didi_meow posting:

!!! QUOTE !!!

tak payah pergi jauh,dalam ukhwah ni pun dah bayak percakaran,maki hamun,buka aib orang lain.takut nanti portal 'ukhwah' jadi portal 'pecah belah'.


iyakah? tak perasan pun..? memang pernah tjadi tapi lama da...semua da d banteras pun...tapi Kalau ada boleh tunjuk sapa dan thread yang mana? :berfikir:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-06-11 07:25


Pada 31-05-11 12:24 , didi_meow posting:

!!! QUOTE !!!

tak payah pergi jauh,dalam ukhwah ni pun dah bayak percakaran,maki hamun,buka aib orang lain.takut nanti portal 'ukhwah' jadi portal 'pecah belah'.



ada bukti ke????


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

didi_meow
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2011
Ahli No: 41384
Posting: 5
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-11 16:52


haih,saya minta maaf kalau tersalah bicara..sorry,sorry.saya tak nak mengundang provokasi..ampun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For didi_meowProfil   Hantar PM kepada didi_meow   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-06-11 07:34


Pada 03-06-11 16:52 , didi_meow posting:

!!! QUOTE !!!

haih,saya minta maaf kalau tersalah bicara..sorry,sorry.saya tak nak mengundang provokasi..ampun..


eh2 janganlah risau :-D :-D

isu ni di segenap maya sudah berlaku pertarungan antara forumer,blogger dan etc


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124584 saat. Lajunya....