Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: kerjaya guru...


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» kerjaya guru...

Please Mendaftar To Post


Oleh kerjaya guru...

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-04-11 21:33


:-| :-| mengapalah ckgu2 d semenanjung ni memandang rendah aka underestimate ckgu2 yang datang dr sabah??? macam ckgu2 dr sabah ini tak pandai buat kerja mengajar atas pokok tak faham betul lah...apa ke hal nya pun xatau lah...pandang pun sebelah mata saja...sedangkan pentadbiran fail hancur betul lah..sek yang the best pun tak macam 2 sek saya lah 2 huhuhu...sangat kecewa sgt22222 kecewa lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-04-11 14:30


kenapa ni hati_suci83..? cecite..cecite.. :p

guru smenanjung padang rendah kat guru dr sabah? iyakah? bila masa? tak pernah dengar pula? apa maksud guru dari sabah tu? adakah asal dari sabah atau before ni posting sabah dan balik ke smanjung? apa masalahnya? ishk..tak pernah dengar pun masal2h macam ni. apa yang saya lihat semua guru adalah sama. komitednya bukan kerana dari mana asalnya, tapi atas diri individu itu sendiri.


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-04-11 23:34


maksud saya macam...sebelum ini dia posting d sabah lepas itu balik semenanjung...tiba d sini ada sesetangah guru2 yang agak senior pandang rendah ckgu dr sabah sebab yelah ckgu d sabah kan serba kekurangan..mana ada ckgu yang nak ke sana pun...memang macam pelik tapi itula yang terjadi d sebuah sekolah...tak faham lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-04-11 10:00


tak lah..beberapa org cikgu sekolah saya dari sabah jugak ok saja kerja..dedicated macam guru2 sini..tak ada beza...dr sarawak pin sama...memang tak ada beza lah kerja-kerja mereka..sama-sama ok. bahkan guru2 dr smangnajung pun ada yang tak ok buat kerja..sama saja lah mana... :P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-04-11 21:01


:-) mana pula.. cikgu sekolah ana pun ada yang dari sabah. Sebelah rumah ana lagi. Seronok kawan dengannya pangkat akak. Sama saja seperti orang semenanjung. Apa yang membezakan, pertuturan bahasa.. kemahiran bekerja semua seperti cikgu di semenanjung. Malah, kerja dan tugasan mereka lebih baik daripada cikgu semenanjung. Ana memang kagum dengannya. Sistematik dan teratur. Tenang dan bijak jalani amanah dan harapan yang diberi sekolah.

Anggap saja yang memandang rendah itu tidak faham akan etika bersosial (benarkah?) atau mungkin lebih tepat belum mengenali jiwa dan islam dalam diri masing-masing. Biasa, Allah nak uji hati-hati ini untuk lebih tabah, kesefahaman dan bekerjasama. Sekiranya semua hati bermatlamatkan kasih sayang, kerana DIA... InsyaAllah pasti kesatuan dan keharmonian dalam kerukunan guru sebagai 1 family akan dirasai.


Wallahua'lam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-11 07:26


Hmm ... kekadang orang begitu dia sebenarnya tak yakin pada diri dia. Adekalanya guru senior ni kurang mesra alam - jadi students tak berapa nak suka dan bila jadi macam tu, mulalah dengki kat orang baru. Kalau boleh dan sanggup, cubalah tanya dan minta mereka pandangan mereka tentang kerja. Cakap sajalah awak nak belajar dari orang yang dah banyak pengalaman. Tengok apa reaksi mereka. Dan buatlah kerja awak sebaik mungkin ... saya rasa kalau mereka ni tak jugak nak berubah ... bukan salah awak dah :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-11 13:06


thank you pada pendapat semua kawan-kawan d sini...memang pelik cari guru2 d sini ada yang tak campur org,ikut geng masing-masing, yang senior tak kawan dengan junior, ada yang kaki report walaupon baru lagi pindah tapi dah nampak macam-macam dah huhuh..masa kat sabah dulu semua kawan sama saja macam family saja...sangat best..tapi tak di nafikan ada yang ok dan sangat-sangat ok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-11 11:45


cikgu tu kerja mulia.... tak ada nak di pandang rendah... tapi satu nasihat saya cikgu kena banyak membaca... jangan mengajar ajaran sesat kat murid-murid... heee sebab saya pernah jadi cikgu ganti... tapi kasihan murid-murid... cikgu ajar dalam buku teks ok terbaik... tapi fakta salah. fakta tak ada dalam buku teks... kita sendiri kena cari


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-05-11 14:17


tou aii...menarik respon anda tentang guru ajar ajaran sesat..meant salah ajar, fakta tak ada dalam buku teks..

boleh tak explen lanjut, biasanya dalam subjek apa yang anda maksudkan? dari kata-kata anda lebih tertumpu pada subjek pendidikan islam atau sejarah atau jugak kajian tempatan di mana biasanya subjek2 ni more fokus to facts..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hati_suci83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36571
Posting: 52
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-05-11 19:15


tak semestinya subjek yang anda sebut 2 syemarly...subjek selain 2 pun kalau salah ajar boleh jadi ajaran sesat tau...ada juga lah pengalaman masa mula-mula jadi ckgu dulu..;p

Bookmark and Share

  


  Member Information For hati_suci83Profil   Hantar PM kepada hati_suci83   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 10-05-11 18:10


ana pun seorang cikgu...tapi setakat ni ana tak ada dengar lagi masalah guru2 memandang rendah guru dr sabah...kawan-kawan satu sekolah pun ada dr sabah...ok saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104134 saat. Lajunya....