Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: sarashanee
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43127

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
sarashanee: 4 hari yang lalu
CikIzzah1992: 6 hari yang lalu
Qiamulail: 22 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: minta pandangan semua tentang laman ini...


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» minta pandangan semua tentang laman ini...

Please Mendaftar To Post


Oleh minta pandangan semua tentang laman ini...

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-11 15:17


Assalamualaikum

Salam sayang buat sahabat semua, semoga diredhoi selalu hendaknya InsyaAllah.. rindu saya pada sahabat-sahabat yang sentiasa bersama ukhwah.com disini. tetapi saya jarang sekali melewati laman ini dek kesibukan masa..

Saya inigin bertanya sedikit pendapat sahabat-sahabat semua disini, dan juga admin ukhwah.com berkenaan kelab ini yang semakin hari semakin dilupakan oleh sesetengah ahli..termasuk juga saya..hehe :kelip: bukan dilupakan terus, ttapi sudah jarang sekali melewati laman ini yang suatu ketika dahulu mempertemukan saya dengan ramai teman-teman baru...

saya lihat perkara ini perlu diambil tindakan segera, kerana kalau dilihat ahli ukhwah ini telah mencapai lebih kurang 40000 org.. suatu capaian yang baik..

bagaimana ye hendak menarik semula ahli-ahli ukhwah ini untuk bersama dan meriahkan kembali laman ini..?? minta pandangan dr sahabat-sahabat semua...
bagi saya jika admin boleh membuat sesuatu perubahan pada laman ini, adalah lebih baik. sesuatu yang boleh menarik hati ahli atau bukan ahli untuk bersama disini.

seperti contoh, ramai dikalangan muda-mudi telah beralih arah ke facebook dan tweeter.. apakah tarikan kedua-dua laman itu buat mereka..??? kita sama-sama fikirkan ye.. minta cadangan... kalau admin ukhwah membaca tulisan saya ini..mintalah buat perubahan sedikit ye...saya sayangkan laman ukhwah.. disinilah tautan ukhwah saya bersama teman-teman bermula...


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-03-11 19:09


scrara peribadi saya sendiri pernah fokus 100% kepada ukhwah.com ni tatkala online pada awal-awal kemasukan saya ke ukhwah.com..masa tu zaman belajar habis semua benda nak share kat sini dan minta idea..tapi sejak habis balajo rasa tak ada masa dengan ukhwah.com dan terasa tak ada apa yang boleh d share kat sini..even masa tu frester memang tengah hot saya tak berapa hairan. tatkala fesbuk menjadi tarikan saya beralih pula drpada ukhwah.com sebab rasakan fb adalah medium yang sesuai untuk merapat ukhwah..tpp dalam masa sama saya tak pernah tggalkan ukhwah.com..sebab ukhwah.com masih relevan untuk terus saya ikuti. sehingga kini even fb jadi kegilaan saya, sabenarnya saya memang seorang yang memang serius bilamana online d forum2 atau laman2 sosial sbp fb fster.. sementara mypace saya kurang even turut mmpunyai akaun d samping twitter..pendek kata semua laman sosial saya join cuma tak semua saya fokus. selain ukhwah.com ada lagi laman lain saya berforum dan semuanya mengguankan nick yang sama..Kalau perasan kat emmana tegur lah ek..hihi..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 08-03-11 21:32


MUDAH SAJA..

BAGI SESIAPA YANG ADA FB TU..

CUBA LAH ANDA SEMUA PROMOTE LAMAN NI DEKAT WALL RAKAN-RAKAN ANDA..

NI TIDAK..DOK PROMOTE BAJU..KASUT..TUDUNG..KOYOK..UBAT..

:sopan:

BUKAN SUSAH PUN..

TAIP DEKAT WALL TU, U.K.H.W.A.H.COM....

HABIS CERITA..

MUDAH KAN?

:sopan:

:-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-11 22:59


memang saya akui, kini banyak laman sosial yang menjadi tarikan ahli-ahli ukhwah yang suatu ketika dahulu terlalu setia dengan laman ini.. saya berjumpa ramai teman-teman baru disini. apabila muncul berbagai lama sosial, fb, tweetwr, friendster, myface dan macam-macam lagi membuatkan ahli yang suatu ketika dahulu setia disini telah beralih arah.

saya cuba tanya sahabat yang saya kenali di sini suatu ketika dahulu, kenapa lama xonline ukhwah.com..? padahal di facebook tiap hari boleh online.. jawabnya nick name dengan pasword ukhwah.com pun saya dah lupa..

suatu realiti...tengok sahajalah berapa org online hari ini disini.. yang suatu ketika dahulu beratus2 org suatu masa boleh online..

saya xckp bagaimana nak promosikan ukhwah.com pada org ramai.. tapi saya nak pendapat sahabat-sahabat, bagaimana nak mngembalikan ahli ukhwah.com bersama santai disini...


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 09-03-11 11:37


Pada 08-03-11 22:59 , abadikan_03 posting:

!!! QUOTE !!!

memang saya akui, kini banyak laman sosial yang menjadi tarikan ahli-ahli ukhwah yang suatu ketika dahulu terlalu setia dengan laman ini.. saya berjumpa ramai teman-teman baru disini. apabila muncul berbagai lama sosial, fb, tweetwr, friendster, myface dan macam-macam lagi membuatkan ahli yang suatu ketika dahulu setia disini telah beralih arah.

saya cuba tanya sahabat yang saya kenali di sini suatu ketika dahulu, Kenapa lama xonline ukhwah.com..? padahal di facebook tiap hari boleh online.. jawabnya nick name dengan pasword ukhwah.com pun saya dah lupa..

suatu realiti...tengok sahajalah berapa org online hari ini disini.. yang suatu ketika dahulu beratus2 org suatu masa boleh online..

saya xckp bagaimana nak promosikan ukhwah.com pada org ramai.. tapi saya nak pendapat sahabat-sahabat, bagaimana nak mngembalikan ahli ukhwah.com bersama santai disini...



MUNGKIN DEPA DAH BERASA DEPA DAH CUKUP 'ISLAM' DAN 'ALIM' KUT..

MAKLUMLAH DEPA DAH 'GRAD' SEMUA HUKUM AGAMA..

SEBAB TU DEPA TAK MASUK DAH..

DOK JOIN FB SAMPAI TAK 'LEKANG TANGAN' DOK TAIP KOMEN BOLEH PULAK YE.. :sopan:

NAK JOIN UKHWAH NI DAH MUAK DAH KA?

SAYA JOIN UKHWAH NI PUN SEBAB SAYA rasa SAYA MASIH JAHIL BAB HUKUM HAKAM ISLAM..

SEBAB TU SAYA MASUK DAN NAK PELAJARI DARIPADA USTAZ YANG ADA COP 'SIRIM'..

BUKAN NAK MENGATA YE..DI SINI PUN ADA JUGAK USTAZ SESAT YANG DOK BANGGA DIRI DAN USTAZ YANG LEBIH CONDONG KE ARAH POLITIK SAJA..

KALAU ORANG YANG JAHIL..LAGILAH BERTAMBAH JAHIL JIKA BER'USTAZKAN' DEPA NI...

:sopan:

:sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 09-03-11 11:51


ustaz sirim? haha... ustaz halal jakim ada tak?

erm..ikutkan macam-macam niat maksud dan tujuan ahli-ahli ukhwah.com join..Kalau nak kata untuk cari ilmu agama, mungkin ia boleh didapati secara tak langsung d ukhwah.com melalui pertukaran idea dan komentar2 dr kawan-kawan.. untuk meluah hati dan perasan pun boleh juga sini untuk pkongsian.. sementara idea2 dan info2 am jugak sentiasa menjadi perbincangan..kesemuanya menjadi wasilah kepada jalinan ukhwah sampai tidak sekadar d dunia maya tapi juga ke dunia nyata.

dan secara peribadi saya masih kekal menziarahi ukhwah.com ni dr semasa ke semasa seiring dengan laman2 sosial lain sepanjang hari saya 0n9... :P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ija1508
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2011
Ahli No: 40806
Posting: 88
Dari: WPKL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-03-11 13:29


Pada yang ada kawan, sahabat. teman, kenalan yang dah berhijrah ke FB dan lain lain laman sosial, boleh lah tanya kenapa. apa yang menarik di sana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ija1508Profil   Hantar PM kepada ija1508   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-03-11 21:51


Assalamualaikum

bagi saya ukhwah.com ada kelebihannya tersendiri berbanding site lain...kat komuniti ukhwah antara sumber yang wajib disinggahi untuk mencai ilmu..sekarang tak banyak website yang memaparkan tentang ilmu..boleh dikira dengan jari saja...kbanyakkn website sekarang dibuat untuk mencari kenalan..saya tak nafikan ada perkongsia ilmu yang disampaikn..tapi tak banyak...

diharap portal komuniti ukhwah.com terus kekal..dan kalau boleh menambah pembaikan untuk kelihatan lebih menarik...contohnya menambah ruangan chat.....


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

Sepintar
Warga Rasmi
Menyertai: 02.02.2011
Ahli No: 40907
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-03-11 02:17


Pada pendapat saya...

-buat promotion kat fb,tweeter,etc...
-permulaannya bagi pelajar yang masih bersekolah, lebih-lebih lagi sekolah agama (SMKA,SBPI,SRA,SRU,etc) saya percaya mereka lebih berminat menjurus ke arah laman web sebegini sama ada untuk share ilmu, tanya kemusykilan,etc..jadi buat promotion secara besar-besaran sama ada berbentuk pengumuman, pamplete,whiteboard kelas..
-tetapi jangan ditinggalkan yang bukan dalam jurusan agama...

Sesunnguhnya Islam itu mudah tetapi bukan untuk dipermudahkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SepintarProfil   Hantar PM kepada Sepintar   Quote dan BalasQuote

adikwa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2011
Ahli No: 41016
Posting: 47

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-03-11 01:03


Pada 13-03-11 02:17 , Sepintar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada pendapat saya...

-buat promotion kat fb,tweeter,etc...
-permulaannya bagi pelajar yang masih bersekolah, lebih-lebih lagi sekolah agama (SMKA,SBPI,SRA,SRU,etc) saya percaya mereka lebih berminat menjurus ke arah laman web sebegini sama ada untuk share ilmu, tanya kemusykilan,etc..jadi buat promotion secara besar-besaran sama ada berbentuk pengumuman, pamplete,whiteboard kelas..
-tetapi jangan ditinggalkan yang bukan dalam jurusan agama...

Sesunnguhnya Islam itu mudah tetapi bukan untuk dipermudahkan...


Salam..
yup saya setuju..benda yang baik perlu kita kongsikan agar masyarakat pada masa kini hidup nya lebih terjamin..tak salah dan xrugi untuk berkongsi benda yang baik..teruskan perjuangan kerana ALLH agar ia lebih diberkati..Amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adikwaProfil   Hantar PM kepada adikwa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094745 saat. Lajunya....