Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: alahai bos


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» alahai bos

Please Mendaftar To Post


Oleh alahai bos

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-03-11 21:33


adakah layak dipanggil bos apabila tidah tahu menghargai pekerja..malahan sumpah seranah sentiasa bermain dibibirnya..pekeja dijadikan hamba ..dipandang dengan penuh hina dan jijik..tanpa pekerja sesebuah organisasi tidak akan berkembang

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

adikwa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2011
Ahli No: 41016
Posting: 47

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-03-11 12:10


salam..
mugkin boss tu seorang yang ego!!atau dia ada sebab buat semua itu..
mungkin ada kish silam dia yang kita tak tahu yang jadikan dia seperti itu..
erm kita doakan dia semoga dia berubah menjadi seorang boss yang baik,hrmt pkerja dan tidak mnjadikan pkerja dia hmba..I'allh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adikwaProfil   Hantar PM kepada adikwa   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-11 15:11


Pada 03-03-11 12:10 , adikwa posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
mugkin boss tu seorang yang ego!!atau dia ada sebab buat semua itu..
mungkin ada kish silam dia yang kita tak tahu yang jadikan dia seperti itu..
erm kita doakan dia semoga dia berubah menjadi seorang boss yang baik,hrmt pkerja dan tidak mnjadikan pkerja dia hmba..I'allh..


assalamualaikum...

setuju sesangat..namun ada juga bos yang jenis bagaimana? terjadi apabila dia naik terus ke atas tanpa bermula dari peringkat bawah..di sini dia xmerasai perasaan org yang kerja diperingkat bawah dan menjadikannya terus ego dengan jawatan yang dipegang...tapi ada gunanya jika bos bagaimana?..sebab kalau terlalu baik akan menyebabkan org lain ambil kesempatan..kalau boleh biarlah ditempat kerja itu ada sedikit perbezaan di antara ketua dan kakitangan... ;-)


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-11 21:05


wslam..erm ye betul adikwa...mungkin ada sesuatu yang buatkan dia jadi macam tu...inyaalah dengan doA semua org..dia akan berubah

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-03-11 21:09


wslam..sitinurbebo...erm memang setiap org yang berpangkat ada ego ...kerana dengan ego juga ia dapat membezakan bos dan pekerja..tetapi jangan lah buat pekerja macam hamba abdi..kerana nanti akan ada balasan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-03-11 07:37


Pada 03-03-11 21:09 , asha_gurl posting:

!!! QUOTE !!!

wslam..sitinurbebo...erm memang setiap org yang berpangkat ada ego ...kerana dengan ego juga ia dapat membezakan bos dan pekerja..tetapi jangan lah buat pekerja macam hamba abdi..kerana nanti akan ada balasan..


Assalamualaikum

asha_gurl,jangan salah sangka dengan apa yang saya katakan..saya bukan menyokong dengan ego yang ada pada org yang berjwtn tinggi tapi bagi saya ia diperlukan selagi tidak menganiaya org yang di bawah...tapi kalau ego bos itu dah melampau,apa kata kita bakor saja opis bos itu...(siapa setuju angkat tangan macam saya

:bye:


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 04-03-11 10:21


Pada 04-03-11 07:37 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-03-11 21:09 , asha_gurl posting:

!!! QUOTE !!!

wslam..sitinurbebo...erm memang setiap org yang berpangkat ada ego ...kerana dengan ego juga ia dapat membezakan bos dan pekerja..tetapi jangan lah buat pekerja macam hamba abdi..kerana nanti akan ada balasan..


Assalamualaikum

asha_gurl,jangan salah sangka dengan apa yang saya katakan..saya bukan menyokong dengan ego yang ada pada org yang berjwtn tinggi tapi bagi saya ia diperlukan selagi tidak menganiaya org yang di bawah...tapi kalau ego bos itu dah melampau,apa kata kita bakor saja opis bos itu...(siapa setuju angkat tangan macam saya

:bye:



BOS ITU TENGAH DOK 'STRESS' FIKIR HUTANG BERLAMBAK..

HUTANG BANK..HUTANG PEMBEKAL..HUTANG SEWA KEDAI..HUTANG SEWA MESIN FOTOSTAT..HUTANG BIL AIR DAN LETRIK..HUTANG GAJI PEKERJA..DAN LAIN-LAIN..

SEBAB TU DIA LEPASKAN TEKANAN KEPADA STAFNYA..

TAK PATUT.. :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

adikwa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2011
Ahli No: 41016
Posting: 47

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-03-11 10:53


apa pun sikap boss itu ia perlu berpada-pada dan tidak patut melayan pekrja nya sebegitu rupa..kawal lah emosi nya..jika dia stress sekalipun jangan lah campurkn kerja dengan hal2x yang lain..

Kawal lah emosi dan sikapnya agar ia menjadi seorang yang lebih dihormati..
I'aallh

Bookmark and Share

  


  Member Information For adikwaProfil   Hantar PM kepada adikwa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.091987 saat. Lajunya....