Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 18 jam, 51 minit yang lalu
tereturubuzu: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu


Klinik Ukhwah
Topik: risau dengan mata...


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow, dramian219
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Klinik Ukhwah
    »» risau dengan mata...

Please Mendaftar To Post


Oleh risau dengan mata...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-02-11 15:38


salam..

saya nak melahirkan rasa kerisauan saya pada mata saya ni..

saya risau sesangat pasal mata ni asik lah tertancap pada skrin latop pagi petang siang malam...bukan suka-suka nak dok ngadap dia ni tapi sebab terpaksa..banyak kerja-kerja saya perlu mmgunakan komputer..selain bekerja dengan komputer, saya pun seorang pelajar yang sure2 lah nak siapkan tugasan dengan komputer. Kalau tak buat kerja kerja..saya buat kerja kuliah...semua komputer..

so, ada tak cadangan nak bagi release kat mata ni... saya ni da memang pakai spec mata..power lance ni pun baru naik tahun lepas masa buat spec baru...power sekarang lebih kurang 500...erm..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 02-02-11 17:03


Pada 02-02-11 15:38 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

saya nak melahirkan rasa kerisauan saya pada mata saya ni..

saya risau sesangat pasal mata ni asik lah tertancap pada skrin latop pagi petang siang malam...bukan suka-suka nak dok ngadap dia ni tapi sebab terpaksa..banyak kerja-kerja saya perlu mmgunakan komputer..selain bekerja dengan komputer, saya pun seorang pelajar yang sure2 lah nak siapkan tugasan dengan komputer. Kalau tak buat kerja kerja..saya buat kerja kuliah...semua komputer..

so, ada tak cadangan nak bagi release kat mata ni... saya ni da memang pakai spec mata..power lance ni pun baru naik tahun lepas masa buat spec baru...power sekarang lebih kurang 500...erm..



SENTIASA makan makanan mengandungi VITAMIN C.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-11 22:59


take five untuk tengok pandangan yang berwarna ijau..like pokok2..tak pun, placekan pc/laptop facing tingkap yang boleh nampak pokok2 kat luar....warna ijau tauu..insyaALLAH membantu..

Amalkan..akan jadi habit :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-02-11 09:37


Assalamualaikum

setuju dengan mujahadah85.
Pandanglah benda hijau terutama tumbuh-tumbuhan. :kelip: :kelip: :kelip:

Alhamdulillah di kalanngan adik beradik saya, saya sahaja yang tidak bercermin mata. InsyaALLAH saya akan jaga kurniaan ALLAH ini sebaik mungkin.

adik-adik dan abang semua suruh saya menjaga mata sebaik mungkin kerana seperti mereka, banyak wang telah dihabiskan untuk membuat spec mata baru. Huhuhu.

sekarang ini, saya pun kerap menggunakan laptop hampir 12 jam sehari.
Terapi yang saya guna ialah melihat benda hijau selalu. Ada masa tengok pokok.Pagi2 pun saya keluar tengok pokok2 dulu. Huhuhu.

Bagi yang sudah bercermin mata... ada produk permata hijrah yang boleh dicuba tetapi saya tidak pasti keberkesanannya. Kita berusaha ALLAH menentukan. Wallahualam.

:bunga: :bunga: :bunga: :bye: :bye: :bye:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-02-11 20:55


pandang ebnde hijau memang selalu...malah Kalau ada rasa nak tmenung tu saya pandang yang kaler2 hijau..even didnding bilik warna hijau..hihi..pasal makan karet pula...tu memang jadi kegemaran...lagi-lagi Kalau air karet tu...

tapi tu lah..da pakai spec sejak upsr..ni da lebih 10 tahun pakai..da lah kerja ngadap kompuer..balajr dan buat tugasan kulaih pun dengan komputer...tu belum lagi nak berbblogging..berfesbuking dan lain-lain yang dikira pentng memlaui kompouetr ni...senang cerita ngadap skrin ni dr pagi sampai ke mlm lah...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.084355 saat. Lajunya....