Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: bagaimana anda bertemu jodoh anda??


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» bagaimana anda bertemu jodoh anda??

Please Mendaftar To Post


Oleh bagaimana anda bertemu jodoh anda??

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-01-11 11:21


dewasa kini,kita sering memperkatakan tentang jodoh lambat.namun kita yang sudah bertemu jodoh ini mungkin boleh share bagaimana anda menemui jodoh anda..adakah di laman dan lain-lain..harap boleh share..sukran :berfikir: Assalamualaikum

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-11 22:28


Assalamualaikum....tak tahu lagi bagaimana bakal bertemu jodoh kelak...sedang mencari jodoh sekarang..hoho..cikgu azhar tanya org, tapi cikgu azhar ni macam mana pula bertemu jodoh? hehe


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-11 07:15


salam

Cukup cantik perancangan Allah Ta'ala, tapi ana punya cara bertemu jodoh adalah rahsia.


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-01-11 10:46


saya bertemu zaujah lantaran dia merangkap setiausaha saya dalam lujnah dakwah semasa di universiti dahulu..pada asalnya bekerjasama untuk membuat program bagi kolej kediaman..lama-lama terpahat untuk bertaaruf..hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

haniras
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2011
Ahli No: 40849
Posting: 12
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-01-11 19:46


saya pun masih mencari.. tapi saya perempuan.. tak kan perigi yang cari timba...sesiapa yang ada tips, kongsi lah...thank you

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanirasProfil   Hantar PM kepada haniras   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-01-11 18:24


cara yang terbaik untuk mencari jodoh adalah dengan bantuan ayah ibu....kerana berkat...akan tetapi saya bertemu jodoh dengan ketentuan Allah s.w.t....berkenalan dalam satu laman web etuah... melarat ke friendster....tidak pernah bertemu sepanjang perkenalan... berjumpa ditemani sahabatnya....minggu seterusnya bawa berjumpa ayah dan ibu....minggu seterusnya merisik....mingu seterusnya bertunang....selepas 2bulan setengah kami bernikah...^_^alhamdulillah


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-11 10:14


itu cara yang amat baik..jika ada perantara..ataupun kembali kepada jodoh pilihan ibu bapa...mana mungkin mereka kan memilih calon yang tidak sesuai tanpa menilai hati budi mereka terlebih dahulu....buangkan sikap perigi mencari timba......khatijah pun meminang nabi....anti pun boleh uruskan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

haniras
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2011
Ahli No: 40849
Posting: 12
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-11 17:38


sangat menarik tentang jodoh dan pertemuan yang telah ditentuka oleh Allah kepada en. mohdazri.. saya amat tertarik sekali.. cikgu azhar pula, ada lagi ke zaman sekarang perempuan meminang lelaki.. Kalau tak jadi itu kan memalukan puhak perempuan.. saya sudah serik dengan pengalaman yang lepas2.. saya tak hendak apa pun, cuma biarlah jodoh saya tu boleh membimbing saya dunia dan akhirat... ada doa-doa yang boleh diamalkan? kalau ada boleh kongsi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanirasProfil   Hantar PM kepada haniras   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-11 12:04


bagi saya doa dalam bahasa melayu pun boleh...kita pun lebih rapat dengan tuhan babnding doa yang kadang-kadang maknanya pun kita tidak tahu...bukankah Allah pencipta kita...dia akan memahami segala bahasa manusia...bagi saya...solat hajat,istikharah,bebanyak...jangan berhenti mengharap padaNya...moga dijodohkan dengan insan yang saling mlengkapi antara satu sama lain..aamiin

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 26-01-11 12:09


Pada 26-01-11 12:04 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya doa dalam bahasa melayu pun boleh...kita pun lebih rapat dengan tuhan babnding doa yang kadang-kadang maknanya pun kita tidak tahu...bukankah Allah pencipta kita...dia akan memahami segala bahasa manusia...bagi saya...solat hajat,istikharah,bebanyak...jangan berhenti mengharap padaNya...moga dijodohkan dengan insan yang saling mlengkapi antara satu sama lain..aamiin



betul..
bukan saja BAHASA MELAYU..bahasa MAKHLUK ASING pun ALLAH SWT faham.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-11 15:46


saya bertemu jodoh dalam bulan ramadhan 1431H yang lalu...nak tau bagaimana? jemput lah baca kisah saya dalam blog ni...ikuti langkah2 berikut:

1. Buka website www.cstproduction.blogspot.com
2. Skrol ke bawah dan cari entry nombor 143
3. Klik 'like' di sebelah kanan entry saya tu k
4. Klik link entry saya tu untuk baca keseluruhannya

Actually saya minta klik tu sebenarnya untuk vote entry saya tu sebab tu adalah contest untuk dapatkan videographer free masa kami kahwin nanti...kalau tak keberatan vote lah entry saya di nombor 143 dan tunang saya di entry 159...

Kisah saya yang dikarang tu adalah kisah benar antara kami...kalau ada nasihat dari sahabat-sahabat ukhwah sekalian silalah vote dan tinggalkan komen untuk panduan kami berumahtangga nanti...insyaAllah...

arigato gozaimass!! syukran jazilan!!!


-----------------
::: Bersama Membangunkan Ummah :::


Bookmark and Share

  


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-11 11:27


insyaAllah....kalau sahabat-sahabat lain vote sekali apa salahnya.....kawin cuma sekali kan...;) apa salahnya kita undi...pilihanraya umum pun lambat lagi...ni kira pemanas badanlah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-11 13:16


betul tu cikgu..da baca ke story saya ke? hihi...ajak sahabat-sahabat lain vote sama-sama k...mekacih semua... (^^,)


-----------------
::: Bersama Membangunkan Ummah :::


Bookmark and Share

  


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 27-01-11 13:45


:bunga: jodoh lagi.. dah pening da cari jodoh ni..hehe


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

  


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-01-11 10:31


dah baca sikit...panjang sangat ceritanya..tapi dah vote dah....menarik juga ceritanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

syurah84
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2011
Ahli No: 40933
Posting: 1
Dari: rompin

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-11 16:58


saya tak pandai nak cari pasangan saya ni..takut tersilap langkah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syurah84Profil   Hantar PM kepada syurah84   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-02-11 22:13


Pada 26-01-11 15:46 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

saya bertemu jodoh dalam bulan ramadhan 1431H yang lalu...nak tau bagaimana? jemput lah baca kisah saya dalam blog ni...ikuti langkah2 berikut:

1. Buka website www.cstproduction.blogspot.com
2. Skrol ke bawah dan cari entry nombor 143
3. Klik 'like' di sebelah kanan entry saya tu k
4. Klik link entry saya tu untuk baca keseluruhannya

Actually saya minta klik tu sebenarnya untuk vote entry saya tu sebab tu adalah contest untuk dapatkan videographer free masa kami kahwin nanti...kalau tak keberatan vote lah entry saya di nombor 143 dan tunang saya di entry 159...

Kisah saya yang dikarang tu adalah kisah benar antara kami...kalau ada nasihat dari sahabat-sahabat ukhwah sekalian silalah vote dan tinggalkan komen untuk panduan kami berumahtangga nanti...insyaAllah...



arigato gozaimass!! syukran jazilan!!!



Alhamdulillah...mabruk a'laikum=)
interesting story, indahnya pertemuan kalian..kadang-kadang tak di sangka2 kan..manusia hanya mampu merancang dah Allah jua lah yamg menentukannya..sentiasa berdoa agar dipertemukan jodoh dalam keadaan yang baik dan diberkatiNya..amin.

Bookmark and Share

  


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10954 saat. Lajunya....