Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 8 jam 33 saat yang lalu
al-biruni03: 1 hari, 19 jam, 45 minit yang lalu
Swarig123: 9 hari yang lalu
marul: 12 hari yang lalu
mfy87: 26 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: tajuk thesis??


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» tajuk thesis??

Please Mendaftar To Post


Oleh tajuk thesis??

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-01-11 22:57


assalamualaikum..
sesiapa kat sini ada cadangan untuk tajuk thesis saya boleh kongsi idea ye..huhu..

harap-harap tajuk kalian dapat membantu penyelidikan saya dan memberi manfaat juga untuk usaha2 pembangunan insan di Malaysia.

Terima Kaseeh!!
:malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-01-11 23:48


oo...carik tajuk rupanya.. btw awak buat untuk peringakt phd ke masters ke dgree? kos apa ek? apapun untuk menentukan tajuknye awak mesti pikirkan tema apa yang awak nak kaji. mudahnye untuk memiih tajuk awak harus lihat tema kajian, skop kajian dan permasalahan kajian before dapat bina sebuah tajuk yang baik yang biasanya padat dan bermakne serta ringkat dalam lingkungan tak lebeh drpada 15 patah perkataan.


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-01-11 16:14


untuk phD..bidang saya dakwah dan pembangunan insan..sangat-sangat pening untuk fikirkan tajuk yang sesuai...T_T harap Allah campak ilham segera.huhu..



Bookmark and Share

  


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-11 17:01


kena banyak pengetahuan tentang permasalahan isu semasa,terutamanya yang membabitkn remaja...
contonya ...:. MODAL INSAN yang BERKESAN...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-01-11 19:41


uishk..phd rupnyer...bagus..bagus... dakwah dan pembangunan insan..erm..nampak senang...ye..senang..sebab ia berkaitan lebih kepada sosiaologi dan isu kemasyarakatan..fuh,,banyak tu boleh fikir...sebab isu masyarakat ni isu global...macam-macam boleh fikir.,.btw dulu masa master tajuk apa ek? actually buat master dan phd d mana ek? (ceh..saya pula lebih exited nak tau..haha)


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-01-11 20:27


Pada 08-01-11 17:01 , NaZa_FirmaN posting:

!!! QUOTE !!!

kena banyak pengetahuan tentang permasalahan isu semasa,terutamanya yang membabitkn remaja...
contonya ...:. MODAL INSAN yang BERKESAN...



huhuhu..betul tu kan..kena banyakkan pmbacaan dan ikuti hal ehwal semasa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-01-11 20:31


Pada 08-01-11 19:41 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

uishk..phd rupnyer...bagus..bagus... dakwah dan pembangunan insan..erm..nampak senang...ye..senang..sebab ia berkaitan lebih kepada sosiaologi dan isu kemasyarakatan..fuh,,banyak tu boleh fikir...sebab isu masyarakat ni isu global...macam-macam boleh fikir.,.btw dulu masa master tajuk apa ek? actually buat master dan phd d mana ek? (ceh..saya pula lebih exited nak tau..haha)



sebenarnya saya degree then terus phd kat UM juga..tak ada master pun..tu yang jadi gelabah sikit...dulu masa degree tajuk biasa-biasa saja..pasal dakwah JIM..tapi peringkat phd ni supervisor sarankn spy buat tajuk yang special sikit..lain dr yang lain...Allahu Rabbi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-01-11 21:27


Pada 08-01-11 20:31 , shyra_husna posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-11 19:41 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

uishk..phd rupnyer...bagus..bagus... dakwah dan pembangunan insan..erm..nampak senang...ye..senang..sebab ia berkaitan lebih kepada sosiaologi dan isu kemasyarakatan..fuh,,banyak tu boleh fikir...sebab isu masyarakat ni isu global...macam-macam boleh fikir.,.btw dulu masa master tajuk apa ek? actually buat master dan phd d mana ek? (ceh..saya pula lebih exited nak tau..haha)



sebenarnya saya degree then terus phd kat UM juga..tak ada master pun..tu yang jadi gelabah sikit...dulu masa degree tajuk biasa-biasa saja..pasal dakwah JIM..tapi peringkat phd ni supervisor sarankn spy buat tajuk yang special sikit..lain dr yang lain...Allahu Rabbi..


wow...ni mesti best student kat um ni...atau mungkin awak ni dapat anughrah diraja kan?hehe..

erm..tajuk lain-lain dr yang lain? erm..actually kan untuk memilih tajuk awak kena lihat pada minat awak..kiranya cuba tanya dalam hati tu..apa perkara yang menjadi persoalan dalam diri awak tentang isu-isu kemasyarakat bekaitan dakwah yang menyebabkan Kalau boleh anda mahu jawapannya..kiranya sifat ingin tahu kepda seuatu permasalahan tu boleh menyebabkan kita rasa ingin mengkaji tema tu dan seterusnya membina tajuk yang sesuai.

untuk permulaannya awak list down saja apa-apa tema dan persoalan yang bermain2 difikran anda...dan tentunya untuk mencari persoalan dan permasalahan kajian awak kena hadkan skop dan tema yang bagaimana..dan ada list tu maka fikir lah mana yang lebih awak jiwai dan rasa2 mudah dan senang dan teruja untuk diselesaikan...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 11-01-11 09:41


Assalamualaikum wbt

samalah kita.. ini pun tengah fikir untuk tajuk PhD... harap-harap dipermudahkan...


-----------------
Keep Moving Forward


Bookmark and Share

  


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-01-11 14:59


macam best saja sambung sampai phd... maisarahlisa pun ambil phd direct tanpa master ke? waa..hebatnye...muda2 da dapat title dokter nanti..hihi


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 11-01-11 17:28


symarly

tak..saya buat Sarjana dulu.. sarjana muda dan sarjana pun dari UM..nampaknya PhD kena buat kat tempat lain lah pula


-----------------
Keep Moving Forward


Bookmark and Share

  


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-01-11 18:20


oo...kiranya ni da grad sarjana lah ek..btw kos apa ek? nak buat tempat lain pula? aplsa tak teruskan saja d um tu?kan da serasi..hihi


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 14-01-11 15:41


wah..dah sambung phd..
bestnya..tak sabar saya...
moga ALLAH permudahkan..


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-02-11 12:27


assalamualaikum..

huhu..memang pening kalau nak cari tajuk untuk tesis..masa mula-mula dulu pun berpeluh satu badan tapi alhamdulillah dapat juga buat dan habiskan..nak dapatkan tajuk yang betul-betul sesuai kalau boleh cari yang seiring dengan situasi semasa..lagi-lagi dengan course yang dimiliki...


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121608 saat. Lajunya....