Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 5 jam, 2 minit yang lalu
Daeng_Jati: 1 hari, 9 jam, 31 minit yang lalu
RedPetunia: 3 hari yang lalu
sahabat_amin: 5 hari yang lalu
Gorodkovie: 7 hari yang lalu
Swarig123: 10 hari yang lalu
sunan-faqih: 16 hari yang lalu
ajefikrah: 21 hari yang lalu
Kang: 23 hari yang lalu
owl_UM: 25 hari yang lalu
rasian: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Pendapat


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Pendapat

Please Mendaftar To Post


Oleh Pendapat

Silent_killer
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2010
Ahli No: 40738
Posting: 3

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 23:42


Salam...
Saya just nak tanya pendapat muslimin/muslimat semua..
Saya baru saja pindah kerja ke KL dan dapat cari balik sewa online kat satu rumah ni...
Kira dapat sewa murah dan dekat dengan tempat kerja..
Masalahnya bila saya masuk,master bedroom ada couple yang belum kawin duduk...
mereka ni selamber saja hidup macam dah kawin...
Saya nak tegur,nanti kena halau pulak..
Tapi sekarang saya memang tengah cari alternatif lain nak pindah sebab betul-betul tak selesa...
Kalau deorang malu tu tak apa lagi,ni tak, buat macam innocent saja..
So,apa patut saya buat?tak kan nak panggil pegawai pencegah maksiat datang rumah agaknya... :berfikir: :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For Silent_killerProfil   Hantar PM kepada Silent_killer   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-11 06:29


1. pertama keluar dari rumah itu kerana bersedudukan dengan kaki maksiat tergolong dalam golongan bersubahat lebih-lebih lagi banyak choice ada untuk cari rumah sewa lain.

2. peluang mencari pahala lebih berganda jika menghubungi pegawai pencegah maksiat dengan niat memberi kesedaran kepada mereka.

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 15:03


Pada 02-01-11 06:29 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

1. pertama keluar dari rumah itu kerana bersedudukan dengan kaki maksiat tergolong dalam golongan bersubahat lebih-lebih lagi banyak choice ada untuk cari rumah sewa lain.

2. peluang mencari pahala lebih berganda jika menghubungi pegawai pencegah maksiat dengan niat memberi kesedaran kepada mereka.


cepat-cepat lah cari rumah sewa lain..dan cepat-cepat ngadu kat Jabatan agama..Bertindak sekarang !!!!


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

Silent_killer
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2010
Ahli No: 40738
Posting: 3

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 22:05


Alhamdulillah...
Saya dah pun keluar dari rumah tu...
harap-harap rumah baru ni housemates okay lah..
datang KL ni merupakan satu 'Culture Shock' untuk saya since sebelum ni tak pernah jumpa benda-benda maksiat macam ni...Mungkin sebab kurang terdedah dengan anasir2 luar...Maybe Allah nak uji sikit.Sebelum ni pernah duduk Penang and Ipoh tapi semua housemates baik-baik belaka...tak ada pun yang buat perangai tak senonoh begini...apapun,saya berdoa agar dapat melalui setiap ujian yang Allah beri dengan redha dan tabah..ameen..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Silent_killerProfil   Hantar PM kepada Silent_killer   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 23:07


ni pertama kali datang KL ke???Kenapa sebelum ni tak buat semakan betul-betul dari segi lokasi dan etc???

ada kawan mak saya tu bekas suami dia lagilah duduk rumah kedai kongsi dalam 4-6 orang....semua pekerja asing PATI....menangis kawan mak saya tu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-01-11 13:12


sekarang awak keluar dr rumah cepat untuk elak bersekongkol sama.. dan bak kata rakan di atas Kalau mahu pahal berganda lepas keluar buat saja aduan kat jabatan agama...so masa ni nanti orang-orang kat rumah tu tak tau menau sapa yang tuduh. tapi pastikan anda ada saksi lain bagi menyokong anda kalau-kalau bila masuk mahkamah anda bukanlah satu-satunya saksi kes tu..
tapi pada saya Kalau nak berdiam diri dan tak ambil hirau selepas keluar rumah pun boleh jugak..doa-doa saja satu hari nanti akan ada balasan setimpal dengan kelakuan mereka...dan dalam masa sama anda istghfar2 lah selalu...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 05-01-11 13:45


Berat mata saya memandang berat lagi bahu saudara memikul. Terfikir juga saya dengan keluar dari rumah itu maka saudara telah lari dari masalah tetapi apakah masalah sebenar telah selesai? Mungkin Allah telah memberi kita satu task yang amat berat tetapi kita yang mengalah. (Teringat saya pada kisah Nabi Nuh)Wallahualam. Berat mata saya memandang tentu berat lagi bahu saudara memikul.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

Silent_killer
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2010
Ahli No: 40738
Posting: 3

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-11 19:24


Yes,memang tersangat berat...
Waktu first tengok budaya mereka ni, macam speechless juga..
Tapi nasib baik tak ada aktiviti2 maksiat lain seperti minum arak atau lain-lain...
Actually,ni bukan first time saya duduk KL.Dulu belajar 6 tahun kat sini.Tapi masa kat U,tak terdedah sangat dengan budaya2 macam ni..Kira baru first time tengok belang org KL sebenar(actually they are not originally from KL)....Biasa lah,saya pun cari rumah tu dalam internet disebabkan tak ada kesempatan nak cari sendiri...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Silent_killerProfil   Hantar PM kepada Silent_killer   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-01-11 21:18


Dulu lain sekarang lain...
dulu semu benda macam ini mana ada..
sekarang terlampau senang...bila dah kerja dengan masalah sosial kerja...
macam tu lah hari2 yang akan mendatang...
bacalah doa elak fitnah akhir zaman...
mudah2 jadi bekalan di akhirat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123604 saat. Lajunya....