Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 5 jam, 3 minit yang lalu
Daeng_Jati: 1 hari, 9 jam, 31 minit yang lalu
RedPetunia: 3 hari yang lalu
sahabat_amin: 5 hari yang lalu
Gorodkovie: 7 hari yang lalu
Swarig123: 10 hari yang lalu
sunan-faqih: 16 hari yang lalu
ajefikrah: 21 hari yang lalu
Kang: 23 hari yang lalu
owl_UM: 25 hari yang lalu
rasian: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: MALAYSIA VS INDONESIA ( AFF SUZUKI CUP)


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» MALAYSIA VS INDONESIA ( AFF SUZUKI CUP)

Please Mendaftar To Post


Oleh MALAYSIA VS INDONESIA ( AFF SUZUKI CUP)

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-12-10 00:54


Assalamualaikum

saja nak memenuhi ruangan topik baru ni..rasa-rasa pasukan mana bakal menang :-?

;-) selamat berjuang pasukan malaysia..izin allah kita menang!!!


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-10 14:20


Alhamdulilah..Malaysia menang juga akhirnya..syukur...:-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-10 15:08


alhamdulillah kemenangan berpihak pada negara kita yang tercinta ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 00:21


syukur alhamdulillah..meskipun tewas dengan jaringan 2-1 di stum bung karno tetapi menang dengan aggregat 4-2..adil lah tu kan..bukan senang nak puaskan hati semua orang..especially indonesia..macamana pun tahniah buat kedua-dua pasukan :P


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-11 17:14


alhamdulillah..selamat sudah. akhirnya harimau mampu tonjolkan belangnya.. tahniah buat semua pemain dan penyokong MALAYSIA...


-----------------
''jika asal benih baik gugur di sahara menjadi samudera...gugur di lautan pasti menjadi pulau...''


Bookmark and Share

  


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 05-01-11 22:04


Piala Malaysia, Piala AFF termasuk dalam lahwun yang terorganisasi (lahwun munodzzamun), ia jelas suatu maksiat. Kenapalah golongan begini yang dipuja dan diberi ganjaran, walhal mereka melakukan kemaksiatan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 05-01-11 22:17


Pada 05-01-11 22:04 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Piala Malaysia, Piala AFF termasuk dalam lahwun yang terorganisasi (lahwun munodzzamun), ia jelas suatu maksiat. Kenapalah golongan begini yang dipuja dan diberi ganjaran, walhal mereka melakukan kemaksiatan.


Maksiat buat HT , tapi tidak kepada pemerintah . Kalau takanak bagi ganjaran .. HT lah kena memerintah .. ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 05-01-11 22:42


Pada 05-01-11 22:17 , alhikam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-11 22:04 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Piala Malaysia, Piala AFF termasuk dalam lahwun yang terorganisasi (lahwun munodzzamun), ia jelas suatu maksiat. Kenapalah golongan begini yang dipuja dan diberi ganjaran, walhal mereka melakukan kemaksiatan.


Maksiat buat HT , tapi tidak kepada pemerintah . Kalau takanak bagi ganjaran .. HT lah kena memerintah .. ;-)


ala... tok guru pun beriya bagi hadiah, apa citerr...

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-01-11 09:08


tok guru bagi hadiah sebagai lambang penghargaan


pada pendapat saya,piala suzuki ni bukan kayu pengukur sebenar.....kayu pengukur sebenar adalah pada piala asia...jadi pada forummer semua,janganlah terloncat2 dengan kemenangan ni....dengan korea pun tumbang hahahahaha


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 12-01-11 18:09


Pada 08-01-11 09:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tok guru bagi hadiah sebagai lambang penghargaan


pada pendapat saya,piala suzuki ni bukan kayu pengukur sebenar.....kayu pengukur sebenar adalah pada piala asia...jadi pada forummer semua,janganlah terloncat2 dengan kemenangan ni....dengan korea pun tumbang hahahahaha



sebelum kelayakan PIALA ASIA baru-baru ni MALAYSIA telah mengalahkan KOREA SELATAN dibukit jalil 1-0 dalam satu perlawanan persahabatan..hasil jaringan safiq rahim..tahniah..

:-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-01-11 22:37


Pada 12-01-11 18:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-11 09:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tok guru bagi hadiah sebagai lambang penghargaan


pada pendapat saya,piala suzuki ni bukan kayu pengukur sebenar.....kayu pengukur sebenar adalah pada piala asia...jadi pada forummer semua,janganlah terloncat2 dengan kemenangan ni....dengan korea pun tumbang hahahahaha



sebelum kelayakan PIALA ASIA baru-baru ni MALAYSIA telah mengalahkan KOREA SELATAN dibukit jalil 1-0 dalam satu perlawanan persahabatan..hasil jaringan safiq rahim..tahniah..

:-)



korea pun tak letak pemain senior masa tu apa pula nak tahniah sebab perlawanan persahabatan tak ada value pun.....adoiii tolonglah jangan nak bangga sangat dengan pencapaian yang tak ada value pun...kenapalah dengan malaysia ni :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 13-01-11 06:09


Pada 12-01-11 22:37 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 18:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-11 09:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tok guru bagi hadiah sebagai lambang penghargaan


pada pendapat saya,piala suzuki ni bukan kayu pengukur sebenar.....kayu pengukur sebenar adalah pada piala asia...jadi pada forummer semua,janganlah terloncat2 dengan kemenangan ni....dengan korea pun tumbang hahahahaha



sebelum kelayakan PIALA ASIA baru-baru ni MALAYSIA telah mengalahkan KOREA SELATAN dibukit jalil 1-0 dalam satu perlawanan persahabatan..hasil jaringan safiq rahim..tahniah..

:-)



korea pun tak letak pemain senior masa tu apa pula nak tahniah sebab perlawanan persahabatan tak ada value pun.....adoiii tolonglah jangan nak bangga sangat dengan pencapaian yang tak ada value pun...kenapalah dengan malaysia ni :lucu: :lucu: :lucu:



MALAYSIA juga hanya meletakkan pemain2 HARIMAU MUDA & BAWAH 23 TAHUN..

manakala KOREA SELATAN mletakkan pasukan OLIMPIK mereka..

apa-apa pun memadailah mereka menang 1-0 dengan sebab MALAYSIA pun baru nak menjelmakan kembali kebangkitan seperti dahulu..

harap-harap pasukan ini konsisten.. :-)

KALAH MENANG BUKAN UKURAN SOKONGAN UNTUK MALAYSIA SEPANJANG ZAMAN.. ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 13-01-11 06:55


:-D
tahniah pasukan harimau muda dapat habuan besar...
moga teruskan perjuangan mengharumkan nama negara...

seorang pemain dan jurulatih rm65,000
wah!! banyak tu...
bagus... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-01-11 08:44


Pada 13-01-11 06:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 22:37 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 18:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-11 09:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tok guru bagi hadiah sebagai lambang penghargaan


pada pendapat saya,piala suzuki ni bukan kayu pengukur sebenar.....kayu pengukur sebenar adalah pada piala asia...jadi pada forummer semua,janganlah terloncat2 dengan kemenangan ni....dengan korea pun tumbang hahahahaha



sebelum kelayakan PIALA ASIA baru-baru ni MALAYSIA telah mengalahkan KOREA SELATAN dibukit jalil 1-0 dalam satu perlawanan persahabatan..hasil jaringan safiq rahim..tahniah..

:-)



korea pun tak letak pemain senior masa tu apa pula nak tahniah sebab perlawanan persahabatan tak ada value pun.....adoiii tolonglah jangan nak bangga sangat dengan pencapaian yang tak ada value pun...kenapalah dengan malaysia ni :lucu: :lucu: :lucu:



MALAYSIA juga hanya meletakkan pemain2 HARIMAU MUDA & BAWAH 23 TAHUN..

manakala KOREA SELATAN mletakkan pasukan OLIMPIK mereka..

apa-apa pun memadailah mereka menang 1-0 dengan sebab MALAYSIA pun baru nak menjelmakan kembali kebangkitan seperti dahulu..

harap-harap pasukan ini konsisten.. :-)

KALAH MENANG BUKAN UKURAN SOKONGAN UNTUK MALAYSIA SEPANJANG ZAMAN.. ;-)



:lucu: :lucu: :lucu: tahun ni malaysia masuk AFC ke????

bertahun main prestasi masih di situ saja apa cerita????korea letak pasukan olimpik saja sebab pemain mereka banyak dah establish dan bagi peluang pada woderkid mereka nak menyinar.....adoiii,kenapalah statement anda ni sungguh menyedihkan.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-01-11 08:45


Pada 13-01-11 06:55 , fardina posting:

!!! QUOTE !!!

:-D
tahniah pasukan harimau muda dapat habuan besar...
moga teruskan perjuangan mengharumkan nama negara...

seorang pemain dan jurulatih rm65,000
wah!! banyak tu...
bagus... :-D



bagi anugerah mengalahkan pemenang piala dunia :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 13-01-11 11:41


Pada 13-01-11 08:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 06:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 22:37 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 18:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-11 09:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tok guru bagi hadiah sebagai lambang penghargaan


pada pendapat saya,piala suzuki ni bukan kayu pengukur sebenar.....kayu pengukur sebenar adalah pada piala asia...jadi pada forummer semua,janganlah terloncat2 dengan kemenangan ni....dengan korea pun tumbang hahahahaha



sebelum kelayakan PIALA ASIA baru-baru ni MALAYSIA telah mengalahkan KOREA SELATAN dibukit jalil 1-0 dalam satu perlawanan persahabatan..hasil jaringan safiq rahim..tahniah..

:-)



korea pun tak letak pemain senior masa tu apa pula nak tahniah sebab perlawanan persahabatan tak ada value pun.....adoiii tolonglah jangan nak bangga sangat dengan pencapaian yang tak ada value pun...kenapalah dengan malaysia ni :lucu: :lucu: :lucu:



MALAYSIA juga hanya meletakkan pemain2 HARIMAU MUDA & BAWAH 23 TAHUN..

manakala KOREA SELATAN mletakkan pasukan OLIMPIK mereka..

apa-apa pun memadailah mereka menang 1-0 dengan sebab MALAYSIA pun baru nak menjelmakan kembali kebangkitan seperti dahulu..

harap-harap pasukan ini konsisten.. :-)

KALAH MENANG BUKAN UKURAN SOKONGAN UNTUK MALAYSIA SEPANJANG ZAMAN.. ;-)



:lucu: :lucu: :lucu: tahun ni malaysia masuk AFC ke????

bertahun main prestasi masih di situ saja apa cerita????korea letak pasukan olimpik saja sebab pemain mereka banyak dah establish dan bagi peluang pada woderkid mereka nak menyinar.....adoiii,kenapalah statement anda ni sungguh menyedihkan.



biarlah apa orang nak kata..
dulu KOREA juga belajar aspek pembangunan daripada MALAYSIA..

bagi saya kesabaran penting nak majukan kembali bolasepak negara..bukan senang nak kembalikan kegemilangan seperti zaman arwah MOKHTAR DAHARI dulu..

kita tak perlu tiru macam SINGAPURA,FILIPINA dan INDONESIA yang banyak guna IMPORT..
lebih baik guna anak-anak watan MALAYSIA sendiri..
wakaupun MALAYSIA guna pemain muda dan anak tempatan, negara menang juga AFF CUP..

MALAYSIA TANAH TUMPAH AIRKU..
RASHDIN orang BRITISH ke? :sopan: :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 13-01-11 11:46


Pada 13-01-11 08:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 06:55 , fardina posting:

!!! QUOTE !!!

:-D
tahniah pasukan harimau muda dapat habuan besar...
moga teruskan perjuangan mengharumkan nama negara...

seorang pemain dan jurulatih rm65,000
wah!! banyak tu...
bagus... :-D



bagi anugerah mengalahkan pemenang piala dunia :lol: :lol: :lol: :lol:



syukurlah walaupun dapat ganjaran tak seberapa..
kalau nak dibandingkan dengan pemain luar negara yang mendapat berjuta-juta ringgit setahun lebih daripada apa yang pemain MALAYSIA dapat.. :-(

apapun tahniah MALAYSIA.. :-)

lepas ni target cuba dapatkan PIALA ASIA pulak..

:-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-01-11 14:05


Pada 13-01-11 11:41 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 08:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 06:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 22:37 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 18:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-11 09:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tok guru bagi hadiah sebagai lambang penghargaan


pada pendapat saya,piala suzuki ni bukan kayu pengukur sebenar.....kayu pengukur sebenar adalah pada piala asia...jadi pada forummer semua,janganlah terloncat2 dengan kemenangan ni....dengan korea pun tumbang hahahahaha



sebelum kelayakan PIALA ASIA baru-baru ni MALAYSIA telah mengalahkan KOREA SELATAN dibukit jalil 1-0 dalam satu perlawanan persahabatan..hasil jaringan safiq rahim..tahniah..

:-)



korea pun tak letak pemain senior masa tu apa pula nak tahniah sebab perlawanan persahabatan tak ada value pun.....adoiii tolonglah jangan nak bangga sangat dengan pencapaian yang tak ada value pun...kenapalah dengan malaysia ni :lucu: :lucu: :lucu:



MALAYSIA juga hanya meletakkan pemain2 HARIMAU MUDA & BAWAH 23 TAHUN..

manakala KOREA SELATAN mletakkan pasukan OLIMPIK mereka..

apa-apa pun memadailah mereka menang 1-0 dengan sebab MALAYSIA pun baru nak menjelmakan kembali kebangkitan seperti dahulu..

harap-harap pasukan ini konsisten.. :-)

KALAH MENANG BUKAN UKURAN SOKONGAN UNTUK MALAYSIA SEPANJANG ZAMAN.. ;-)



:lucu: :lucu: :lucu: tahun ni malaysia masuk AFC ke????

bertahun main prestasi masih di situ saja apa cerita????korea letak pasukan olimpik saja sebab pemain mereka banyak dah establish dan bagi peluang pada woderkid mereka nak menyinar.....adoiii,kenapalah statement anda ni sungguh menyedihkan.



biarlah apa orang nak kata..
dulu KOREA juga belajar aspek pembangunan daripada MALAYSIA..

bagi saya kesabaran penting nak majukan kembali bolasepak negara..bukan senang nak kembalikan kegemilangan seperti zaman arwah MOKHTAR DAHARI dulu..


kita tak perlu tiru macam SINGAPURA,FILIPINA dan INDONESIA yang banyak guna IMPORT..
lebih baik guna anak-anak watan MALAYSIA sendiri..
wakaupun MALAYSIA guna pemain muda dan anak tempatan, negara menang juga AFF CUP..

MALAYSIA TANAH TUMPAH AIRKU..
RASHDIN orang BRITISH ke? :sopan: :-)




yang saya bold tu adoiii Kenapa anda buat saya gelak saja dengan awak ni :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:

bila pula korea belajar dengan malaysia???anda ni buat lawak lagi....korea berusaha sendiri dan mereka rajin bukan macam pemain bola kita jaguh kampung banyak lagi ada lah......korea buat investment untuk rakyat mereka yang main bola dan sekarang dapat pulangan lumayan gila kerana rakyat mereka bermain di liga paling kompetitif dalam dunia iaitu Barclays Premeier League malaysia ni apa ada???zero investment and jaguh kampung banyak(mesti ada orang yang marah nanti)

AFF tu hanya macam piala sumbangsih ataupun piala perisai komuniti tu jadi bukan boleh dibuat sebagai kayu pengukur.kayu pengukur adalah piala asia dan kelayakan piala dunia

pasal mokhtar dahari,jangan nak tipulah....isteri dia tu dulu kerja dengan mak saya jadi saya tahu nasib dia tu.....malaysia ni tak hargai talent so senang cakap malaysia bukan tempat untuk orang ada talent....banyak yang dah jadi mangsa.

malaysia sudah tergadai lagi :cry:

p/s------>padanlah malaysia asyik jadi world's laughing stock saja......sedih aku dengan rakyat dan bangsa aku...padanlah ramai orang yang ada talent lari dari malaysia.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-01-11 14:18


Pada 13-01-11 11:46 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 08:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 06:55 , fardina posting:

!!! QUOTE !!!

:-D
tahniah pasukan harimau muda dapat habuan besar...
moga teruskan perjuangan mengharumkan nama negara...

seorang pemain dan jurulatih rm65,000
wah!! banyak tu...
bagus... :-D



bagi anugerah mengalahkan pemenang piala dunia :lol: :lol: :lol: :lol:



syukurlah walaupun dapat ganjaran tak seberapa..
kalau nak dibandingkan dengan pemain luar negara yang mendapat berjuta-juta ringgit setahun lebih daripada apa yang pemain MALAYSIA dapat.. :-(

apapun tahniah MALAYSIA.. :-)

lepas ni target cuba dapatkan PIALA ASIA pulak..

:-)




naikkan dulu prestasi...investment tak ada jadi tangguh dulu hasrat tu :sopan: :sopan:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 13-01-11 18:26


Pada 13-01-11 14:18 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 11:46 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 08:45 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 06:55 , fardina posting:

!!! QUOTE !!!

:-D
tahniah pasukan harimau muda dapat habuan besar...
moga teruskan perjuangan mengharumkan nama negara...

seorang pemain dan jurulatih rm65,000
wah!! banyak tu...
bagus... :-D



bagi anugerah mengalahkan pemenang piala dunia :lol: :lol: :lol: :lol:



syukurlah walaupun dapat ganjaran tak seberapa..
kalau nak dibandingkan dengan pemain luar negara yang mendapat berjuta-juta ringgit setahun lebih daripada apa yang pemain MALAYSIA dapat.. :-(

apapun tahniah MALAYSIA.. :-)

lepas ni target cuba dapatkan PIALA ASIA pulak..

:-)




naikkan dulu prestasi...investment tak ada jadi tangguh dulu hasrat tu :sopan: :sopan:



sama-sama kita tunggu hasilnya.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 13-01-11 18:41


Pada 13-01-11 14:05 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 11:41 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 08:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 06:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 22:37 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 18:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-11 09:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tok guru bagi hadiah sebagai lambang penghargaan


pada pendapat saya,piala suzuki ni bukan kayu pengukur sebenar.....kayu pengukur sebenar adalah pada piala asia...jadi pada forummer semua,janganlah terloncat2 dengan kemenangan ni....dengan korea pun tumbang hahahahaha



sebelum kelayakan PIALA ASIA baru-baru ni MALAYSIA telah mengalahkan KOREA SELATAN dibukit jalil 1-0 dalam satu perlawanan persahabatan..hasil jaringan safiq rahim..tahniah..

:-)



korea pun tak letak pemain senior masa tu apa pula nak tahniah sebab perlawanan persahabatan tak ada value pun.....adoiii tolonglah jangan nak bangga sangat dengan pencapaian yang tak ada value pun...kenapalah dengan malaysia ni :lucu: :lucu: :lucu:



MALAYSIA juga hanya meletakkan pemain2 HARIMAU MUDA & BAWAH 23 TAHUN..

manakala KOREA SELATAN mletakkan pasukan OLIMPIK mereka..

apa-apa pun memadailah mereka menang 1-0 dengan sebab MALAYSIA pun baru nak menjelmakan kembali kebangkitan seperti dahulu..

harap-harap pasukan ini konsisten.. :-)

KALAH MENANG BUKAN UKURAN SOKONGAN UNTUK MALAYSIA SEPANJANG ZAMAN.. ;-)



:lucu: :lucu: :lucu: tahun ni malaysia masuk AFC ke????

bertahun main prestasi masih di situ saja apa cerita????korea letak pasukan olimpik saja sebab pemain mereka banyak dah establish dan bagi peluang pada woderkid mereka nak menyinar.....adoiii,kenapalah statement anda ni sungguh menyedihkan.



biarlah apa orang nak kata..
dulu KOREA juga belajar aspek pembangunan daripada MALAYSIA..

bagi saya kesabaran penting nak majukan kembali bolasepak negara..bukan senang nak kembalikan kegemilangan seperti zaman arwah MOKHTAR DAHARI dulu..


kita tak perlu tiru macam SINGAPURA,FILIPINA dan INDONESIA yang banyak guna IMPORT..
lebih baik guna anak-anak watan MALAYSIA sendiri..
wakaupun MALAYSIA guna pemain muda dan anak tempatan, negara menang juga AFF CUP..

MALAYSIA TANAH TUMPAH AIRKU..
RASHDIN orang BRITISH ke? :sopan: :-)




yang saya bold tu adoiii Kenapa anda buat saya gelak saja dengan awak ni :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:

bila pula korea belajar dengan malaysia???anda ni buat lawak lagi....korea berusaha sendiri dan mereka rajin bukan macam pemain bola kita jaguh kampung banyak lagi ada lah......korea buat investment untuk rakyat mereka yang main bola dan sekarang dapat pulangan lumayan gila kerana rakyat mereka bermain di liga paling kompetitif dalam dunia iaitu Barclays Premeier League malaysia ni apa ada???zero investment and jaguh kampung banyak(mesti ada orang yang marah nanti)

AFF tu hanya macam piala sumbangsih ataupun piala perisai komuniti tu jadi bukan boleh dibuat sebagai kayu pengukur.kayu pengukur adalah piala asia dan kelayakan piala dunia

pasal mokhtar dahari,jangan nak tipulah....isteri dia tu dulu kerja dengan mak saya jadi saya tahu nasib dia tu.....malaysia ni tak hargai talent so senang cakap malaysia bukan tempat untuk orang ada talent....banyak yang dah jadi mangsa.

malaysia sudah tergadai lagi :cry:

p/s------>padanlah malaysia asyik jadi world's laughing stock saja......sedih aku dengan rakyat dan bangsa aku...padanlah ramai orang yang ada talent lari dari malaysia.




MALAYSIA jaguh kampung?
adakah MALAYSIA hanya menang PIALA MALAYSIA?
AFF CUP pun telah dimenangi..

sabar sajalah..
MALAYSIA tak mustahil menjadi kuasa bolasepak suatu hari nanti..
kuasa ALLAH SWT yang MAHA MENGETAHUI..Wallahualam.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-01-11 22:35


Pada 13-01-11 18:41 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 14:05 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 11:41 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 08:44 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-11 06:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 22:37 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-11 18:09 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-11 09:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tok guru bagi hadiah sebagai lambang penghargaan


pada pendapat saya,piala suzuki ni bukan kayu pengukur sebenar.....kayu pengukur sebenar adalah pada piala asia...jadi pada forummer semua,janganlah terloncat2 dengan kemenangan ni....dengan korea pun tumbang hahahahaha



sebelum kelayakan PIALA ASIA baru-baru ni MALAYSIA telah mengalahkan KOREA SELATAN dibukit jalil 1-0 dalam satu perlawanan persahabatan..hasil jaringan safiq rahim..tahniah..

:-)



korea pun tak letak pemain senior masa tu apa pula nak tahniah sebab perlawanan persahabatan tak ada value pun.....adoiii tolonglah jangan nak bangga sangat dengan pencapaian yang tak ada value pun...kenapalah dengan malaysia ni :lucu: :lucu: :lucu:



MALAYSIA juga hanya meletakkan pemain2 HARIMAU MUDA & BAWAH 23 TAHUN..

manakala KOREA SELATAN mletakkan pasukan OLIMPIK mereka..

apa-apa pun memadailah mereka menang 1-0 dengan sebab MALAYSIA pun baru nak menjelmakan kembali kebangkitan seperti dahulu..

harap-harap pasukan ini konsisten.. :-)

KALAH MENANG BUKAN UKURAN SOKONGAN UNTUK MALAYSIA SEPANJANG ZAMAN.. ;-)



:lucu: :lucu: :lucu: tahun ni malaysia masuk AFC ke????

bertahun main prestasi masih di situ saja apa cerita????korea letak pasukan olimpik saja sebab pemain mereka banyak dah establish dan bagi peluang pada woderkid mereka nak menyinar.....adoiii,kenapalah statement anda ni sungguh menyedihkan.



biarlah apa orang nak kata..
dulu KOREA juga belajar aspek pembangunan daripada MALAYSIA..

bagi saya kesabaran penting nak majukan kembali bolasepak negara..bukan senang nak kembalikan kegemilangan seperti zaman arwah MOKHTAR DAHARI dulu..


kita tak perlu tiru macam SINGAPURA,FILIPINA dan INDONESIA yang banyak guna IMPORT..
lebih baik guna anak-anak watan MALAYSIA sendiri..
wakaupun MALAYSIA guna pemain muda dan anak tempatan, negara menang juga AFF CUP..

MALAYSIA TANAH TUMPAH AIRKU..
RASHDIN orang BRITISH ke? :sopan: :-)




yang saya bold tu adoiii Kenapa anda buat saya gelak saja dengan awak ni :lucu: :lucu: :lucu: :lucu:

bila pula korea belajar dengan malaysia???anda ni buat lawak lagi....korea berusaha sendiri dan mereka rajin bukan macam pemain bola kita jaguh kampung banyak lagi ada lah......korea buat investment untuk rakyat mereka yang main bola dan sekarang dapat pulangan lumayan gila kerana rakyat mereka bermain di liga paling kompetitif dalam dunia iaitu Barclays Premeier League malaysia ni apa ada???zero investment and jaguh kampung banyak(mesti ada orang yang marah nanti)

AFF tu hanya macam piala sumbangsih ataupun piala perisai komuniti tu jadi bukan boleh dibuat sebagai kayu pengukur.kayu pengukur adalah piala asia dan kelayakan piala dunia

pasal mokhtar dahari,jangan nak tipulah....isteri dia tu dulu kerja dengan mak saya jadi saya tahu nasib dia tu.....malaysia ni tak hargai talent so senang cakap malaysia bukan tempat untuk orang ada talent....banyak yang dah jadi mangsa.

malaysia sudah tergadai lagi :cry:

p/s------>padanlah malaysia asyik jadi world's laughing stock saja......sedih aku dengan rakyat dan bangsa aku...padanlah ramai orang yang ada talent lari dari malaysia.




MALAYSIA jaguh kampung?
adakah MALAYSIA hanya menang PIALA MALAYSIA?
AFF CUP pun telah dimenangi..

sabar sajalah..
MALAYSIA tak mustahil menjadi kuasa bolasepak suatu hari nanti..
kuasa ALLAH SWT yang MAHA MENGETAHUI..Wallahualam.. :-)



baru menang yang ni dah gah kalah piala dunia.....tolong-tolong jangan buat lawak di sini lagi nanti kalah peserta raja lawak nanti :lol: :lol: :lol:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-01-11 00:17


maaf ana tak patut ada kan topik ni..cuma luahan kemenangan..syukur..al


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 16-01-11 09:27


Pada 16-01-11 00:17 , alongmina posting:

!!! QUOTE !!!

maaf ana tak patut ada kan topik ni..cuma luahan kemenangan..syukur..al



tak salah adakan topik ni..
ia boleh menyemai semangat PATRIOTIK..

:-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 16-01-11 09:32


ranking MALAYSIA naik ke tangga 142 dunia..
tahniah.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 17-01-11 07:45


Kita semua maklum Malaysia sekadar juara AFF, so apa sumbangan kita dalam menaikkan lagi taraf dan mutu bolasepak negara kita sehingga tahap yang lebih tinggi? Sekadar mengutuk? Kutukan dan cercaan sudah lali saya dengar. Pujian melangit juga sudah muak saya dengar. Alangkah lebih baik jika kita jadikan forum ini ruang untuk bertukar tukar pendapat bersama bagaimana untuk meningkatkan taraf dan mutu bolasepak Malaysia daripada sekadar menghentam sahaja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-01-11 09:38


tahniah juga.......kritikan yang membina....kita mahu mereka naik sekali dan pengurusan FAM tu mesti dirombak habis2an dengan membuang orang-orang politik termasuk merafak sembah kepada sultan supaya meletak jawatan sebagai pengerusi supaya beri laluan kepada professional yang urus FAM.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 17-01-11 11:45


Pada 17-01-11 09:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tahniah juga.......kritikan yang membina....kita mahu mereka naik sekali dan pengurusan FAM tu mesti dirombak habis2an dengan membuang orang-orang politik termasuk merafak sembah kepada sultan supaya meletak jawatan sebagai pengerusi supaya beri laluan kepada professional yang urus FAM.



DATUK DR haji HAMDAN KHALIB, EXCO FAM yang juga EXCO PAS KEDAH nak buang tak?

:berfikir:


:sopan:


tahniah jugak FAM mengharamkan pemain import buat masa sekarang..
lahirlah penyerang berkaliber seperti NORSHARUL IDLAN TALAHA dan SAFEE SALI.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-01-11 13:15


Pada 17-01-11 07:45 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Kita semua maklum Malaysia sekadar juara AFF, so apa sumbangan kita dalam menaikkan lagi taraf dan mutu bolasepak negara kita sehingga tahap yang lebih tinggi? Sekadar mengutuk? Kutukan dan cercaan sudah lali saya dengar. Pujian melangit juga sudah muak saya dengar. Alangkah lebih baik jika kita jadikan forum ini ruang untuk bertukar tukar pendapat bersama bagaimana untuk meningkatkan taraf dan mutu bolasepak Malaysia daripada sekadar menghentam sahaja.


Muak sebab ada segelintir forumer hanya tahu nak condem..semua pasal Malaysia condem..itu tak kena ini tak kena...lepas itu tanya org lain apa nak jadi dengan Malaysia..idea bagi seketul dua..tapi dia punya condem berjela2...


-----------------
Ya Allah,Ampunilahku,Rahmatilahku,Kayakanku, Angkatlah Darjatku,Rezekikanlahku,Berilah Hidayah, Sihatkanlahku dan Maafkanlahku


Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 17-01-11 13:57


Saya berpendapat Malaysia masih berpeluang pergi jauh. Pemain2 perlu diberi peluang dan digalakkan bermain di liga yang lebih kempetetif sekalipun division yang lebih rendah di Eropah,Russia, Jepun dan sebagainya. Kerajaan boleh beri sokongan dengan menyediakan biasiswa sebagaimana kerajaan boleh memberi biasiswa kepada pelajar jurusan muzik yang kurang manfaatnta. Kerajaan juga boleh berhubung dengan agen2 pencari bakat dengan meyediakan insentif tertentu kepada agen2 pencari bakat di luar negara. sekadar pandangan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 17-01-11 18:05


Pada 17-01-11 13:57 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Saya berpendapat Malaysia masih berpeluang pergi jauh. Pemain2 perlu diberi peluang dan digalakkan bermain di liga yang lebih kempetetif sekalipun division yang lebih rendah di Eropah,Russia, Jepun dan sebagainya. Kerajaan boleh beri sokongan dengan menyediakan biasiswa sebagaimana kerajaan boleh memberi biasiswa kepada pelajar jurusan muzik yang kurang manfaatnta. Kerajaan juga boleh berhubung dengan agen2 pencari bakat dengan meyediakan insentif tertentu kepada agen2 pencari bakat di luar negara. sekadar pandangan.


betul tu..
MALAYSIA telah mula mengorak langkah dengan menghantar pemain HARIMAU MUDA bermain liga SLOVAKIA..

sekarang dah pun nampak sedikit impak apabila MALAYSIA telah memenangi PIALA AFF 2010 dengan hanya menggunakan pemain2 HARIMAU MUDA seperti MAHALI JUSALI, MUSLIM AHMAD, IZZAQ FARIS, MOHD FADHLI,dan FAIZAL MUHAMMAD..

walaupun tanpa kelibat pemain2 utama seperti BADROL BAKHTIAR, ZAQUAN ADHA, AIDIL ZAFUAN, S.CHANTURU, AZMI MUSLIM, NORHAFIZ ZAMANI, & NASRIQ BAHAROM, FAKRI SAARANI mereka mampu meraih juara piala AFF..

harapan agar banyak lagi pemain2 muda diketengahkan lepas ni..
:-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.156743 saat. Lajunya....