Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 5 jam, 2 minit yang lalu
Daeng_Jati: 1 hari, 9 jam, 31 minit yang lalu
RedPetunia: 3 hari yang lalu
sahabat_amin: 5 hari yang lalu
Gorodkovie: 7 hari yang lalu
Swarig123: 10 hari yang lalu
sunan-faqih: 16 hari yang lalu
ajefikrah: 21 hari yang lalu
Kang: 23 hari yang lalu
owl_UM: 25 hari yang lalu
rasian: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: blog/persatuan untuk gay dan lesbian?


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» blog/persatuan untuk gay dan lesbian?

Please Mendaftar To Post


Oleh blog/persatuan untuk gay dan lesbian?

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-12-10 14:47


salam..
harap saya tidak tersalah parking..
baru-baru tadi saya disajikan dengan sebuah video klip seorang lelaki yang dengan tulus ikhlasnya mengaku dirinya seorang gay.. lelaki melayu islam.
di akhir klip ada disertakan satu link ke blog.

http://www.seksualitimerdeka.org/
apabila membuka laman berkenaan..saya agak terperanjat kerana ianya bukan baru.
perasaan geram dan sedih menguasai diri tapi kemudiannya buntu..
dari tempat di mana kita berada(rakyat biasa yang tak berapa nak berkuasa), apakah metodologi yang paling sesuai untuk kita selamatkan saudara2 seagama kita ini??

setakat maki2 hamun dekat sini.. tentu tidak dapat membantu bukan? andainya ada cara... jom kongsi pandangan dan idea apa sepatutnya kita sebagai umat Islam lakukan untuk menangani gejala keji ini..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-10 13:36


al quran jalan penyelesaian..

andai kerajaan ikut syariat islam dengan betul...ikut hukum islam...insyallah benda ni boleh diatasi....

tetapi sekarang ni...kerana pakat dan kuasa..ISLAM diketepikan

Bookmark and Share

  


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 10-03-11 00:31


Saya rasa orang-orang sprt ini, mungkin mereka tak mahu menjadi sprt itu ... dan bertahun2 kajian dibuat untuk mengetahui mengapa seseorang itu menjadi gay ... tapi ramai reaserchers masih belum dapat jawabannya .... saya yakin mereka bukanlah semuanya tak ada pegangan agama ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

Ali_Hudhaifah_Al_Fateh
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2011
Ahli No: 41066
Posting: 4

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-11 22:40


dalam keadaan mentaliti umat islam sekarang ni bukan senang nak memaksa masyarakat menerima syariat islam sepenuhnya...sebaliknya perlu dilaksanakan secara berperingkat...pokok pangkalnya balik pada individu sendiri...Rasulullah pun berdakwah secara berperingkat...daripada komuniti yang tidak beriman kepada masyarakat yang menerima islam...setelah islam diterima syariat islam dilaksanankan beperingkat...setelah syariat islam terlasana lahirlah individu yang mantap setelah itu terbentuklah masyarakat yang gemilang dan barulah hukum islam boleh dilaksanakan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Ali_Hudhaifah_Al_FatehProfil   Hantar PM kepada Ali_Hudhaifah_Al_Fateh   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 10-03-11 23:52


GAY DAN LESBIAN..

SEMUA NI 'BUDAYA KUNING' MAI DARI BARAT..

MEMALUKAN MARUAH DIRI..KELUARGA DA MASYARAKAT..

BUKAN SAJA GOLONGAN 'SOTONG' DI GELAR GAY..

GOLONGAN TEGAP MACAM 'ARNOLD SUSAH NAK EJA' PUN ADA YANG GAY... :sopan:

GOLONGAN POLITIK PUN ADA...

JANGAN TAK PERCAYA.. :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-03-11 15:42


bongo0k betul org tu..tak tau malu mengaku benda yang buruk..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118529 saat. Lajunya....