Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: mencari otai2 lama...geng ukhwah.com


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» mencari otai2 lama...geng ukhwah.com

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh mencari otai2 lama...geng ukhwah.com

nuraini_80
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2010
Ahli No: 40700
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-12-10 09:48


salam....

saya ahli lama mendaftar sebagai nuraini semenjak 2 Julai 2003 dan memegang no.keahlian 1900....

tak dapat nak login sebab dah lupa password....dah berkurun tak masuk website ini...tiba-tiba hari ni baru terdetik dihati nak login balik.....tapi dah lupa pula password terpaksa mendaftar sebagai ahli baru....

apa khabar otai2 sahabat ukhwah seperti saudara Kang,kasih_kekasih, saLaFian,riyas,itsjustme,syuk dan ramai lagi.....? dah lupa dah nickname.....
tapi masih segar dalam ingatan ada antaranya hadir pada majlis perkahwinan saya 6 tahun yang lalu........
ingat-ingat.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraini_80Profil   Hantar PM kepada nuraini_80   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-12-10 11:26


ada lagi rupanya kak noraini kita ni ek..ingat dah kahwin terus lupa kat ukhwah ini...

salam mesra dari saya...selamat kembal..



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-10 18:25


selamat kembali kakak..saja saya tegur walaupun akak tak kenal saya.


-----------------
Surah Muhammad: 7


Bookmark and Share

  


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini_80
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2010
Ahli No: 40700
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-12-10 07:59


Pada 22-12-10 11:26 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

ada lagi rupanya kak noraini kita ni ek..ingat dah kahwin terus lupa kat ukhwah ini...

salam mesra dari saya...selamat kembal..



akak sentiasa ada...cuma tak berkesempatan nak menjenguk ukhwah ni...sibuk kerja dan sebagainya....akak ingat kenangan masa akak kawin tahun 2004 dulu, ramai otai2 geng ukhwah datang ke majlis akak....ingat kenangan tu...sekarang tak tahulah apa cerita masing-masing...ramai dah menghilang............huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraini_80Profil   Hantar PM kepada nuraini_80   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 23-12-10 15:23


rindu nya geng-geng ukhwah tahun 2004-2008...dah hilang seri rasanya sekarang ini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-10 22:04


saya ada lah, jangan risau..sentiasa menyokong :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-10 22:27


assalamualaikum...

ana pun ahli lama jugak dalam ukhwah ni...
kebanyakannya ramai yang dah kahwin kak...
cuma ana sahaja belum kahwin :)
insyaAllah ana sentiasa masuk laman ni


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-12-10 12:02


hi guys...jangan lah muram2 macam ni...bak kata cheekmate, "saya ada lah, jangan risau..sentiasa menyokong".. hihi...

anyway macam kata ika2410 "nsyaAllah ana sentiasa masuk laman ni", harapnya ramai lagi yang macam ni selagi tak ada komitmen lain..best apa kat sini..boleh shre macam-macam..saya boleh katakan ukhwah.com ni salah satu sumber ilmu saya...haha

memetik kata hafeezul, "rindu nya geng-geng ukhwah tahun 2004-2008...dah hilang seri rasanya sekarang ini...." saya fikir taklah hilang seri..cuma yang latest2 ni belum mengeluarkans erinya lagi..hihi..yang mmber2 lama da establish memang lah bseri..semua org kenal.. :p


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-12-10 13:03


ya saya ada apa yang boleh saya bantu hehehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-12-10 22:26


rindu dengan ukhwah.com . sudah beberapa tahun tak aktif. ;)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-10 19:08


:-? Salam...lama dah tak log in, sejak tamat pengajian di Universiti, jarang-jarang saja log in...sedih juga rasanya...tapi Ukhwah sekarang nampak lebih ceria, tahniah diucapkan...semoga ukhwah antara kita akan terus berkekalan....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-12-10 09:19


Assalamualaikum...walaupun jauhb dmata tapi masih mengunjungi portal ilmu ni..salam perkenalan kak nuraini..:)


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-10 17:17


Assalamualaikum ..
saya pun lama dah tak masuk sini..tapi masih ingat selalu..kak nurizmi, kak sadiqah, huda,aye,along,naz dll...
rindunya kat antum...:)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-10 08:18


Dah tak ramai org masuk kat sini kan... rindu rasanya... harap-harap ukhwah.com akan kembali seperti dahulu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-10 17:29


:berfikir: Adakah pengurangan ahli-ahli yang mengunjungi Ukhwah disebabkan oleh munculnya seperti facebook, Twitter dll...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 09:16


salam,..saya pu sama juga lama dah tak menatap ukhwah ini..al makhlumlah...kat rumah sibuk menatap wajah baby saja,,,Mmmm..
tapi ukhwah tetap d ingatanku..salam ukhwah akak nuraini..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-11 09:47


Pada 29-12-10 17:29 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:berfikir: Adakah pengurangan ahli-ahli yang mengunjungi Ukhwah disebabkan oleh munculnya seperti facebook, Twitter dll...



mungkin..
mungkin mereka lebih slesa mencari teman disana..
makin lama,makin sunyi ukhwah ni..ana pun jarang juga buka..selalu bila online,ngadap blog saja.. :kelip:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 04-01-11 14:23


salam..

saya antara yang terawal daftar tapi tak begitu aktif..

Bookmark and Share

  


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-11 10:15


rindunya kat portal ni... dah lama tak masuk... sampai terkial-kial macam mana nak posting.. :-P


-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...


Bookmark and Share

  


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 06-01-11 18:07


Pada 05-01-11 10:15 , darul_numan81 posting:

!!! QUOTE !!!

rindunya kat portal ni... dah lama tak masuk... sampai terkial-kial macam mana nak posting.. :-P



kak..kirim salam dengan abang malik ek...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-11 22:07


how many years have i been here before.... hurmmm


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-01-11 22:34


Pada 07-01-11 22:07 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

how many years have i been here before.... hurmmm


salam,
kita semua ni dah jadi ahli legenda dah... ha ha ha


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ainul_qalby
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2004
Ahli No: 9914
Posting: 109
Dari: alam_sufly

turkey  


posticon Posting pada: 07-01-11 23:52


Assalamualaikum. saya ahli 2004. 2011 ni baru buka.tak tahulah berapa ketul saja yang tinggal sekarang yang kenal. nak ajak jumpa khamis minggu ke empat. boleh? in Shah Alam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_qalbyProfil   Hantar PM kepada ainul_qalby   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-11 01:50


Assalamualaikum

makin tuo doh den...


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-11 13:11


salam..lama dah tak buka ukhwah, hari ini terdetik nak buka..mungkin sebab ada yang berhubung mlalui facebook.Lama dah tak aktif aktiviti


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 11-01-11 19:21


assalamualaikum

saya daftar 2008, januari.maknanya dah 3 tahun dah.. ramai dah ahli-ahli yang dulu aktif dah tak ada..saya pun baru login semula..last log in 6 bulan lepas..


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-11 15:28


Assalamualaikum.

kadang-kadang ada juga jenguk ukhwah.com ni, cuma jarang sangat posting kat sini. rindu pulak kat member2 zaman penubuhan portal masa 2003 dulu. teringat JK aidilfitri kat UIA PJ dulu.

Pada 08-01-11 01:50 , MeowHidayah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

makin tuo doh den...



eh tapi nampak gambar meow tu maintain saja dari dulu :-D


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_murni
Warga Rasmi
Menyertai: 15.11.2010
Ahli No: 40535
Posting: 10
Dari: Bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-11 19:51


Pada 12-01-11 15:28 , lidah-penghunus posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.

kadang-kadang ada juga jenguk ukhwah.com ni, cuma jarang sangat posting kat sini. rindu pulak kat member2 zaman penubuhan portal masa 2003 dulu. teringat JK aidilfitri kat UIA PJ dulu.

Pada 08-01-11 01:50 , MeowHidayah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

makin tuo doh den...



eh tapi nampak gambar meow tu maintain saja dari dulu :-D



tu satu-satunya JK yang saya sertai... siap tumpang tidur bilik kawan... ada gambar kat galeri... bertuko2 nickname sebab tenggelam timbul...bila timbul..dah lupa nickname dan password yang dulu-dulu nya...huhuhu


-----------------
`SeMoGa KiTa DiRaHmAtI ALLAH`

"Allah sedang berbicara kepadamu tentang SABAR dan IKHLAS.... SABAR dan IKHLAS itulah Islam."


Bookmark and Share

  


  Member Information For ummi_murniProfil   Hantar PM kepada ummi_murni   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-01-11 21:22


Salam semua ahli ukhwah...menjengah kembali ke portal yang telah menemukan saya dengan kak sadiqah dan ika juga team kem motivasi di maahad ahmadi...semoga dapat berukhuwah kembali..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-11 18:04


Pada 13-01-11 21:22 , fansurina posting:

!!! QUOTE !!!

Salam semua ahli ukhwah...menjengah kembali ke portal yang telah menemukan saya dengan kak sadiqah dan ika juga team kem motivasi di maahad ahmadi...semoga dapat berukhuwah kembali..


assalamualaikum puan..gumbiranya rasa hati ukht masih ingat kat akak..Salam kerinduan dari akak.. :welcome:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-11 18:46


Pada 07-01-11 22:34 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


salam,
kita semua ni dah jadi ahli legenda dah... ha ha ha


lagenda saja? tapi aku masih tesangkut kat "warga setia" hohoho


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

nuraini_80
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2010
Ahli No: 40700
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-01-11 13:53


mana perginya si riyas, kasih_kekasih...bro apa entah...hehe....

kenangan...kenangan....

saudara kang masih ada lagi ke...? selalu saja ingatkan dia pergi solat jumaat.... hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraini_80Profil   Hantar PM kepada nuraini_80   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-01-11 14:19


wow, dah berkurun saya tak masuk..entah ada org ingat saya atau tak..hehe..
reg tahun 2003 rasanya, masa tu form 4,guna nick nur_xx, sekarang dah kerja pun. zaman remaja saya bersama ukhwah.com agaknya!


-----------------
jangan matikan hatiku sebelum kematianku


Bookmark and Share

  


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

ilmupelitahidup
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2011
Ahli No: 40776
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-01-11 02:55


salam,

admin, saya tak boleh nak log in nick lama...kenapa ha?

saya masukkan password dah banyak kali...saya register dari tahun 2003...

terpaksa create new nick...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilmupelitahidupProfil   Hantar PM kepada ilmupelitahidup   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-01-11 22:27


Pada 14-01-11 18:46 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-01-11 22:34 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!


salam,
kita semua ni dah jadi ahli legenda dah... ha ha ha


lagenda saja? tapi aku masih tesangkut kat "warga setia" hohoho


huhuhu... geng lamo ni.

masih samar2 lagi, tentang wajah ibnu musa. :-D walaupun sudah lama mencariknya.....

(tapi...rasa macam dah pernah nampak) peace


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-01-11 21:44


Salam..lama juga tak jenguk ukhwah...dah 7 tahun sejak jadi ahli ukhwah ye..masa tu remaja lagi..hehe.tapi ukhwah tetap di ingatan..banyak betul kenangan...sesiapa yang lama-lama tu jomlah kita jumpa balik..JK jejak kasih..rindu pula.. :)


-----------------
~KuReBahkAn kEakUan YaNg tErPakSi..mEreDakAn kEkaLutAn dalam diRi..TuHan GanJarkAn uPaYa..untukku mEnYusUri JaLanMu..AgAr tAk terSasAr haLuaN kiBlaTku..oH,TuHan...kudaMbakAn kaSihM


Bookmark and Share

  


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 680
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-11 22:30


Saya azemi, daftar pada 2004..masa belajar dulu..sekarang dah koje, dah kahwin..hehe..alhamdulillah..banyak kenangan manis di ukhwah ni..sekarang ukhwah dah sunyi dengan otai2 lama..mungkin sibuk dengan pelbagai urusan..maklumlah ramai dah berkerjaya..tak mengapa, adik-adik disini masih ramai yang akan terus menghidupkan ukhwah.com, insyaAllah..
muslimin, maaf tak dapat ke majlis di senawang, bertembung dengan kenduri sambut Ramadhan yang lepas..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-11 13:27


saya boleh dikira otai tak? mendaftar tahun 2005 hehehe..apa pun selamat berforum kembali..dulu terputus hubungan dengan UKHWAH sebab tak dapat nak akses laman ni ..agak lama juga try login tapi xble..di 'redirect' ke laman muslimah something.. sebab tu malas nak buka..sekarang try da ok rupantya..alhamdulilah


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

  


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

pejuangttbc90
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2011
Ahli No: 40977
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-02-11 19:47


Saya budak baru.. =)

Saya harap ukhwah.com kekal momentum ini.

takbir!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuangttbc90Profil   Hantar PM kepada pejuangttbc90   Quote dan BalasQuote

ukhwah_kaseh
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2011
Ahli No: 40987
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-02-11 18:47


salam uhwah..lamew nyew iman tak join...maap..lamew menghilangkan diri...tak tau anda kenal lagi tak iman...my nick alam_kubur...kak hanan..dan ramai lagi..iman rindu sangat kat anda semua..ini dapat join balik...dah lupew password

Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhwah_kasehProfil   Hantar PM kepada ukhwah_kaseh   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-11 20:09


Pada 16-02-11 18:47 , ukhwah_kaseh posting:

!!! QUOTE !!!

salam uhwah..lamew nyew iman tak join...maap..lamew menghilangkan diri...tak tau anda kenal lagi tak iman...my nick alam_kubur...kak hanan..dan ramai lagi..iman rindu sangat kat anda semua..ini dapat join balik...dah lupew password

kalau tak silap iman pernah join kembara ke negeri perak kan??.. :-?


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

ukhwah_kaseh
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2011
Ahli No: 40987
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-02-11 22:08


Pada 17-02-11 20:09 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-02-11 18:47 , ukhwah_kaseh posting:

!!! QUOTE !!!

salam uhwah..lamew nyew iman tak join...maap..lamew menghilangkan diri...tak tau anda kenal lagi tak iman...my nick alam_kubur...kak hanan..dan ramai lagi..iman rindu sangat kat anda semua..ini dapat join balik...dah lupew password

kalau tak silap iman pernah join kembara ke negeri perak kan??.. :-?



betul-betul...tepat sei...macam new nak contack otai2 lamew lagi......iman dah lamew tak jumpew semua..lost contack....yerp2..iman ingat nick sadiqah..selamat berjumpew lagi...adew lagi aktiviti macam dulu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhwah_kasehProfil   Hantar PM kepada ukhwah_kaseh   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-11 11:40


salam..
huuhu..lamanya tak buat bising kat ukhwah.com...
huu...saya ahli yang berdaftar tahun 2004..masa tu belajar lagi..
aktif dengan ukhwah masa tahun 2007 hingga 2008 j agaknya...lepas itu da duduk duduk U..sibuk dengan program U..huhuh..now hampir nak grad sudah..
Kalau kira..da 8 tahun menjadi ahli ukhwah...ada hasrat nak jumpa geng2 ukhwah yang lama..tapi terpaksa kuburkan dulu..serius..banyak kerja yang terpaksa disetelkan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-04-11 10:11


Assalamualaikum... Lama dah tak posting.... cuma tengok saja posting2 rakan lain... terkenang rakan-rakan posting dahulu...mungkin bila dah bekerja, sibuk sikit... tapi apapun... ukhwah banyak memberi ilmu dan pengalaman kepada saya... semoga ukhwah terus bersemi antara kita...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 04-04-11 20:17


TODAY (MONDAY) 4-4-2011..

I ALSO WANT TO 'LOST' FROM THIS FORUM..

BEFORE I 'LOST'...

FIRSTLY, THANKSS FOR UKHWAH ADMIN FOR GIVING ME A CHANCE TO JOIN THIS FORUM.. :-)

SECONDLY FOR ALL MY SUPPORTERS LIKE SYA_RYN, SYEMARLY, E-ZAH, UKHAWAH KASEEH, SYARIL AND OTHERS THANKS A LOT TOO......... :-)

FOR ALL WHO HAVE P..H..D..(PENYAKIT HASAD DENGKI) I WISH YOU ALL GOOD LUCK... :sopan:

I'M ONLY HAVE S..P..M... :sopan:

AKU TAK LAYAK DOKK DI FORUM NII.......... :sopan:

DONT BE AFRAID HAA...... :sopan:

I WILL NOT COMING BACK AGAINNNNNNN.........

LASTLY, I WISH YOU ALL BYEE..BYEEE..................

SEE YOU ALL IN 'AKHIRAT'.............. :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-04-11 07:15


assalamualaikum..

ana dah lama tak berkunjung d ukhwah sejak dah bekerja dan berumah dan bertangga dengan anak-anak lagi..banyak komitmen..tapi harini terasa nak layari portal ni..dan ternampak tajuk ni..jadi tergerak hati nak mencatat sedikit...kalau ada sesiapa yang kenal ana..salam ukhwah kembali..ana dulu pengasas jk mesir 2003


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-11 17:18


saya ada,saya ada. hehe.

benar,facebook telah mencuri banyak masa/peluang untuk menjenguk web lain.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 09-04-11 20:53


Pada 04-04-11 20:17 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

TODAY (MONDAY) 4-4-2011..

I ALSO WANT TO 'LOST' FROM THIS FORUM..

BEFORE I 'LOST'...

FIRSTLY, THANKSS FOR UKHWAH ADMIN FOR GIVING ME A CHANCE TO JOIN THIS FORUM.. :-)

SECONDLY FOR ALL MY SUPPORTERS LIKE SYA_RYN, SYEMARLY, E-ZAH, UKHAWAH KASEEH, SYARIL AND OTHERS THANKS A LOT TOO......... :-)

FOR ALL WHO HAVE P..H..D..(PENYAKIT HASAD DENGKI) I WISH YOU ALL GOOD LUCK... :sopan:

I'M ONLY HAVE S..P..M... :sopan:

AKU TAK LAYAK DOKK DI FORUM NII.......... :sopan:

DONT BE AFRAID HAA...... :sopan:

I WILL NOT COMING BACK AGAINNNNNNN.........

LASTLY, I WISH YOU ALL BYEE..BYEEE..................

SEE YOU ALL IN 'AKHIRAT'.............. :sopan:




apekene nya dengan encik firdausnur ni? ada apa-apa masalah ke? apahal sampai kata takkan kembali lagi dan jumpa d akhirta...alahai encik...come on lah..

apapun bila masa pula saya ni jadi supporter encik..hehe..saya support semua mmbers kat sini tanpa prejudis..percaya lah..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 09-04-11 21:03


berkata tentang otai..hehe..saya tak terasa saya org lama..malah rasa macam baru join saja dengan ukhwah.com ni..apa pasal rasa macam tu..sebabnya saya tak pernah rasa nak blah dari ukhwah.com ni even ada portal dan forum lain yang lebih hnagt dr pada biasa..netah..saya rasa best saja kat sini even org bsilih ganti...dan seingat saya, saya tak pernah join apa-apa JK secara rasmi d mana-mana pun..hanya pernah jumpa dengan beberapa indivdu yang memang establish kat ukhwah.com ni beberpa kali...biasanya jumpa kat kampus lah...ada jugak terjumpa masa intvw dan exam SPA dan KPLI...hehe..dan ada jugak terserampak tak sengaja kat mana-mana...dan saya tak pernah exposekan diri pada sesiapa secara direct..biarlah org kenali saya dengan nama syemarli...akhirnya...tahun lepas...ada bberapa indivu dr ukhwah.com ni yang datang kat sekolah d mana saya mengajar, mereka buat program..meant sekolah saya buat program dan panggil konsultan untuk motvasi..dan kebetulan saya tlibat dengan program tu dan akhirnya lagi tak sangka..ada yang menegur saya katanya macam kenal saya..saya actually tau ada kalangan mereka ni orang-orang ukhwah.com tapi saya buat do no saja..tapi ada pula yang kata memang kenal..hihi..akhirnya d hujung program baru lah ngaku...haha..kesimpulannya...saya happy begini...selesa berposting tanpa org kenali..kang Kalau kenal kantoi pula..huhu...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-04-11 12:13


koi taklah bertaraf lagenda macam org lain tapi koi dah lama jugak lah menjadi warga ukhwah ni..tapi memANg sNgat2 nampak perubahan dan perbezaan ukhwah.com yang dulu dengan yang sekarang..

yang pasti ukhwah dah xsemeriah dulu lagi..


-----------------
jangan menyesal jadi manusia


Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

ifah85
Warga Rasmi
Menyertai: 12.04.2011
Ahli No: 41263
Posting: 4
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-11 08:32


salam...
oh setelah sekian lama tak menjenguk portal ni rasa rindu pula.2005-2011..ohh..sudah hampir 6 tahun. dulu menggunakan kata nama zulaikha85 tapi dah lupa password so kena mendaftar baru..=) harap-harap dapat terus berkongsi maklumat di sini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ifah85Profil   Hantar PM kepada ifah85   Pergi ke ifah85's Website   Quote dan BalasQuote

EndsAreForever
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3392
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-11 08:23


zzzzZZZZZZ..........

Nota :

"Mesej anda mestilah sekurang-kurangnya 10 perkataan"
- Kah Kah Kah.....Kah Kah Kah
Ini peraturan forum yang ala2 peraduan serbuk kopi...kah kah kah

Bookmark and Share

  


  Member Information For EndsAreForeverProfil   Hantar PM kepada EndsAreForever   Pergi ke EndsAreForever's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-11 15:09


Salam....semoga geng ukhwah sentiasa dalam rahmat Allah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-04-11 15:12


selamat berforum saudari darul numan81.....ana pun tahun 2003 jugak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-11 20:17


Pada 02-04-11 10:11 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum... Lama dah tak posting.... cuma tengok saja posting2 rakan lain... terkenang rakan-rakan posting dahulu...mungkin bila dah bekerja, sibuk sikit... tapi apapun... ukhwah banyak memberi ilmu dan pengalaman kepada saya... semoga ukhwah terus bersemi antara kita...



salam.. rimabar ni pembuka topik pantun "saya pergi dulu pak malau"...meriah sungguh topik ni suatu ketika dulu.. :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-04-11 15:18


in the name of Allah the most gracious the most merciful

APA KATA KITA BUAT JK UNTUK AHLI-AHLI UKHWAH DULU KINI DAN SELAMANYA.. :)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-11 12:57


hehe kelakar baca komen-komen semua.. ada ke orang ingat kat CS lagi? kui kui kui.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-05-11 09:53


Salam Berukhwah....

:bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 24-05-11 14:21


forum ukhwah dah tak semeriah dulu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-11 10:37


salam ukhwah buat semua...saya antara warga terawal di ukhwah ni..sejak tahun 2004 lagi..saya pun jarang-jarang online ukhwah ni..tapi ingatan saya still tak lupa pada ukhwah.com..


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-11 10:38


eh..rupa-rupanya sejak tahun 2003 lagi saya join..hehe...boleh pula lupa..


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 26-05-11 09:55


salam ukhwah fillah dari ana.. teringat jk Raya Uia Pj tu.. waktu tu zaman2 sekolah lagi.. datang naik bas tu.. kenangan manis lah zaman2 tu.. lama dah tak dengar cerita orang-orang lama.. tapi stil ingat irda,sesejuk salju, lidah penghunus.. cuma tak ingat muka saja.. :)


-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-11 11:28


rindu ar kat semua...kang..kak hanan..kak nurul..teringat zman dulu-dulu....hhuhuhu :-(


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

  


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-11 22:01


Salam... tiba-tiba teringat nak tengok portal ukhwah.com.... rupanya dah banyak tahun ana tak aktif, sejak PRU-12... Ni dah nak tiba PRU-13... Hmmm.... rindu pada geng2 2006-2008... mai qlate helo ana ye...0139221483... ana belanja menu special.. hehe


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 23-06-11 11:27


Pada 08-06-11 22:01 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Salam... tiba-tiba teringat nak tengok portal ukhwah.com.... rupanya dah banyak tahun ana tak aktif, sejak PRU-12... Ni dah nak tiba PRU-13... Hmmm.... rindu pada geng2 2006-2008... mai qlate helo ana ye...0139221483... ana belanja menu special.. hehe



aye..mana demo pergi..puah kawe cari sama demo....nanti kawe mai KB kawe call demo ...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 23-06-11 11:29


Pada 27-04-11 15:18 , aidilshah posting:

!!! QUOTE !!!

in the name of Allah the most gracious the most merciful

APA KATA KITA BUAT JK UNTUK AHLI-AHLI UKHWAH DULU KINI DAN SELAMANYA.. :)



saya sokong..en adilshah lah pengarah program nya ek...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-11 15:26


saya pun ada :) yelah, dah lama juga tak on portal. dulu nak on tapi tak boleh. website dah tukar, ingatkan ukhwah.com dah tak wujud, tak sangka hari ni saya jumpa balik dan password lama masih ingat... he he he


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-11 15:44


salam ukhwah untuk semua..senyap tak bermakna ukhwah itu lenyap..moga dapat bertemu lagi dengan sahabat-sahabat ukhwah.com


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-06-11 09:58


Assalamu'alaikum warahmatullah semua,

Saya pun warga awal Ukhwah.Com..around 2003-2004..pernah jumpa Kang sendiri..kak Hanan, kak Engku...join JK Ukhwah yang awal-awal di UIA PJ... :-)


-----------------
SEKRETARIAT K-FIQH
Layari www.k-fiqh.com
Like our page www.facebook.com/kfiqh


Bookmark and Share

  


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-07-11 12:27


Pada 05-05-11 12:57 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

hehe kelakar baca komen-komen semua.. ada ke orang ingat kat CS lagi? kui kui kui.


CS yang minat harry porter tu kan...^^,


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

dayunmerah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.07.2011
Ahli No: 41498
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-07-11 21:22


Salam

Saya dayunmerah dulu dikenali

jilul_QURAN
menjadi ahli sejak : 15/5/2003
no ahli :112

Dah hampir 6 tahun saya tinggalkan, hari terdetik kembali untuk ke sini..

Hanya yang saya ingat nickname dulu jilul_QURAN , password memang tak ingat dah...
A'lah kulli hal salam ukhwah dari saya dayunmerah=jilul_QURAN

Masih ingatkan kalian? :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dayunmerahProfil   Hantar PM kepada dayunmerah   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-11 09:14


Assalamualaikum

Salam ukhwah kembali kepada semua ahli portal.
Lama jugak saya tak masuk sini.
Ada jugak jengok2, jeling-jeling saja..

simple_shida mana ye sekarang?
Lama dia menghilang....


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1534
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-11 03:05


Assalamualaikum buat semua sahabat-sahabat lama dan baru :-)

Ana pun dah lama tak jenguk portal ukhwah ni. Rindu sangat kat sahabat-sahabat lama...

Terkenang saat2 JK Perasmian kat Masjid Terapung.... huhu...

:-D


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-08-11 22:52


Assalamualaikum wbt

saya daftar 2005 lama tak aktif. kalau lawat pun sekadar baca2 tapi tak menyampuk...heheh...tapi memang geng dolu2 best...rindu!!


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

  


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-11 17:04


saya register July 2004..menyepi 7 tahun sebab terlalu sibuk dengan keluarga, pekerjaan & bisnes emas. Alhamdulillah, ada kelapangan sikit boleh lah jenguk2 ukhwah.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-11 02:48


2004-01-03....daripada masa belajar kat U...sampai sekarang dah ada anak 2...hehe, lama betul tak menjenguk ukhwah.com....

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-11 02:50


Pada 07-01-11 22:07 , sirat82 posting:

!!! QUOTE !!!

how many years have i been here before.... hurmmm



ibnu_musa pun ada lagi...haha, terbaeekk....

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-11 02:52


Pada 07-01-11 23:52 , ainul_qalby posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum. saya ahli 2004. 2011 ni baru buka.tak tahulah berapa ketul saja yang tinggal sekarang yang kenal. nak ajak jumpa khamis minggu ke empat. boleh? in Shah Alam


meoww.... :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-11 02:56


hehe..pening sikit, saya quote ibnu_musa dan meow hidayah...tapi lain pula keluarnya...tak Apa...dulu-dulu, kalau buka saja internet mesti masuk ukhwah.com dulu...hehe, rindunya zaman tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-08-11 22:37


Salam Ramadan kepada sahabat-sahabat Ukhwah semua.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-08-11 23:34


saya pun dah lama..aduhai...dr belum kawin sampai dah ada anak 1..hehehe..salam ukhwah semua...


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

  


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1534
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-11 01:07


Pada 10-08-11 23:34 , mawardah23 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun dah lama..aduhai...dr belum kawin sampai dah ada anak 1..hehehe..salam ukhwah semua...



hehehe...sama lah kita.... :P


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-11 21:52


hehehe..tu lah...baru teringat kembali ni...kalau dulu wajib tengok portal ni...hehehe...


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

  


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-08-11 23:58


Pada 06-08-11 02:48 , great_teacher posting:

!!! QUOTE !!!

2004-01-03....daripada masa belajar kat U...sampai sekarang dah ada anak 2...hehe, lama betul tak menjenguk ukhwah.com....

Assalamualaikum,

Ramadhan Karem buat semua sahabat-sahabat...

saya pun sama macam great teacher, dari belajar U sampai sekarang dah ada 2 orang anak... he he he :sopan:

zaman ni semua org dah berinteraksi pakai facebook, twitter dan sebagainya... lama betul tak masuk ukhwah ;-)

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-08-11 00:55


saya pun dah lama tak masuk sini...

bila rasa rindu itu kadang-kadang masuk jugalah kat sini...

terima kasih semua kerana terus memperpanjangkan ukhwah di sini...


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-08-11 16:51


Assalamualaikum...

ana pun tak tau ana ni ahli otai ke tak...tapi rasanya macam tu agaknya. ni pun dah lama tak posting sebab banyak urusan dan dah berkeluarga.


-----------------
"Hidup dan matiku, hanya kerana redha ALLAH taala"


Bookmark and Share

  


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-11 18:56


fuh....lama betul tak masuk sini....alhamdulillah..since 2004..Ukhwah.com masih dihati...


-----------------
Disela kesakitan yang menghantarku pada nestapa
Ku tersedar….
Hanya DIA yang masih ku punya..


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-11 22:03


Assalamualaikum

baru berpeluang menjenguk..suka duke hehe


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

alam_kubur
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2011
Ahli No: 41746
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-10-11 03:35


Pada 06-01-11 18:07 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-11 10:15 , darul_numan81 posting:

!!! QUOTE !!!

rindunya kat portal ni... dah lama tak masuk... sampai terkial-kial macam mana nak posting.. :-P



kak..kirim salam dengan abang malik ek...



iman pun tak tahu bapew lamew kat sini..yang penting...dah lamew tak jenguk2 kat sini..rindu kawan-kawan ukwah..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_kuburProfil   Hantar PM kepada alam_kubur   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 13-10-11 06:00


Pada 11-10-11 03:35 , alam_kubur posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-11 18:07 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-11 10:15 , darul_numan81 posting:

!!! QUOTE !!!

rindunya kat portal ni... dah lama tak masuk... sampai terkial-kial macam mana nak posting.. :-P



kak..kirim salam dengan abang malik ek...



iman pun tak tahu bapew lamew kat sini..yang penting...dah lamew tak jenguk2 kat sini..rindu kawan-kawan ukwah..:)


macam kenal saja alam_kubur ini...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

IbnuKhaldun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6277
Posting: 41
Dari: damansara

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-11 20:11


begitulah adatnya dalam kehidupan......ukhwah umpama sebuah jambatan selorong di sebuah kampung yang menghubungkanya dengan kampung yang lain...dahulunya ianya adalah satu-satunya jambatan yang terbaik banyak jasa kepada masyarakat...waktu itu ramai orang sukakanya...tapi zaman telah mengalami perubahan... jambatan ini sudah telah tidak dipadang berjasa lagi kepada masyarakat kerana sudah ada jambatan yang lebih besar yang lebih baik...lantas jambatan ini hanya berfungsi sebagai jambatan buat orang yang ingin mengimbas kenangan lalu sahaja...tak tahulah sampai bila akan ada insan menjenguk......hanya masa dan keadaan yang menentukan...kita hanya mampu mendoakan yang terbaik

Bookmark and Share

  


  Member Information For IbnuKhaldunProfil   Hantar PM kepada IbnuKhaldun   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 14-10-11 07:14


ingat saya tak ?
sedari umur saya 20 tahun saya masuk ukhwah.com.
tapi 2 3 tahun kebelakangan rasanya jarang masuk.
nuraini ni yang mana satu ye ?
almaklumlah, dah lama.
yang bername nuraini pun ramai.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Uwaimir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.07.2003
Ahli No: 2288
Posting: 57

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-10-11 23:40


saya org lama juga - semenjak 2003, tapi rasanya tak ada org pun yang kenal :jangan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For UwaimirProfil   Hantar PM kepada Uwaimir   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-10-11 04:49


Oh, hidup lagi id saya rupanya ;))

Mungkinkah saya antara yang terawal masih wujud disini ? ;)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-10-11 08:39


dah banyak tahun mendaftar....tapi jarang online.

Bookmark and Share

  


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-11 15:27


masih adakah sesiapa yang mengenai ana? tapi ana bukanlah otai... just petai :malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 17-12-11 08:41


Pada 23-12-10 15:23 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

rindu nya geng-geng ukhwah tahun 2004-2008...dah hilang seri rasanya sekarang ini....





setelah bertahun2 tak buka ukhwah sejak 2003 ....hafeezul,lama tak dengar kabar,mana daeng jati,saffa dan lain-lain...rakan-rakan berpantunku.-)


-----------------
~~im the test from God,for a humble being to endure~~~


Bookmark and Share

  


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-11 00:31


salam kepada semua kawan-kawan lama daan baru.. ;-)


-----------------
kaze tech


Bookmark and Share

  


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-11 08:45


assalamualaikum.. memang lama sungguh tak masuk ukhwah...daeng jati mana ada tak...



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-12-11 04:31


salam semua... lama tak buka ukhwah.......... dulu single sekarang sudah berkeluarga.


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» mencari otai2 lama...geng ukhwah.com

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.250346 saat. Lajunya....