Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 5 jam, 3 minit yang lalu
Daeng_Jati: 1 hari, 9 jam, 31 minit yang lalu
RedPetunia: 3 hari yang lalu
sahabat_amin: 5 hari yang lalu
Gorodkovie: 7 hari yang lalu
Swarig123: 10 hari yang lalu
sunan-faqih: 16 hari yang lalu
ajefikrah: 21 hari yang lalu
Kang: 23 hari yang lalu
owl_UM: 25 hari yang lalu
rasian: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Gadis maghribi Ancaman Buat Gadis Melayu?


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Gadis maghribi Ancaman Buat Gadis Melayu?

Please Mendaftar To Post


Oleh Gadis maghribi Ancaman Buat Gadis Melayu?

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-12-10 09:02


Assalamualaikum..sekadar berkongsi, terjumpa di satu blog ukhti ni..rata-rata lelaki sekarang lebih suka mencari gadis luar negara terutamanya gadis maghribi untuk dijadikan pasangan hidup? Apa pendapat muslimin di luar sana? Kalian pun nakkan gadis maghribi ke? kasihan kat gadis melayu.. hehe

Gadis Maghribi ancaman buat Gadis Melayu?



Bookmark and Share

  


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 17-12-10 11:10


Gadis Maghribi tidaklah menjadi ancaman berbanding terancamnya gadis melayu dengan lelaki Bangla, Pakistan atau Lombok yang suka mempermainkan gadis melayu. Lebih baik mereka runsingkan lelaki begini dari memikirkan saingan gadis Maghribi yang kes nya terpencil.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-10 11:17


Pada 17-12-10 11:10 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Gadis Maghribi tidaklah menjadi ancaman berbanding terancamnya gadis melayu dengan lelaki Bangla, Pakistan atau Lombok yang suka mempermainkan gadis melayu. Lebih baik mereka runsingkan lelaki begini dari memikirkan saingan gadis Maghribi yang kes nya terpencil.


emmm..betul-betul..
mereka ni lagi menakutkan kemunculannya.. :berfikir:
moga diri ini dan muslimah yang lain dipelihara dari godaan2 mereka... :oops:


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-12-10 15:29


gadis maghribi cantik...terpulang pada penilaian diri masing-masing..sebab cantik itu sujektif...
tapi kalau sesiapa yang ingin berkawen dengan gadis maghribi kerana "kecantikan"rupa parasnyer nya..maka nanti "dapat cantik" sahajalah...
budaya kita dengan mereka lain...:(

Bookmark and Share

  


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-10 10:01


kena ada modal sekitar RM14k untuk gadis maghribi ini..
iya..agak murah berbanding hantaran2 yang mula merapik sampai belas2 ribu..
tapi kalau hantaran 4-5ribu pun dah bising..lupakanlah hajat nak gadis maghribi.. kena ada gedebuk 14k juga untuk setel dapatkan mereka...hehehhee


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-12-10 10:18


kalau sebut pasal duit..tak ada masalah...asalkan dapat calon isteri yang belum disentuh lagi...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

salabianca
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2010
Ahli No: 40371
Posting: 91
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-10 12:01


kalau setakat belum disentuh yang menjadi ukuran.....banyak lagi yang kena dipk kan..nanti kalau tiba dia nak balik maghribi..ha nak kata apa?kena sediakan duit untuk fly...

Bookmark and Share

  


  Member Information For salabiancaProfil   Hantar PM kepada salabianca   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-10 13:05


jodoh dah tertulis... kalau dah tertulis nak dapat yang dah disentuh.. cari kat planet namek pun dapat yang dah disentuh jua..
kalau dah ditakdir berjodoh dengan yang belum di sentuh..sekampung pun boleh jumpa juga.. :)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-12-10 15:14


kalau jodoh dah ditulis....tiada istilah gadis malaysia dalam bahaya...dan suka hati lelaki lah nak cari gadis melayu ataupun gadis mana-mana negara...tak perlu nak jadikan isu ini besar..kalau dah tak laku..upgradekan lah jadi laku..

p/s: ada ke dalam peta cakrawala plenet namek????



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-10 19:08


(rasa kelakar pula bila baca post2 di atas..)


-----------------
Surah Muhammad: 7


Bookmark and Share

  


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-12-10 17:40


saya pun tiba-tiba rasa nak tergelak ...isk isk... :lucu:
i was like...what the hey? atau dalam bahasa melayunya.. apekeheinye lah pulokkk


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-12-10 14:30


Pada 21-12-10 10:18 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau sebut pasal duit..tak ada masalah...asalkan dapat calon isteri yang belum disentuh lagi...



Setuju tapi..nak juga tengok kekuatan iman kita,

Fenomena sekarang ni, kbnykn Lelaki d Malaysia dah macam hilang rasa malu. dan worst, suami org pula yang berlagak "Single".. Nak dinasihati, si Isterinya "Kaki sound org", mulut laser, tak reti jaga adab.. macam 2 ke nak blame Gadis Maghribi yang budi bahasa nya jauh > baik dr kita? Renung2kan lah.. :-)

Setuju dengan pendapat Jodoh d tangan ALLAH SWT tapi, jangan lupa berusaha.. Jika kasih tak kesampaian, pasti ada hikmah-NYA.. :bunga:


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-10 16:53


wanita keturunan arab mmang paling cantik.mmang bertuah dapat jodoh belah sana.tapi, fokus utama topik ni rasanya berkaitan duit.jadi,ancamannya duit saja...takkan org laki terus nak menuju kesana kalau disini pun ada yang lebih cantik dan baik...
slain hntaran yang perlu di kecilkn bajetnya,kos sara kat negara kita pun kena diperhalusi jugak...
(tmbahan:wanita ganu lawa2)

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 23:10


Pada 17-12-10 15:29 , salabianca posting:

!!! QUOTE !!!

gadis maghribi cantik...terpulang pada penilaian diri masing-masing..sebab cantik itu sujektif...
tapi kalau sesiapa yang ingin berkawen dengan gadis maghribi kerana "kecantikan"rupa parasnyer nya..maka nanti "dapat cantik" sahajalah...
budaya kita dengan mereka lain...:(


Saya rasa tentang budaya tu tak menjadi masalah yang penting akhlak ... kalau akhlak mereka baik, mereka tetap akan jadi menantu yang baik kepada mertua ... sedangkan sama budaya pun ramai yang tak mampu jadi menantu yang baik kepada mertua dan keluarga suami ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 13:39


cari yang dekat-dekat sudah...nak balik kampung tak jadi isu nanti...


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-04-11 23:17


gadis syria jugak yang paling meletup di kalangan arab..


-----------------
jangan menyesal jadi manusia


Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130118 saat. Lajunya....