Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
RedPetunia: 1 hari, 1 jam, 28 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 1 hari, 8 jam, 28 minit yang lalu
sahabat_amin: 3 hari yang lalu
Gorodkovie: 5 hari yang lalu
Swarig123: 8 hari yang lalu
sunan-faqih: 14 hari yang lalu
ajefikrah: 19 hari yang lalu
Kang: 21 hari yang lalu
owl_UM: 23 hari yang lalu
rasian: 27 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: terpesong


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» terpesong

Please Mendaftar To Post


Oleh terpesong

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-10 09:59


apa nak jadi zaman sekarang .ajaran islam dah banyak yang terpesong.banyak ajaran sesat telah wujud

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-10 19:37


Hmmm...betul,memang banyak dari dulu...
Sekarang makin menjadi-jadi,
silap haribulan ajaran sesat di sebar guna FB,
Cuba cek dalam FB ada nama 'ayah pin' tak...
Huhu..


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-10 09:55


erm betul...kalau iman tak kuat macam -macam boleh jadi

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-12-10 10:58


hari tu ayah pin memang ada facebook tapi dah di report dan dah tak aktif akaun tu..
siap dengan salinan dokumen tukar agama di scan kat fb dia..hampeh


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-10 11:17


fuh dasyat betul mereka ni....memang melaupau ..merosakkan akidah orang islam saja..yang mana iman tak kuat pasti kan ikut

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-10 12:22


dah akhir zaman...doa lah banyak-banyak kuat kan iman...nak buat macam mana lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-10 13:36


ye saya sokong...bertaubat lah sebelum terlambat

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 21:49


Salam ...

Ajaran Islam yang terpesong? Cuba asha listkan ajaran yang macam mana yang dipesongkan supaya kita semua dapat iktibar ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 22:07


Pada 06-12-10 12:22 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

dah akhir zaman...doa lah banyak-banyak kuat kan iman...nak buat macam mana lagi...


apa susah.....kutuk si mamak kerala tu...dia lah bapa kehancuran malaysia


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 01-01-11 22:30


Pada 01-01-11 22:07 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-10 12:22 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

dah akhir zaman...doa lah banyak-banyak kuat kan iman...nak buat macam mana lagi...


apa susah.....kutuk si mamak kerala tu...dia lah bapa kehancuran malaysia



Salam ...

Rashdin, mamak kerala yang mana satu ...? Dalam ramai-ramai pemimpin di Malaysia saya suka Allahyarham Tun Abdul Razak dan Tun Dr Ismail ... Saya pernah diberitahu Petronas dibangunkan oleh pemimpin-pemimpin zaman mereka ... jika benar, saya tabik kat mereka ... dan dengar2 kewangan Petronas disalah gunakan untuk benda-benda sprt 'bail out' untuk kepentingan setengah2 orang .... Wallahualam ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-01-11 08:23


Pada 01-01-11 22:30 , lily_mawar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-01-11 22:07 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-12-10 12:22 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

dah akhir zaman...doa lah banyak-banyak kuat kan iman...nak buat macam mana lagi...


apa susah.....kutuk si mamak kerala tu...dia lah bapa kehancuran malaysia



Salam ...

Rashdin, mamak kerala yang mana satu ...? Dalam ramai-ramai pemimpin di Malaysia saya suka Allahyarham Tun Abdul Razak dan Tun Dr Ismail ... Saya pernah diberitahu Petronas dibangunkan oleh pemimpin-pemimpin zaman mereka ... jika benar, saya tabik kat mereka ... dan dengar2 kewangan Petronas disalah gunakan untuk benda-benda sprt 'bail out' untuk kepentingan setengah2 orang .... Wallahualam ...



yang si tun tu lah...tun yang jadi PM ke 4 dalam malaysia......memang kewangan petronas tu disalah guna nak bail out syarikat2 kroni2 dia tu.....yang ok tun dr ismail sebab dia memang nampak tun mahathir nak hancurkan negara.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

motivasiagama
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2010
Ahli No: 40743
Posting: 14
Dari: Nilam puri. Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-11 09:19


Benar pentadbiran kita menpunyai banyak rasuah, sukar dihapuskan. dan saya berpandangan perlu kita lahirkan pemimpim yang benar-benar taat agama macam TGNA, dana amanah. Pemimpin ni bila benar-benar beragama jangankan nak tipu duit pertonas nak guna, pen kerajaan pun tak bawa balik punya. hehe. itulah pentinya agama...

Bookmark and Share

  


  Member Information For motivasiagamaProfil   Hantar PM kepada motivasiagama   Pergi ke motivasiagama's Website   Quote dan BalasQuote

motivasiagama
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2010
Ahli No: 40743
Posting: 14
Dari: Nilam puri. Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-11 09:21


dan sahabat sekelian jangan kutuk peribadi pemimpin atau sesiapa.kang tak pasal muflis di akhirat depan allah, sekadar ingat mengingati. jangan marah.

erm Kalau kritik dasar kerajaan yang salah tak apa, tapi jangan kritik peribadi ye akhi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For motivasiagamaProfil   Hantar PM kepada motivasiagama   Pergi ke motivasiagama's Website   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-11 18:19


uish nampaknya perbincangan dah keluar tajuk...


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

  


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122239 saat. Lajunya....