Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: CERPEN KISAH ISTERI BERSALIN


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» CERPEN KISAH ISTERI BERSALIN

Please Mendaftar To Post


Oleh CERPEN KISAH ISTERI BERSALIN

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 17:02


"Aduh bang..sakit nya...abang tolong Nina bang "begitulah keluhan nina ketika dia sakit hendak bersalin."Eh Kenapa susah benar budak ni hendak keluar?ni mesti kau ada buat benda yang tak betul"kata Amri kepada Nina.
Fikiran Nina tergangu dengan kata-kata suaminya.
Suaminya memang tidak pernah memberi kasih sayang kepada Nina sejak mereka berkahwin,malah maki hamun sentiasa dilemparkan oleh Amri kepada Nina.
Doktor yang merawat Nina memberitahu sudah sampai masanya Nina melahirkan anak.Segala kelengkapan telah disediakan.Nina diminta meneran.Dengan kudrat yang ada,Nina berjaya neneran dah melahirkan sepasang bayi kembar yang comel.Alangkan bahagianya Nina.Anak itu dinamakan farid dan Farhana.

Sebenarnya Amri tidak mempercayai bahawa bahawa anak yang dikandung Nina itu adalah datang dari benihnya.Amri menuduh Nina mengadakan hubungan sulit dengan lelaki lain.Ini terjadi kerana baru sahaja dua bulan mereka mendirikan rumah tangga,Nina disahkan berbadan dua,jadi mereka hanya ada sebulan sahaja kosong.Ini memberi tekanan kepada Amri yang belum bersedia menjadi seorang ayah.Semenjak hari itu,Amri menjadi benci pada Nina.Sepak terajang menjadi mainan bagi Amri terhadap Nina.Nina memang seorang yang sabar.Walaupun di sepak terajang Amri,dia hanya mendiamkan diri dan hanya mampu berdoa semoga Amri berubah.

Kini Nina bertindak sebagai ibu dan juga ayah kepada anak kembarnya kerana Amri tidak lagi mempedulikan mereka.Mujurlah Nina mempunyai pekerjaan tetap,jadi dapatlah Nina menyara mereka tiga beranak.Amri kini jarang pulang kerumah.katanya ada kerja luar,jika Nina bertanya pada Amri Kenapa sekarang Amri sudah berubah,pasti akan disepak terajang.Paling teruk kepala Nina dihantuk kedinding."bang Kenapa sekarang jarang pulang k erumah?anak-anak kita perlukan kasih sayang abang"tanya Nina pada suatu hari pada Amri."Engkau peduli apa,itu bukan anak aku.entah anak jantan mana pun aku tak tahu.Aku tengol engkau bukan mesra lagi dengan si Kamal dipejabat"jawab Amri.

Pada suatu pagi Amri menerima panggilan daripa pejabat Nina mengatakan nina telah tidak sedarkan diri di pejabat dan dihantar ke hospital.Amri sangat terkejut kerana setahu Amri Nina tidak pernah menghidap sebarang penyakit.Apabila tiba i hospital,doktor telah memberitahu Amri bahawa Nina tidak dapat diselamatkan lagi.Amri menangis semahu mahunya sambil mendakap anak kembarnya.Amri menyesal dengan perbuatan nya terhadap Nina.Amri berjanji akan menjaga sebaik mungkin anak kembar mereka kerana ini adalah satu-satunya harta yang paling bernilai ditinggalkan Nina.

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-10 23:49


sedihnya cerita...semua berlaku ada hikmahnya..tak boleh hukum orang tanpa usul siasat dulu..kalau tak begitulah akibatnya..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-10 11:06


ye betul..lelaki tidak boleh guna kuasa yang ada sesuka hati

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

permata_keluarga88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2010
Ahli No: 39992
Posting: 31

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-12-10 12:29


sedeynya....
pengorbanan seorang ibu....
sampai ke akhr hayat mempertahankan anaknya....
:(

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_keluarga88Profil   Hantar PM kepada permata_keluarga88   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-12-10 14:43


Ia...sebab itu syurga dibawh telapak kaki ibu

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

hidayati_mamahafiy
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2011
Ahli No: 41530
Posting: 3
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-11 00:37


hati seorang ibu..tak sama macam hati seorang bapa..
***pendek sangat lah cerpen ni...tengah sedap2 menghayati,tiba-tiba dah habis cerita...hehehe..;_) ;-)


-----------------
mama hafiy,
salam ukhwah


Bookmark and Share

  


  Member Information For hidayati_mamahafiyProfil   Hantar PM kepada hidayati_mamahafiy   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-08-11 00:50


Pada 07-12-10 12:29 , permata_keluarga88 posting:

!!! QUOTE !!!

sedeynya....
pengorbanan seorang ibu....
sampai ke akhr hayat mempertahankan anaknya....
:(



-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101068 saat. Lajunya....