Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 10
Ahli: 0
Jumlah: 10




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: artis malaysia yang kita banggakan


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» artis malaysia yang kita banggakan

Please Mendaftar To Post


Oleh artis malaysia yang kita banggakan

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 15:05


patutkan artis malaysia dijadikan ikon dengan pakaian menjolok mata dan perangai yang makin teruk..bercium di tempat org ramai tanpa segan silu

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 15:24


Tepuk dada tanya iman... semua terletak pada hati...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-12-10 20:23


saya rasa kena statekan lah artis bagaimana..sebab bila sebut artis ia datang daripada beberapa cabang...sama ada dari kalangan pelakon dan penyanyi.. atau Kalau nak sebut dr pengertian artis yang luas boleh kata org seni...tapi terpulangla. cuma saya nak membawa lari sikit pemahaman tentang erti artis..jangan lupa..dari kalngan penanyi dia ada pelbagia genri..salah satunya..artis nasyid...konfem lah kalangan mereka kita boleh jadikan teladan.. Kalau kalangan pelakon pulak..ada jugak pelakon2 yang kita tengok boleh jadi contoh..apapun semuanya terpulang pada kita nak kata mana artis yang baik dan tak baik sebab nak belum sum semua artis dikatakan tak baik rasanya kurang sesuai lah.. so Kalau rasa sesuai boleh saja kita buat survet, banyak-banyak artis, artis mana boleh jadikan ctg teladan..ok kan..hehe..anyway, maaf atas perkongsian.. :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 17-01-11 00:41


Saya rasa kena tanya diri sendiri, adakah mereka itu wajar dijadikan contoh, baik dari segi pakaian atau akhlak ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-11 07:21


Salam

Contoh yang terbaik hanyalah Kekasih Allah Nabi S.A.W, sifatnya yang cukup indah dan cantik, cukup terpuji dan berhemah. Mengapa nak ambil contoh yang lain lagi sedang kita sudah sedia maklum bahawa banyak maksiat yang berlaku dikalangan artis selain merosakkan akidah umat islam. Marilah kita azam untuk cinta pada akhlak Nabi S.A.W dan amal sunnahnya untuk kejayaan dunia dan akhirat. Marilah kita azam untuk dakwah cara Nabi S.A.W, mengajak umat kembali pada agama dan mengamalkannya.


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-01-11 18:45


salam.....tidak ada gunanya menjadikan artis sebagai idola...jadikan orang-orang soleh yang menjadi kekasih Allah sebagai idola lagi bagus


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

haniras
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2011
Ahli No: 40849
Posting: 12
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-11 19:25


saya rasa tidak patut kita menjadikan artis sebagai idola.. saya atidak menyokong langsung..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanirasProfil   Hantar PM kepada haniras   Quote dan BalasQuote

haniras
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2011
Ahli No: 40849
Posting: 12
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-11 19:25


saya rasa tidak patut kita menjadikan artis sebagai idola.. saya tidak menyokong langsung..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanirasProfil   Hantar PM kepada haniras   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-01-11 21:40


Pada 25-01-11 19:25 , haniras posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa tidak patut kita menjadikan artis sebagai idola.. saya tidak menyokong langsung..


betul..
artis..pemimpin politik..ahli sukan..tok imam..doktor..akauntan..bukan idola..

idola SEBENAR adalah NABI MUHAMMAD SAW.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-01-11 22:52


siapaun yang kita admire untuk jadi idola kita kena tau sebab apa dan untuk apa..bukan saja-saja cakap jadikan org lain sebagai idoa melainkan untuk d jadikan ikutan...

IDOLA: Keperluan atau tujuan?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-01-11 09:20


artis malaysia yang berjaya jadi sokonglah bagus apa bukan senang nak tengok artis malaysia berganding dengan selebriti antarabangsa....jangan asyik pada maher zain saja

http://www.youtube.com/watch?v=cO1JfvIm-Rg



bukan maher zain saja yang patut dijadikan idola.......sebenarnya ramai artis2 terkenal dunia peluk islam

sila lihat sini

http://www.youtube.com/watch?v=Ib08RFh3b18


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095619 saat. Lajunya....