Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 5 jam, 1 minit yang lalu
Daeng_Jati: 1 hari, 9 jam, 30 minit yang lalu
RedPetunia: 3 hari yang lalu
sahabat_amin: 5 hari yang lalu
Gorodkovie: 7 hari yang lalu
Swarig123: 10 hari yang lalu
sunan-faqih: 16 hari yang lalu
ajefikrah: 21 hari yang lalu
Kang: 23 hari yang lalu
owl_UM: 25 hari yang lalu
rasian: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: satu malaysia


Carian Forum

Moderator: Admin, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» satu malaysia

Please Mendaftar To Post


Oleh satu malaysia

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 13:46


harap kita semua dapat penuhi hasrat pm kita untuk memupuk semangat bersatu padu

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 14:40


1 malaysia adalah gagasan dari 1 ISRAEL ilham dari APCO ke awak ni asha???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 14:44


tak ada lah....ia lahir dari hati yang ikhlas..tidak ada kena menegena dengan 1 israel

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-12-10 22:50


Pada 04-12-10 14:44 , asha_gurl posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada lah....ia lahir dari hati yang ikhlas..tidak ada kena menegena dengan 1 israel



ada awak ada kena mengena dengan 1 israel...dah didedahkan baru-baru ni di parlimen oleh ketua pembangkang


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-10 09:54


fuh tak tau pulak saya..bahaya ikut cara barat

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

CahayaPembukaan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.11.2010
Ahli No: 40565
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-12-10 16:08


maaf lah....rasa macam tak boleh nak terima konsep ni...1malaysia...bukan semata-mata sebab konsep diambil dr 1israel...tapi pelaksanaan konsep ni kbnykannye brcnggah dengan Islam...ni sekadar pndngn dr saya yang lmh...wallahua'lam..


-----------------
~ mendamba CINTA yang SATU ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For CahayaPembukaanProfil   Hantar PM kepada CahayaPembukaan   Pergi ke CahayaPembukaan's Website   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-10 14:37


Apa yang kerajaan sekarang buat semua tak betul,semua bercanggah dengan ajaran Islam.Semua tak boleh pakai,semua haram.Mari semua berhijrah...


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

asha_gurl
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17461
Posting: 191
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-12-10 14:42


insyaalah..moga kita semua mengikut ajaran islam yang sebenar..tanpa ada pengaruh dari sesiapa

Bookmark and Share

  


  Member Information For asha_gurlProfil   Hantar PM kepada asha_gurl   Pergi ke asha_gurl's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-10 15:25


assalamualaikum..
konsep 1 malaysia itu boleh kalau perlaksanaannya selaras dengan al quran sunnah..

tapi hakikatnya.. tak selaras


-----------------
ANaMusaFir87


Bookmark and Share

  


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

CahayaPembukaan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.11.2010
Ahli No: 40565
Posting: 49
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-12-10 23:24


Pada 09-12-10 15:25 , al-biruni03 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
konsep 1 malaysia itu boleh kalau perlaksanaannya selaras dengan al quran sunnah..

tapi hakikatnya.. tak selaras



dah nama pun ambik dari 1israel....bagaimana nak ikut sunnah??


-----------------
~ mendamba CINTA yang SATU ~


Bookmark and Share

  


  Member Information For CahayaPembukaanProfil   Hantar PM kepada CahayaPembukaan   Pergi ke CahayaPembukaan's Website   Quote dan BalasQuote

kere97
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2010
Ahli No: 40662
Posting: 1
Dari: kb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-10 19:16


mari kita menyambut maal hijrah 1 malaysia 1 ummah...... ok lah



Bookmark and Share

  


  Member Information For kere97Profil   Hantar PM kepada kere97   Pergi ke kere97's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 13-12-10 07:43


1 Malaysia adalah satu gagasan yang hipokkrit. Di Indonesia, Thailand mahupun di UK, apapun bangsa mereka, mereka menggunakan bahasa yang sama, sekolah di sekolah yang sama tetapi perkara tersebut tidak berlaku di Malaysia. Muslim telah banyak berkorban kepada nonmuslim tetapi sehingga kini untuk mengwujudkan sekolah wawasan pun masih agak mustahil. Ketika di UK apabila ditanya org Indonesia apakah bangsa mereka,tidak kira apa etnik mereka, mereka akan mengatakan mereka adalah bangsa Indonesia. Tetapi apabila ditanya kepada org Malaysia apakah bangsa mereka,mereka akan menjawab sama ada mereka bangsa melayu, cina atau india. Ketika di Chengmai saya menemui 2 org sikh berbual menggunakan bahasa Siam. Perkara yang sama tidak berlaku di Malaysia. Kesimpulannya 1 Malaysia hanyalah nampak gah luarannya sahaja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

alhikam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31028
Posting: 361
Dari: Syamal

Perlis  


posticon Posting pada: 17-12-10 22:36


Setakat ini tak nampak lagi 1 Malaysia memberi keuntungan kepada Islam dan Melayu .

Yang nampaknya lain-lain bangsa yang dapat banyak manfaat . Tak tahulah kalau-kalau ada forumer lain yang tahu . Boleh tolong beritahu . Setakat ini Melayu hanya bersorak tapi bantuan kewangan banyak untuk kaum lain.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alhikamProfil   Hantar PM kepada alhikam   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-10 13:25


sebenarnya PAKATAN RAKYAT dah lama menggunakan pendekatan 1malaysia ni.....

dan idea 1 malaysia juga adalah idea dari pakatan pembangkang suatu ketika dahulu (DAP) kalau tak silap..

p/s: hati tersentuh bila tengok kemalangan yang berlaku...mangsa org melayu,yang datang bantu cina....

hati tersentuh ada kereta cina rosak...yang menolongnya melayu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-10 13:29


tetapi PAKATAN RAKYAT ingin wujudkan persaudaraan yang baik....sama saja macam 1 malaysia..tapi 1malaysia ni hipokrit...politik umno bn semata-mata...

tapi perlaksaan PAKATAN RAKYAT jelas ikhlas..dan apa yang Tuan Guru Nik Aziz sendiri buat pun jelas persepaduan antara semua kaum...

kerana ISLAM tidak mengajar benci antara2 kaum hatta agama.

TAKBIR!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 25-12-10 16:51


Pada 20-12-10 13:29 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

tetapi PAKATAN RAKYAT ingin wujudkan persaudaraan yang baik....sama saja macam 1 malaysia..tapi 1malaysia ni hipokrit...politik umno bn semata-mata...

TAKBIR!!


Persaudaraan dalam PAKATAN RAKYAT berasas aqidah apa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-12-10 20:23


tolong lah.. tak penat ke berbalah tentang 1malaysia tu? pada saya lah..1malaysia hanyalah 1 retorik semata-mata. saya tak nampak sejauhmana ia menjadi pegangan kepada rakyat malaysia secara umumnye. jika benar slogan tu relevan d implementasikan, cuba encik PM datok najib senaraikan hasil dan kesan daripada laugan slogan 1malaysia yang telah digunakan. saya bukna jenis menolak membabi buta. jika betul ada hasilnya buktikan...saya akan terima. Kalau setakat klinik 1malaysia yang konon2nya semua kaum dapatkan rawatan kat situ, apa yang nak hairan sebab sebelum ni pun kat klinik2 biasa kaum2 selain melayu pun datang jugak..sama saja..ada contoh lain? erm...yang baik tak salah d sokong..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 25-12-10 21:51


ooo penat wehh...program sekolah wawasan lebih dahulu dilancarkan tetapi masih tidak menghasilkan kejayaan, tup tup buat program 1 Malaysia...lucu bukan? Di merata Malaysia pengasingan murid dan sekolah mengikut kaum berkembang pesat aleh aleh berangan angan hendak menyatukan mereka apabila dewasa. Ha ha ha...orang tak sekolah pun boleh fikir.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

sinchana
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16432
Posting: 14
Dari: Putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 11:45


fahami dulu apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan konsep 1Malaysia...jangan pandang negatif sahaja..konsep 1Malaysia bukanlah satu kansep yang baru diperkenalkan kalau diperhatikan betul-betul..mungkin sebab tiada penerangan yang jelas menyebabkan ramai yang kurang faham apa matlamat sebenar 1Malaysia..saya lihat konsep 1Malaysia ni lebih kurang rebrandring kepada konsep muhibah/perpaduan seiring dengan peredaran masa...Konsep 1Malaysia ni tujuannya adalah untuk mencapai perpaduan yang seterusnya dapat membawa kemajuan dan keuntungan kepada negara Malaysia...sebanarnya konsep 1Malaysia ini adalah berlandaskan kepada perlembagaan Malaysia..bukan semua boleh disamaratakan dengan konsep 1Malaysia ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sinchanaProfil   Hantar PM kepada sinchana   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 15:07


salam semua...
saya dengar sekarang ada dibina kubur 1 malaysia di Presint 20...
Harap kalau ahli ukhwah yang tahu lebih lanjut boleh kongsi maklumat bersama.. Sharing is caring =)


-----------------
Jom masuk syurga...


Bookmark and Share

  


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.137263 saat. Lajunya....