Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: NAK CARI NAMA ANAK... TOLONG ye..


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» NAK CARI NAMA ANAK... TOLONG ye..

Please Mendaftar To Post


Oleh NAK CARI NAMA ANAK... TOLONG ye..

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 09:01


Assalamualaikum..

tak lama lagi saya nak timang baby, na minta tolong kawan-kawan carikan nama yang baik-baik untuk baby saya.. tak kisah lah nama lelaki atau perempuan... :-)


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 09:42


Batricia (Batrisya) saya hampir lupa maksudnya tapi amat kurang orang menggunakannya.
Maryam-nama yang disebut2 dalam AlQuran.
Annesa- surah dalam alQuran.
Hurul Ain- nama bidadari yang bermata cantik.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 16:05


saya berkenan dengan nama zubair...setakat ni anak-anak murid saya yang bernama zubair memiliki sifat berani , cerdik dan berkepimpinan. Baru minggu lepas saya kenal seorang murid yang hadir ke program nadwah di sini, juga saya lihat agak menonjol berbanding pelajar lain, memiliki sifat berani, dan ada ketokohan memimpin.

Kalau perempuan, saya sukakan khaulah...entahlah, kebetulan mungkin, saya jumpa pelajar yang memiliki nama2 khaulah dan zubair ....mereka kebanyakannya mempunyai perwatakan yang baik...insyaAllah.


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

ukhwahkite
Warga Rasmi
Menyertai: 28.11.2010
Ahli No: 40601
Posting: 3

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 22:36


hmm..saya suka name Munirah Wafa yang bermaksud yang bersinar kesetiaan.. SubhanAllah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhwahkiteProfil   Hantar PM kepada ukhwahkite   Pergi ke ukhwahkite's Website   Quote dan BalasQuote

eda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8563
Posting: 107
Dari: Di Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-11 00:56


umairah syahmina - puteri kebijaksanaan

nama anak buah ana..memang sangat bijak dan lincah..umur 3 tahun dah hafal surah yassin..siap berhenti main lepas itu sambung bacaan. SubhanaAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For edaProfil   Hantar PM kepada eda   Pergi ke eda's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-11 15:21


saya suka nama ainal muna.... kalau sesiapa kat sini yang minat dengan habiburrahman akan kenal siapa anal muna :-), saya pun tak pasti apa maksudnya, kalau nak tau cuba tanya habiburrahman.hehe


-----------------
wanita hiasan dunia...seindah hiasan adalah Wanita Solehah...


Bookmark and Share

  


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095392 saat. Lajunya....