Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: admin berani buat tindakan ini???


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» admin berani buat tindakan ini???

Please Mendaftar To Post


Oleh admin berani buat tindakan ini???

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-12-10 23:33


benarkan orang-orang yang kena banned atau diharamkan di portal ini kembali berforum..antaranya wildan,mulya,salina,pecinta yesus dan sebagainya


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-12-10 23:35


iyakah? mana mereka? ada posting terbaru mereka ka?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-12-10 23:41


yang tu saya tak tahu...cuma sekarang nak tahu adakah admin akan buat tindakan ni??

lagipun dah lepas raya jadi maafkanlah salah orang mana tahu murah rezeki..

p/s---->syukur bila saya maafkan orang murah juga rezeki


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 09:23


Pada 01-12-10 23:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

benarkan orang-orang yang kena banned atau diharamkan di portal ini kembali berforum..antaranya wildan,mulya,salina,pecinta yesus dan sebagainya



satu persoalan ..keanapkah yang disebutkan di atas diharamkan di ukhwah?? sekadar bertanya ya..
:berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 11:18


Pada 02-12-10 09:23 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-12-10 23:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

benarkan orang-orang yang kena banned atau diharamkan di portal ini kembali berforum..antaranya wildan,mulya,salina,pecinta yesus dan sebagainya



satu persoalan ..keanapkah yang disebutkan di atas diharamkan di ukhwah?? sekadar bertanya ya..
:berfikir:



biasa lah...
Portal ini ada syarat dan adab2 tertentu..
Untuk menjaga Hubungan sesama kita dan paling penting menjaga hubungan dengan Allah...
Bukan saja2 saja kita banned org tertentu, setelah diberi amaran banyak kali da... Baru kena banned...
Oleh itu, jaga lah tingkah laku dalam ukhwah.com ini untuk kesejahteraan semua.. :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 11:19


Pada 02-12-10 11:18 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-12-10 09:23 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-12-10 23:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

benarkan orang-orang yang kena banned atau diharamkan di portal ini kembali berforum..antaranya wildan,mulya,salina,pecinta yesus dan sebagainya



satu persoalan ..keanapkah yang disebutkan di atas diharamkan di ukhwah?? sekadar bertanya ya..
:berfikir:



biasa lah...
Portal ini ada syarat dan adab2 tertentu..
Untuk menjaga Hubungan sesama kita dan paling penting menjaga hubungan dengan Allah...
Bukan saja2 saja kita banned org tertentu, setelah diberi amaran banyak kali da... Baru kena banned...
Oleh itu, jaga lah tingkah laku dalam ukhwah.com ini untuk kesejahteraan semua.. :-)



Boleh rujuk pada peraturan dan etika ;-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 11:56


Pada 01-12-10 23:41 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

yang tu saya tak tahu...cuma sekarang nak tahu adakah admin akan buat tindakan ni??




eh..seingat saya memang nama mereka-mereka tu telah ditegah untuk berposting..dan nama mereka pun da d blok, kan.

tapi atas diri individu memang susah lah nak kekang sebab boleh saja mereka guna nama lain dengan daftar id baru. sebab tu selepas mulya hilang wildan pula muncul...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 13:57


Pada 02-12-10 11:56 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-12-10 23:41 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

yang tu saya tak tahu...cuma sekarang nak tahu adakah admin akan buat tindakan ni??




eh..seingat saya memang nama mereka-mereka tu telah ditegah untuk berposting..dan nama mereka pun da d blok, kan.

tapi atas diri individu memang susah lah nak kekang sebab boleh saja mereka guna nama lain dengan daftar id baru. sebab tu selepas mulya hilang wildan pula muncul...



yup..
betul..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 14:41


Pada 01-12-10 23:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

benarkan orang-orang yang kena banned atau diharamkan di portal ini kembali berforum..antaranya wildan,mulya,salina,pecinta yesus dan sebagainya



salina saya tak kenal
bukan ke wildan, mulya,pecinta yesus tu seorang saja pemiliknya. memiliki multiple id kan salah..sebab tu lah dibuang.tak apa tuannya tetap boleh masuk dan register nama baru and of course tidak melanggar etika forum...

satu masa dahulu nick saya pun lesap tiba-tiba id:eniliana tanpa ada sebarang id multi lain.. setelah di email kesana kemari..tak ada siapa yang mampu(sadiskan?) untuk kembalikan id tu..
so saya daftar lah semula.. ada ala2 pangkat ahli itu ini dengan id lama tapi tidaklah sepenting mana sebab tidak mendatangkan faedah dalam kehidupan pun..hehehheh

so id they love to have some chat here.they can register new id..if di un banned pun, kalau tuan nick dah takberminat nak ke sini tiada gunanya kan?


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 15:37


Pada 02-12-10 11:18 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-12-10 09:23 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-12-10 23:33 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

benarkan orang-orang yang kena banned atau diharamkan di portal ini kembali berforum..antaranya wildan,mulya,salina,pecinta yesus dan sebagainya



satu persoalan ..keanapkah yang disebutkan di atas diharamkan di ukhwah?? sekadar bertanya ya..
:berfikir:



biasa lah...
Portal ini ada syarat dan adab2 tertentu..
Untuk menjaga Hubungan sesama kita dan paling penting menjaga hubungan dengan Allah...
Bukan saja2 saja kita banned org tertentu, setelah diberi amaran banyak kali da... Baru kena banned...
Oleh itu, jaga lah tingkah laku dalam ukhwah.com ini untuk kesejahteraan semua.. :-)


o..begitu..perlu berhati-hati bila berbicara ..kalau ana terlebih bahasa harapnya ada yang menasihatkan... :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 16:54


ala sudah lepas jadi tak salah pada admin nak enablekan balik acc yang dah kena banned tu...lagipun dah lalu tarbiah ramadhan dan raya lagi tu jadi tak salah maafkan salah forummer yang dulu...boleh buat sebagai bonus tahunan tak begitu hehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 00:03


banned saja..admin bukan banned sebab org nya..banned sebab posting mengarut2..tak ada faedah langsung..buang masa aku baca saja...dah lah aku ini kurang ilmu baca pulak posting yang tak berilmu..lagi bertambah lembap processor aku..

aku rasa kalau dia (mulya,wildan,pencinta yesus) or siapa2 nak join..dia boleh tukar id or nickname and masuk balik..tade masalah...yang pasti join lah untuk berkongsi ilmu..

tak salah ilmu ini dikongsi2 bersama...dan yang dah berilmu pula jangan lah riak dan menunjuk-nunjuk...jadi lah seprti padi makin berisi makin tunduk

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 09:58


Assalamualaikum....

Huhu...owh....kena banned juga ye org yang macam 2?? em,memang patut pun...sokong2...huhu....


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 10:49


Pada 03-12-10 00:03 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

banned saja..admin bukan banned sebab org nya..banned sebab posting mengarut2..tak ada faedah langsung..buang masa aku baca saja...dah lah aku ini kurang ilmu baca pulak posting yang tak berilmu..lagi bertambah lembap processor aku..

aku rasa kalau dia (mulya,wildan,pencinta yesus) or siapa2 nak join..dia boleh tukar id or nickname and masuk balik..tade masalah...yang pasti join lah untuk berkongsi ilmu..

tak salah ilmu ini dikongsi2 bersama...dan yang dah berilmu pula jangan lah riak dan menunjuk-nunjuk...jadi lah seprti padi makin berisi makin tunduk


tak payah lah emosi sangat....apa dapat bila kena banned ni???


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 15:28


:berfikir: :berfikir: :roll: :-? :oops:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 21:52


Dah tak ada isu ke nak dibincangkan?


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 01:56


Pada 03-12-10 10:49 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-10 00:03 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

banned saja..admin bukan banned sebab org nya..banned sebab posting mengarut2..tak ada faedah langsung..buang masa aku baca saja...dah lah aku ini kurang ilmu baca pulak posting yang tak berilmu..lagi bertambah lembap processor aku..

aku rasa kalau dia (mulya,wildan,pencinta yesus) or siapa2 nak join..dia boleh tukar id or nickname and masuk balik..tade masalah...yang pasti join lah untuk berkongsi ilmu..

tak salah ilmu ini dikongsi2 bersama...dan yang dah berilmu pula jangan lah riak dan menunjuk-nunjuk...jadi lah seprti padi makin berisi makin tunduk


tak payah lah emosi sangat....apa dapat bila kena banned ni???



dapat aman damai..tak lah serabut agaknya..hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 08:17


Pada 04-12-10 01:56 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-10 10:49 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-10 00:03 , engrfeez posting:

!!! QUOTE !!!

banned saja..admin bukan banned sebab org nya..banned sebab posting mengarut2..tak ada faedah langsung..buang masa aku baca saja...dah lah aku ini kurang ilmu baca pulak posting yang tak berilmu..lagi bertambah lembap processor aku..

aku rasa kalau dia (mulya,wildan,pencinta yesus) or siapa2 nak join..dia boleh tukar id or nickname and masuk balik..tade masalah...yang pasti join lah untuk berkongsi ilmu..

tak salah ilmu ini dikongsi2 bersama...dan yang dah berilmu pula jangan lah riak dan menunjuk-nunjuk...jadi lah seprti padi makin berisi makin tunduk


tak payah lah emosi sangat....apa dapat bila kena banned ni???



dapat aman damai..tak lah serabut agaknya..hehe...


Mencari_Cinta_Illahi like this.

:-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121751 saat. Lajunya....