Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: guru pelatih sekarang tak bertauliah??


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» guru pelatih sekarang tak bertauliah??

Please Mendaftar To Post


Oleh guru pelatih sekarang tak bertauliah??

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 27-11-10 18:13


Assalamualaikum
saya nak tanya pendapat anda semua.mungkin ada org di sekeliling anda adalah guru pelatih macam saudara-mara ke, jiran ke, adik beradik ke.saya nak tanya apa pendapat anda tentang guru pelatih sekarang?adakah mereka berkelakuan seperti bakal guru yang sebenar atau tidak bertauliah? :berfikir:


-----------------
hanya DIA yang mengetahui diriku lebih dr diriku sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 20:41


erm..kenapa tanya macam tu..? erm..Kalau nak kata berperanan tu its depends on their own selves lah..if they are eager to learn sesuatu on their porektikel rasanya itu memang terbaik sebab dalam tmpoh prektikel tu lah mereka harus aplikasi segala input yang mereka dapat masa kat maktab or kampus. Kalau tak bertauliah pula bagaimana? erm..ikutkan sebab da namanya tak bertauliah maka memang lah gaya mereka macam blur dan konfuz dengan suasana sekolah...apapun apa yang saya cakap tadi, terpulang pada mereka sendiri.. Kalau nak cakap pembahagian tugasan tu...tentu saja mereka tak terbeban macam guru betul kat sekolah tu..cuma kadang-kadang yang nampak terbeban sikit adalah pelatih kaunseling sebab mereka kena buat program sendiri termsukla buat sesi bimbingan dengan bduak2..

kenapa?awak ni bakal guru pelatih ka?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 20:54


Pada 27-11-10 18:13 , nuzra_awatif posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
saya nak tanya pendapat anda semua.mungkin ada org di sekeliling anda adalah guru pelatih macam saudara-mara ke, jiran ke, adik beradik ke.saya nak tanya apa pendapat anda tentang guru pelatih sekarang?adakah mereka berkelakuan seperti bakal guru yang sebenar atau tidak bertauliah? :berfikir:



Guru ini kerja yang mulia... Menyampaikan Ilmu,,,
Belajar dan sampaikan ilmu,,
bagi saya tak kisah pun tauliah ke tak??? kita tengok ilmu nya bagaimana??? Manafaat bagi kita...
Wa Allahu A'lam...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 27-11-10 21:42


Kenapa?awak ni bakal guru pelatih ka?



saya ni memang guru pelatih.saya cuma tanya pendapat anda semua sebab ramai juga org yang komen pasal kelakuan guru pelatih ni.tak dinafikan ada saja yang bagus dan betul-betul komited. tapi selaku seorang guru pelatih, saya rasa memang ada yang ambil kursus ni sebab terjamin kerja nanti. tapi hasilnya mereka tak sungguh-sungguh lah.
sekadar pendapat dr saya.. :-)


-----------------
hanya DIA yang mengetahui diriku lebih dr diriku sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-11-10 08:27


ada seorang org ni, dia masuk maktab dan berprektikel atas desakan parents dia..memang selama study tu dia memang asik cakap tak best jadi cikgu..iyalah..da beliau ni lelaki...konon tak ada kelas lah...tapi dalam masa sama d kelas dia beri fokus yang baik even kadang-kadang ada dia ponteng kelas..dan masa prektikel pula dia selalu adu dan cerita betapa tak best nya jadi cikgu dan berkerje dengan murid..kiranya leceh lah dan dia tak leteh dan bosan dengan perangai bduak2..budak sekolah rendah..hehe..tapi dalam masa sama jugak dia berterusan komited dalam prektikel dia.. dan the last...sampai lah exam..pun bila d tanya masih menjwab minat jadi cikgu tu tak timbul lagi...alaahai..da hujung sem pun macam tu jugak...akhirnya kan result exam dia dapat rsult cemerlang..Kalau kat univ boleh kata anugerah dekan point tu..dan selepas habis balajar dan konvo ramai yang terkejut, dia jadi antara 4 org best student wakili ipgm dia...waaa....lawak betul...dia sendiri pun tak percaya...tapi sampai sekarang bila ditye lagi, minta tak jadi cikgu..dia jwab jugak biasa-biasa saja..tak minat spenuhnya..tapi dalam masa sama kerje2 hal-hal sekolah dia dia lakukan dengan baik dan berkomitmen macam biasa...apapun katanya selagi da namanya amanah buat saja sebaik mungkin even tak minat...jangan pula carik masalah sampai memburuykkan nama ipgm dan profese=yen pgruuan,.


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-08-12 17:52


Assalamualaikum

Just nak share, ada juga dengar guru lepasan universiti tak sebagus guru lepasan maktab. Saya pun tak pasti lah cuma semasa setahun saya di maktab buat KPLI memang ada beza masa saya belajar di universiti... Di maktab lagi tight dari semua segi... Wallahualam



Bookmark and Share

  


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090614 saat. Lajunya....