Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
kaze: 3 jam, 13 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
Daeng_Jati: 2 hari yang lalu
RedPetunia: 4 hari yang lalu
sahabat_amin: 6 hari yang lalu
Gorodkovie: 9 hari yang lalu
Swarig123: 12 hari yang lalu
sunan-faqih: 17 hari yang lalu
ajefikrah: 23 hari yang lalu
Kang: 24 hari yang lalu
owl_UM: 27 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Siapa dekat sini ambil course LAW atau SEJARAH?


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa dekat sini ambil course LAW atau SEJARAH?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa dekat sini ambil course LAW atau SEJARAH?

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-10 07:29


Bismillahirahmanirahim~

Assalamualaikum...

Ana nak tanya,siapa dekat sini ambil course law atau sejarah?

Boleh kongsi serba sedikit?

Dan,untuk ambil course 2,subjek apa dalam spm yang penting untuk melayakkan diri? :bunga:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 13-11-10 18:15


erm..saya dulu memang nak amk law jadi 1st choise dalam borang UPU tapi bapak saya pula kata letak nombor dua..so yang 1st letak lah kos lain..akhirnya yang 1st chiose tu pula dapat....bbanding rakan saya letak yang dia minat ke last choise tapi dapat yang tu..sebab biasa yang saya dengar dulu susah nak dapat yang 1st choise tu..tu yang letak mana yang minat bukan pada yang 1st...erm.. tapi untuk panduan... subjek2 dalam spm yang perlu score adalah seperti bm..bi..dan semestinya sejarah dengan kdt before skurng2nya..termasuk juga 6 subjek lain yang kdt..tapi pada yang score dengan ba..pqs..psi..tu adalah bonus...dan ini adalah syarat2 masa zaman 2004 dulu..hihi..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-11-10 21:40


Owh...macam 2 ye...emm...tapi dengar org cakap,kalau nak terus ambk law time dgree,kena band 4 dalam muet kan?emm...susah juga ye...kalau xlpas boleh jadi apa?


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

AinulYaqan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2007
Ahli No: 28907
Posting: 102

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-10 19:34


Assalamualaikum
Alhamdulilah..ana bakal grade 27hb ni, bakal graduan law uitm.
hmmm..kalau adik dari jurusan sains, tak ada masalah sebab akak dulu pun dr mrsm.kalau dari jurusan sastera, subjek2 sastera kena strong lah.
macam biasa, untuk ambil law, kena STRONG (A1) SEJARAH, BAHASA MELAYU, BAHASA INGGERIS.
bukan nak promote law uitm, tapi insyaALLAH graduate law dari uitm paling berprestij sebab students banyak di expose denga praktikal berbanding teori. dan alhamdulillah, raai graduat uitm bekerja di AG Chambers.
kami belajar fully in english, so make sure you got A1 for english, EST.
muet band 4? time akak study dulu, band 3 da ok, paling minima.
tapi sekarang, mungkin band 4 da jadi syarat minima untuk ambil law.
course law kat universiti lain 2 akak tak tau. just my opinion and experiences since i was the former law student in uitm :-)
all the best!!! ;-)


-----------------
"dan janganlah kamu bersedih hati padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya jika kamu orang-orang yang beriman" (al-Imran:139)


Bookmark and Share

  


  Member Information For AinulYaqanProfil   Hantar PM kepada AinulYaqan   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-11-10 20:12


Pada 14-11-10 19:34 , AinulYaqan posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Alhamdulilah..ana bakal grade 27hb ni, bakal graduan law uitm.
hmmm..kalau adik dari jurusan sains, tak ada masalah sebab akak dulu pun dr mrsm.kalau dari jurusan sastera, subjek2 sastera kena strong lah.
macam biasa, untuk ambil law, kena STRONG (A1) SEJARAH, BAHASA MELAYU, BAHASA INGGERIS.
bukan nak promote law uitm, tapi insyaALLAH graduate law dari uitm paling berprestij sebab students banyak di expose denga praktikal berbanding teori. dan alhamdulillah, raai graduat uitm bekerja di AG Chambers.
kami belajar fully in english, so make sure you got A1 for english, EST.
muet band 4? time akak study dulu, band 3 da ok, paling minima.
tapi sekarang, mungkin band 4 da jadi syarat minima untuk ambil law.
course law kat universiti lain 2 akak tak tau. just my opinion and experiences since i was the former law student in uitm :-)
all the best!!! ;-)



nak dapat BI A+ 2 yang susah sikit...hehehe...2 lah...memang niat nak ambk law pas spm...tapi tak tau lah lepas ke tak...huhu...kalau tak dapat,mungkin bukan jodoh saya dengan kos 2...hehehe....
syukran ye kak...doakan saya ikut jejak langkah akak... ^_^


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

adel
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.10.2010
Ahli No: 40342
Posting: 31

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-10 13:53


saya ambil law dan syariah di usim..tahun 3. seronok belajar syariah dan undang-undang sekali harung..dapat membezakan undang-undang manusia dan ciptaan Allah..tak ingat dah kelayakan lepas SPM..rasanya semua kredit, BM kena A..huhu..good luck dik :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For adelProfil   Hantar PM kepada adel   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-10 18:08


Pada 17-11-10 13:53 , adel posting:

!!! QUOTE !!!

saya ambil law dan syariah di usim..tahun 3. seronok belajar syariah dan undang-undang sekali harung..dapat membezakan undang-undang manusia dan ciptaan Allah..tak ingat dah kelayakan lepas SPM..rasanya semua kredit, BM kena A..huhu..good luck dik :)



Owh...saya pun niat nak ambil syariah tapi ada org cakap kena ada arab kan?? huhu...harap hati....insyaAllah...syukran... :kelip:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104697 saat. Lajunya....