Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: apa perlu saya buat


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» apa perlu saya buat

Please Mendaftar To Post


Oleh apa perlu saya buat

habrah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39782
Posting: 59

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-10-10 17:31


salam
saya nak luahkan sesuatu
saya rasa taktau nak luahkan kat siapa
so saya harap bila luah kat sini rasa ringan sikit
saya rasa saya tak pandai sangat
tadi saya rasa saya dapat paling rendah dalam quiz
padahal saya dah berusaha baca
dan buat sungguh
cuma saya just study last minute sebab before tu saya ada hal lainkena buat
saya rasa carry mark saya rendah
ntok most subjek
saya
saya taktau Kenapa saya begini akhirnya
saya dah nak grad dah
tapi rasa saya ni macam bukan budak u saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For habrahProfil   Hantar PM kepada habrah   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-10-10 10:36


setiap orang ada kelebihan tersendiri, dan kita kena ingat hidup ibarat roda yang berpusing, adakala kita diatas adakala kita dibawah, begitu juga iman adakala bertambah adakala berkurang, dalam exam jugak macamtu adakala kita terbaik adakala kita terkebawah depend pada usaha kita.semua itu da memang fitrahnya , kita hanya mampu merancang dan Allah yang akan menentukan ap yang terbaik bagi kita.apa yang baik kita kekalkan dan kena tingkatkan lagi dan ap yang buruk kita ambil ia sebagai peringatan dan pedoman untuk bekalan masa akan datang

habrah tak boleh fikir macam tu kalau kita fikir macam tu seolah kita lemahkan semangat diri kita tapi yang sepatutnya habrah kena naikan semangat dari habrah untuk lebih majukan diri,memang tak dinafikan kadang-kadang kalau kita terlalu aktif dengan aktiviti luar atau program memang akan memberi efect pada plajaran kita.tapi habrah kena fikir positif.majukan diri balik...manage balik jadual, make sure habrah tingkatkan usaha .jangan cakap tak ada masa sebab kita sentiasa ada masa cuma dari kita saja yang selalu cakap masa da suntuk untuk capai ap yang terbaik.from now on setkan balik minda bahawa habrah mampu dan boleh ....buktikan...orang yang gagal untuk merancang adalah orang yang memang merancang untuk gagal.


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

  


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-10-10 17:05


Bismillah
Assalamualaikum

Setiap yang lepas, tidak boleh diulangi masanya. Biarkan ia berlalu. Hadapi dengan tenang dan redha. Mana yang terkurang dan lemah perbaiki untuk masa akan datang. Life will not stop untill the end.

Tidaklah sekali berputus asa bagi orang-orang yang beriman.

Wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-10 10:46


Betul kata achuyah, setiap orang ada keistimewaan tersendiri. Yang penting kita dah usaha sedaya mungkin. Belajar saja rajin-rajin. Rezeki semuanya dari Allah SWT. Kalau result tak berapa baik pun, ada rezeki boleh dapat kerja yang baik. Yang penting sentiasa berusaha dan tak mudah putus asa. Teknik belajar pun kena perbaiki, jangan amalkan study last minite melainkan ingatan kita memang kuat. Selalu ulangkaji walaupun sedikit ye.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_aiza65
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2004
Ahli No: 10307
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-10 17:13


kadang-kadang apa yang kita baca 2 tak masuk exam. try group dengan budak-budak pandai yang
yang selalu dekan. dia org ada cara tersendiri untuk baca buku. saya pun teruk juga markah untuk first sem, lepas study dengan dia org markah makin elok. kalau u, carry mark penting, tapi exam lagi penting... 30% 70% kan. study group penting. jangan study seorang-seorang. kalau seorang-seorang banyak yang kita terlupa nak baca. juga cari group yang banayak bual sudah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_aiza65Profil   Hantar PM kepada nur_aiza65   Pergi ke nur_aiza65's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100557 saat. Lajunya....