Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 9
Ahli: 0
Jumlah: 9




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Sanggupkah kahwin dengan OKU?


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Sanggupkah kahwin dengan OKU?

Please Mendaftar To Post


Oleh Sanggupkah kahwin dengan OKU?

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 10:07


salam...

ni first time buka topik..
nak tolong kawan sebenarnya..

agaknya.. kat ukhwah.com ni, ada tak muslimah yang sanggup kahwin dengan OKU?


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 10:30


salam...

susah nak jawab tu...
tapi semua tu tak mustahil
sebab saya pernah tengok dan lihat sendiri
ada perkahwinan macam tu,
alhamdulillah bahagia...
semuanya kuasa Allah....


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 14:21


salam..
kongsi pengalaman rakan saya..

dia tak ada tangan sebelah kiri.. suami dia ikhlas berkahwin dengan dia. tapi ibu mertua tak suka.. selalu dibeza2kan dengan menantu2 yang lain..
mujur suami & bapa mertua sangat sayang kat dia.. alhamdulillah tengok dia sangat bahagia..

insyaAllah, xmustahil untuk bertemu pasangan hidup. banyakkan berdoa.. :-)


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 15:31


Bismillah
Assalamualaikum

Saudara/i Snawan,

Di Ukhwah.com ni sinar tak pasti..ada atau tidak yang sudi? cumanya, ia tidak boleh dikira dilaman ini sahaja.. InsyaAllah, setiap insan telah ditentukan jodoh.. masa, tempat dan ketikanya..hanya dalam rahsia Allah.

Apa yang boleh kita lakukan berdoa dan yakin denganNya. InsyaAllah DIA Maha Mendengar luahan dan Maha Mengetahui isi hati hambaNya. Kalau tidak disini.. ada laman lain yang mengendalikan urusan bait muslim ni.

Semoga menemui yang terbaik dalam kehidupan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 17:04


Alhamdulillah..

Terima kasih atas komen/pandangan/pengalaman dari kalian semua..
harap ada lagi yang sudi memberi komen/pandangan/pengalaman pasal ini.


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

ayattulhussna
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2010
Ahli No: 40353
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 19:53


boleh saya tau kawan awak kerja apa????

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayattulhussnaProfil   Hantar PM kepada ayattulhussna   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 20:08


Pada 06-10-10 19:53 , ayattulhussna posting:

!!! QUOTE !!!

boleh saya tau kawan awak kerja apa????


kerja dengan family dia.
tak pasti pula kerja apa.
Kenapa ya?


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-10-10 19:14


Contoh terdekat...
Umi saya kahwin dengan abah yang cacat penglihatan

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

ayattulhussna
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2010
Ahli No: 40353
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-10 23:54


Pada 06-10-10 20:08 , snawan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-10-10 19:53 , ayattulhussna posting:

!!! QUOTE !!!

boleh saya tau kawan awak kerja apa????


kerja dengan family dia.
tak pasti pula kerja apa.
Kenapa ya?



aik...awak kita dia kawan awak...
kenapa pula awak kita awak tak tahu dia kerja apa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayattulhussnaProfil   Hantar PM kepada ayattulhussna   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-10 11:16


Pada 07-10-10 23:54 , ayattulhussna posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-10-10 20:08 , snawan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-10-10 19:53 , ayattulhussna posting:

!!! QUOTE !!!

boleh saya tau kawan awak kerja apa????


kerja dengan family dia.
tak pasti pula kerja apa.
Kenapa ya?



aik...awak kita dia kawan awak...
Kenapa pula awak kita awak tak tahu dia kerja apa...


maaf lah..
saya boleh bagitahu dalam ni yang dia kerja dengan family dia.
Boleh PM saya untuk tahu yang lebih terperinci..


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 08-10-10 22:23


Andai dia OKU dari segi anggota badannya tetapi tidak pada agamanya saya percaya ramai muslimah berbangga menjadi surinya. Seorang yang kurang anggotanya tetapi sempurna agamanya jauh lebih baik dari seorang yang sempurna tapi cacat agamanya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-10 22:30


Pada 08-10-10 22:23 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Andai dia OKU dari segi anggota badannya tetapi tidak pada agamanya saya percaya ramai muslimah berbangga menjadi surinya. Seorang yang kurang anggotanya tetapi sempurna agamanya jauh lebih baik dari seorang yang sempurna tapi cacat agamanya.


betul tu saudara..


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 09-10-10 22:27


i like dengan your statment faqir imara.. cuma kadang-kadang bila melihat kekuragn diri rasa bimbang menguasai diri kala berhadapan dengan family pasangan even pasangan redha dengan kekuragan diri...lalu bagaimana nak wujud rumatgga damai harmoni Kalau ukwah sesama anggita family baru sukar nak disemai....kadang-kadang tu yang risau...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-10 22:45


Pada 09-10-10 22:27 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

i like dengan your statment faqir imara.. cuma kadang-kadang bila melihat kekuragn diri rasa bimbang menguasai diri kala berhadapan dengan family pasangan even pasangan redha dengan kekuragan diri...lalu bagaimana nak wujud rumatgga damai harmoni Kalau ukwah sesama anggita family baru sukar nak disemai....kadang-kadang tu yang risau...



kadang-kadang, rasa terlalu rendah diri itu selalu menghantui mereka...


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 10-10-10 16:50


Setiap manusia dilahirkan dengan kelebihan dan kekurangan. Kita tidak patut rendah diri,kita sepatutnya rendah hati. Hati tempat jatuhnya pandangan Allah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-10-10 22:08


sekali lagi setuju sangat-sangat dengan faqir imara...baru tersedar diri....hehe


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-10-10 23:48


!!! QUOTE !!!

Andai dia OKU dari segi anggota badannya tetapi tidak pada agamanya saya percaya ramai muslimah berbangga menjadi surinya. Seorang yang kurang anggotanya tetapi sempurna agamanya jauh lebih baik dari seorang yang sempurna tapi cacat agamanya.


!!! QUOTE !!!

Setiap manusia dilahirkan dengan kelebihan dan kekurangan. Kita tidak patut rendah diri,kita sepatutnya rendah hati. Hati tempat jatuhnya pandangan Allah.


Ye, benar. Rupa bukan penilaian utama..walaubagaimanapun, kena ingat 1 ni..bila Allah tetapkan seseorang untuk kita, sampai mana dan bagaimana pun keadaannya...ia akan datang bila tiba ketika dan saat seperti yang telah ditetapkanNya. Bersabar & yakinlah..MOhon padaNya, kerana DIA Mendengar & Mengetahui buat hambaNYA.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

ayattulhussna
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2010
Ahli No: 40353
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-10 10:04


Pada 08-10-10 11:16 , snawan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-10 23:54 , ayattulhussna posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-10-10 20:08 , snawan posting:

!!! QUOTE !!!



maaf lah..
saya boleh bagitahu dalam ni yang dia kerja dengan family dia.
Boleh PM saya untuk tahu yang lebih terperinci..



saya dah try PM awak...tapi xpat...tak apa...kalau jdh ad lah ya...insyallah...


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayattulhussnaProfil   Hantar PM kepada ayattulhussna   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-10-10 10:09


insyallah..moga aturkan terbaik buat kawan allah..dan bertemu jodoh,kebahagian allah yang beri..moga dengan oku 2 tidak mematahkan semangatnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-10 11:29


Pada 11-10-10 10:09 , ZuLLgp posting:

!!! QUOTE !!!

insyallah..moga aturkan terbaik buat kawan allah..dan bertemu jodoh,kebahagian allah yang beri..moga dengan oku 2 tidak mematahkan semangatnya..


moga dipermudahkanNYA..
Amin~


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-10 11:36


posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-10 23:54 , ayattulhussna

saya dah try PM awak...tapi xpat...tak apa...kalau jdh ad lah ya...insyallah...




PM dah diterima


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 11-10-10 19:01


Pada 11-10-10 11:36 , snawan posting:

!!! QUOTE !!!

posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-10 23:54 , ayattulhussna

saya dah try PM awak...tapi xpat...tak apa...kalau jdh ad lah ya...insyallah...




PM dah diterima




ehem...ehem.... any newz?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-10-10 19:05


Pada 11-10-10 19:01 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-10-10 11:36 , snawan posting:

!!! QUOTE !!!

posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-10-10 23:54 , ayattulhussna

saya dah try PM awak...tapi xpat...tak apa...kalau jdh ad lah ya...insyallah...




PM dah diterima




ehem...ehem.... any newz?



baru membalas PM.
masing-masing sibuk agaknya.
tu yang tak sempat reply PM tu...


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-10-10 12:14


ooo...da tukar tajuk ek...erm..nampak lebih direct..so ada apa-apa solusi ke?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ayattulhussna
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2010
Ahli No: 40353
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-10 13:35


::dr sumber yang saya tau..bukan dia yang tukar topik tapi pihak yang kendalikan bahagian ini...harap semua jangan salah aggp...dia masih brurusan dengan pihak pengurusan portal ini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayattulhussnaProfil   Hantar PM kepada ayattulhussna   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-11-10 14:13


Pada 06-10-10 10:07 , snawan posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

ni first time buka topik..
nak tolong kawan sebenarnya..

agaknya.. kat ukhwah.com ni, ada tak muslimah yang sanggup kahwin dengan OKU?



Apa salah nya kawin dengan OKU ... yang penting bertanggung jawab dan yang sangat-sangat penting Agama nya ...

daripada kawin dengan org yang cukup sifat tapi perangai macam setan dan tak berotak ....

Bookmark and Share

  


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-12 23:27


sorry semua..
da lama tak online.
saja nak up thread ni


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-12 23:30


sesiapa yang berminat,
boleh lah PM saya ya..


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

  


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124305 saat. Lajunya....