Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: nak tolong macam mana????


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» nak tolong macam mana????

Please Mendaftar To Post


Oleh nak tolong macam mana????

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 28-09-10 11:15


raina serabut memikirkan kawan raina yang menderita penyakit lukemia..sakit yang ditanggungnya semakin teruk sehingga doc juga tidak dapat mmberi apa-apa jaminan untuk dia terus betahan.kesakitan yang dirasai semakin hari semakin memuncak.kenyakinan untuk meneruskan kehidupan sudah tak difikirkan lagi..dia lebih senang menghilangkan diri dari semua termasukla keluarga yang dicintainya..demi tidak mahu berdepan dengan sesiapa dan melihat kesedihan orang-orang disekelilingnya..dia ingin sendirian sehingga maut menjemputnya pergi..tidak mahu membebankan sesiapa..kata-kata raina pada dia dalam sms juga dah tak laku lagi..hanya doa yang raina panjatkan untuk kesihatannya kerana raina juga dah tak tau nak cari dia dimana lagi..raina betul-betul buntu dengan keadaan ini...harap kawan-kawan boleh bagi pendapat..


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

  


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-09-10 16:03


dia tak ada family ke? sure2 lah agaknya saat2 macam ni dia ada sama family dia, ye tak? so cari kat sana...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 29-09-10 12:54


dia tak ada dengan familynya sekarang ni..hilang entah ke mana..membawa hidup sendiri semua org dah pening nak cari kat mana..hp tak berjawab dah sekarang..nak repot polis dia bukan kena culik tapi membawa diri..


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

  


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-09-10 15:14


eh..report saja lah jugak...dengan alasan hilangkan diri tak dapat d kesan.. sebab org hilang yang lari dr rumah taua lari ikut couple yang atas kerelaan sendiri pun d buat report dan masuk paper apatahlagi yang macam ni...sama saja.. try saja lah..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 770
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-10 15:27


betul tu.. cuba lah dulu.. insyaAllah dapat..

:-)


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

anazalil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39780
Posting: 68
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-10-10 10:10


Bismillahirrohmanirrohim.
Assalamualaikum.....

Ana nak kongsi sikit kisah/cerita macam yang terjadi pada kawan raina tu. Ada beberapa perkara yang mungkin kita boleh ambil iktibar :

1. Apabila kita diberi sakit oleh Allah... itu tandanya kita disayangi Allah... Cuma .... apakah kita dapat merasai kasih syang Allah itu.

2. Dengan ujian sakit yang Allah beri itu... dapat menghapuskan dosa-soda kita yang silam dan meningkatkan martabat kita d akhirat... itu pun jika kita redha dan bersabar dengannya. Sabar dalam Islam... tiada batas, kalau ada orang kata "cukuplah sabar aku" atau "aku dah habis sabar dah".... kita sebenarnya tiada sabar. Sabar akan berakhir apabila jasad kita berakhir.

3. Setiap nikmat yang Allah tarik dari kita sebenarnya adalah anugerah yang wajib disyukuri. Cuba fikir, kalau dulu mata kita terang... kita banyak melihat, habis semua kita lihat. Bila mata kita dikaburkan..... maka penglihatan kita dah terbatas. Katalah kita rabun jauh, maka pasti maksiat yang jauh kita dah tak nampak lagi, aib orang yang jauh kita dah tak nampak lagi. Ertinya Allah dah selamatkan kita separuh dari dosa mata. Tapi, dah rabun jauh pun pergi cari alat nak kasi nampak maksiat yang jauh... tu alamatnya ... kecelakaan bagi kita.

4. Orang yang dah tahu masa hidupnya semakin singkat.... seharusnya tidak meletakkan lagi dunia ini sebagai tujuan hidup..... hadapkan segala-galanya kepada al Khaliq yang menciptakan kita, sekarang dah tiba masanya dia nak ambil kita balik. Siapkan diri mengadapnya. Zaman Rasulullah dulu pernah baginda beritahu ada seorang sahabat yang kuat berjihad tetapi dia mati dalam keadaan kufur kepada Allah. Sahabat semua tertanya2 siapakah gerangannya dan Kenapa boleh jadi begitu. Sehinggalah tiba masanya sahabat-sahabat dapat melihat seorang pejuang yang cukup kuat berjihad dan bercita-cita untuk mati syahid, tetapi Allah tak syahidkannya. Dia berjuang bermatian2an, sehingga terputus semua anggotanya... tapi malang dia tidak mati, akibat tidak dapat menahan kesakitan yang terlalu amat sangat dalam masa yang terlalu lama... maka dia membunuh diri, lalu dia mati dalam keadaan kufur kepada Allah. Na'uzubillah. Mohon jangan sampai kita jadi macam ni.

4. Jangan putus harap kita dengan Allah. Setiap yang Allah taqdirkan untuk kita pasti ada kebaikan untuk kita... walaupun kita tersiksa dan merana.

Mohon Allah jadikan kita orang yang kuat menanggung beban dunia ini.

Wallahu A'lam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For anazalilProfil   Hantar PM kepada anazalil   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099136 saat. Lajunya....