Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-07-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Khuza
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43056

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
samudra: 20 hari yang lalu
hafiz_along_83: 20 hari yang lalu
MuRfiQaH_saHiRa: 23 hari yang lalu
mawardah_ilmi: 27 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Assalamualaikum wbt


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Assalamualaikum wbt

Please Mendaftar To Post


Oleh Assalamualaikum wbt

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-10 10:14


Ana ada hsrt untuk sambung master dalam bidang muamalat d USIM..cuma buat masa sekarang masa dan kewngn menjadi hlngn..kalau boleh tak nak pnjm PTPTN lagi dah,,sebab PTPTN waktu degree pun dah cukup banyak..jadi sesiapa tahu tak sumber dari mana ana boleh dapatkan sumber kwngn??boleh tak ana cuba daptkan melalui MARA atau JPA???buat masa sktng ana kerja sebagai GSTT (guru sandrn kontrak) saja..hampir 2 tahun...ana xykin mampu buat PJJ, ingat nak buat full time..minta pendapat dari sahabat-sahabat ukhwah yang bjk2 ..

....................................................................................................
insan yang menympan hsrt untuk belajar....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-10 08:55


salam...
insyallah,kalau nak buat pinjaman kat mara memang ada disediakan untuk sambung master tapi banyak betul protokol yang perlu diikuti...yang penting kena siapkan surat penangguhan bayaran ptptn yang dikeluarkan sendiri oleh ptptn..saya pun cuba untuk minta mara..tapi selepas semua benda dah disiapkan dan dihantar langsung tak ada kabar berita...akhirnya buat master pakai duit sendiri..pasal jpa itu selalunya mereka yang akan tawarkan pada student yang mereka pilih..tak tahulah pulak kalau boleh buat pinjaman..cubala dulu...insyallah,jika niat murni untuk menuntut ilmu,insyallah akan dipermudahkan jalan...


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-08-10 14:44


Assalamualaikum wbt..
shukran ye ctnurhebo....itula, ana ada tanya sahabat-sahabat yang tau pasal pnjmn mara ni, meng susah sikit nak buat master guna mara...banyak porsedur, tambah kalau institusi kita minta tu bukan bawah mara...jeles uga tengok adik-adik senang saja belajar guna mara, sebab mereka belajar d bawah mara...kalau boleh tak nak dah minta PTPTN...JPA tu sthu ana kena juga aply, lepas itu mereka akan panggil intrvw, tapi start nak panggil intrvw tu pun tak semua yang akan dipanggil.ana tak tahu nak aply melalui onlie...entahlah, minta Allah permdhkan ursn ana untuk mengjr ilmu...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-08-10 14:59


alahamdulillah...saya punya ptptn hampir langsai..sikit-sikit saya bayar sejak grad 2007...sekarang saya pun baru jadi studnt balik..ambil master...duit setakat ni memang pakai duit sendiri..nak buat bagaimana..tak layak nak apply sebab sendiri pun da bkerje...saya hanya secara part time...dan memang sbok jugak nak bekerja dengan kerja dan baljar dan urusan pribadi..tapi masih ok lagi lah..saya tak pasti lah slain ptptn agensi mana yang senang nak dapat...sebab pada saya tak ada cara lain slain ke ptptn jugak lah...saya ni jenis malaz nak p apply..nanti macam-macam prosuder kena lalui...lagipun bukan fulltimer pun..apapun saya harap anda dapat meneruskan hasrat mengaji tu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-10 01:36


smntara ada kja..baik ambik pjj...boleh cover sikit..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098188 saat. Lajunya....