Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: kerjaya sebagai tenaga pengajar di bawah MARA


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» kerjaya sebagai tenaga pengajar di bawah MARA

Please Mendaftar To Post


Oleh kerjaya sebagai tenaga pengajar di bawah MARA

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-10 10:06


Siapa-siapa tahu tak MARA ada buka apa-apa twrn tak untuk menjadi tenga pngjr bawah mereka...xkra lah tnga pngjr di MRSM ke,,KPTM...atau mana-mana institusi MARA???



.................................................................................................
insan delima yang masih buntu mencri kerjaya tetap & sebati dengan minat sebagai pengajar.....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-08-10 15:20


Assalamualaikum nisa..

cuba buka web ni...MARA ada iklan kan untuk ambik guru

http://jawatankosong.index.my/

Bookmark and Share

  


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

drssm
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.03.2010
Ahli No: 39536
Posting: 33
Dari: kb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-10 16:51


MARA tengah buka permohonan jawtan pegawi pendidikan ...boleh layari laman web MARA.

Bookmark and Share

  


  Member Information For drssmProfil   Hantar PM kepada drssm   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-10 20:09


yup....betul tu,yang ada sijil kemahiran pun boleh try....


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

usaidUSAID
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2010
Ahli No: 39972
Posting: 26

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-10 14:41


kalau berminat untuk mengajar di uitm boleh terus surf website mana-mana cawangan uitm yang diminati
uitm ada skim tenaga pengajar untuk graduates
tapi skim yang ditawarkan mungkin berbeza mengikut cawangan
juga tertakluk pada vacancy
biasa ada iklan masa cuti sem



Bookmark and Share

  


  Member Information For usaidUSAIDProfil   Hantar PM kepada usaidUSAID   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-09-10 21:33


berminat juga nak apply under mara..berkenaan dengan vancancy under cikgu mara, betul, kalau tak silap sebelum puasa hari tu ada advertise.dan isi juga..masih belum dapat apa-apa respond lagi..berkenaan dengan tenaga pengajar muda under uitm, kawan cakap lah ni dah ketat sikit syarat2nya..sebagai contoh..kalau under accountancy, kena sambung master dan professional sekali..

Bookmark and Share

  


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

usaidUSAID
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.06.2010
Ahli No: 39972
Posting: 26

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-10 08:56


yup..semua univ di Malaysia sekarang kejar target research univ..bersaing untuk apx etc.jadi kelayakan tenaga pengajar pun kena upgrade lah
tentang uitm..bergantung pada bidang & kampus pilihan juga
kalau campus tu mengalami masalah kekurangan lecturer yang kronik
syarat ambilan dilonggarkan
contohnya adik ipar saya fresh grad finance.tak ada experience kerja tapi dapat kontrak setahun d uitm arau.tapi kena mengajar sambil buat master part time
kebanyakan lecturer d uitm cawangan memang begitu
mereka diberi kontrak [email protected] 3 tahun (tak pasti yang 3 tahun ni wujud lagi ke tak)
da ada master baru dipertimbang untuk lantikan tetap



Bookmark and Share

  


  Member Information For usaidUSAIDProfil   Hantar PM kepada usaidUSAID   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094503 saat. Lajunya....