Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 20 hari yang lalu
solehin: 30 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: adakah pasangan anda seorang yang banyak membantu dan menolong anda buat kerja [email protected] tengok s


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» adakah pasangan anda seorang yang banyak membantu dan menolong anda buat kerja [email protected] tengok s

Please Mendaftar To Post


Oleh adakah pasangan anda seorang yang banyak membantu dan menolong anda buat kerja [email protected] tengok s

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-10 08:03


bila dah jadi suami dan isteri....mungkin suami sibuk dengan kerja...namun tuntutan sekarang...isteri pun sudah bekerja demi pendapatan keluarga...namun bila dah balik rumah....isteri pulak kena buat kerja lagi....ada segelintir suami yang asyik duduk sahaja tanpa membantu si isteri....anda semua bagaimana??? :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-10 10:10


:) saya sangat sayang suami saya.. 10markah (fullmark) utknya dalam bab membantu isteri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-07-10 10:20


Best husband and good father.. full mark juga buat ayah ana. Rajin dan bersabar dalam membantu meringankan tugas ibu malah anak-anaknya.:-)


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-07-10 11:23


komen dari kaum ibu saja...kaum bapa tak ada ke???bagi saya walaupun wife saya balik lagi lambat dari saya...tapi dia tak lekang dari senyum....walaupn nampak letih....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 11:57


:) tak lekangla dari senyuman sebab balik2 masuk saja rumah tengok cikgu dah siap masak, kemas rumah.. aduhai, sejuk hati isteri, hilang semua penatnya keluar bekerja.. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 12:00


saya tak masak pun...beli kat kantin sekolah....rumah tak boleh kemas....seminggu sekali saja kemas....rumah saya ada 2 hero...dah macam ultramen lawan raksasa dah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 12:01


:-) macam-macam... gaya dan kisah.


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 12:02


huhu...saya pun hawa nak jawab..
dia amat amat membantu...
malah kadang-kadang rasa macam dia yang handle..saya yang bantu sikit-sikit.. ades..
bersyukur..seribu rahmat atas kurniaan jodoh ini :)


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 16:14


dulu-dulu saya macam pernah mendengar seorang ustaz berkata......kerja-kerja dalam rumahtangga seperti masak, mengemas, basuh pakaian adalah lebih merupakan tanggungjawab suami...tanggunbgjawab isteri adalah jaga anak dan melayan suaminya sahaja....hmmm betul ke?

sebagai suami isteri yang bekerja, memang sepatutnya saling membantu menguruskan kerja-kerja rumah....ia dapat mengharmonikan rumahtangga dan mengeratkan kasih sayang...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 28-07-10 16:26


Alhamdullilah..full mark untuk suami saya..memang rajin tolong saya buat kerja uma..memang dia xpndai bab masak..tapi semua boleh buat..

Syukur Alhamdullilah atas jodoh ini Ya Allah... ;-)


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 16:30


tengoklah kaum adam, Kalau dapat bantu isteri bab kerja rumah, betapa gembiranya si isteri.. semua wanita pasti rasa bertuah dikurniakan suami sebegini.. terharu sungguh dengan pengorbanan suami, penat2 keluar cari nafkah, masih berkesempatan meluangkan masa membantu isteri di rumah.. Subhanallah.. moga dikurniakan sebaik-baik ganjaran buat suami2 kami ini ya Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 16:47


Pada 28-07-10 16:14 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

dulu-dulu saya macam pernah mendengar seorang ustaz berkata......kerja-kerja dalam rumahtangga seperti masak, mengemas, basuh pakaian adalah lebih merupakan tanggungjawab suami...tanggunbgjawab isteri adalah jaga anak dan melayan suaminya sahaja....hmmm betul ke?



saya pun pernah dengar macam ini juga.. lagi, Kalau suami tak mampu, suami kena sediakan pembantu.. itulah yang sepatutnya kan ustaz faqir_imara?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 16:56


bingo! pembantu. suami kena sediakan pembantu apalagi jika isteri merupakan wanita berkerjaya macam fatin dan myhoney.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 16:57


"dulu-dulu saya macam pernah mendengar seorang ustaz berkata......kerja-kerja dalam rumahtangga seperti masak, mengemas, basuh pakaian adalah lebih merupakan tanggungjawab suami...tanggunbgjawab isteri adalah jaga anak dan melayan suaminya sahaja....hmmm betul ke?"


ada hadis atau ayat al-Quran yang menjelaskan ke?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.088503 saat. Lajunya....