Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 2 hari yang lalu
nabilah: 2 hari yang lalu
aye: 3 hari yang lalu
tereturubuzu: 12 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 23 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: maher zain...nasyid @ lagu ketuhanan??


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» maher zain...nasyid @ lagu ketuhanan??

Please Mendaftar To Post


Oleh maher zain...nasyid @ lagu ketuhanan??

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-10 11:53


Assalamualaikum

bagi saya maher zain adalah seorang penyanyi yang berbakat besar...suara sedap dan lagu yang mengingatkan kita pada pencipta...IKIM pun mainkan lagu2 beliau....berkumandang disana sini...namun apakah pengelasan bagi lagu2 beliau ini..nasyid atau lagu ketuhanan...???ada sesiapa yang minat maher zain???

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-10 11:58


apa maksud nasyid?

apa maksud lagu ketuhanan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-10 12:01


bagi fatin?ataupun masih ingat ikan patin masak tempoyak? ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-07-10 12:03


saya suka sangat lagu2 maher zain...
pada saya, nasyid boleh, lagu ketuhanan pun boleh.


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

  


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-10 12:05


hehehe.. saya tak taula cikgu, sebab tu tanya.. nama maher zain pun saya tak pernah dengar.. maap ye ganggu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 22-07-10 10:29


Cuba dengar dan hayati lagu 'Awaken'. Interesting dan benar-benar menyentuh intelektual kita. Bagi saya lagu2 Maher Zain jauh lebih berkualiti dan bermakna dari lagu jiwang nasyid kumpulan inteam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-10 11:45


jiwang tapi mgajak kearah ma'aruf...contohnya lagu kasih kkasih..memang jiwang tapi ada unsur yang mana yang hak dan yang batil..maher zain pula...lirik penuh mengajak kearah tuhan...tapi rasanya kedua-duanya mmpunyai matlamat yang sama iaitu kearah kembali kepada pencipta kita...cuma jalan yang berbeza...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-10 16:09


saya setuju dengan faqirimara.....alunan nasyid maher zain lebih 'zup' sekalipun membawa tema cinta dalam nasyidnya. Alunan 'for the rest of my life' buat saya rasa 'seorang isteri' begitu bermakna bagi suami.....berbanding lagu kasih kekasih......saya rasa lagu inteam tu tetap ada nilai 'gatal' nya....:D maaf, itu bagi saya....tidak semestinya begitu bagi org lain pula....lagipun selera saya 'tua'...saya lebih cenderung kepada nasyid munif dari hijaz berbanding group inteam... tu saja...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 08:11


best lagu maher zain.. Lagu Barakallah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 10:58


saya setuju dengan faqir dan myhoney...
lagu2 maher zain sangat 'zup' dan berkualiti.
tidak begitu melentok,...
lagu2 seperti Open Your Eyes, Palestine Will be Free, Awaken sangat memberikan semangat..

Lagu untuk pengantin "Baraka Allahu Lakuma" juga sangat best


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

  


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

nhuda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2009
Ahli No: 38441
Posting: 47

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 11:02


Kepada Fatin3, kalau nak dengar lagu2 Maher Zain, boleh dengar di Nasyid-Online.com inshaAllah sangat best di dengar


-----------------
-- koleksi nasyid


Bookmark and Share

  


  Member Information For nhudaProfil   Hantar PM kepada nhuda   Pergi ke nhuda's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 14:15


Jika bintang menjadi ukuran saya beri 5 bintang untuk lagu2 Maher Zain dan 1 bintang untuk lagu Inteam. Mungkin saya tidak berjiwa inteam yang sesuai untuk budak-budak sekolah. kadang-kadang saya tertanya2 juga sejauh mana genuine nya kumpulan nasyid tempatan setelah melihat beberapa bekas penasyid tempatan berubah arah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

pakdo_wee
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.03.2010
Ahli No: 39476
Posting: 21

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-07-10 14:25


hehehe..ambo pun minat maher zain..barokallohulakuma wabaraka alaikuma wajamaa bainakuma fi khair..:)



Bookmark and Share

  


  Member Information For pakdo_weeProfil   Hantar PM kepada pakdo_wee   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-10 07:54


maknanya nasyid tempatan kurang lah sedapnya....tapi kitakan pengguna....berhak memilih....yang mana sedap itulah tatapan kita.....saya pun lebih suka maher zain berbanding inteam...tapi saya tetap mendengar nasyid inteam kerana ia juga menyelit unsur ketuhanan dalam lagunya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-07-10 10:31


Pada 22-07-10 10:29 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Cuba dengar dan hayati lagu 'Awaken'. Interesting dan benar-benar menyentuh intelektual kita. Bagi saya lagu2 Maher Zain jauh lebih berkualiti dan bermakna dari lagu jiwang nasyid kumpulan inteam.


betul-betul...saya pun minat maher zain setelah diperkenalkan oleh kaki_samun...terima kasih k.mun..huhu..open your eyes dan palestine will be free best..menyentuh jiwa...sesiapa yang belum dengar...uba dengar..memang best.. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 26-07-10 22:01


5 bintang untuk Maher Zain, Opick, Dawud Warnsby Ali,Sami Yussuf, Raihan, Rabbani,Hijjaz dan 1 bintang untuk Inteam...oklah tu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-10 22:09


Pada 26-07-10 22:01 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

5 bintang untuk Maher Zain, Opick, Dawud Warnsby Ali,Sami Yussuf, Raihan, Rabbani,Hijjaz dan 1 bintang untuk Inteam...oklah tu.


kelebihan bintang ni jika nak dibuat perbandingan antara maher zain dengan inteam rasanya bukan dari sudut suara dan lagu saja...dari segi handsome pun jumlah ' bintang' pasti saya kasi lebih untuk maher zain berbanding inteam :-D :-D :-D


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-07-10 11:27


myhoney nampaknya suka maher kerana pakej......bintang banyak.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 07:29


Combination lyric dan intonation lagu Maher Zain sangat menyentuh kalbu.

Wawa suka lagu "For the rest of my life" - sebab ada kena mengena dengan Wawa dan anak-anak Wawa..

Lagu "Always be there" juga sangat sesuai untuk org yang kecewa dan putus asa.. Wawa terkesan dengar lagu ni.

Lagu "Open your Eyes" .. lebih kurang sama dengan maksud/terjemahan/tafsiran ayat Qur'an.. kesimpulan lagu ni "Nikmat ALLAH SWT yang mana ingin kamu dustakan..?"

Conclusin : Maher Zain punya lagu memang mmbawa kita mendekati ALLAH SWT. In fact, dia try masukkan elemen2 yang mengajak kita berfikir dan mengenang seluruh penciptaan-NYA.

SUBHANALLAH ...


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 12:08


memang saya akui lagu2 maher zain banyak ada kaitan dengan ketuhanan...dalam FB dia, dia ada puji peminat malaysia..katanya sambutan dari malaysia amat baik..katanya dia nak buat lagu insyaAllah dalam versi melayu...entah macam manalah bunyi nya nanti ye...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-07-10 16:01


Pada 27-07-10 11:27 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

myhoney nampaknya suka maher kerana pakej......bintang banyak.....



sebenarnya nak tunjuk betapa tak minatnya dengan inteam...tu yang lelebih puji maher zain....nak dikira handsome, tak boleh lawan zaujiha lah :lol:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-10 10:21


Pada 28-07-10 16:01 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-07-10 11:27 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

myhoney nampaknya suka maher kerana pakej......bintang banyak.....



sebenarnya nak tunjuk betapa tak minatnya dengan inteam...tu yang lelebih puji maher zain....nak dikira handsome, tak boleh lawan zaujiha lah :lol:



kasihan inteam..tapi lagu maher zain tak boleh dinafikan kehebatannya..first time dengar lagu Insya Allah..da terpikat..masa tu belum lagi kenal orangnya.... :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

LifeLearneR
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2010
Ahli No: 40267
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-09-10 22:07


maher zain....
awaken...the choosen one....insyaAllah..open your eyes .dan semua lagu dye,,,
melodi yang sdap...bukan Sekadar 2...mmpunyai mkne yang sangat-sangat mndalam..
boleh mendengar lgune...membuat saya bfikir....dan cuba untuk mmahami dan mhayti tentang mesej yang cuba dye smpaikn....
Maher zain..lain dari yang lain...
teruskan...
inshaAllah,,,,
dapat mmberi mesej..dan memotvatekn dari kita,,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For LifeLearneRProfil   Hantar PM kepada LifeLearneR   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-10 08:29


macam mana nak daptkan lyrics in english for arabic songs??

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

namirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5920
Posting: 232
Dari: Ardhillah

singapore  


posticon Posting pada: 13-09-10 21:00


ana tak nafikan lagu maher zain memang best... tapi tak usahlah nak bandingkan dengan inteam lebih-lebih.. macam lah kumpulan inteam saja yang buat nasyid 'gatal'.. berapa banyak lagi kumpulan nasyid malaysia yang ana tak faham kenapa dipanggil kumpulan nasyid... lagipun tak usahlah nak perkecilkan org lain.. niat mereka tetap kearah Allah apa... at least mereka ada juga usaha..

Bookmark and Share

  


  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-10 14:27


tiket konsert maher zain habis dijual...ish..ish....dengar Cd sajalah kawan-kawan

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-10 17:59


alhamdulillah...maher zain seronok datang malaysia,,bagus dia.. join untuk promosi "raudhatus Sakinah"...dii antara yang terpilih untuk dapat anugerah Allah..lagunya tu ada kaitan dengan dirinya sebelum ni...tak dapat tengok konsert..dengar dia cita kat ikim pun ok lah..=)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

ayattulhussna
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2010
Ahli No: 40353
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-10 00:07


kalau lagu yang berbentuk selain nasyid mempunyai cara yang tersendiri..begitu juga nasyid...nasyid punya daya sentimental yang tersendiri....walaupun bbertuk Cinta dan Ketuhanan namun 2 semua adalah cara mereka nak berjihad di jalan ALLAH...mempunyai mesej yang tersendiri...kalau yang baik 2 ambk lah jadi tauladan...yang tak baik 2....hmmmmm..pandai2lah kita sendiri menilai ya...asalkan lirik lagu dan semua yang mereka pejuangkn xmelebihi khendak islam....indahnya ISLAM hanya org yang menghayati akan tau...

semoga sukses selalu pada semua pejuang nasyid...salam ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayattulhussnaProfil   Hantar PM kepada ayattulhussna   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 08-10-10 22:52


Maher Zain tidak digelar penyanyi nasyid tetapi messagenya amat memberi kesan daripada sesebahagian yang menggelarkan diri pejuang nasyid tapi lebih bunga dari buah, lebih lentok dari lenggok. Tidak hairanlah ramai yang asalnya digelar pejuang nasyid berakhir dengan menjadi bunga, rock lentok dan artis lenggok.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 10-10-10 17:26


Berita terkini. Muslimah terjerit jerit semasa konsert Maher Zain. Apa sudah jadi?

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-10 19:02


kat UIA tu ye..? Wawa pun dah terbuat tindakan memalukan .. Wawa tertarik lengan Maher Zain semalam ..sebab nak bergambar.. Wawa org last dapat tangkap gambar dengan dia semalam. Aduh .. luar kawal, memalukan ..!!


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-10 16:54


maher zain is da best..i really2 like his song...
tak puas dengar..siap lagu mempunyai maksud yang mendalam...
tengok video klip lagu palestin will be free saya menangis...


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 13-10-10 13:51


Ada yang menangis, ada juga yang menjerit jerit. Maher Zain memang bagus tetapi tujuannyalah yang lebih bagus.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-10 14:35


lagu maher zain memang best especially awaken...semua lirik lagunya jika dihayati memang menyentuh jiwa menimbulkan keinsafan..suka tengok video klip .open your eyes.....


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

  


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

habrah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39782
Posting: 59

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-10-10 20:55


salam setelah mendengar lagu dia saya pun jatuh hati.. sekarang saya lebih suka dengar lagu -lagu dia dr yang lain.. walau banyak kali dengar.. saya rasa tetap ok

Bookmark and Share

  


  Member Information For habrahProfil   Hantar PM kepada habrah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-10-10 21:34


Pada 10-10-10 17:26 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Berita terkini. Muslimah terjerit jerit semasa konsert Maher Zain. Apa sudah jadi?


jadi apa nya......jadi bodoh lah muslimah tersebut

kalau nasyid maher zain dikatakan sebagai usaha dakwah, maka nampaknya tak berkesan lah dakwah dari nasyid maher zain.... Islam yang dipromosikan dalam nasyid beliau tak laku, yang laku dan laris ialah maher zain dan nasyidnya saja..... tu yang 'mengelupur' kemaruk dengan maher zain......dengan Islam tak kemaruk pun, tu yang terlondeh habis 'rasa malu' dan lupa diri.....


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

hasanrijal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2009
Ahli No: 38117
Posting: 201
Dari: LaNd bEloW ThE WinD

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-10 17:20


Pada 21-07-10 11:53 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

bagi saya maher zain adalah seorang penyanyi yang berbakat besar...suara sedap dan lagu yang mengingatkan kita pada pencipta...IKIM pun mainkan lagu2 beliau....berkumandang disana sini...namun apakah pengelasan bagi lagu2 beliau ini..nasyid atau lagu ketuhanan...???ada sesiapa yang minat maher zain???


paling penting mesej yang ingin disampaikan :-)


-----------------
Somewhere, something incredible is waiting to be seen


Bookmark and Share

  


  Member Information For hasanrijalProfil   Hantar PM kepada hasanrijal   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-10 19:01


Pada 22-10-10 21:34 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!



jadi apa nya......jadi bodoh lah muslimah tersebut

kalau nasyid maher zain dikatakan sebagai usaha dakwah, maka nampaknya tak berkesan lah dakwah dari nasyid maher zain.... Islam yang dipromosikan dalam nasyid beliau tak laku, yang laku dan laris ialah maher zain dan nasyidnya saja..... tu yang 'mengelupur' kemaruk dengan maher zain......dengan Islam tak kemaruk pun, tu yang terlondeh habis 'rasa malu' dan lupa diri.....



geli hati baca ... :lol:
sure mereka-mereka yang terlibat rasa pink saja muka..uhuk2..
semoga mengambil iktibar dan tak buat lagi aksi2 memalukan next time..


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-10 09:59


ni minat kat lagu ke minat kat org....maklumla maher zain tu kan handsome..for sure muslimat tu terjerit2...jangan tak ingat..dia sudah kawin... ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-10-10 15:31


Pada 27-10-10 09:59 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

ni minat kat lagu ke minat kat org....maklumla maher zain tu kan handsome..for sure muslimat tu terjerit2...jangan tak ingat..dia sudah kawin... ;)


dah kawin bukan masalahnya......tapi kalau dia dah kawin 4 org tu memang masalah.... :lol:

kadang-kadang kita kena 'renung' semula......setakat mana 'dakwah nasyid' ni benar-benar memimpin manusia kembali mentaati Allah. Kalau setakat berpuashati dengan alasan ' daripada depa dengar lagu merapu-rapu, baik dengar nasyid', saya rasa alasan ini tidak dapat memenuhi maksud dakwah yang sebenar.....setelah sekian lama irama nasyid mengambil ruang dakwah di negara kita saya rasa sudah sampai masanya ia memiliki satu kemampuan untuk 'mendidik' manusia.....adakah keadaan masyarakat atau remaja kita hari ini banyak berubah/ menjadi lebih baik berbanding generasi sebelumnya setelah mereka mendengar nasyid-nasyid?? entah lah......lagi banyak nasyid, maksiat tak berkurang juga.....remaja makin berani melanggar batas-batas agama...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 28-10-10 09:33


Kita tidak menafikan MZ berbakat, dan dia tidak mensia siakan bakatnya. Dia berusaha menyampaikan, mungkin ada yang memperolehi apa yang cuba disampaikan wallahua'lam. jangan disebabkan segelintir yang berbuat khilaf dan gagal memperolehi apa yang cuba disampaikan lalu kita menilai usahanya gagal. Begitulah sunatullah, kegagalan berdakwah bukan bermakna usaha harus dihentikan. Kalaupun 99% gagal memperolehinya masih ada 1% memperolehinya. Sekurang kurangnya MZ berjaya membuka mata penasyid2 tempatan yang tak tentu arah hala tuju.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-10 16:38


Pada 28-10-10 09:33 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Kita tidak menafikan MZ berbakat, dan dia tidak mensia siakan bakatnya. Dia berusaha menyampaikan, mungkin ada yang memperolehi apa yang cuba disampaikan wallahua'lam. jangan disebabkan segelintir yang berbuat khilaf dan gagal memperolehi apa yang cuba disampaikan lalu kita menilai usahanya gagal. Begitulah sunatullah, kegagalan berdakwah bukan bermakna usaha harus dihentikan. Kalaupun 99% gagal memperolehinya masih ada 1% memperolehinya. Sekurang kurangnya MZ berjaya membuka mata penasyid2 tempatan yang tak tentu arah hala tuju.


rasanya faqir kena meneliti semula tulisan yang ada di sini, rasanya tiada yang mempertikaikan usaha dakwah maher zain....koreksi adalah lebih kepada kita para pendengar yang meminati nasyid maher zain.....apa yang mendorong kita meminati maher zain....suaranya ka?....rupanya ka....lirik lagunya ka....atau islam yang dipromosi dalam lagunya....supaya kita boleh bertanya terutama pada siapa yang mengaku suka dengan nasyid maher zain, kalau benar terkesan dan suka dengan dakwah islam dari nasyid maher zain " mengapa ada yang menjerit-jerit' ketika konsert maher zain....mengapa ada wanita yang menyimpan dan menampal gambar maher zain kat bilik tidur, beg sekolah, buku dan sebagainya....mengapa yang mendengar nasyid maher zain tapi tetap bermaksiat pada Allah....saya bimbang 'minat' yang mereka letakkan untuk maher zain sebenarnya setaraf dengan minatnya mereka pada anuar zain. Maher Zain di hati mereka sekadar fenomena yang datang 'gah' untuk sekejap saja...mengisi keinginan mereka kepada lagu dan irama, personaliti dan rupa paras artis....maka saya katakan yang laku/ laris di minati adalah maher zain....Islam terpinggir macam tu juga.


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-10 21:58


assalamualaimum...

masa mula dengar lagu maher zain tak faham maksud tapi..tertarik dengan alunan lagu dan video klip lagu SUBHANALLAH..
lepas cari lirik lagu..dan hayati lagu ini memang rasa koreksi diri.. insyaALLAH bagi ana ini merupakan alternatif dakwah yang univers..semua orang boleh terima oleh semua orang tak kisah lah..yang islamaik2yg sebaliknya..


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-11 10:16


maher zain memang ada bakat..cuma dengan bakat itu...maka spesis yang pernah jauh dengan tuhan akan sekurang2nya terdetik dihati dengan mesej lagu2 beliau...zaman sekarang bukan senang nak dakwah pada golongan sasar terutama remaja....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

EndsAreForever
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3392
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-11 16:28


Nasyid ertinya 'lagu yang mengandungi seni kata yang berunsur Islam ' dan asalnya dialunkan menggunakan suara tanpa diiringi oleh sebarang alat muzik. Dalam bidang kesenian nasyid boleh digolongkan dalam kelas 'cappella' - nyanyian koral tanpa iringan muzik(gubahan muzik untuk paduan suara/gubahan untuk vokal ).

Nasyid berkembang sebagai satu aliran kesenian muzik islam dan menyaksikan penambahan instrumen muzik pada lagu-lagu nasyid.

Istilah 'lagu ketuhanan' terlalu umum.Nasyid juga boleh digolongkan dalam istilah 'lagu ketuhanan' tetapi mestilah menepati ketetapan hukum syarak.
Lagu ketuhanan juga wujud dalam lain-lain agama.

Lagu-lagu Maher zain jika diletak dibawah mikroskop, kita akan mendapati terdapat beberapa unsur muzik lain yang diadun bersama seperti &B dan soul serta sedikit sentuhan pop yang kontemporari.Bukan itu saja, ada juga unsur muzik arab.Perlu diingat bahawa Maher Zain bukan sekadar seorang penyanyi tetapi juga seorang penerbit. (Nota : &B = Ryhtm and Blues)

Muzik selalu berinovasi seiring dengan perkembangan zaman sehingga sukar untuk mengelaskan muzik dan lagu yang ada hari ini secara tetap.

Kesimpulannya bagi saya , nasyid bukanlah terhad kepada sesuatu yang bersifat stereotaip.

Bookmark and Share

  


  Member Information For EndsAreForeverProfil   Hantar PM kepada EndsAreForever   Pergi ke EndsAreForever's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-01-11 17:35


MAHER ZAIN juga akan mengubah lirik lagu 'INSYA ALLAH' kepada versi BAHASA MELAYU..
sama-sama kita nantikan.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-11 11:59


versi insyaAllah dalam bahasa melayu mungkin dinyanyikan dengan slang arab juga.maklumlah...ia bukanlah mother tounge MZ...kalau lagu palestin will be free pun dibahsakan ...memang best....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 26-01-11 12:04


Pada 26-01-11 11:59 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

versi insyaAllah dalam bahasa melayu mungkin dinyanyikan dengan slang arab juga.maklumlah...ia bukanlah mother tounge MZ...kalau lagu palestin will be free pun dibahsakan ...memang best....


betul..
MAHER orang arab..slanga pun akan jadi arab.. :-)

lagu INSYA ALLAH itu dialih bahasa sebagai tanda berTERIMA KASIH kepada orang MALAYSIA yang banyak menyokong lagu2nya..

orang MALAYSIA merupakan peminat beliau paling ramai.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-01-11 10:36


malaysia ni kadang-kadang terlalu minat dengan org luar....datang lah sesiapa pun hatta org indon...pasti dapat sambutan.....adakah bakat tempatan sudah ketandusan....dan adakah kita hanya lihat tanpa menyokong produk tempatan....tapi kita penguna...kita ada hak memilih...betul tak???

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 31-01-11 11:49


Pada 31-01-11 10:36 , cikgu_azhar posting:

!!! QUOTE !!!

malaysia ni kadang-kadang terlalu minat dengan org luar....datang lah sesiapa pun hatta org indon...pasti dapat sambutan.....adakah bakat tempatan sudah ketandusan....dan adakah kita hanya lihat tanpa menyokong produk tempatan....tapi kita penguna...kita ada hak memilih...betul tak???



betul tu..
kadang-kadang kita lupa yang produk tempatan jugak bagus..
contohnya RAIHAN..
orang INDONESIA, BRITAIN, AUSTRALIA pun suka RAIHAN..
cuma kita saja pandang sebelah mata..
RABBANI jugak tak kurang hebatnya..
mendapat sentuhan PEMUZIK seperti KRU..

bukan saja INDUSTRI NASYID,INDUSTRI PERMOTORAN jugak orang tempatan pandang rendah..
contohnya PROTON..
POLIS BRITAIN telah pun menggunakan kereta PROTON WAJA sebagai KERETA POLIS.. :-)

PRODUK INDUSTRI KECIL & SEDERHANA jugak mendapat sambutan di luar negara tapi tidak di negara sendiri.. :-(

apa-apa terpulang kepada PENGGUNA..
HAK MEMILIH ADA DITANGAN PENGGUNA.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 03-02-11 11:11


semua peminat MAHER ZAIN..
lagu INSYAAALAH VERSI BAHASA MELAYU telah dimuatkan dalam laman YOUTUBE..
kemampuannya 'BER'BAHASA MELAYU agak BAIK..
:-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-02-11 17:22


Pada 03-02-11 11:11 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

semua peminat MAHER ZAIN..
lagu INSYAAALAH VERSI BAHASA MELAYU telah dimuatkan dalam laman YOUTUBE..
kemampuannya 'BER'BAHASA MELAYU agak BAIK..
:-)



the malay version of Insya Allah song memang best, tak jauh bezanya dengan yang asal..tetap menenangkan jiwa..
yang penting lirik dan maksud lagu tersebut..sama-sama kita hayati..

Bookmark and Share

  


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 03-02-11 21:05


Pada 03-02-11 17:22 , masz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-11 11:11 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

semua peminat MAHER ZAIN..
lagu INSYAAALAH VERSI BAHASA MELAYU telah dimuatkan dalam laman YOUTUBE..
kemampuannya 'BER'BAHASA MELAYU agak BAIK..
:-)



the malay version of Insya Allah song memang best, tak jauh bezanya dengan yang asal..tetap menenangkan jiwa..
yang penting lirik dan maksud lagu tersebut..sama-sama kita hayati..



betul tu..
rasa best berbanding VERSI BAHASA INGGERIS..
sayu dan menyentuh jiwa apabila mendengarnya..
suka dengar dia nyanyi dalam BAHASA MELAYU..
cara sebutan perkataan macam dia dah lama duduk di Malaysia.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

h1km4h
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2011
Ahli No: 40911
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-02-11 00:05


tak tengok lagi..nak tengok lah sekarang =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For h1km4hProfil   Hantar PM kepada h1km4h   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-02-11 22:41


Pada 03-02-11 21:05 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-11 17:22 , masz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-11 11:11 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

semua peminat MAHER ZAIN..
lagu INSYAAALAH VERSI BAHASA MELAYU telah dimuatkan dalam laman YOUTUBE..
kemampuannya 'BER'BAHASA MELAYU agak BAIK..
:-)



the malay version of Insya Allah song memang best, tak jauh bezanya dengan yang asal..tetap menenangkan jiwa..
yang penting lirik dan maksud lagu tersebut..sama-sama kita hayati..



betul tu..
rasa best berbanding VERSI BAHASA INGGERIS..
sayu dan menyentuh jiwa apabila mendengarnya..
suka dengar dia nyanyi dalam BAHASA MELAYU..
cara sebutan perkataan macam dia dah lama duduk di Malaysia.. :-)


agreed :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 05-02-11 09:57


Pada 04-02-11 22:41 , masz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-11 21:05 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-11 17:22 , masz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-02-11 11:11 , FIRDAUSNUR posting:

!!! QUOTE !!!

semua peminat MAHER ZAIN..
lagu INSYAAALAH VERSI BAHASA MELAYU telah dimuatkan dalam laman YOUTUBE..
kemampuannya 'BER'BAHASA MELAYU agak BAIK..
:-)



the malay version of Insya Allah song memang best, tak jauh bezanya dengan yang asal..tetap menenangkan jiwa..
yang penting lirik dan maksud lagu tersebut..sama-sama kita hayati..



betul tu..
rasa best berbanding VERSI BAHASA INGGERIS..
sayu dan menyentuh jiwa apabila mendengarnya..
suka dengar dia nyanyi dalam BAHASA MELAYU..
cara sebutan perkataan macam dia dah lama duduk di Malaysia.. :-)


agreed :-D


:-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

pejuangttbc90
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2011
Ahli No: 40977
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-02-11 07:51


Lagu Maher Zain memberi kesan kepada generasi muda sekarang

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuangttbc90Profil   Hantar PM kepada pejuangttbc90   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-02-11 15:50


suka kesemua lagu maher zain..yang paling best open your iyes..


-----------------
Doa wanita lebih makbul dari lelaki kerana menyamai sifat penyayang 70 lelaki yang soleh


Bookmark and Share

  


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-11 12:28


bahasa melayu adalah bahasa yang paling mudah dipelajari bbanding bahasa lain.jadi oklah jika MZ boleh bbahasa dengan baik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-03-11 20:14


lagu2 maher zain sangat meninggalkn kesan dihati bagi mereka mendengarnya...dengan anugerah suara yang sedap dan keikhlasan menjiwai setiap bait2 perkataan sangat menyentuh hati....itu lah kekuatan maher zain.....

p/s: sangat menyukai lagu BarakAllahu Lakuma...


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 09-03-11 21:00


Pada 09-03-11 20:14 , alamin313 posting:

!!! QUOTE !!!

lagu2 maher zain sangat meninggalkn kesan dihati bagi mereka mendengarnya...dengan anugerah suara yang sedap dan keikhlasan menjiwai setiap bait2 perkataan sangat menyentuh hati....itu lah kekuatan maher zain.....

p/s: sangat menyukai lagu BarakAllahu Lakuma...



BERKESAN BETUL LAGU DIA NI YE..

SAMPAI MIZZ NINA PUN DATANG TENGOK KONSERTNYA DI K.L BARU-BARU NI...

:sopan:

INI LAH CARA BERDAKWAH YANG BAIK...

LAGU DAKWAH TAK SEMESTINYA KITA BERKOPIAH LEBAI DAN JUBAH..

PAKAI TOPI DAN JEANS PUN ORANG AKAN TERPIKAT..

TERPIKAT PUN DENGAN RUPA DIA JUGA KUT..

:sopan:

KALAU TAK 'HANDSOME' AGAKNYA ORANG NAK TENGOK DIA TAK?

:sopan:

AUDIENS MUSLIMAH YANG MAI PULAK MESTI 'HISTERIA' HABIS..

MUNGKIN HISTERIA DALAM 'DIAM' LAH KAN....

:sopan:

APA-APA PUN DIA DAH BERJAYA MENOLAK TANGGAPAN BAHAWA LAGU DAKWAH ITU HANYA LAH UNTUK HALWA TELINGA 'ORANG BAIK-BAIK' SAJA..

:sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-11 10:46


Minat Maher Zain. Lagu2 dia semua best. Tapi yang paling penting liriknya yang penuh makna. Sedap dia nyanyi lagu Insya Allah versi melayu. Taak sabar nak tunggu album seterusnya pula. All d best ye saudara Maher Zain. (Mana tau kot2 dia baca ukhwah ni dan faham Bahasa Melayu) Hehehe!


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

cikgu_azhar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2009
Ahli No: 38867
Posting: 180
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-07-11 18:57


Assalamualaikum...sahabat-sahabat ukhwah...so apa update latest tentang MZ setakat ni..ada apa-apa info....boleh kongsi

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_azharProfil   Hantar PM kepada cikgu_azhar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.174023 saat. Lajunya....