Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: tak minat di pertengahan jalan


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» tak minat di pertengahan jalan

Please Mendaftar To Post


Oleh tak minat di pertengahan jalan

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 09:35


Macam mana ek kalau tiba-tiba kita rasa kita tak minat dengan course yang kita ambil masa kita dah study separuh jalan. Before this tak ada lah rasa tak suka sangat. rasa biasa-biasa saja. Nak kata suka pun tak. Tak suka pun tak jugak. nak kerja nati mesti rasa susah sebab kita tak minat apa yang kita buat. Dan yang lagi penting kita rasa tak happy..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 12:20


Course anda mungkin mengambil masa 4 tahun. Separuh jalan baru 2 tahun. Anda akan mengharungi dunia pekerjaan mungkin 40 tahun. Tidak ada ruginya anda korbankan 2 tahun itu untuk kepuasan anda 40 tahun.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 12:27


salam

ok kalau begitu kak ngah ada option lain ke course yang kak ngah minat?

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 13:57


salam..
pernah juga alami rasa macam tu sebab masa tu stress dengan assignment yang berlambak tapi kejap saja sebab muhasabah diri Kenapa ambil kos tu.. ambil dari sudut yang positif lah ye. tapi kalau memang tak boleh juga jangan paksa diri, nanti merana pula.


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

  


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 14:08


kalau nak tukar pun kena fikir pasal duit lagi. 1 sem dekat rm2000. aish..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 17:28


erm..saya memang ada pernah terpikir dulu...da belajar setaun rasa pening kepala dengan falsafah2...kbetulan kos saya ni kos philosophy...macam-macam falsafah d studykan...nama kos memang gah...hebat..tapi memang tpkir jugak..kerja apa lah nanti bila da grad,.. akhirnya ternyata sukar nak dapat kerja..ikutkan bukan pasal kos ni..tapi sebab masa tu zaman graduan susah dapat kerja..haha... dan sekarang baru saya terpikir..nasib baik dapat habiskn study dan dapat kerja yang yang memang mmerlukan kos saya ni even sipi2...hehe.. sekarang saya bakal sambung study..tu pun masih dalam dilema..entah hape2 entah saya...apply due kos...dalam kampus yang sama...akhirnya dapat kedua-duanya...akhirnya poning kepala nak pilih yang mana..register minggu depan da nak start...yang pusat pengajian tu pun da tanya saya nak select kos mana...pasal dia takut saya akan register kedua-duanya skaligus ::D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095847 saat. Lajunya....