Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Ana yakin sahabat semua pernah alami FOBIA kan?


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Ana yakin sahabat semua pernah alami FOBIA kan?

Please Mendaftar To Post


Oleh Ana yakin sahabat semua pernah alami FOBIA kan?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-10 18:02


bila dikatakan fobia, banyak jenis yang tergolong didalamnya..curahkanlah pengalaman menarik sahabat disni agar kita dapat merasainya bersama:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 12:46


banyak...antara paling fobia...bila waktu hujan tengah drive...rasa berdebar2..takut pisan berbuah 2 kali...kesan kemalangan masih segar dalam ingatan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 13:01


tndanya kena lebih berwaspada lah tu..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 13:56


fobia makan coselow kfc. masa 2 darjah 3. Makan saja terus muntah. sekarang ni tak hendak dah makan segala jenis mayonis or cheese..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 14:18


fobia kalau lelaki marah atau tinggikan suara...walaupun bukan marah ana, pastinya airmata ana akan mengalir dan mengigil2 ketakutan...


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

  


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

mutiara87
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2010
Ahli No: 39063
Posting: 18
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 15:26


salam.

fobia dikejar/tengok orang kena kejar dengan anjing sewaktu di asrama Bakti Permai. Sampai hari ni, risau kalau nak buang sampah atau jalan kat tempat yang ada anjing.^^'



Bookmark and Share

  


  Member Information For mutiara87Profil   Hantar PM kepada mutiara87   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-06-10 17:35


fobia naik bas..kereta pun ada fobia sikit terutama bila lalu selekoh tapi terpaksa kena lawan..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-10 15:04


fobia dengan alat vacuum kat labour room......dua kali kena vacuum memang fobia habis...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-06-10 18:06


Pada 18-06-10 15:04 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

fobia dengan alat vacuum kat labour room......



fobia ni memang kelakar...haha :lol:

erm..fobia saya...saya takut makan ikan...pernah alamim tercekik tulang masa kecil-kecil..so sejak tu saya jenis bhati2 dengan ikan.. hanya ikan yang tulang besar dan kuat saja saya akan makan sebab before tu saya boleh kuarkan tulangnye..macam ikan tenggiri dll...lagi satu...fobia ikan air tawar..macam keli dll...hanyir gila...loye tekak..memang takkan masuk lah kat perot ni...

fobia ni membuatkan saya perpikir2 10x untuk kahwin sebab bapak ex-gf saya ni ketua persatuan nelayan negeri..haha....habis lah Kalau saya tak dapat adapt dengan family dia..hehe... :-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-06-10 19:54


Pada 16-06-10 14:18 , suntikan_srikandi posting:

!!! QUOTE !!!

fobia kalau lelaki marah atau tinggikan suara...walaupun bukan marah ana, pastinya airmata ana akan mengalir dan mengigil2 ketakutan...



saya pun ada fobia macam ni dulu..pantang dengar org tinggi suara...pernah satu kes saya praktikal...bos tinggikan suara atas kesalahan yang bukan saya buat..apa lagi air mata pun mengalir...kalut semua org tengok.. :malu:

Tapi lepas kejadian tu..bos pun bagi nasihat kena tahan mental untuk terima segala teguran dan herdikan bila dalam pekerjaan...sekarang ni alhamdulillah sikap selamba saja bila kena marah... :lol:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-10 21:54


hehhee...kelakar pun ada dengan pengalmn rakan-rakan ukhwah:)..pepon,itu satu kenormalan hadap

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-10 10:44


macam-macam kisah fobia ..ana tak sampai tahap fobia lagi rasanya..cma ana akan berhati-hati kalau nak nek tangga kapal terbang,,pernah kasut terjatuh masa tengah naik..huhu..malunya..lepas kejadian tu..tiap kali nak nek flight cari kasut baru...sampai dah kena sound dengan mak ana

:-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

engrfeez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.02.2010
Ahli No: 39324
Posting: 244
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-06-10 18:34


Pada 18-06-10 21:54 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

hehhee...kelakar pun ada dengan pengalmn rakan-rakan ukhwah:)..pepon,itu satu kenormalan hadap


itulah pasal...bagus topik ini...ini lah dinamkan rambut sama hitam fobia lain-lain...hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For engrfeezProfil   Hantar PM kepada engrfeez   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-10 21:40


ana memang fobia sangat-sangat dengan lipas....:) satu mmpi ngeri..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-10 12:37


Pada 20-06-10 21:40 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

ana memang fobia sangat-sangat dengan lipas....:) satu mmpi ngeri..huhu


tak apa, ...lipas tak makan spider :lol:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 21-06-10 14:42


Pada 20-06-10 21:40 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

ana memang fobia sangat-sangat dengan lipas....:) satu mmpi ngeri..huhu



samalah dengan saya....pelik tapi benar...binatang kecik pun geli... :-P


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-06-10 22:27


Pasal keciklah tu pasal geli...:)ana fobia naik motosikal,hehe...tengok cara orang sekarang menunggang lagi fobia,brr.....ngeri3....


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-06-10 10:46


fobia ni yang macamana ye...
saya tak tahu saya fobia benda apa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-10 20:52


Fobia bermaksud dimana pesakit mengalami ketakutan yang tidak wajar atau tidak rasional (irrational fears) terhadap sesuatu benda atau situasi yang khusus.

Ia juga dikaitkan dengan pengalaman yang lalu atau pelaziman (conditioning) dimana rangsangan (stimulus) yang neutral dikaitkan dengan rasa takut atau cemas apabila mereka terdedah dengan situasi yang sama.Fobia adalah sebahagian daripada gejala penyakit jiwa yang lain seperti kemurungan (anxiety disorders).umumnya ketakutan terbahagi dua iaitu takut biasa (normal fears) dan takut luarbiasa (abnormal fears).

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-08-10 08:22


Begitu ye, sampai boleh dikategorikan penyakit jiwa. Ada cara atau rawatan untuk menyembuhkan penyakit ini?

Tapi ada juga orang yang fobia, ceria..sampai masa/keadaan tertentu mula murung walaupun tidak berhadapan situasi yang sama. Is't the same situation..

Mungkin ada yang boleh huraikan contoh takut biasa (normal fears) dan takur luar biasa (abnormal fears).

Bagaimana pula dikatakan takut tidak wajar atau tidak rasional (irrational fears)


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 14:40


Assalamualaikum...

saya fobia bila bawa moto dekat selekoh!!

Waa...teruk gila jatuh...dah lah time hari ke 2 puasa tahun nia...

sampai sekarang kalau bawa moto,saya akan bawa slow gila...mto 2 pun macam nak berenti dah...huhu...

sebab pas accdnt 2,saya kena pagi fsioterapi...huhu...

dan fobia juga kalau tengok org zaman sekarang bawa moto terutama dekat selekoh...lepas itu mula lah saya mmbebel,accdnt baru tau...tak fikir langsung...hek3... :-D :sopan:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 01:11


Fobia dengan air yang banyak.....maksudnya, laut, sungai atau air terjun....kolam....sangat-sangat lah takut....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 13:26


Pada 27-11-10 01:11 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Fobia dengan air yang banyak.....maksudnya, laut, sungai atau air terjun....kolam....sangat-sangat lah takut....



Ala...kalau begitu tak boleh lah pagi mandi kolam ke,pagi wterpark ke...ni mesti pernah lemas kan? :kelip:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 27-11-10 18:21


fobia bila kat tempat tinggi.pernah dulu saya merangkak masa meniti titi.padahal bukan ada air pun dalam parit itu.huhu


-----------------
hanya DIA yang mengetahui diriku lebih dr diriku sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 18:48


Hehehe...tempat tinggi saya pun tak boleh...masa nak naik flying fox dulu,ketar2 kaki bila panjat tempat tinggi 2...huhu...sampai masa nak turun guna tali flying fox 2 pun kena org tolak...

ada budak laki yang berebut dengan saya nak naik flying fox 2 lagi lah,dia yang beriya sangat nak naik dulu akhirnya dia takut nak turun...ada ke suruh saya turun dulu...ish3...boleh buat laki ke 2?? hehehehe...:-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-10 06:38


Pada 19-06-10 10:44 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

macam-macam kisah fobia ..ana tak sampai tahap fobia lagi rasanya..cma ana akan berhati-hati kalau nak nek tangga kapal terbang,,pernah kasut terjatuh masa tengah naik..huhu..malunya..lepas kejadian tu..tiap kali nak nek flight cari kasut baru...sampai dah kena sound dengan mak ana

:-D



same.. masa tu pakai selipar baru, anak pula nangis sebab demam.. so tercicir lah selipar.. husband lah pergi turun amikkan...
tapi tak lah fobia...

yang fobia..
1. dengan guruh dan cuaca gelap.. rasa macam da kurang sikit agaknya..
2. ni tak tau fobia ke trauma.. naik kereta tengah laju atau motong... tbayang2 lagi peristiwa yang berlaku hari ibu tahun ni....

kalau suami tekan minyak motong, saya mulaa lah tekan brek kat sebelah.. macam lah ada brek tu..



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-10 11:48


kumpulkan lagi cerita dan pengalaman fobia anda disini...lepas itu kita kita smbilll trsenyum sndrian.:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 00:24


Pada 27-11-10 13:26 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!



Ala...kalau begitu tak boleh lah pagi mandi kolam ke,pagi wterpark ke...ni mesti pernah lemas kan? :kelip:



pergi juga tapi tak join masuk dalam air, just jadi cameragirl saja... :-D

tak pernah pun lemas tapi entah....memang takut lah


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 01:48


~fobia dengan kucing...memang cat detecter lah..

~fobia dengan lipas, cicak etc...mahu menjerit bila jumpa saja ,benda-benda ini :(

~fobia bila kenderaan lain follow dekat sangat kat belakang ... dan lori2 besoor

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

puterililin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18843
Posting: 32
Dari: bumi ALLAH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-12-10 11:17


saya suka main air hehee
em dulu suka sangat mandi sungai..
tapi lepas peristiwa hampir lemas kecil-kecil dulu..tak berani dah..agak lama lah juga fobia..mula 2thun lepas baru ok sikit..tapi main-main dan mandi sajalah,tu pun kat tempat yang xdalam..alhmdlillah

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterililinProfil   Hantar PM kepada puterililin   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 11:06


Pada 02-12-10 01:48 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

~fobia dengan kucing...memang cat detecter lah..

~fobia dengan lipas, cicak etc...mahu menjerit bila jumpa saja ,benda-benda ini :(

~fobia bila kenderaan lain follow dekat sangat kat belakang ... dan lori2 besoor


Hehehe...ala,akak ingat macam ni saja,cicak 2 bukan boleh ggit akak...akak yang patutnya ggit dia...huhu....akak kan lagi besar pada dia...jangan takut2...huhu... :jangan: :kelip:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-10 11:11


Jue_Effendy >> Ruginya akak tak mandi...cuba lah sekali mandi kolam ke apa....bestttt! :-D :-D

puterililin >> Hehehe...saya banyak kali da lemas...yang terbaru masa pergi Bukit Gambang Water park dekat kuantan dengan kawan...huhu...memang kelam kabut masa 2...dah lah kedua-duanya jatuh dalam air...tempat yang paling dalam pulak 2...hehehe...tapi tak lah sampai fobia...rasa nak pergi lagi ada lah...kawan saya sampai marah sebab saya tak serik...kih3... :-D :-D :sopan:


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

puterililin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18843
Posting: 32
Dari: bumi ALLAH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 07:01


lah pulak..ada yang seperti itu ye?heheee
cukup lah sekali...ei..sekarang pun mandi sungai kl selam kepala lama-lama pun tak boleh.terus terbayang..wlp tempat xdalam

Mencari_Cinta_Illahi- hati-hati sajalah ok,ingat sebelum kena..


-----------------
...berpesan-pesan dengan kebaikan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For puterililinProfil   Hantar PM kepada puterililin   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 08:19


Pada 04-12-10 07:01 , puterililin posting:

!!! QUOTE !!!

lah pulak..ada yang seperti itu ye?heheee
cukup lah sekali...ei..sekarang pun mandi sungai kl selam kepala lama-lama pun tak boleh.terus terbayang..wlp tempat xdalam

Mencari_Cinta_Illahi- hati-hati sajalah ok,ingat sebelum kena..



Hehehe...insyaAllah...saya faham kenapa akak fobia...macam juga saya sekarang,fobia nek moto...huhu...


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 12:12


Assalamualaikum...lama xpost kat ukhwah.com..huhu..

saya fobia naik moto yang pakai disc brake..sebab 1st time naik moto yang pakai disc brake,saya pernah accident kat selekoh..hoho..1 lagi, skuter..fobia naik skuter..sebab pernah accident bawa skuter, terlebih lap, tergolek...tyr dia kecik..huhu


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-10 21:35


Pada 04-12-10 12:12 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...lama xpost kat ukhwah.com..huhu..

saya fobia naik moto yang pakai disc brake..sebab 1st time naik moto yang pakai disc brake,saya pernah accident kat selekoh..hoho..1 lagi, skuter..fobia naik skuter..sebab pernah accident bawa skuter, terlebih lap, tergolek...tyr dia kecik..huhu



Waalaikumussalam...huhu...

saya pun accdent hari 2 sebab naik skuter lah...sekarang ni kalau bawa skuter dekat selekoh pun saya brek dulu...haha...fobia...sampai mremang bulu roma bila lalu kat selekoh tempat saya accdnt 2...huhu... :-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



  


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

puterililin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18843
Posting: 32
Dari: bumi ALLAH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-12-10 09:00


tak pernah bawa motor..
dan tak nak agaknya..hehe..naik motor duduk belakang boleh lah..hihi dulu kecil-kecil pernah berkenan dekat satu motor pakcik ni,dan konon nak cuba naik lah..masa tu ummi walid dan pakcik tu sibuk kat atas hihi..nak dijadikan cerita tiba-tiba motor tu jatuh menghempapku..aduh..terkejut sampai trdiam xkate apa-apa..lawak tol.lama juga duduk begitu sampai lah pakcik tuan moto tu turun dr rumah nak balik..baru klm kabut masing-masing ngangkat..ish3...macam-macam


-----------------
...berpesan-pesan dengan kebaikan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For puterililinProfil   Hantar PM kepada puterililin   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-11 23:28


fobia nek motor...pernah sekali ana belajar motor dengan adik..ana accident..langgar pokok saja..ana dengan motor sekali terbalik..sampai sekarang takut nek motor..hehe


-----------------
Assalamualaikum...
Salam Ukhwah...
"HiDup iNi iNdAh JiKa SeGaLaNya kErAnA ALLAH"


Bookmark and Share

  


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 17-03-11 11:39


Pada 04-12-10 21:35 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-10 12:12 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...lama xpost kat ukhwah.com..huhu..

saya fobia naik moto yang pakai disc brake..sebab 1st time naik moto yang pakai disc brake,saya pernah accident kat selekoh..hoho..1 lagi, skuter..fobia naik skuter..sebab pernah accident bawa skuter, terlebih lap, tergolek...tyr dia kecik..huhu



Waalaikumussalam...huhu...

saya pun accdent hari 2 sebab naik skuter lah...sekarang ni kalau bawa skuter dekat selekoh pun saya brek dulu...haha...fobia...sampai mremang bulu roma bila lalu kat selekoh tempat saya accdnt 2...huhu... :-D




TAYAR BOTAK KUT..

SEBAB TU JATUH.. :sopan:

SALAH SATU SEBAB KITA JATUH ADALAH DISEBABKAN TAYAR BOTAK... :sopan:

SATU LAGI DISEBABKAN ADA KELIBAT PASIR DI ATAS JALAN RAYA...

SAYA PUN PERNAH JATUH MOTOSIKAL JUGAK..

SIAPA YANG TAK PERNAH JATUH MOTOSIKAL TU BUKAN LAH PENUNGGANG MOTOSIKAL..

TAK SAH LAH KALAU NAIK MOTOSIKAL KITA TAK JATUH.. :sopan:

TAPI TAK LAH SAMPAI FOBIA... :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.152307 saat. Lajunya....