Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
al-biruni03: 3 hari yang lalu
Swarig123: 11 hari yang lalu
marul: 14 hari yang lalu
mfy87: 28 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: Cadangan Forum Fardhu Ain dan Fardhu Kifayah


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» Cadangan Forum Fardhu Ain dan Fardhu Kifayah

Please Mendaftar To Post


Oleh Cadangan Forum Fardhu Ain dan Fardhu Kifayah

kluangman2001
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2010
Ahli No: 39756
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 11:40


Saya nak cadangkan untuk dibuka satu forum khas untuk maklumat-maklumat berkaitan ibadah Fardhu Ain dan Fardhu Kifayah...

Sebagai contoh didalam Fardhu Ain itu bolehlah diletakkan maklumat-maklumat seperti Cara-cara Solat, Bacaan didalam Solat, Rukun Islam, Rukun Iman dan lain-lain yang berkaitan

Didalam Fardhu Kifayah pula boleh letakkan Cara-cara Mandikan Jenazah, Solat-solat Sunat.


Sekurang-kurangnya laman Ukhwah ni boleh dijadikan sumber rujukan bagi rakan-rakan yang ingin mencari maklumat-maklumat tersebut.

Bookmark and Share

  


  Member Information For kluangman2001Profil   Hantar PM kepada kluangman2001   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 14:48


Bismillah
Salam

Sinar setuju. Sama-sama boleh manfaatkan ilmu. Tambahan, adakan pembelajaran dengan ustaz/ustazah... sekurang-kurangnya ada pemantau untuk setiap perkongsian ilmu yang disampaikan.

Wallahua'lam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

kluangman2001
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2010
Ahli No: 39756
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 17:27


Pada 20-05-10 14:48 , SiNaRaBaDi posting:

!!! QUOTE !!!

Bismillah
Salam

Sinar setuju. Sama-sama boleh manfaatkan ilmu. Tambahan, adakan pembelajaran dengan ustaz/ustazah... sekurang-kurangnya ada pemantau untuk setiap perkongsian ilmu yang disampaikan.

Wallahua'lam.



betul3.... tambahan cadangan yang bernas,,,, mesti ramai ahli ukhwah ini yang tahu hal-hal tersebut.... sekurang2nya mereka boleh memantau maklumat2 tersebut agar ia tidak memesongkan akidah...

bagi saya yang cetek ilmu agama ini, maklumat-maklumat sebeginilah yang saya ingin cari. harap admin bersetuju dengan cadangan tersebut...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kluangman2001Profil   Hantar PM kepada kluangman2001   Quote dan BalasQuote

zai1209
Warga Rasmi
Menyertai: 17.08.2009
Ahli No: 37425
Posting: 5
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 09:57


Salam..

Saya juga setuju..tapi buat lah juga sesi soal dan jawab..kalau kita dah baca dan tak faham mesti kita nak bertanya kan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zai1209Profil   Hantar PM kepada zai1209   Quote dan BalasQuote

ridhuan-ajmain
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.10.2009
Ahli No: 37967
Posting: 26
Dari: Dari ALLAH Kita Datang & kepada ALLAH Jua Kita Akan D Kembalikan, untuk D Hisab segala Kerja buat

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-10 16:56


SAYA SOKONG kluangman2001, SiNaR & zai1209
SEMOGA KITA SEMUA sahabat-sahabat UKHWAH
T`MASUK D KALANGAN UMAT yang B`TUAH
D DUNIA yang SEKEJAP INI DAN
D AKHIRAT yang TIADA NOKTAH HENTI....

masa tidak menunggu Kita
Dari itu jangan lah Leka...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridhuan-ajmainProfil   Hantar PM kepada ridhuan-ajmain   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 22-05-10 20:48


Assalamualaikum


Baik juga cadangan ini, Ana setuju 100% :)


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-05-10 10:27


salam..

yang ni saya tak boleh nak jawab lah..
tunggu admin yang jawabkan..

setakatni nak bertanya tentang agama.. ruangan agama tu kan ada..
boleh diskas kat situ dulu lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-10 09:08


Assalamualaikum

Boleh bincang di ruang Bincang Agama, manfaatkan ruang yang ada. Kalau betul-betul meriah barulah boleh dipertimbangkan untuk buka ruangan khas.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-11-10 10:13


Pada 25-05-10 09:08 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Boleh bincang di ruang Bincang Agama, manfaatkan ruang yang ada. Kalau betul-betul meriah barulah boleh dipertimbangkan untuk buka ruangan khas.



ana setuju...di bawah bincang agama ni boleh khususkan pula fardhu ain & fardhu kifayah..selain tu boleh juga buka laman2 web ustaz2 yang pakar dalam bidang masing-masing ..:-)

http://www.abuanasmadani.com/

http://ustaz-rasyiq.blogspot.com/



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092215 saat. Lajunya....