Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: anda belajar di mana dan ambil kos apa??


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» anda belajar di mana dan ambil kos apa??

Please Mendaftar To Post


Oleh anda belajar di mana dan ambil kos apa??

El-ahly
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.03.2007
Ahli No: 29402
Posting: 104
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-05-10 17:20


Salam ukhwah..

apa khabar kepada semua ikhwah dan akhawat, sekadar survey..boleh nyatakan tempat anda belajar sekarang dan kos apa yang anda ambil..

semoga dengan cara ini dapat mengeratkan lagi ukhwah di kalangan kita..

:-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For El-ahlyProfil   Hantar PM kepada El-ahly   Quote dan BalasQuote

kluangman2001
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2010
Ahli No: 39756
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 17:34


kos Kejuteraan Perisian... dekat UTM SPACE... part time student

Bookmark and Share

  


  Member Information For kluangman2001Profil   Hantar PM kepada kluangman2001   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 17:45


erm..thread ni da ada lah..tapi saya rasa patut ada balik..pasal tu da berkurun punya survey..masa tu pun saya baru saja kat pendidikan, UKM..tapi sekarang da grad...dan bakal masuk balik ke UKM dengan kos...pgurusan komunikasi...doakan saya mudah terima ilmu lagi ek..maklumla...bila da kerja kdgn2 benak jugak otak ni..ahakz :d


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 18:38


Pada 18-05-10 17:45 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

erm..thread ni da ada lah..tapi saya rasa patut ada balik..pasal tu da berkurun punya survey..masa tu pun saya baru saja kat pendidikan, UKM..tapi sekarang da grad...dan bakal masuk balik ke UKM dengan kos...pgurusan komunikasi...doakan saya mudah terima ilmu lagi ek..maklumla...bila da kerja kdgn2 benak jugak otak ni..ahakz :d




selamat kembali ke UKM...
kita dah hampir nak grad...
tak tau lah kalau-kalau nanti nak sambung kat sana lagi...
harap-harap lulus dengan baik final year ni...amiin... :bye:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 20:50


international islamic university malaysia, gombak..
course; bachelor of english language and literature..


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

  


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-10 22:03


semuanya study lagi..saya dah grad last oct...this moth, 15th...genap lah setahun saya bekerje.alhamdulillah.tup..tup..dah setahun.sekejap betul masa berlalu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

hidayattullah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.12.2009
Ahli No: 38772
Posting: 33

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 08:14


saya belajar di IPG Kampus Pendidikan Islam.
Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP)
Pengajian Agama....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hidayattullahProfil   Hantar PM kepada hidayattullah   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 17:53


salam alaiykh..

ana belajar kat uitm shah alam..
ijazah sarjana muda kejuruteraan elektronik (instrumentasi)
salam ukhwah..(^_^)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 19:00


Pada 19-05-10 08:14 , hidayattullah posting:

!!! QUOTE !!!

saya belajar di IPG Kampus Pendidikan Islam.
Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP)
Pengajian Agama....


sem berapa? bila prektikel? mai datang apply ke sekolah saya..nak sangat guru laki...kami memerlukan guru lelaki... :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-05-10 08:03


uiniversiti islam antarabangsa malaysia..kos pendidikan bimbingan dan kaunseling


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

NurinaQistina
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 33994
Posting: 7
Dari: TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-05-10 19:22


saya di IPG Kampus Dato'Razali Ismail, Kuala Terengganu,

semester 3 PISMP Pendidikan Prasekolah


-----------------
salam ukhwah...salam aspirasi


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurinaQistinaProfil   Hantar PM kepada NurinaQistina   Pergi ke NurinaQistina's Website   Quote dan BalasQuote

Musafir_Ufuk_Timur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2010
Ahli No: 39841
Posting: 192
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-10 20:40


saya part time study sama macam keluangman...

tapi kos lain....kimia industri....

huhu....kerja sambil belajar memang banyak cabaran....
tapi best.....betul tak keluangman???hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For Musafir_Ufuk_TimurProfil   Hantar PM kepada Musafir_Ufuk_Timur   Quote dan BalasQuote

fiezarmy
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2005
Ahli No: 13714
Posting: 3
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-06-10 11:30


Pada 20-05-10 20:40 , Musafir_Ufuk_Timur posting:

!!! QUOTE !!!

saya part time study sama macam keluangman...

tapi kos lain....kimia industri....

huhu....kerja sambil belajar memang banyak cabaran....
tapi best.....betul tak keluangman???hihi


dua-dua dapat. belajar dan praktik terus...

suka duka belajar sambil kerja sangat mematangkan...bergelut dengan buku bergelut dengan kerja... sangat membina untuk berjaya... bila dapat segulung ijazah terasa segala jerit perih belajar sambil bekerja terbayar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiezarmyProfil   Hantar PM kepada fiezarmy   Quote dan BalasQuote

budakbhaik
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2010
Ahli No: 39698
Posting: 16
Dari: ulu timur tanah air

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-06-10 13:54


wawawa..nmpaknya da ramai yang da abeh belajar..
saya jugak yang baru nak brtatih dengan diploma..
insya'allah akan mendaftar 26 jun nanti..
uitm arau..kos kejuruteraan awam..
doakan kejayaan saya ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For budakbhaikProfil   Hantar PM kepada budakbhaik   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-10 15:46


SALAM..

Master in Info. Management...Universiti Teknologi MARA..
ALHAMDULILLAH...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

ziyan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24835
Posting: 48
Dari: KL

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 06-06-10 09:03


sAYA.. b.eD tESL dr UPM. bulan 10 ni nak grad. Syukur kerana berjaya mengharungi suka-duka menuntut ilmu dengan jayanya


-----------------
something that seems good is not always good 4 us..


Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyanProfil   Hantar PM kepada ziyan   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-06-10 09:47


saya di simedarby college,shah alam...dip in nursing...baru nak masuk last sem..hjohohoo...awal tahun keke da....huhu insyaALLAH...doakan kejayaan bersama.....bittaufiq wannajah...


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-06-10 09:48


saya di simedarby college,shah alam...dip in nursing...baru nak masuk last sem..hjohohoo...awal tahun kerja da....huhu insyaALLAH...doakan kejayaan bersama.....bittaufiq wannajah...


-----------------
Setiap yang berlaku ada hikmahnyer..Fikirkanlah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-10 14:35


da grade dah last year. tapi tak dapat kerja lagi. sedeh2.. :-( :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-06-10 15:43


insyaALLAH julay ni bergelar student ipt balik.. tapi konfuz antara due sebab dapat 2 offer dr ipta yang sama tapi kos yang blainan.. pentadbran pendidikan dan pengurusan komunikasi...isk..tak pernah org lain konfuz begini macam saya...erm..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nur99
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2010
Ahli No: 39833
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-06-10 21:18


salam,

saya dr Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Gombak.
dr Fakulti Ilmu Pengetahuan Berteraskan Wahyu & Warisan Islam.
jurusan Al-Quran & As-Sunnah :-).

wassalam~

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur99Profil   Hantar PM kepada nur99   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-06-10 14:43


habis dah study, pengajian akhir di timur tengah.. Syria, first di Mujamma' Sheikh Ahmad Kaftaro (diplom B.Arab) terus BA Hons di University Takhasus Fatah Islamie...


-----------------
Berkasih Mesra Hidupkan Bahagia.semoga Ukhwah yang terjalin ini mendapat keradhaan Allah selalu..




Bookmark and Share

  


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-06-10 21:52


study kat utara semenanjung Malaysia..... INSANIAH University College.... Alor Setar, Kedah.... course, Busines Admin....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 11-06-10 16:41


Assalamualaikum..ana dulu study kat kolej PTPL Shah Alam....ambik kos jututeknologi makmal perubatan


-----------------
a href="http://ukhwah.com/viewtopic.php?topic=33878&forum=59&#f461745">


Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-06-10 17:52


salam..

nampaknya dekat sini ada 2org pelajar space.. saya pun pelajar space kos kejuteraan perisian..


-----------------
For Things to Change, I mUst Change First.
There is no FAILURE, Only Wrong Result,
So I Change My STRATEGY.


Bookmark and Share

  


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-06-10 19:40


Pada 20-05-10 19:22 , NurinaQistina posting:

!!! QUOTE !!!

saya di IPG Kampus Dato'Razali Ismail, Kuala Terengganu,

semester 3 PISMP Pendidikan Prasekolah



Assalamualaikum

junior saya rupanya.....kita serupa...
saya dari IPG KDRI jugak..sem akhir pengajian Islam...


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Izzahalhafizah1412h
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2010
Ahli No: 40163
Posting: 8
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-08-10 11:50


masyaAllah... :-)
best nya kan... semua masuk u...
ana pun teringin juga nak masuk u...huhu..
tapi..apekan daya...
ana belajar di skolh pondok saja. di kedah. tak ada spm.
ana ambil bahagian thfiz di pondok tu.

alhmdulillah..dah selesai.
insyaALLAH.. lepas raya atw akhir taun ni,
ana nak ulang syahadah hafazan 30 juzk di tempat lain pula...
setelah 4 tahun (ee..lama nya!!) ana menuntut di pondok ini...
doakan ana ye sahabat-sahabat semua!!!:welcome:


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!



Bookmark and Share

  


  Member Information For Izzahalhafizah1412hProfil   Hantar PM kepada Izzahalhafizah1412h   Pergi ke Izzahalhafizah1412h's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-10 17:57


kolej legenda kos mechanical engineering...... hurmmm rindu nak sambung belajat


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-08-10 20:53


Pada 14-08-10 11:50 , Izzahalhafizah1412h posting:

!!! QUOTE !!!

masyaAllah... :-)
best nya kan... semua masuk u...
ana pun teringin juga nak masuk u...huhu..
tapi..apekan daya...
ana belajar di skolh pondok saja. di kedah. tak ada spm.
ana ambil bahagian thfiz di pondok tu.

alhmdulillah..dah selesai.
insyaALLAH.. lepas raya atw akhir taun ni,
ana nak ulang syahadah hafazan 30 juzk di tempat lain pula...
setelah 4 tahun (ee..lama nya!!) ana menuntut di pondok ini...
doakan ana ye sahabat-sahabat semua!!!:welcome:




rexeki memasing..tapi tak salah Kalau menaruh harapan agar satu hari nanti anda turut berada besama mereka...ada jalannye Kalau berusaha..tentang spm..anda boleh ambil scera calon psndirian..penting tu disamping ilmu al-quran yang anda miliki.. 8-)


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

missnora
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2010
Ahli No: 40233
Posting: 7
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-09-10 14:14


belajar d UKM bangi...kos linguistik d Fssk ...soon in master~~InsyaAllah....


-----------------
...salam ukhwahfillahi abadan abada...


Bookmark and Share

  


  Member Information For missnoraProfil   Hantar PM kepada missnora   Quote dan BalasQuote

ayu_mans0106
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2009
Ahli No: 37768
Posting: 6
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-10 20:46


salam....
saya belajar kat UUM sintok...kos information technology...
InsyaAllah akan grad tahun depan buln 3...
doakan saya ye teman-teman....

salam ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayu_mans0106Profil   Hantar PM kepada ayu_mans0106   Quote dan BalasQuote

shukr0307
Warga Rasmi
Menyertai: 16.08.2010
Ahli No: 40170
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-09-10 11:06


international islamic university malaysia, gombak.. Ijazah sarjana muda kejuruteraan komunikasi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shukr0307Profil   Hantar PM kepada shukr0307   Quote dan BalasQuote

melo_sakura
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2010
Ahli No: 39482
Posting: 7

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-10 04:27


salam...dah lama tak menyertai sini...sibuk..huhuhu...ana ambil baca. Food Snc (food technology) di umat


-----------------
Maksud firman Allah: Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kepada Allah, dan hendaklah kamu bersama orang-orang yang benar. (At Taubah:119)


Bookmark and Share

  


  Member Information For melo_sakuraProfil   Hantar PM kepada melo_sakura   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-09-10 13:44


herm..imni baru saja hbis diploma sains kesetiausahaan Mei tahun lepas dan alhmdulillah, hampir setahun da bekerja..

rasa macam nak sambung study tapi kena stabilkan dulu kewangan...apa pun kepada yang nak sambung study imni ucapkan Selamat Maju Jaya... seronok sebenarnya jadi student ini...tapi bila jadi student rasa nak bekerja pulak.....


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

greenmoon
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37049
Posting: 4
Dari: darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-09-10 18:20


salam semua...
salam ukhwah..
salam perkenalan..
salam akhir madan..
saya masih study dekat bp.johor.
...kos meki..
asal ganu..ngeri cantik.. budaya menarik..rakyatnye beriman(insyaALLAH)...
selamt brkenalan semua..
semoga mndapat mnfaat..
...senyum sokmo...


-----------------
ALLAH matlamatku, RASUL ikutanku, AL-QURAN perlembagaanku, JIHAD jalanku, SYAHID cita-cita tertinggi ku. TAKBIR!! ALLAHUAKBAR!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For greenmoonProfil   Hantar PM kepada greenmoon   Quote dan BalasQuote

citot
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2007
Ahli No: 28091
Posting: 16
Dari: lekir

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-10 12:49


USIM
IJAZAH SARJANA MUDA PENGAJIAN QURAN DAN SUNAH DENGAN KEPUJIAN


-----------------
ISLAM ITU INDAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For citotProfil   Hantar PM kepada citot   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-10 21:49


kolej komuniti paya besar
sijil teknologi maklumat


-----------------
Ku Dambar Kasih mu Allah


Bookmark and Share

  


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

lemon
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2010
Ahli No: 40293
Posting: 7
Dari: kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 19-09-10 22:38


salam ukhwah..
dulu study kat politeknik kos architecture but
tak galakkan masuk politeknik ambil kos ini sebab susah sikit bila nak sambung U untuk degree...just nak beri pendapat dari pengalaman saya,,,,,(but kalau ambil kos lain-lain ok saja contoh meka,elktrikal,akaun dll...)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For lemonProfil   Hantar PM kepada lemon   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-10 09:27


Salam... apa kbr semua sahabat ukhwah... dah lama sangat saya tak joint website ukhwah ni... :oops:

saya sebenarnya da lama grade... :-D mana tau ada member yang kenal saya dalam ni...

saya dulu study di UUM ambil course Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa...

ok semua.... selamat bertemu kembali... 8-)


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-10 13:14


salam..saya dah grad tahun 2008..
ambil kos yang macam tak ada masa depan..peluang kerja susah..
terkilan sangat..salah pilih kos..menyesal ambil aliran sains.. :cry:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

asf
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2010
Ahli No: 40303
Posting: 1

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-10 16:07


Posting pada: 07-06-10 15:43

insyaALLAH julay ni bergelar student ipt balik.. tapi konfuz antara due sebab dapat 2 offer dr ipta yang sama tapi kos yang blainan.. pentadbran pendidikan dan pengurusan komunikasi...isk..tak pernah org lain konfuz begini macam saya...erm..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com

saya pun pernah confuse macam tu, dapat 3 offer, 2 untuk study & 1 kerja. Last ambil kerja, insyaAllah last this year sambung balik study..doakan ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For asfProfil   Hantar PM kepada asf   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 25-09-10 10:49


University of Life, Course in Experential Learning...

Bookmark and Share

  


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-10 20:22


Assalammualaikum,

Saya pelajar Universiti Malaysia Perlis sesi kemasukan 2010/2011 dari kursus kejuruteraan bahan. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-10-10 15:38


ana dari universiti sains islam malaysia
ijazah sarjana muda fiqh dan fatwa.


-----------------
achuyah..someone is still innocent untill has a proven guilty...


Bookmark and Share

  


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-10-10 22:42


Alhamdulillah..seronok rasanya dapat tau ramai rakan-rakan yang belajar di universiti..
rezeki masing-masing..saya ni even dah masuk 2 tahun meninggalkan alam universiti tapi masih terkenang2 zaman belajar dolu2..sangat best, teingin nak belajar balik..
berjaya graduated dari UiTM Shah Alam, Degree in Accounting..Alhamdulillah.
pada adik-adik yang sedang dalam sessi pembelajaran..teruskan usaha..didoakan agar mendapat kejayaan yang cemerlang..amin:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

adel
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.10.2010
Ahli No: 40342
Posting: 31

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-10 15:38


Salam..

saya pelajar tahun 3 kos syariah dan undang-undang.. ada 2 tahun lagi untuk menghabiskan sisa masa sebagai seorang pelajar.. belajar di USIM, Nilai.. :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For adelProfil   Hantar PM kepada adel   Quote dan BalasQuote

adel
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.10.2010
Ahli No: 40342
Posting: 31

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-10 15:40


Salam..

saya pelajar tahun 3 kos syariah dan undang-undang.. ada 2 tahun lagi untuk menghabiskan sisa masa sebagai seorang pelajar.. belajar di USIM, Nilai.. :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For adelProfil   Hantar PM kepada adel   Quote dan BalasQuote

adel
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.10.2010
Ahli No: 40342
Posting: 31

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-10 15:40


Salam..

saya pelajar tahun 3 kos syariah dan undang-undang.. ada 2 tahun lagi untuk menghabiskan sisa masa sebagai seorang pelajar.. belajar di USIM, Nilai.. :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For adelProfil   Hantar PM kepada adel   Quote dan BalasQuote

adel
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.10.2010
Ahli No: 40342
Posting: 31

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-10 15:41


Salam..

saya pelajar tahun 3 kos syariah dan undang-undang.. ada 2 tahun lagi untuk menghabiskan sisa masa sebagai seorang pelajar.. belajar di USIM, Nilai.. :)


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For adelProfil   Hantar PM kepada adel   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 14:58


Salam..alhamdulillah ana da grad dr UTM ,,kos pendidikan,,2 tahun lepas..macam lama da grad..huhu..bila da kerja trin gin pula nak belajar balik..



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

ayattulhussna
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2010
Ahli No: 40353
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 19:25


Pada 21-09-10 09:27 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Salam... apa kbr semua sahabat ukhwah... dah lama sangat saya tak joint website ukhwah ni... :oops:

saya sebenarnya da lama grade... :-D mana tau ada member yang kenal saya dalam ni...

saya dulu study di UUM ambil course Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa...

ok semua.... selamat bertemu kembali... 8-)





kamu senior saya....hehehhe...saya tahun kedua sekarang di uum...ambk kos it....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayattulhussnaProfil   Hantar PM kepada ayattulhussna   Quote dan BalasQuote

zana_unic
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.03.2011
Ahli No: 41036
Posting: 31
Dari: Tambunan,Sabah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-11 00:01


assalammualaikum...semoga saudara dan saudari bjya dalam bidang masing-masing..bjya dunia dan akhirat...


-----------------
::.Dengan CINTA kita kenal pencipta kita.::
*koihad ginawoku soira kosorou oku dika*


Bookmark and Share

  


  Member Information For zana_unicProfil   Hantar PM kepada zana_unic   Pergi ke zana_unic's Website   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-03-11 01:11


saya juga dr USIM, NILAI dan.9...FAKULTI SYARIAH DAN undang-undang tahun 2
SALAM UKHWAH UNTUK SEMUA....


-----------------
''jika asal benih baik gugur di sahara menjadi samudera...gugur di lautan pasti menjadi pulau...''


Bookmark and Share

  


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

adikwa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2011
Ahli No: 41016
Posting: 47

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-03-11 11:56


Salam..

alhmdllh saya baru habis di KUIS,BNGI..kos human resources..
jika da rezaki saya akan sambung lagi untuk degree..doa2kn lah..
I'allh..

SEMOGA BERJAYA SEMUA..man jadda wa jadda..
--------------------
Pujuklah hati, katakan, didikan ini demi cinta-Nya jua.

Bookmark and Share

  


  Member Information For adikwaProfil   Hantar PM kepada adikwa   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-03-11 09:04


salam..

alhmdulillah saya baru hbis di UiTM Kelantan..
degree statistic..

sekarang tengah mencari-cari kerja..susah juga nak dapat kerja rpnye..


-----------------
Love GOD Care for Others....:-)

Latahzan_ilahnurani.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-11 01:20


salam..ana dari kolej jururawat masyarakat kulim,kedah Darul Aman,..kos kejururawatan..syukur,,,...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-11 01:20


salam..ana dari kolej jururawat masyarakat kulim,kedah Darul Aman,..kos kejururawatan..syukur,,,...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

nadzra
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2011
Ahli No: 41426
Posting: 6
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-06-11 13:13


Assalamualaikum...

ana dari KUIS... tahun akhir...

jurusan ijazah Syariah undang-undang....

insya Allah... jazakumuAllahu khaira kathira...

salam ukhwah...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nadzraProfil   Hantar PM kepada nadzra   Quote dan BalasQuote

rina_qistina
Warga Rasmi
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29360
Posting: 8
Dari: UTM Skudai,johor

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-06-11 10:11


salam ukhwah buat semua,

saya pelajar tahun akhir Sarjana Teknologi Pendidikan di UTM Skudai, Johor.

insyaAllah.

:bye:


-----------------
mujahadah itu pahit kerana syurga itu indah


Bookmark and Share

  


  Member Information For rina_qistinaProfil   Hantar PM kepada rina_qistina   Pergi ke rina_qistina's Website   Quote dan BalasQuote

IS-ME
Warga Rasmi
Menyertai: 19.06.2011
Ahli No: 41445
Posting: 4

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 19-06-11 20:28


salam...

boleh ana tawu apa klebihan antra usuluddin dan syariah dari segi pekerjaan????siapa yang tawu,,boleh jawab taa...

harap mklum...~

Bookmark and Share

  


  Member Information For IS-MEProfil   Hantar PM kepada IS-ME   Pergi ke IS-ME's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 19-06-11 21:08


Pada 19-06-11 20:28 , IS-ME posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

boleh ana tawu apa klebihan antra usuluddin dan syariah dari segi pekerjaan????siapa yang tawu,,boleh jawab taa...

harap mklum...~



let me try..

Kalau dari sudut pekerjaan basicly syariah lebih untung sebab dr awal-awal belajar da ada fokus bidng seperti kewangan, kehakiman dan perundangan syariah...berbanding usuluddin pecahan bidangnya tasawuf, akhlak dan aqidah. jadi nampaknya kelebihan pada syariah pasal kita pun da nampak kat pasaran kerjaya mana nanti lepas grad..d bank ke, firm ke atau mahkamah...sementara usuluddin tak ada tempat khusus... tapi sebenarnya antara kedua-duanya sama saja...ilmu dua2nya best. selain apa yang saya sebut tu macam biasa, kerja d jabatan2 agama d bahagian yang ada department2 teretentu macam d jakim ada bahagian aqidah, dakwah dll..malah hub halal pun ada..bcerita pasal hub halal, ada rakan saya yang usuluddin pernah attcment kat situ sedangkan logiknya budak syariah yang harus d situ..tapi tak kisah lah..kerja tu benda kedua fikir yang pentg ilmu...dan jawapan yang klise adalah nanti jadi lah pgawai2 agama masjid ke..penceramah ke..guru ke..atau nak jadi lecturer kena lah sambung belajar pringkat tinggi lagi...dan saya rasa itu yang saya tau..ada yang nak tambah silakan..dan saya ni sekarang ni tahun 2 pentadbiran pendidikan...salam..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 19-06-11 21:31


ana belajar kat UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA (USIM)

Bookmark and Share

  


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 19-06-11 21:31


ana belajar kat UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA (USIM)

Bookmark and Share

  


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

IS-ME
Warga Rasmi
Menyertai: 19.06.2011
Ahli No: 41445
Posting: 4

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-06-11 01:57


ohhh....kalau macam tu syariah lebih drpda kerjaya lah drpda usuluddin...btw thanks..cuma sekarang ni saya pning kpla untuk pilih kos sama ada syariah ataupun usuluddin....saya hendak sambung belajar kat kuis or kuim...sebelum saya masuk,,saya na kenal pasti yang mana lebih ok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For IS-MEProfil   Hantar PM kepada IS-ME   Pergi ke IS-ME's Website   Quote dan BalasQuote

fazsyam
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2010
Ahli No: 40572
Posting: 2
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-06-11 22:14


saya belajar di Uitm shah alam..semester akhir degree in construction management...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fazsyamProfil   Hantar PM kepada fazsyam   Pergi ke fazsyam's Website   Quote dan BalasQuote

muhd_salam
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2011
Ahli No: 41258
Posting: 3
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-11 14:16


Salam...

ana belajar di Universiti Teknologi PETRONAS..
kos kejuruteraan kimia..majoring in Process Plant Engineering
alhamdulillah dah tahun akhir..sedang berusaha mencari kerja sekarang ni..
ada tak sahabat-sahabat dari UTP?

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhd_salamProfil   Hantar PM kepada muhd_salam   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-11 21:41


Pada 16-06-11 10:11 , rina_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

salam ukhwah buat semua,

saya pelajar tahun akhir Sarjana Teknologi Pendidikan di UTM Skudai, Johor.

insyaAllah.

:bye:



Salam..pelajar UTM ek..ana tak-UTM..saja menyampuk kat sini..seronok tengok sahabat-sahabat yang still belajar..ana pun nak intai2 sambung sarjana..belum ada rezqi lagi.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-11 22:06


salam...
saya UM.. Usuluddin.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

farahharshad
Warga Rasmi
Menyertai: 25.06.2011
Ahli No: 41458
Posting: 3
Dari: Alexandria , Egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-06-11 03:04


Saya medical student of Alexandria University ( 1st year ) :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For farahharshadProfil   Hantar PM kepada farahharshad   Pergi ke farahharshad's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 26-06-11 09:37


Kepada sesiapa yang inginkan penempatan tempat latihan industri boleh berhubung dengan ana. Maklumat lanjut boleh PM ana.

Student dalam jurusan sains komputer atau yang berkaitan dialu-alukan.

Sekian.


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

kabus_subuh
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2011
Ahli No: 41464
Posting: 1
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-06-11 15:22


Assalamualaikum

saya dr IPG kampus tuanku bainun,p.pinang
peng.islam em 4


salam ukhwah
:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For kabus_subuhProfil   Hantar PM kepada kabus_subuh   Pergi ke kabus_subuh's Website   Quote dan BalasQuote

nuriezzaty
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2011
Ahli No: 41481
Posting: 3
Dari: negeri sembilan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-07-11 16:20


assalamualaikum...saya dari UniSZA...Uni. Sultan Zainal Abidin Terengganu..ambik degree in Islamic Studies..dalam kursus Dakwah..saya ahli baru kat sini..harap boleh bantu saya..syukran...


-----------------
nuriezaty


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuriezzatyProfil   Hantar PM kepada nuriezzaty   Pergi ke nuriezzaty's Website   Quote dan BalasQuote

hambaNya86
Warga Rasmi
Menyertai: 23.07.2011
Ahli No: 41510
Posting: 1
Dari: kuala selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-11 07:14


Salam...
ana mngaji di ukm..
kos Al-Quran & Sunnah... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For hambaNya86Profil   Hantar PM kepada hambaNya86   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-08-11 04:34


dah gradute da ni..boleh join tak???
btw, Unimas alumni here, graduated in 2008. course ~ bachelor of Nursing ^^


-----------------
berjihad kerana Allah swt


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 09:01


Assalamualaikum Saya belajar di IMR dalam jurusan Dip. Teknologi Makmal Perubatan dan sekarang bertugas di Hosp. Temerloh.


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 18:09


Graduasi di UKM dalam bidang Genetik tahun 1998. sekarang berkhidmat di HKL sebagai Clinical Molecular Geneticist.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-11 18:07


Assalamu'alaikum Wrmbth

Dulu ana belajar di University of Gloucestershire, United Kingdom,ambil professional degree in accounting.


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 09-08-11 04:43


As salam.saya belajar di politeknik seberang perai,dip mekanikal dan johor skill development center'safety and health officer


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

marjan_bithor
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 41661
Posting: 17
Dari: Dimasyq

syria   avatar


posticon Posting pada: 12-09-11 20:51


Assalamualaikum...
ambil Qiraat di Al-Azhar Mesir & Bahasa Arab di Mujamma' Sheikh Ahmad Kiftaro Damsyik, Syria...


-----------------
"Maka perhatikanlah apa yang di hadapan kita,diri kita.Bacalah,rasailah,kajilah pasti akan timbul keinginan dan kerinduan berkenalan dengan Yang Menjadikannya..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For marjan_bithorProfil   Hantar PM kepada marjan_bithor   Pergi ke marjan_bithor's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-09-11 07:14


assalamualaikum.....
iman baru saja habis Master of Business Administration (islamic banking and finance)... 27 sept ni konvo...insyaallah


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-11 21:20


salam.. ukhwah. ana study di uitm shah alam, degree in environmental technology


-----------------
"Wanita beriman ibarat kelopak mawar, usah biarkan ia tercemar dek kumbang tapi biarlah ia sujud ke bumi akur pada fitrahnya, pencipta teragung.."


Bookmark and Share

  


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

naya91
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2008
Ahli No: 34742
Posting: 4
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-11 21:23


assalamualaikum,
ana min PICOMS_ pusrawi international collage of medical sciences
School of Pharmacy..

Bookmark and Share

  


  Member Information For naya91Profil   Hantar PM kepada naya91   Quote dan BalasQuote

nur_jannate
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2011
Ahli No: 41723
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-11 17:07


di institut pendidikan guru kampus pengajian islam (IPG KPI) bangi....kos pengajian islam....insyaALLAH tahun 2013 jadi guru di sek....:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_jannateProfil   Hantar PM kepada nur_jannate   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.231969 saat. Lajunya....