Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 89
Ahli: 0
Jumlah: 89




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
alongmina: 17 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu
kasih_kekasih: 27 hari yang lalu
budakbesar: 34 hari yang lalu
azemi: 38 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Selamat Hari Guru


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Selamat Hari Guru

Please Mendaftar To Post


Oleh Selamat Hari Guru

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 11:13


Selamat Hari Guru kepada semua yang bergelar pendidik...
Sekalian guru-guru, ustaz-ustaz, ustazah-ustazah seumpama dengannya...

Semoga segala pengorbanan kalian, mendapat ganjaran daripada Allah di dunia sampai akhirat... Amin3x

Semoga dipermudahkan segala urusan serta amanah, permurahkan rezeki serta mendapat perlindungan Allah di dunia sampai akhirat.... Amin3x

Sedekahkan Al-Fatihah kepada Ustaz NurolHadi serta guru-guru yang telah menemuiNya...
moga-moga Allah merahmati dan ditempatkan bersama-sama orang yang soleh dan solehah... Amin3x

Terima kasih mendidik kami....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 11:21


slmat hari guru pada semua guru..
untungnya yang jadi guru...

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 12:27


Pada 16-05-10 11:21 , madyie posting:

!!! QUOTE !!!

slmat hari guru pada semua guru..
untungnya yang jadi guru...


semua orang akan berpeluang untuk beruntung sebab semuanya berpeluang jadi 'guru'....pada saya, siapa saja yang sampaikan ilmu pada saya, guru lah dia di mata saya....

tapi mencari dan menjadi 'murabbi'....ini yang sukar.

tiada sambutan hari guru di sini....tengah mid term exam... :cry:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 13:20


selamat hari guru buat seluruh guru-guru di malaysian.dan di tuju khusus buat guru-guru yang telah mendidik diri ini sejak tadika, sekolah ,rendah danhingga lah ke universiti ini.. semoga kalian sentiasa dalam Rahmat ALLAH SWT...(^_^)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 13:25


saya pun..selamat hari guru kepada guru2 saya d tadika yayasan xxxxxxx, skbc,srabc,samttar,samtsaas,ukm,ipis dan di mana-mana saja..juga kepada keluarga saya yang ramai jadi guru, atok,pakcik2,makcik2,ibu,spupuspapat,jiran2,kenalan2,rakan setugas serta untukku sendiri yang juga seorang guru :D


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 13:51


juga selamat hari guru buat semua pendidik di ukhwah ni juga tak lupa buat yang pernah mendidik saya sejak 1983 hingga 2013 nanti

**** mereka baca ke tak ni? ehehehe


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

hidayattullah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.12.2009
Ahli No: 38772
Posting: 33

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 16:04


SELAMAT HARI GURU....

Guru Pembina Negara Bangsa....InsyaAllah.

Mudah-mudahan menjadi jutawan akhirat.....!

Bookmark and Share

  


  Member Information For hidayattullahProfil   Hantar PM kepada hidayattullah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 21:35


Pada 16-05-10 13:51 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

juga selamat hari guru buat semua pendidik di ukhwah ni juga tak lupa buat yang pernah mendidik saya sejak 1983 hingga 2013 nanti

**** mereka baca ke tak ni? ehehehe



mereka?
hmmm....
saya bacakan untuk mereka...
hehehehehhehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

chiyo_kajuji
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.01.2010
Ahli No: 39074
Posting: 34
Dari: di alam fana

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 21:44


nak ambil peluang juga..
selamat hari guru untuk guru2 ku yang telah mendidik diri ini dari seorang yang tak mengerti apa-apa, sampai dah kenal erti kehidupan.. cikgu2 sekolah tadika, cikgu2 kat SMKBS dan kat uia nilai dan gombak.. happy teacher's day..


-----------------
PRaiSe To YoU,
JuST FoR You,
ALLAH....


Bookmark and Share

  


  Member Information For chiyo_kajujiProfil   Hantar PM kepada chiyo_kajuji   Pergi ke chiyo_kajuji's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 21:47


ingat masa dulu, pengetua selalu cakap
"Anak-anak yang baik adalah anak yang mendengar kata"....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 16-05-10 23:47


Pada 16-05-10 16:04 , hidayattullah posting:

!!! QUOTE !!!

SELAMAT HARI GURU....

Guru Pembina Negara Bangsa....InsyaAllah.

Mudah-mudahan menjadi jutawan akhirat.....!


Kena betulkan sikit...
Guru Pembina Negara Islam, bukan negara bangsa.
Apa pun, selamat hari guru.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 13:50


Selamat Hari guru buat semua insan yang bergelar guru dan pengajar...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

mohdazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2010
Ahli No: 39608
Posting: 73
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-05-10 13:57


semoga Allah merahmati guru-guru saya samaada mereka masih hidup atau yang telah pergi


-----------------
http://cahayakehidupan-kebenaran.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdazriProfil   Hantar PM kepada mohdazri   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-10 17:20


Pada 16-05-10 23:47 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-05-10 16:04 , hidayattullah posting:

!!! QUOTE !!!

SELAMAT HARI GURU....

Guru Pembina Negara Bangsa....InsyaAllah.

Mudah-mudahan menjadi jutawan akhirat.....!


Kena betulkan sikit...
Guru Pembina Negara Islam, bukan negara bangsa.
Apa pun, selamat hari guru.


rasanya ramai yang kurang memahami konsep negara bangsa ciptaan penjajah dan bagaimana ia telah memusnahkan konsep daulah islamiyyah di bawah khilafah yang satu...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-10 07:52


Salam...
rasa belum terlambat lagi nak ucap SELAMAT HARI GURU kepada semua warga pendidik sedunia yang tidak mengenal erti penat mendidik anak bangsa menjadi orang yang berguna pada agama, bangsa dan negara.

sambutlah hari guru dengan menghargai insan ini. hari-hari ialah hari guru


-----------------
Jika dikatakan embun pagi itu suci...suci lagi pengorbanan & keikhlasan...jika dirasakan permata nilam itu indah...indah lagi ukhwah yang terjalin antara k


Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107283 saat. Lajunya....